MV:n linjoilla

Jessikka Aro on palkittu journalisti. Palkitusta työstään hän on joutunut ennenäkemättömän ja vuosikausia kestäneen vihakampanjan kohteeksi, ja kesällä pidetyssä oikeudenkäynnissä syytettyinä istuivat törkyjulkaisu MV:n edustajat lukuisista rikoksista. MV vetelee nyt viimeisiään, mutta vihakampanja jatkuu.

Mikko Elo on entinen SDP:n kansanedustaja ja entinen Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan puheenjohtaja. Eilen hän julkaisi uudelleen Facebookissa neljä vuotta vanhan blogikirjoituksensa, jossa jakoi Jessikka Aron puhelinnumeroa ja kehotti ihmisiä ilmoittautumaan Arolle Venäjän trolliksi. Sen seurauksena Aro sai ainakin yhden häiriösoiton, jonka soittaja rehvasteli teollaan Elon Fb-sivulla.

Kun Eloa kritisoitiin vanhan jutun uudelleen lämmittämisestä, niin hän innostui lisää. Vielä enemmän hän innostui siitä, että hän sai nopeasti suuren joukon kommentoijia solvaamaan Aroa ihan vanhaan tuttuun MV-tyyliin. Hän julkaisi aiheesta uuden postauksen. Ja taas uuden. Hän jatkaa vielä tänäänkin.

Hän tässä onkin mielestään uhri. Juuri hänen kimppuunsa on hyökätty, juuri häntä tässä ahdistellaan. Hän ei piittaa tippakaan siitä, että hänen itsensä lisäksi lukuisat kommentoijat ovat saattaneet syyllistyä täsmälleen niihin samoihin rikoksiin, joista MV:n edustajat joutuivat oikeuteen. Hän poistaa kaikki ne kommentit, joissa hänen halpamaista toimintaansa arvostellaan, ja säilyttää peukuttaen kaikki ne, joissa Aron kunniaa loukataan törkeästi. Erityisen herkästi hän poistaa sellaiset kommentit, joissa kerrotaan mitä rikoslaki saattaisi sanoa hänen toiminnastaan. En tiedä kuinka monta kertaa hän on nyt poistanut tämän Toni Jackmanin kommentin.

Elo toimii kuin omasta toiminnastaan hurmioitunut koulukiusaaja. Hän innostuu lisää siitä, että saa mukaansa suuren joukon ihmisiä, joista monella todennäköisesti on hyvin hatara käsitys siitä, miksi Aroa nyt kiusataan, mutta kun joukossa on niin mukava kiusata. Olen löytänyt kiusaajien joukosta muutamia Fb-kavereitani, joista tuli sillä sekunnilla entisiä kavereitani.

MV on jättänyt paskaisen jalanjälkensä suomalaiseen keskustelukulttuuriin, kun valtiopäiväneuvoksen teksti on kuin suoraan MV:n sivuilta. Toimittajalle törkeyksiä suoltavat tomppelit pitävät törkeyksiään normaalina kritiikkinä ja niiden törkeyksien arvostelua sananvapauden rajoittamisena. Toimittajan työstä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta mikään ei oikeuta tekemään hänen yksityiselämästään helvettiä vuosikauksisi.

Hävetkää, jos enää osaatte!

***
Tätä juttua ei voi kommentoida. Kiusaajat eivät ole tervetulleita tämän jutun alle myöskään sosiaalisessa mediassa.

 

 

puheenaiheet ihmissuhteet yhteiskunta
Kommentit (0)