Totuus tekee kipeää
SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoi Kaleva-lehden haastattelussa, että perussuomalaiset on puolue, joka suojaa rasistisesti toimivia ja ajattelevia ihmisiä:
– Vaikka he julkisesti sanovat, etteivät hyväksy vihapuhetta, yksittäiset puheet maahanmuuttoon liittyvissä asioissa ovat aivan toista. Tässä ei voi välttyä siltä, että heillä näyttää olevan menossa ilmiö, jossa he julkisesti sanoutuvat irti rasismista, mutta siitä huolimatta äänet olisi kiva saada.
Tästä perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini luonnollisesti raivostui:
– Rinne siis tarkoittaa, että perussuomalaisia viime eduskuntavaaleissa äänestäneet 524 000 suomalaista äänestivät rasistien suojelijoita. Väite on pöyristyttävä ja perätön.
– Rasistileimakirveen heiluttaminen ei maamme punavihreille ole uutta, mutta suurimman oppositiopuolueen puheenjohtajan ja galluplemmikin suusta se on vakavaa puhetta, joka loukkaa satojatuhansia suomalaisia äänestäjiä.
Tietenkin Soini raivostui, sillä Rinne sanoi totuuden, jota Soini ei ole koskaan halunnut kuulla. Puolueen ns. maahanmuuttokriittiset ovat enimmäkseen rasisteja, jotka vain kaunistellaakseen todellisia motiivejaan nimittävät itseään maahanmuuttokriittisiksi ja puhuvat maahanmuuttajien aiheuttamista kustannuksista.
Puolueen äänestäjissä rasisteja vasta onkin. Sen on Taloustutkimus Oy todennut puolueen itsensä teettämässä mielipidetiedustelussa elokuussa 2015.
Lähde: Suomen Kuvalehti 28.8.2015
Yli neljäsosa puoleen kannattajista oli sitä mieltä, että mustien afrikkalaisten henkiset kyvyt ovat heikommat kuin länsimaissa elävän valkoisen rodun. Lähes neljäsosan mielestä vaaleaa eurooppalaista ihmisrotua pitää estää sekoittumasta tummempiin rotuihin.
Kaiken huipuksi vain alle puolet puolueen kannattajista oli sitä mieltä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta heidän ihonväristään tai etnisestä taustastaan. Yli puolet todennäköisesti perussuomalaisia äänestäneistä oli sitä mieltä, että kaikki ihmiset eivät ole samanarvoisia. Avoimesti rasisteja oli siis yli 260 000.
Kyllä tästä uutisoitiin, mutta Soini haluaa unohtaa asian.
”Rasistisia asenteita ja maahanmuuttokielteisyyttä on eniten perussuomalaisten kannattajissa. Perussuomalaisia kannattavien asenteet ovat todella jyrkkiä, ja kielteisesti suhtautuvia on paljon.” — Suomen Kuvalehti, 28.8.2015.
Puolueen äänestäjissä ainakin on paljon rasisteja. Miksi he sitten antoivat äänensä juuri perussuomalaisille ehdokkaille, jos heillä ei ollut mitään syytä olettaa puolueen olevan samoilla linjoilla heidän kanssaan? Huijattiinko heitä?
En minä tiedä. Muistelen kuitenkin, että perussuomalaisten jatkojytky syntyi vasta vaalipäivänä. Ennakkoäänten perusteella puolue näytti menettäneen kannatustaan roimasti, mutta vaalipäivänä nähtiin paljon kaljupäitä ja leijonariipusta kantavia äänestämässä. Edellisiltana netin roskajulkaisu MV oli toitottanut valheellista uutista muka juuri tapahtuneesta maahanmuuttajien tekemästä joukkoraiskauksesta ja perussuomalaiset levittivät sitä innokkaasti.
Tässä ei voi välttyä siltä, että heillä näyttää olevan menossa ilmiö, jossa he julkisesti sanoutuvat irti rasismista, mutta siitä huolimatta äänet olisi kiva saada.
Totuus sattuu. Ei yhtä paljon kuin satulaton polkupyörä, mutta sattuu kuitenkin, kuten elokuvakomisario Frank Drebin totesi.
***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole muuta sovittu.
Kiinnittää kovasti huomiota se, että kristillisten kannattajien näkemykset ovat koko lailla lähellä Vasemmistoliiton ja vihreiden kannattajien näkemyksiä. Sensijaan SDPn kannattajat ovat valitettavan lähellä persujen kannattajia.
Itse enimmäkseen demareita äänestävänä olen kyllä aika pettynyt SDP:tä äänestäneiden vastauksiin tuohon viimeiseen kysymykseen. Eikö meidän pitänyt olla se yleismaailmallisen solidaarisuuden ja tasa-arvon puolue?
Demari ja Persu äänestäjien massat on hyvin samanlaisia: matalasti koulutettua alempaa keskiluokkaa. Siinä ryhmässä rasismi on yleisempää. Erona puolueiden välillä on, että Persut populisteina hyväksikäyttävät sitä kannatuksen keräämiseen, Demareilla sentään on joku ideologia, jonka pohjalta he yrittävät vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen kehittävästi.