Maalittamisen oppitunti

Ihmisten maalittaminen on yllättävän helppoa, ja siihen voi saada mukaan omien kannattajiensa lisäksi myös muita ihmisiä aina iltapäivälehtien toimittajia myöten. Maalittamalla huomio kiinnitetään jonkin epäkohdan esille tuoneeseen ja tehdään hänestä syyllinen. Median ja sosiaalisen median vyörytys pitää sitten huolen siitä, että epäkohdan esille tuonut menettää uskottavuutensa.

Näin kävi tapauksessa, josta kerroin eilen. Kunnallispoliitikko ja taksikuski Abdirahim Husu Hussein kertoi somessa poistaneensa taksistaan rasistisesti käyttäytyneen asiakkaan. Tähän tarttui mielipidekyselyjen mukaan maan suosituimman puolueen puheenjohtaja siteeraten väärää lakia. Sen lisäksi hän yhdisti keskusteluun tapaukseen mitenkään liittymättömän raiskausuutisen. Kun häneltä tiedusteltiin syytä toimintaansa, niin hän vastasi, ettei hänen tarvitse perustella mitään.

Ei näköjään tarvitse, vaan riittää, että hän osoitti maalin. Se riittää paitsi hänen omille kannattajilleen, niin myös muille kansalaisille ja jopa molemmille iltapäivälehdille. Ne rupesivat oma-aloitteisesti selvittämään, onko Husun kertomaa tapausta sattunut, ja ainakaan vielä ei asiasta ole saatu selvyyttä.

Sitä odoteltaessa Hususta on tehty syyllinen ainakin liikennerikkomukseen, heitteillejättöön ja valehteluun. Halla-aho naureskelee onnistunutta temppuaan. Laitetaanpa vielä kuvakooste:

Ja mitä Mestari edellä, sitä lakeijat perässä. Näkyvässä asemassa olevat perussuomalaiset kommentoivat asiaa Mestarin näyttämällä tavalla ja hänen sanojaan ihastuneena toistellen.

Näin saatiin häivytettyä kokonaan näkyvistä pääasia eli maahanmuuttajien työssään kohtaama rasismi. Näin saatiin häivytettyä myös se, että Halla-aho ei osaa lukea lakikirjasta oikeaa lakia. Ja ennen kaikkea näin saatiin häivytettyä se, että ison puolueen puheenjohtaja ja kansanedustaja käyttää aikaansa yksittäisen kaupunginvaltuutetun maalittamiseen.

Tällä kaikkien halukkaiden nähtävissä olevalla silmänkääntötempulla tähtäintä siirrettiin ja maahanmuuttajasta tehtiin epäilyksenalainen. Näin maalittaminen toimii, mutta te ette halua sitä nähdä. Mieluummin te tulette kertomaan minullekin, että nyt meni uskottavuuteni, kun lehtienkään mukaan mitään ei ole edes tapahtunut.

Niin, en tiedä onko tapahtunut vai ei. Se selviää aikanaan, mutta jo nyt on selvinnyt, että isoa osaa kansasta voi vedättää ihan miten paljon tahansa. Riittää, että ei selittele mitään, vaan jatkaa maalittamista.

***
Kommentoinnin sijaan menkää itseenne ja miettikää, miten helppo teitäkin on manipuloida.

puheenaiheet politiikka yhteiskunta
Kommentit (0)