Jurnuttaja

Tähän blogiini on ihan muutaman päivän sisällä pesiytynyt kommentoijaksi merkillinen jurnuttaja. Hän on ollut erityisen aktiivinen viime lauantain jutussani harkintavallan-vaarinkayttoa Hän käyttää eri nimimerkkejä ja antaa välillä jopa ymmärtää olevansa Juuan entinen kunnanjohtaja. Tämän ylilyönnin poistin asiattomana. Hänen vihjailevien kommenttiensa pääsisältö on, että minä joko en itse kirjoita Juuka-aiheisia juttujani tai ainakin saan niihin apua Sotkamon porakaivosta. Sotkamolla hän tietenkin viittaa entisen kunnanjohtajan nykyiseen asuinpaikkaan.

Kyseessä on ilmiselvästi joku paikkakuntalainen. Sen paljastaa jonkinlainen tietämys paikkakunnan asioista ja täydellinen tietämättömyys kunnan asioista ja lainsäädännöstä. Hän tuntuu olettavan, että kunnan hallintoelinten esityslistoja ja pöytäkirjoja ei tavallinen ihminen voi ymmärtää. Luultavastti hän itse ei niitä ymmärräkään, mutta haluaisi kovasti ymmärtää ja ehkä haluaisi niistä myös kirjoittaa. Halua on, mutta kyky puuttuu.

Saattaapa kyseessä olla myös vaalitaistelun alhainen muoto. Jotkut tuntuvat oikeasti pelkäävän mahdollista menestystäni vaaleissa. Kun omat kyvyt eivät riitä avoimeen ja omalla nimellä käytävään keskusteluun, niin turvaudutaan ilkeämieliseen vihjailuun.

Tehdään tämä nyt kerralla selväksi. Minä en tarvitse apua kunnan julkisten asiakirjojen lukemiseen ja ymmärtämiseen. Osaamiseni perustuu koulutukseeni ja pitkäaikaiseen työkokemukseeni eri kuntien palveluksessa. Olen luultavasti kirjoittanut enemmän esityslistoja kuin moni juukalainen luottamushenkilökään on niitä eläessään lukenut.

Entisen kunnanjohtajan tunnen vain ulkonäöltä, mutta emme ole koskaan tavanneet. Me siis emme puno salaperäisiä juoniamme kabinettien hämärissä.

On oikeastaan jollain tavalla imartelevaa, että minua niin kovasti tunnutaan pelkäävän. Mitään syytä siihen ei tosin ole, mutta eipä tällä paikkakunnalla ilkeyteen mitään erityistä syytä ole koskaan tarvittu. Siihen riittää ihan hyvin pieni erottuminen massasta omalla osaamisellaan. Se räjäyttää alkeellisen kateusreaktion: mikä tuo luulee olevansa?

Tähän asiaan en enää palaa, ellei aihetta anneta. Toivottavasti tämä salaperäinen kommentoija ottaa opikseen tai ainakin salaa paremmin IP-osoitteensa. Nykyisellään se olisi aika helppo selvittää, mutta en viitsi sitä tehdä. Olen valmis milloin tahansa keskustelemaan asioista blogini kommenttiosastossa, mutta nimettömät vihjailijat saavat elinikäisen porttikiellon.

Kommentit (0)