MV:n lukutaidottomat

– Koska kommunisti Sakari Timonen saadaan vastuuseen näistä yhteiskuntarauhaa rikkovista ja alaikäisiä loukkaavista kirjoituksistaan?

Näin pontevasti kysyy MV itsensä Ilja Janitskinin kirjoittamassa jutussa. Kyse on Vihdin väitetystä alaikäisten ahdistelutapauksesta, josta kirjoitin 22.1. jutussani Perimmäinen syy. Siinä siteerasin asiaa tutkivan rikoskomisarion lausuntoa lehtiuutisen linkittäen. Komisarion mukaan tarina oli sepitetty.

Aiemmin minua netissä monin tavoin häiriköinyt ja nykyisin MV:lle roskajuttujaan kirjoitteleva Mikko Parantainen on tehnyt rikoskomisarion toiminnasta hallinnollisen kantelun, mutta siihen ei ole vielä tullut vastausta. Jokin lehti on kertonut tästä kantelusta.

Kantelu-lehtileike

Kantelu on siis vasta vireillä, mutta silti se riittää MV:lle näytöksi rikoksen tapahtumisesta ja poliisin valehtelusta.

Vihdin Uutiset on julkaissut yhden tytön äidin kertomuksen tapahtumasta. Siinä äiti kertoo oman ja tyttärensä näkemyksen tapahtumasta.

Vihdin-uutiset-aiti-korjaus

MV:n mielestä tämä kertomus todistaa kaiken tapahtuneen kuten äiti kertoo. Erityistä painoa saa syyttäjän lyhyt lausunto, jonka mukaan asia on syyteharkinnassa.

Minulla on MV:lle ja kaikille sen lukijoille mullistava uutinen. Kun jonkin poliisille ilmoitetun rikoksen esitutkinta on saatu valmiiksi, niin asia menee syyteharkintaan. Syyttäjä siis päättää, onko hänen mielestään rikos tapahtunut ja viekö hän sen oikeuteen. Asian meneminen syyteharkintaan ei ole näyttö siitä, että rikos on tapahtunut. Ei se ole näyttö siitäkään, että rikosta ei ole tapahtunut. Vasta syyttäjän aikanaan tuleva päätös kertoo syyttäjän näkemyksen. Jos hän vie asian oikeuteen, niin sitten oikeus päättää, onko rikos tapahtunut vai ei. Sitä ei päätä Ilja Janitskin eivätkä MV:n lukijat.

MV väittää minun vaatineen tytöille rangaistusta perättömästä ilmiannosta. Jokainen voi itse lukea linkittämäni jutun ja miettiä, onko lainkohdan siteeraaminen vaatimus vai informaatiota lakia osaamattomille. Jos joku katsoo minun syyllistyneen johonkin rikokseen, niin tehköön rikosilmoituksen.

Koska Janitskinilla enempää kuin hänen lukijoillaankaan ei ole mitään käsitystä esitutkinnan, syyteharkinnan ja hallinnollisen kantelun merkityksestä, niin MV on lähtenyt tyypilliselle solvauslinjalle. En minä kommunistiksi sanomista loukkaavana koe, mutta totta se ei ole. Olen sosiaalidemokraatti.

Loppuhuipentumana Janitskin toivottaa minut tervemenneeksi Venäjälle ihan kartan kanssa.

1455383168974screensave

Kartta on maantieteellisesti oikein, mutta Juuan kohdalla järven itäpuolella on Lieksa. Ilja Janitskin on sieltä kotoisin ja kaksi viikkoa sitten hän itse kertoi tv:n ajankohtaisohjelmassa, että hänen isänsä on muuttanut Suomeen Venäjältä. En tiedä kummalla meistä lienee henkisesti pitempi matka Venäjälle.

Ensin ajattelin, että en viitsi kirjoittaa vastinetta. Kun rupesin saamaan räkäistä postia ja anteeksipyyntövaatimuksia, niin päätin kokeilla osaavatko MV:n tekijät ja lukijat lukea ja ymmärtävätkö he lukemansa.

En elättele suuria toiveita ja siksi tätä juttua ei voi kommentoida ollenkaan. En viitsi käyttää viikonloppua kommenttiosaston siivoamiseen.

Kommentit (0)