Mopo keulii

Perussuomalaisten kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Laura Huhtasaaren erikoislaatuisiin ulostuloihin on jo totuttu, mutta hänen viimeisin tempauksensa ihmetyttää laajasti. Huhtasaari väitti tamperelaisen koulun kannustavan vihaan politiikkoja kohtaan ja julkisti Twitterissä kuvan oppilaiden työstä. Myös oppilaiden etunimet näkyivät kuvassa, ja sekä koulu että oppilaat ovat ruvenneet saamaan vihapostia.

Minä en tiedä mikä oli oppilaiden tehtävänanto ja millaisia muut työt samasta aiheesta olivat. Tuskin tietää Huhtasaarikaan, vaikka opettaja onkin. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että oppilaita kannustettiin yhteiskunnalliseen kannanottoon ja ilmaisemaan oma mielipiteensä. Juuri perussuomalaiset ovat vaatineet jatkuvasti sanan- ja ilmaisunvapautta, mutta nyt se ei kelpaakaan. Mielipide on ilmeisen väärä.

Mitä itse asiaan tulee, niin oppilastyö perustuu ihan perussuomalaisten omiin näkemyksiin. Perussuomalaiset ovat sanoneet, että he eivät halua Suomeen minkäänlaista humanitaarista maahanmuuttoa. Lisäksi Jussi Halla-aho on sanonut, että Välimerellä pakolaisia auttavia meripelastusseuroja pitäisi sakottaa. Tästä voi ihan hyvin muodostaa sellaisen mielipiteen, että perussomalaiset eivät halua pakolaisia Suomeen siinäkään tapauksessa, että toinen vaihtoehto on kuolema.

Näin se sananvapaus toimii, eivätkä nuoret ole tahdottomia ja tyhjiä astioita, joihin opettaja kaataa tietoja, asenteita ja ajatuksia. Pahasti näyttää siltä, että perussuomalaiset olettavat tai ainakin haluaisivat näin olevan. He vaativat opettajille ennemmän auktoriteettia ja koluihin lisää kuria.

Ei tällainen enää ole nykyaikaa, ja tuskinpa kukaan haluaa paluuta menneisyyden opetusmetodeihin. Kysessä on selvästi Huhtasaaren hyvissä ajoin aloittama vaalikampanja, jolla hän ruokkii kannattajiaan. Se kannattajakunta ikävä kyllä on enemmmän kultti kuin poliittisia tavoitteita ajava joukko. Nyt koulu, opettajat ja oppilaat on maalitettu, ja monien muiden lailla minä tiedän, mitä tällaisesta maalittamisesta seuraa. Huhtasaaren ylpeys ei anna periksi myöntää, että nyt tuli mokattua pahasti, joten hän tullee jatkamaan samalla linjalla uhriutumisella lisättynä.

Tämä taas johtuu siitä, että perussuomalaisilla ei oikeastaan ole selkeää kantaa mihinkään poliittisesti tärkeään asiaan. En tiedä mitä mieltä puolue on ensi vaalikaudella edessä olevasta sosiaaliturvan kokonaisuudistuksesta tai mistään muustakaan asiasta. Puolue pyrkii tekemään vaaleista pääasiassa maahanmuuttoon keskittyvät vaalit, ja tällaiset ulostulot ovat vain lisämauste. Näkemykset saattavat olla kirjattuina jossain, mutta jatkuva kohujen herättäminen peittää kaiken muun alleen.

Kai silläkin tavalla saa suunnilleen kymmenen prosentin kannatuksen. Aina löytyy sen verran äänestäjiä, jotka haluavat vain juosta sopivan lauman mukana johtotähteä seuraten.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida, koska tiedän vanhastaan palautteen laadun ja tason.

 

 

 

 

puheenaiheet politiikka
Kommentit (0)