Tuhkarokko, GCM ja 612

Luulisi, ettei otsikon kolmella asialla ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta on niillä. Niitä yhdistävät tyhmyys ja tietämättämyys. Kun henkisessä umpiossa elävää yhteisöä uhkaa rokotevastaisuuden, vaihtoehtohoitojen ja uskonlahkolaisuuden takia tuhkarokkoepidemia, niin perussuomalaisen kansanedustajan avustajan mielestä asia korjaantuu umpioitumalla lisää eli sulkemalla rajat ja vastustamalla GCM-sopimuksen allekirjoittamista.

Kun tuhkarokko, rajojen sulkeminen ja GCM pitää saada solmittua yhteen, niin siinä eivät logiikka ja faktat paina. Asiaa ei haittaa yhtään, että tartunta ilmeisesti saatiin käymällä itse ulkomailla. Ei haittaa sekään, että Global Compact on Migration eli GCM ei ole sopimus, ei velvoita muuttamaan lainsäädäntöämme eikä sitä allekirjoita yksikään maa. Se vain hyväksytään YK:ssa yleiseksi ohjenuoraksi. Perussuomalaiset huomasivat eurooppalaisen äärioikeiston nettisivuilta vasta useamman valiokuntakäsittelyn ja niissä vaikenemisen jälkeen, että sitä pitää vastustaa. Viime torstain eduskunnan kyselytunnilla Laura Huhtasaari nolasi itsensä ties kuinka monennen kerran hyökkäämällä raivokkaasti tätä olematon vihollista vastaan.

Itsenäisyyspäivänä äärikansallismielinen äärioikeisto järjestää taas yhteisen 612-kulkueen. Tällä jo vuodesta 2014 lähtien järjestetyllä kulkueella on suoraakin suorempi yhteys hovioikeuden kieltämään Pohjoismaiseen Vastarintaliikkeeseen, mutta media ei ole tähän mennessä sitä huomannut. Aina on puhuttu kansallismielisestä kulkueesta, ja vasta nyt on ymmärretty ruveta puhumaan uusnatseista ja äärikansallimielisistä.

Voi sanoa, että media on jättänyt vuosikausiksi henkisen roketesuojan ottamatta. On kyllä huomattu, että PVL marssii siellä muiden joukossa, mutta sitä ei ole uskottu, että PVL on alusta lähtien ollut yksi tapahtuman järjestäjistä. Omien sanojensa mukaan se on ollut jopa aloitteellinen. Sen sivuilla sanotaan nyt näin:

Vastarintaliike oli aloitteellinen 612-soihtukulkueperinteen rakentamisessa jo vuonna 2014. Kolmessa vuodessa 612:n osallistujamäärä kasvoi vajaaseen 4 000 ihmiseen. Kohti vapautta! -mielenosoitukset ovat myös kasvaneet vuosi vuodelta. Avoimen kansallissosialistisessa marssissa oli osallistujia heti yhtä paljon kuin poliittisesti sitoutumattomassa 612:ssa soihtukulkueen alkuvuosina, mikä kuvastaa hyvin radikaalin kansallissosialismin yleistymistä Suomessa.

Onnistunut hämäys piilee siinä, että PVL:llä on oma tapahtuma eli tuo Kohti vapautta! -mielenosoitus juuri ennen siihen osallistujien liittymistä 612-kulkueeseen. Näin sekä PVL että 612-kulkueen järjestäjät ovat voineet sanoa, että kysessä ei suinkaan ole mikään natsimarssi, vaan isänmaallisten yhteiskulkue. Minä en näe mitään vapautta tai isänmaallisuutta yhteispohjoismaisen, yhden Johtajan johtaman kansallissosialistisen valtion kannattamisessa, mutta yllättävän monet näkevät tai ovat näkevinään.

Oikeastaan rokote- ja tiedekriittiset, salaliittoteoreetikot, rajojen sulkijat, natsit, kansainväliseen äärioikeistolaisuuteen vihkiytyneet ja muuten vain henkisesti umpioituneet voisivat yhdistyä yhdeksi puolueeksi, elleivät jo ole sitä tehneet. Joskus epäilyttää, että ovat tehneet.

Kuten koomikko Iikka Kivi on sanonut, niin jos keksittäisiin rokote tyhmyyttä vastaan, niin se ei auttaisi, koska sitä eniten tarvitsevat eivät sitä ottaisi.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida, ja syyn arvaatte.

Kommentit (0)