Yhden asian vaalit

-Näyttää olevan kahdenlaisia poliitikkoja ja muita kommentaattoreita. On niitä, jotka haluavat suojella nuoria. Sitten on niitä, jotka haluavat suojella heitä vain ulkomaalaistaustaisilta.

Suunnilleen näin kiteytti Pertti Jarla eilen Facebookissa viikonlopun uutistarjonnan. Ykkösaiheina olivat maahanmuuttajien tekemät seksuaalirikokset ja poliitikkojen hätäistunnot. Median kolumnistit löivät löylyä, ja sosiaalisen median anti olisi ollut puuduttavan yksitoikkoista, ellei se olisi ollut niin kammottavaa.

Jotkut puolueettoman median kolumnit näyttävät siltä, kuin ne olisi kirjoitettu perussuomalaisten puoluetoimistossa tai ainakin sen tilauksesta. Yhtenä ryöppynä tulevat kaikki ns. maahanmuuttokriittisten pääteemat aina monikulttuurin ihannoinnista keskustelun vaientamiseen. Näistä asioista ei ole saanut puhua, kuten jo vuosia ovat huutaneet ne, jotka eivät ole mistään muusta koskaan puhuneetkaan.

Jonnekin on unohtunut se tosiasia, että turvapaikanhakjoiden määrän äkillisesti kasvaessa syksyllä 2015 perussuomalaiset olivat hallituksessa. Jonnekin unohtui, että Suomi on sitoutunut noudattamaan sellaisia kansainvälisiä sopimuksia kuin YK:n pakolaissopimus sekä Scengen- ja Dublin-asetukset. Ne velvoittavat ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita. Suomen perustuslaki velvoittaa kohtelemaan ihmisiä yhdenvertaisesti lain edessä.

Kun nyt ihan yleisesti ei mistään muusta puhutakaan, niin poliitikot laidasta laitaan haluavat näyttää olevansa tiukasti mukana. Vaalien pääteemaksi näyttää muodostuvan maahanmuuttajien ja erityisesti turvapaikanhakijoiden kohtelu, vaikka pitäisi puhua lasten suojelemisesta yleensä.

Viime vuonna poliisin tietoon tuli 1 168 lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Vuonna 2013 tehdyn uhritutkimuksen perusteella yhdeksäsluokkalaisista tytöistä 4% oli joutunut hyväksikäytön uhriksi ja aiemmin vuonna 1988 jopa 14%.

Tätä vasten puoluejohtajien ratkaisuehdotukset maahanmuuttopolitiikan kiristämisestä antavat hyvin ikävän viestin: seksuaalisella hyväksikäytöllä on väliä vain, jos siihen syyllistyy joku muu kuin suomalainen, sanoo Anna Vuorjoki Facebookissa.

Keskustelun yksipuolistumisella pedataan jytkyä. Kun sivuutetaan kokonaan kaikkien muiden kuin maahanmuuttajien ja turvapaikanhakijoiden tekemät rikokset sekä yleensä kaikki muut asiat, niin tulevista vaalikeskusteluista tulee yksipuolisia. Niistä tulee vain yhteen asiaan keskittyviä, ja sehän sopii nykyisten hallituspuolueiden kannattajille.

Unohtakaa köyhyys, syrjäytyneisyys, eriarvoisuuden kasvu, indeksijäädytykset, sotesekoilu, maakuntauudistus, palvelujen alasajo, koulutusleikkaukset, veroparatiisit, aktiivimalli ja muu työttömien kyykytys, ilmastonmuutos ja kaikki muut elämäänne vaikuttavat asiat. Kun puhutaan vain maahanmuutosta, niin kukaan ei tiedä miten poliiitikot aikovat suhtautua näihin asioihin. Jos oikeasti kuvittelette yhden asian ihmisten piittaavan mistään muusta kuin siitä yhdestä asiasta, niin voi käydä kuten kävi viime vaaleissa. Tilatun lisäksi saa myös paljon sellaista, mitä ei ole tilannut.

Minä kerroin oman mielipiteeni näistä hirveistä rikoksista jo eilen, eikä tämä juttu muuta sitä tippaakaan. Tämän jutun kirjoitin siksi, että vaalien alla kannattaa seurata miten keskustelua yritetään ohjailla ja vaalikarjaa vedättää.

***
Tätäkään juttua ei voi kommentoida. Minulla ei ole aikaa viettää koko päivää netissä siivoamassa.

 

 

 

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)