Bullergentsias folkvald

25.5.2016 Saku Timonen

När ansvarskännande beslutsfattare sätter sig in i t ex Microsofts enorma uppsägningar och Terrafame gruvans nedkörning och problem kring dessa, så börjar en av dem uttala obegripliga dumheter. En sådan är sannfinländarnas Teuvo Hakkarainen.

Igår var Hakkarainen orolig för lantbygdens ungkarlar, som förlorar de få kvinnorna där till manliga asylsökande. Hans lösning är att sätta upp taggtråd och stänga gränserna.

-Hur skulle de kunna blandas ihop där, när det finns inga kvinnor för dem och de sedan – låt bli att saga bokstavligen – är, hur skulle de integreras? Det blir garanterat krockar vid något tillfälle.

Hakkarainen har uppenbarligen inte läst själv sannfinländarnas partiprogram. Där krävs det med tydligt språk att de som fått asyl i Finland ska placeras ute i landets glesbygdskommuner. Hakkarainen bör kunna vända sig direkt till sin partikollega och minister Jari Lindström, som ansvarar för nyanländas integration.

Idag (25.5.2016) presenterade Hakkarainen i Facebook sin totala okunnighet när det gäller kriget som rasar i asylsökarnas hemländer och kallade Röda korsets kvinnliga frivilligarbetare för horor.

teukka

Teuvo Hakkarainen: Islamistmännen har kommit hit för att leva på oss och kvinnorna där har man satt ut på fronten. Hur mycket skulle Röda korsets kvinnor hjälpa om de som fanns i mottagningscentren var dessa (i bilden)? Röda korsets sextjänster betalas av finska killar.

Bildtext: Läppstift och serievapen – Isis räds mest av allt tuffa kurdiska kvinnokrigare

Enligt Hakkarainen krigar alltså kurdernas kvinnosoldater mot extremislamistiska Isis, medan deras islamistkrigarmän har kommit till Finland för att njuta av Röda korsets sextjänster som betalas av finska killar.

I Hakkarainens värld är kvinnor en begränsad naturresurs, som finska män har förtur till. I denna värld är kvinna inte en skattebetalare, eller en jämställd medborgare, utan enbart medel för njutning. Om kvinnan inte accepterar den här mallen, då är hon en hora.

Det märkliga är att Hakkarainens supportrar anser att detta är ett uttryck av lanbruksortens förnuft och pålitlighet.

teukka 1

Pauli Rivinoja: Läs detta, Teuvo, du är alltså den enda pålitliga typ i hela riksdagen. Du har i alla fall lantligt förnuft i förvar.

Jag tycker att Hakkarainens uttalande kränker det lantliga förnuftet och enkom skvallrar om en obildad och rasistisk tölp.

Det ryms mycket oljud i världen och varje land behöver sin clown, men en parlamentariker ska ändå kunna säga något vettigt någon gång. Om han inte kommer på det själv, så bör någon partikamrat kunna hjälpa och till exempel skriva på papper något vettigt som Hakkarainen skulle kunna uttala sig om.

Hakkarainen representerar MV-läsare och Stäng Gränserna -rörelsens våldsbejakande tokstållar som med munnen i fradga bullrar. Med sina uttalanden och med tyngden av en folkvaldes värdighet ger han dessa extremister sitt stöd. Eller med det lilla som finns kvar av värdigheten.

Det är alltså inte konstigt att i Lahtis har asylsökanden redan blivit misshandlade av stora grupper. En pågående hets för hat leder till handlingar, något som Hakkarainen antingen struntar i eller inte förstår. Vi har en folkvald parlamentariker som direkt uppmuntrar till våld men kanske inte förstår ens detta själv.

Hans parti verkar dock inte bry sig. Bara några dagar sedan blev ordörande Timo Soini rasande, när socialdemokraternas ordförande Antti Rinne uttalade sig om att sannfinländare erbjuder skydd för rasistiska tankegångar.

Vad anser partiledare och utrikesminister Soini om dessa senaste uttalanden av Hakkarainen. Säger han att partiet har folklig yta? Ber han korka flaskan? Eller anklagar att grönvänstern svingar sin stämplingsyxa igen?

Vad anser riksdagsgruppens ordförande Sampo Terho och partisekreterare Riikka Slunga-Poutsalo? Igår var de så upptagna att de inte hade tid att kommentera ungkarls- och taggtrådssnacket. Jag misstänker att de uppehåller sig upptagna länge till för ingen vettig människa kan på något sätt försvara dumheterna från Hakkarainen.

 

 

 

Kommentit (0)