Kyhäilijöiden politiikkaa

Politiikka kuuluu tai ainakin sen pitäisi kuulua kaikille, mutta valitettavasti kaikki eivät ymmärrä siitä yhtään mitään. Nämä ymmärtämättömät sitten usein ovat sitäkin innokkaampia toimimaan somessa, kun netti on karsinut suunnilleen kaikki käytöstavat eikä edes tyhmyyttä tarvitse enää hävetä. Ikävä kyllä ymmärtämättömiä on eduskunnassakin, ja he käyttävät aikansa lähinnä somessa trollaamiseen, mutta en puhu siitä nyt.

Aloitetaan tällä kertaa vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Peteliuksen anteeksipyynnöstä saamelaisille. Asia on saanut käsittämättömät mittasuhteet, ja some on täyttynyt ”hauskoista ” anteeksipyynnöistä, kun jokainen kotikutoinen vitsiniekka pyytää anteeksi vanhoja tekemisiään. Peteliukselle on irvistelty ja median eteen on kuljetettu takavuosien koomikoita kertomaan asiasta mielipiteensä. Se mielipide kuuluu usein, että nykyisin ei enää saa sanoa mitään.

On mennyt maailma kummalliseksi, jos aikuinen ihminen ei saa pyytää anteeksi. Edes asialle irvisteleminen ei riitä, vaan siitä on tehty politiikan keppihevonen. Helsingin poliisille on tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista. Tätä on somekansa naureskellut suvakkien ja vihervassareiden yliherkkyytenä, mutta kukahan niitä ilmoituksia oikein tehtailee?

Se selviää sitten, kun aineisto tulee julkiseksi. Epäilen kuitenkin, että ei taustalla ole kukaan yliherkkä suvakki, vaan ihan kotimainen trollitehdas tai pikemminkin jotkut tietyn puolueen kannattajat.

Tämä on joidenkin käsitys politiikan tekemisestä. Ihan samaan sarjaan paljon vakavammalla tasolla kuuluu videoväärennös, jossa Jussi Halla-ahon kysymykseen on liitetty sisäministeri Maria Ohisalon vastaus ihan toiselle kysyjälle ja toiseen kysymykseen. Tällaisia videoklippejä inhoamistaan ihmisistä tekivät muutama vuosi sitten jotkut netin pahimmat häiriköt, jotka luulivat olevansa aktiivisia poliittisia vaikuttajia, mutta he onnistuivat vain hankkimaan itselleen potkut kaikesta poliittisesta toiminnasta. Nyt heidän toimintatapansa on kopioitu ja laajentunut ihan valtakunnalliselle tasolle. Älkääkä sanoko, että eihän sitä videota kukaan uskonut, koska silloin aliarvioitte kansan tietämättömyyttä.

Näin on suomalaiseen politiikkaan tuotu selkeä viranomaisvastaisuus kehotuksina tukkia poliisi ja oikeuslaitos turhilla tutkintapyynnöillä. Siinä sivussa pyritään tuhoamaan Yle ja oikeastaan kaikki nykyiset instituutiot. Tavoitteena näyttää olevan sekasorron luominen, mutta tilalle ei tarjota mitään muuta kuin iänikuista riekkumista.

En minä väitä, että perussuomalaiset puolueena ovat tämän toiminnan takana, mutta ainakin puoluejohdolle ja joillekin puolueen nykyisille ja entisille poliitikoille se näyttää sopivan oikein hyvin.  Eipähän ainakaan tarvitse selitellä vaikkapa varjobudjetin hatusta tempaistuja lukuja.

***

Jo ensimmäinen kommentti lähti sellaiselle laukalle, että parasta sulkea kommentointi kokonaan.

puheenaiheet yhteiskunta politiikka
Kommentit (0)