Oborstat

27.5.2016 Saku Timonen

– Tror de här irrhuvuden att de skapar fruktan? Beundrar de verkligen sådan dynga, som t ex leder till revolution? Varför har de då inte redan gjort det? Därför att rörelsen drar till sig stackare som Jari Gummiskott Laine blir eviga ”universitetsstuderande” och andra som vuxit upp som gränslösa busungar utan föräldraskap.

– Det finns många bevis på det som det här skitgänget har gjort under årens lopp, och de är inte få […] Dessa fega losers förstår nog inte att deras ekogröt och avgiftningsvård kommer inte gratis utan det är ”kapitalisten” som betalar det med sitt eget arbete. Den här gruppens aktiviteter är sorgliga och fega. Om man kan kalla någonting som den organiserade brottslighetens karikatyr så är det grönvänsterns anarkiströrelse och dess registrerade verksamhet.

tk blog

Shut the fuck up

Grönvänsters bättre våld är ynkligt. Berättelser från ett tolerant helvete.

Är anarkisterna på riktigt dumma eller tror de på riktigt att deras vandalism är rättvist och även något att beundra? På sajten Takku.net talar anarkisterna stolt om…

Så här skenade iväg Terhi Kiemunki i sin blogg i skräppublikation MV direkt efter att det blev uppenbart att hennes son Ville Kuusinen är ledare för Soldiers of Odin i Tammerfors. Dessutom är Ville Kuusinen även biträdande chef i den regionala delen av organisationen av Suomen Sisu, som leds av parlamentariker Olli Immonen.

Terhi Kiemunki är Tammerfors Sannfinländarnas ordförande och partiets styrelsemedlem i Pirkanmaa region, samt parlamentariker Lea Mäkipääs assistent. Hon har sedan förra hösten varit en synlig figur i Stäng Gränserna – rörelsen genom att organisera demonstrationer och transporter till dem. Innan påsk trakasserade hon invandrarbarn som gick runt som påskkärringar och detta ledde till att hon ”borstades” av partiet på ett traditionellt sätt så att hon fick en liten åthutning och fick lämna sin uppgift som regionala styrelseviceordförande. Hon fick dock fortsätta som medlem samt hon fick fullt stöd av sannfinländare i Tammerfors.

Hennes son är alltså ledare för Tammerfors Soldiers of Odin och därtill vice regionalchef på Suomen Sisu. Soldiers of Odin har konstaterats vara både en rasistisk och nazismförhärligande organisation som leds av en våldsbrottsling. Suomen Sisu har samarbetat med nationalsocialistiska Finlands Motståndsrörelse. Det här samarbetet är helt bevisat och därför fick Immonen förra sommaren en kort utvisning från sin riksdagsgrupp.

Extremhögerns kretsar är väldigt täta så det är inte konstigt att man skenar iväg när det kommer upp till ytan. Och det gör man så klart genom att kränka både inbillade men även riktiga motståndare så grovt som möjligt.

Jari Laine är en privatperson, som blev ett föremål för trakasserier från extremhögern efter att han i samband med 612-marchen fick polisens gummiskott i ögat. Därefter har han varit målet för en oändlig mängd av förolämpningar och muntligt våld, och Kiemunki fortsätter detta genom att dela på FB en förolämpande video som man gjort om Laine.

kiemunki

Seppo Tapaninen: Kiemunki bör nog borstas bort från sin position, när hon trakasserar privatpersoner. Jag tror att en brottsanmälan vore på sin plats.

När vände det så här? Hittills har det varit kutym att medborgare kritiserar politiker i tjänsten, men nu är det inte bara en politiker som kritiserar, utan direkt förolämpar en enskild privat medborgare och kallar honom för stackare, evig studerande, loser, busunge utan gränser, och i behov av avgiftning. Stilen känner vi igen från MV:s sidor, så i den bemärkelsen publicerades Kiemunkis blogg på rätt ställe.

De nya vindarna blåser, om vi låter dem blåsa. Om politikern kan attackera en vanlig medborgare och ärekränka, då är vi på väg mot en diktatur. Nästa steg är att man fängslar den som kritiserar politikern. Shut the fuck up, som Terhi Kiemunki har rubricerat sin blogg.

Jag håller med Seppo Tapaninen som kommenterat bilden: Kiemunki behöver borstas igen. I påskas höll hon på att förlora jobbet men nåd gick före rättvisan då mot att hon skulle avhålla sig från hattexter. Men det glömdes bort snabbt.

Uppdatering: 27.5. kl 17.00

När Kansan Uutiset idag berättade om brottsanmälan som Jari Laine gjort så påstod Terhi Kiemunki i Facebook att hon är inte bloggerskan, och kräver en upprättelse samt förklarade att hon funderar på att göra en brottsanmälan.

tk ku

Terhi Kiemunki: I Kansan Uutiset har man använt som källa anarkisten Jari Laine och vänsterbloggaren Saku Timonen, som båda delar lögnaktigt MV-tidningens blogg i mitt namn. Anmälan om brott? Bör jag också göra en? Till alla berörda, jag är inte bloggare Gungnir Sharp. Förväntar mig en rättelses av de båda.

Bloggens profilbild visar ögon som liknar väldigt mycket Terhi Kiemunkis ögon och igår skrev hon i Facebook med exakt samma ord som i bloggen.

tk

Terhi Kiemunki: Jag var på plats när den här skitgruppen kastade stenar, raketer och facklor på folk. Det gick gamla, barn och handikappade i 612-marchen, och irrhuvuden grinar när de först vägrar lyssna på polisen och sedan får gummiskott på sig. Vilket stackargäng.

Sedan finns tidsaspekten. MV:s blogg uppdaterades igår 07:42 och redan 07:46 hade Kiemunki uppdaterat sin Facebook –profilen med sitt budskap om bloggen. Det var snabbt upptäckt.

Sådär, jag har i alla fall sagt, att Kiemunki bestrider uppgiften om att hon är bloggens författare. Polis må nu reda ut, vem som är skribenten. Kiemunki bestrider också att hon skulle delat på FB förtalsvideon om Laine. Men det har hon gjort:

13244781_1016141021773995_760901400375764706_n

***

Jag deklarerar härmed på förhand att jag inte accepterar ett inbrott i Soldiers of Odins lokaler mer än jag skulle acceptera någon annan brottslig verksamhet, så kom inte att påstå det i era kommentarer. Överhuvudtaget måste kommenteringen uppfylla kravet på god smak och det måste ske med eget för- och efternamn, om man inte har kommit överens med mig om annat.

Kommentit (0)