Piikki auki

– Täällähän on piikki auki, vaikka baari on kiinni!

Näin keskeyttää Timo Soini vierasta kieltä supattelevien ganstereiden rahanjaon monta kertaa illassa tv:n kaupallisilla kanavilla. Sen jälkeen hän julistaa, että vanhukset ja lapset on jätetty heitteille, lastensairaalaan kerätään rahaa yksityisiltä ja rahaa lapioidaan Euroopan pankkiireille.

Mainos tuo mieleeni  takavuosien vaalimainoksen, jossa Oiva Lohtanderin esittämä kapitalistiporsas mässäili yltäkylläisen pöydän ääressä ivallisesti nauraen. Mainos hyllytettiin niin nopeasti, että ennätin varmaan nähdä sen vai kerran tai pari.

Ajat ovat muuttuneet. Muutama vuosi sitten kapitalistin esittäminen ahneena possuna aiheutti hirmuisen paheksunnan, mutta nykyisin maan hallituksen saa esittää gansterijoukoksi. Perussuomalaisten mainos on ammattilaisten työtä ja viesti menee tehokkaasti perille. On sama mitä sanotaan, kunhan se sanotaan painokkaasti.

Ennen jytkyä Perussuomalaiset paheksui kovasti puoluetukia. Jytkyn jälkeen puolue on luonut järjestelmän, jolla puolueen varallisuus on säätiöity kolmen henkilön peukalon alle. Säätiö omistaa komean puoluetoimiston ja puolue maksaa säätiölle vuokraa puoluetuesta peräisin olevalla rahalla.

Perussuomalaiset maksaa puheenjohtajalleen myös ylivoimaisesti suurinta palkkaa. Asiasta kertoi tänään sanomalehti Karjalainen.harhaanjohtavasti otsikoidussa jutussaan. Otsikon mukaan suurinta palkkaa puheenjohtajalleen maksaa SDP. Tämä on totta vain siinä tapauksessa, että puheenjohtaja ei ole kansanedustaja tai ministeri. SDP:n puheenjohtajalle maksetaan 8 000 euroa sekä lounas- ja työmatkasetelit. Jos puheenjohtajasta tulee kansanedustaja tai ministeri, niin puolue maksaa vain erotuksen eli 8 000 eurosta puuttuvan summan. Käytännössä kansanedustajana tai ministerinä toimiva puheenjohtaja  ei siis saa puolueelta ollenkaan palkkaa.

Toisin on Perussuomalaisilla. Puolue maksaa puheenjohtajalleen palkkaa 3 177 euroa kuukaudessa riippumatta hänen kansanedustajana saamistaan tuloista.

Asia on sinänsä pieni ja työmies on palkkansa ja kopsunsa ansainnut. Puolue itse päättää puoluetukien käytöstä haluamallaan tavalla. Jotenkin nyt vain taas tulee mieleeni se notkuvan pöydän ääressä mässäilevä ahne possu.

Kyllä kansa maksaa ja sitä saa mitä tilaa.

Kommentit (0)