Avointa rasismia

Nuorisojärjestöjen avustuksista säädetään nuorisolaissa, ja lain tavoitteista säädetään sen 2 §:ssä. Tavoitteena on mm. edistää nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia, kykyä ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa sekä edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista.

Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys, kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen ja monialainen yhteistyö.

Lain 17 §:n mukaan valtionapukelpoiseksi voidaan hyväksyä sellainen nuorisoalan järjestö, joka toteuttaa 2 §:ssä säädettyjä tavoitteita ja lähtökohtia. Jos lakia ei noudateta, niin valtionapukelpoisuus voidaan peruuttaa.

Perussuomalaiset nuoret on valtionapukelpoinen yhdistys, ja se tulkitsee lain vaatimuksia näin:

Tämä on siis Perussuomalaisten nuorten käsitys yhteisvastuusta, kulttuurien moninaisuudesta ja kansainvälisyydestä. Jo aiemmin etnonationalismilla huomiota herättänyt yhdistys käy nyt eurovaalikampanjaa avoimen rasistisesti. Asia ei kiinnosta mediaa tippakaan. Ei, vaikka kysessä on maan toiseksi suurimman puolueen nuorisojärjestö. Tästä ei kirjoiteta, koska ilmeisesti siedätyshoito on tehnyt tällaisesta toiminnasta täysin salonkikelpoista ”uutta normaalia”, kuten sanonta kuuluu.

Pitääkö tällaista toimintaa ihan oikeasti rahoittaa verovaroilla? Jos pitää, niin siinä tapauksessa kyseessä saattaa olla rikollisen toiminnan rahoittaminen. Kansanryhmää vastaan kiihottamisesta on tuomittu vähemmälläkin näytöllä.

***
Älkää sanoko mitään. Minä en jaksa lukea yhtään kommenttia, jossa sanotaan nuorten olevan nuoria ja että kysessä on vitsi.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)