Likainen temppu

Eräs fb-kaverini ihmetteli eilen, että tämän blogini linkki on saanut WOT:ssä eli Web of Trustissa turvallisuuden laskua tarkoittavan keltaisen valon. WOT on selaimeen ladattava lisäosa, joka näyttää hakukoneissa ja vaikkapa fb-sivuilla linkkien turvallisuuden tutuilla liikennevalosymboleilla. Vihreä on turvallinen, keltainen merkitse varoitusta ja punainen on tietysti hälytysvalo. Kun valo käy ikävän väriseksi, niin lukijat katoavat.

Latasin WOT:n itselleni täältä ja pahalta tosiaan näyttää. Blogini linkissä paistaa keltainen valo. WOT perustuu käyttäjäkokemuksiin, eli jokainen sen selaimeensa ladannut voi arvioida kaikkia linkkejä. Linkin liikennevalo näyttää neljää eri kategoriaa: linkin luotettavuuden, asioinnin turvallisuuden, tietosuojan ja lapsiturvallisuuden asteikolla 1 – 100.

Minun blogini linkin turvallisuus on lähellä sataa muuten, mutta luotettavuus on vain 47. WOT:n esittelysivun mukaan sitä ei voi käyttää väärin, mutta kyllä sitä voi.

Ilmeisesti kukaan yksittäinen henkilö ei voi arvosteluryöpyllään yksin alentaa linkin luokitusta ja vaikka voisikin, niin se vaatisi valtavasti aikaa ja viitseliäisyyttä. Sen sijaan iso joukko organisoidusti toimivia arvostelijoita voi pudottaa luokitusta nopeasti.

Minä olen nyt joutunut tällaisen organisoidun hyökkäyksen kohteeksi. Ja mistä niin päättelen? No vaikkapa siitä, että WOT:n arvostelussa linkistäni otettu pikkukuva näyttää olevan peräisin jutustani 14.8.2012. Ensimmäinen arviointi on siis annettu silloin ja sen jälkeen niitä on täytynyt tulla paljon.

Asialla on siis ollut aikamoinen joukko klikkailijoita. Juttuni 14.8. koski Finnish Defence Leaguen toimintaa :historiaa-kirjoitetaan Jäljet siis näyttävät johtavan sylttytehtaalle. Nämä sananvapauden vankkumattomat kannattajat puolustavat omaa sananvapauttaan, mutta haluavat tukkia muiden suut. Kaikki keinot ovat käytössä eikä mikään temppu ole liian halpamainen.

FDL:n aktiiviset kannattajat ovat tunnettuja ilmiantohalustaan. He luultavasti ilmiantaisivat vaikka oman äitinsä, jos se edistäisi heidän asiaansa. Yksi ilmiantotykitykityksen organisaattori on vanha tuttuni Leon Degrelle. Hän näkyy yllyttävän aivotonta mölisijäkaartiaan ilmiantamaan erästä facebookin FDL:n vastaista ryhmää näin kauniilla sanoilla:

ilmiantaja

Näin se homma etenee. Ensin tukitaan vastustajien suut ja sitten heidän kirjojaan poltetaan. Kyllä te tiedätte mitä sen jälkeen poltetaan. Kaikki lukijani voivat ladata selaimeensa WOT:n ja arvostella blogini luotettavuuden ihan itse. Kyllä minä tiedän ketkä innostuvat tämän jutun jälkeen painelemaan sitä punaista hullun lailla, mutta toivottavasti saan myös puolueettomia arvoita. Te kaikki päätätte, eivät muutamat äärimmäistä ajattelua edustavat selkärangattomat.

Kommentit
 1. 1

  Mäynö sanoo

  Enpä tiennyt moisesta WOT:stä, mutta nyt olen tältä osin viisaampi ja tiedän missä sitä voi käyttää epäedullisesti.

 2. 2

  kirsti era sanoo

  Kaunista touhua totta tosiaan. Länsimaiset arvot kunniassa ja islamilaista ihmisoikeuspoljentaa vastustetaan ikenet irvessä. Kaikkea se maa päällään kantaa.

 3. 4

  sanoo

  Olet kyllä vääristellyt asioita niin rankasti ja usein täällä blogissasi, että kyllä minäkin arvioisin luotettavuuden aika heikoksi, jos WOT:ia käyttäisin.

 4. 6

  Hannu AHonen sanoo

  No joo. AIna näitä ruudinkeksijöitä ilmaantuu häiriköimään. Itse en usklalla edes kuvitella mitä seuraisi siitä, jos nämä aivottomat pääsisivät valtaan. Kirjarovioiden jälkeen voisi vaimoväki tarvita paljon mustia hameita.

 5. 7

  sakutimonen sanoo

  Enpä muista Samuli Pahalahden käyneen koskaan ennen kommentoimassa mitään. Jos tuommoisa väittää, niin pitää näyttää väitteensä toteen selvästi perustellen.

 6. 8

  sanoo

  Olen toki lukenut tätä paljon enemmän kuin kommentoinut. Jostain syystä aika moni linkkaa tänne, vaikka juttujen taso onkin melko huono. Ja sinähän olet ainakin yhden postauksen jopa kirjoittanut minusta.

 7. 9

  Asiamies sanoo

  Timosen blogi on asiallisin fdl:ää käsittelevä blogi, ilmeisesti FDL ei siedä kritiikkiä

 8. 10

  sakutimonen sanoo

  Pahalahdesta en ole kirjoittanut koskaan ainakaan nimellä. Jos olet jossain esiintynyt jollain nimimerkillä, niin silloin ymmärrän närkästyksesi. Nimimerkin takaa räkyttäjiä en erityisemmin arvosta.

 9. 12

  sakutimonen sanoo

  Tosiaan, sinä olet se töitä hakeva uusliberalisti. Toivottavasti löytyi sellainen työ, jossa ei tarvitse välittää mistään ay-liikkeen hankkimasta edusta kuten vaikkapa alan sopimuksen mukaisesta vähimmäispalkasta tai työaikalainsäädännöstä.

 10. 13

  Jean Sebastian sanoo

  Luotettavuus on ansaittava, sitä ei lahjoiteta. Luotettavuutesi laskusuhdanne löytyy varmasti heikosta ja faktapohjattomasta asiasisällöstä eikä sinuun kohdistuneista salaliitoista. Jos uokittelisit juttusi rehellisesti lfiktiivisiksi pakinoiksi etkä koettaisi tyrkyttää niitä faktapohjaisena asiasisältönä, niin varmasti luotettavuutesikin kääntyisi ansaittuun nousuun.

 11. 14

  sakutimonen sanoo

  Jean Sebastianille samat sanat kuin kaikille muillekin juttujeni asiasisällön väitetyistä puutteista narisijoille: Perustele väitteesi tai pysy poissa blogistani.