Mikä nyt mättää?

Kun normaalit ihmiset siirtyvät somessa kesäloma-aikaan ja päivitykset muuttuvat sen mukaisiksi, niin yksi ihmisryhmä ei muutu. Maahanmuuton vastustajat jatkavat entiseen tapaan yhdistäen ihan kaiken maahanmuuttoon. Erityisen suosittua tuntuu tänä kesänä olevan maahanmuuttajien vertaaminen pois kitkettäviin vieraslajeihin, ja siihen saatiin  esimerkkiä ihan maan eduskunnasta asti.

Tätä oivallusta toistellaan nyt ihastuneena kuin ensimmäisen tuhman sanansa oppinut pikkulapsi.

Näiden ihmisten mielestä tämän hallituksen aikana rajat aukeavat ja maa syöksyy turmioon. Niin kävi viime hallituskaudellakin ja sitä edellisellä, sillä jokainen turvapaikanhakijaan tai maahanmuuttajaan käytetty sentti on ilmeisesti ihan suoraan pois näiden ihmisten omasta kukkarosta tai ainakin heidän oman mummonsa vaipoista. Viime hallituskauden leikkaukset kaikkein köyhimpien saamista tuista olivat heidän mielestään maahanmuuttajien vika, sillä rahat menivät turvapaikanhakoijoiden luksuselämään.

Kun Rinteen hallitus on luvannut lisätä hoitajamitoitusta, satsata koulutukseen ja työllisyyteen, korottaa pieniä eläkkeitä ja purkaa aktiivimallin, niin sekään ei kelpaa. Rahaa menee edelleen maahanmuuttoon, ja nyt hallitus on päättänyt ottaa peräti kahdeksan turvapaikanhakijaa italialaisessa satamassa jumissa olevasta laivasta. Heidän hakemuksensa käsitellään Suomessa normaalissa turvapaikanhakuprosessissa.

Siihen tuhoutuu Suomen talous ja kaikki uudistukset perutaan. Nyt kaikki rahat menevät näille kahdeksalle turvapaikanhakijalle. Heille ostetaan asunnot, kännykät, muotivaatteet ja autot, lisäksi heille annetaan läjäpäin käyttörahaa. Työtä heidän ei koskaan tarvitse tehdä, vaan heille annaettava raha otetaan köyhien taskusta ja niistä mummojen vaipoista.

Jo eilen joku viisas tuli blogiini kommentoimaan, että sinne menivät rahat, ja Hursti ei taaskaan saanut mitään. Tämä kommentti kertoo kaiken näiden ihmisten ajattelun ja ymmärryksen tasosta. He eivät kykene hahmottamaan valtion toimintaa ollenkaan, vaan luulevat hallituksen käsittelevän asioita ihan miten sattuu. He eivät tajua, että sosiaali- ja tereysministeriö myöntää vuosittain avustuksia budjetoitujen määrärahojen mukaisesti.

Nämä ihmiset eivät tajua, että vaikka tänään poistettaisiin maasta joka ikinen ulkomaalainen, niin he itse tai kukaan muukaan ei saisi huomenna, ensi viikolla tai ensi vuonna senttiäkään enempää tukia kuin nyt. Tukien määrä on säädetty laissa, ja kuten viime hallituskaudella nähtiin, tukien pienentäminen käy nopeasti vaikkapa indeksijäädytyksellä. Rahaa kuluu vähemmän, ja sitä sanotaan säästämiseksi.

Yhdelle annettu ei siis ole pois toiselta, mutta sitä on ihan turha kertoa katkerana jurnuttavalle, jonka päässä ei pyöri mitään muuta kuin nykyisin avoimen vihamieliseksi ja rasistiseksi muuttunut “maahanmuuttokritiikki”. Kun yhteiskunnallinen ajattelu perustuu oman talouden tuntemiseen ja peruskatkeruuteen, niin ihmistä on helppo manipuloida.

Nämä onnettomat ihmiset voisivat edes joskus pitää kesälomaa ikuisesta kaunastaan ja vihastaan. Elämän täytyy olla helvettiä, kun päässä pyörivät ensimmäiseksi jokaisena kesäaamunakin viha, kauna ja katkeruus.

***
Tätä juttua ei voi kommentoida. Menkää kommentoinnin sijaan kerrankin vaikka ulos kävelemään.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)