Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää…

– Kyllähän jokainen arjessa ymmärtää, että jos lapsia kuljetetaan harrastuksiin tai kouluun tai niin edespäin.

Nämä legendaariset sanat lausui pääministeri Juha Sipilä tammikuussa 2016, kun Soldiers of Odin aloitti katupartioinnin. Järjestö osoittautui nopeasti Suomen lippuun huonosti kääriytyneeksi natsijärjestöksi, jonka johtajista ja jäsenistä isolla osalla on rikollinen tausta. Sittemmin partiointi on loppunut, mutta natsiaate elää ja voi hyvin.

Itsenäisyyspäivänä avoimen natsistinen Pohjoismainen Vastarintaliike järjestää Helsingissä oman marssin teemalla Kohti vapautta. Mukaan on kutsuttu kansallismielisiä pohjoismaiden lisäksi myös Venäjältä. Soldiers of Odin osallistuu tähän marssiin omilla tunnuksillaan. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kieltäminen on vireillä oikeudessa, mutta päätöstä en rupea ennakoimaan.

Vapautta kohti siis marssitaan natsiaatteen hengessä. Tavalliselle ihmiselle natsismin nimeäminen vapaudeksi näyttäytyy jonkinlaisena aivojen nyrjähdyksenä, mutta natseille itselleen logiikka on aukoton. Heille vapaus tarkoittaa rajatonta vapautta uhkailla kaikkia muita väkivallalla ja terrorilla, ja tehdä se vieläpä kansan nimissä. Pieni joukko on nimennyt itsensä Suomen kansaksi.

23795203_148744455851155_4495086130347476792_n

Tavallisiksi suomalaisiksi itseään nimittävä pieni joukko uhkailee siis suurinta osaa suomalaisia pommilla, jos kaikki eivät tanssi heidän pillinsä mukaan. Suuruudenhulluus alkaa olla mahdotonta mitattavaksi, mutta ei tämä leikin asia ole. Väkivaltaisten äärinationalististen liikkeiden nousu on tosiasia ja on vain ajan kysymys, kun tämä joukko rupeaa toteuttamaan aikeitaan. Aletaan olla samassa tilanteessa kuin 1930-luvulla, jolloin erään aikalaisen mukaan velkaantuneet nuoret isännät maksoivat kauppalaskunsakin tappouhkauksilla ja Maamme-laululla.

Miettikääpä tätä järjettömyyttä ja yrittäkää ymmärtää se arjessa. Ruotsista johdetut suomalaiset natsit pyrkivät kumoamaan Suomen valtion ja perustamaan sen tilalle yhteispohjoismaisen natsivaltion. Avuksi suureen isänmaalliseen voimannäyttöön Suomen itsenäisyyspäivänä on pyydetty äärikansallismielisiä Venäjältä.

23722790_10155415129113778_3889843766404428868_n

Kuva: Facebook/Mikko Körö Körperich

***
Tätä juttua ei voi kommentoida ollenkaan. Tiedän kokemuksesta, että suurin osa kommenteista on järjetöntä mölinää ja tappouhkauksia. Kansan peräpää puhuu.

Kommentit (0)