Ett fenomen eller en enskild händelse?

26.5.2016 Saku Timonen

Igår rapporterade YLE att en grupp har misshandlat asylsökanden i Hennala mottagningscenter. Centrumet har fått information om mellan fem och tio fall av misshandel. Enligt de som bor på centret har man attackerat dem med knytnävslag, sparkar och även med ett basebollträ. Polisen lovade undersöka om det är fråga om ett enskilda fall eller ett fenomen, och om fler anmälningar sker kommer man agera med kraft. [Länk på finska 

Idag har polisen informerat om att gruppen som trakasserar asylsökanden är inte organiserad. Hittills har man gjort en brottsanmälan och polisen ska utreda om det finns flera fall.

Det är fråga om ett fenomen av enskilda fall. Fallen är enskilda såtillvida, att det är helt onödigt att söka efter en organiserad, likaklädd grupp som handlar utifrån en plan. Organiserat är det dock såtillvida att de enskilda gärningsmännen har fått inspiration av oljudet ifrån sociala medier. Den skapar hallucinationer som inspirerar enskilda att agera.

Det finns mycket oljud på vissa ställen. Stäng Gränserna -rörelsens Facebook -sida t ex. Där välkomnade man händelserna i Lahtis med en glädje och särskild med skadeglädje. Där fick ni, skyll er själva som kom hit, nu ska vi visa er. Dessa verklighetskritiska människor greppar fast i den självgenererade lögnen, och anser sedan att hets och förföljelse är självberättigad kamp.

Elakhet och ondska är handgripliga. Om vi skulle råka vara på plats skulle vi inte se något och inget skulle vi berätta för poliserna.

lajnkuuliaiset

Aleksis Kauranne: Jag kan delta genom att heja på från sidan, eller delta utan att skvallra senare.

Virpi Ruohoranta: Fint lahtisbor! Just så här! Vi kan tömma Hennala!! (Hoppas de drar satans långt från Lathis, helst till sina hemländer)

Virpi Ruohoranta: Här hos oss på köpcenter brann invandrarnas pizzeria ned, vet ej orsaken, men knappast en olycka, hela veckan innan hade man kastat tegelstenar in från fönstret. I Lahtis finns motstånd i luften…

Santtu Saarinen: Dessa i fråga har haft det där pizzahäktet redan i åratal, alltså inte invasionens senaste folk. Men nog att ”motståndet” skulle spridas för att beröra även de som kom tidigare.

Ville Hippi: Islam-avfallet i pizzerior har enbart hänt som revirkamp mellan olika jihadister. Hoppas att finländare förstår att inte köpa något från dessa skitiga ställen, inte ens en lemonadflaska!

Hela vintern har man ljugit till alla och en själv att alla asylsökande är tjuvar, mördare och våldtäktsmän, så äntligen får de ett egenmäktigt straff. De som deltar belönas med bastukväll inklusive dryck.

rk empatia

Riitta-Liisa Lissu Hakola: Det är ett helvete att man direkt gör en nyhet och sprider vädjanden när en skitfot får vad han förtjänat… alla brott som invandrare gör når inte ens nyhetströskeln!!

Joni Rannikko: Enskilt fall, det är synd att det fick hända.

Jussi Mänttäri: Undrar vad som finns bakom detta… det händer inte utan anledning. Polis och media berättar inte heller särskilt mycket.

Tero Patovuoro: Enskilt fall.

Jarkko Glans: Jag respekterar gärningsmännen . Om jag visste vilka de är skulle erbjuda dem en bastukväll med alla dryck.

Linda Ellilä: Jahaja, Igen har de skapat någon version av vad som hände. Som alltid! Och även om detta skulle vara sant, SO WHAT? Man får vad man beställer. Vilken ensamrätt har dessa kamelförare att slå finländare i huvudet?! Dessa lämnar ju inte ens barn eller kvinnor eller gamla människor ifred!! Våldtas, rånas och misshandlas, knuffas och spottas på folk. Men det intresserar ingen och man är helt tyst. Bra om det börjar ske lite ”utveckling” åt andra hållet också.

Och såklart har inget hänt, utan asylsökanden har hittat på hela storyn. Och även om det vore sant, så är det rätt åt dem.

rk lainkuulaisiet

Tarya Korhonen: jag tvivlar på sanningshalten, förmodligen gör det själva mot sig själva för att blir inkluderade, eller för att få grepp om andra med sin religion.

Riitta Kvist: Undrar vad de gjorde FÖRST, när ursprungsfolket har fått nog. Man håller alltid tyst om invandrarnas handlingar.

Ismo Juhani Kesänen: igen samma skit, slåss med varandra och försöker lägga ansvaret på människor

Vesa Mustonen: sen när någon patrullerar, som odins, försöker hålla gatorna rena, nej, det duger inte.

Sami Kokkonen:De där förstår bara våld

Freya Snow: Jag skulle inte berätta även om jag visste

Vesa Mustonen: Inte jag heller – eftersom att patruller på gatorna och anmäla till polisen betraktas som rasism och nazism, annars skulle jag.

Hela vintern har man målat hotbilder om sommarens blivande våldtäktsvåg och när den uteblir, spelar det ingen roll. Nu är man beredd att ta till medel eftersom denna grupp har greppat fast i en verklighet som de själva har skapat. Denna grupp har landat i sina tanke- och beteendemönster genom självbedrägerier som började förra hösten och har sedan dess ökat i takten. Tankarna har radikaliserats snabbt och extrema idéer har blivit en bestående modell.

Varför petar jag i den här avfallshögen igen? Därför, att även ni skulle se vad som händer i Finland. En del av vårt folk har visat sig kunna bli en med högafflar och facklor beväpnad flock som enbart följer sina instinkter. Det är bara fråga om när och hur den här flocken, eller någon som flocken hetsar, dödar en människa. Då kommer vi inte se ledarna någonstans, utan gärningsmän och – kvinnor får själva bära sitt ok. De dummaste blir alltid uppätna först.

Kommentit (0)