Rikolliset

Rikoslain mukaan enintään kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen tuomitun voi tuomioistuin määrätä yhdyskuntapalveluun. Palvelu ajoitetaan yhtä pitkälle ajanjaksolle kuin alkuperäinen vankeusrangaistus on. Työtä tehdään yleensä 3-4 tuntia kerrallaan kaksi kertaa viikossa. Työ tehdään julkisyhteisön (valtio, kunnat, seurakunnat) tai julkisoikeudellisen yhdistyksen palveluksessa.

Tähän ei ole mitään huomautettavaa; rikollinen on rangaistuksensa ansainnut ja yhdyskuntapalvelun on lainsäätäjä katsonut soveliaaksi rangaistusmuodoksi.

Rikollisia kohdellaan kuitenkin lievemmin kuin pitkäaikaistyöttömiä. Työtön voidaan määrätä pelkällä työvoimaviranomaisen hallinnollisella päätöksellä kuntouttavaan työtoimintaan tekemään ilmaista työtä 3 – 24 kuukaudeksi kerrallaan. Työ tehdään julkisyhteisön (valtio, kunnat, seurakunnat) tai julkisoikeudellisen yhdistyksen palveluksessa. Työtä on tehtävä 1 – 5 päivänä viikosssa vähintään neljä tuntia päivässä. Palkkaa ei makseta, vaan kuntouttavalla työtoiminnalla rangaistu saa pelkän työmarkkinatuen ja yhdeksän euroa päivässä ruokarahaa.

Yhdyskuntapalveluun tuomittu on tehnyt jonkin rikoksen. Pitäaikaistyöttömän ainoa rikos on työttömyys. Jos työtön on saanut työmarkkinatukea 500 päivän ajan, työmarkkinatukea työttömyyspäivärahakauden jälkeen 180 päivää tai jos hän on viimeiset 12 kuukautta saanut elantonsa toimeentulotuesta, niin hänet voidaan määrätä kuntouttavaan työtoimintaan.

Tuomittu rikollinen ja pitäaikaistyötön tekevät rinta rinnan samaa työtä, mutta rikollinen tekee sitä vähemmän. Tässä sama asia kuvana: tht1

Kommentit
 1. 1

  Ari Vehkanen sanoo

  Terve,
  Nää touhut on Suomessa täysin perseestä ja miten hallitus saanut tämän aikaan vielä.

  Mainostetaan nyt blogejani tässä koska nää niin sairaita touhuja kuin voi olla soitti äsken kaverikin
  kun pakotettu atk-opettajaksi ja kaikki ketkä ei tajua mistään saa saman palkkatuen, hiiri ja muistitikku hebreaa 😀
  Tulee mieleen kun itse auttanut 30 vuotta mielisairaita atk:ssa aina paitsi kun lähti maailmaa kiertämään jotta pääsi eroon hulluista töissä ja vapaallakin ja eivät ne itse tajua että pitäs opetella itsekkin vaikka Skypen asennus ohjeitten mukaan jonka osaa pässikin. Näistä tuleekin johtajia kun mieli on sairas eivätkä tajua sitä itse.

  http://vehkanen.blogspot.fi/
  http://karenssia.blogspot.fi/
  http://www.vehkis.net/

 2. 3

  jarmo sanoo

  Tuohon lakiin olisi saatava muutos ja milläs sen tekee?
  Työttömyys on sanktioitu rikollisuudenkaltaiseksi toiminnaksi, jolla valtio ja kunnat ym tienaavat vielä rahaa. Olen niin vastaan kuin olla ja voi, mutta yksi mielipide on pisara meressä..