Sitä saa mitä tilaa

Hallitus aikoo saada kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja  alentamalla sunnuntaityökorvaukset 100 %:sta 75 %:in, puolittamalla ylityökorvaukset, leikkaamalla julkisen sektorin lomia 38:sta 30 päivään, tekemällä ensimmäisen sairauspäivän palkattomaksi ja tekemällä loppiaisesta ja helatorstaista palkattomia vapaapäiviä.

 

Näyttökuva (395)_snip

Kaiken tämän hallitus aikoo toteuttaa pakottavalla lainsäädännöllä neuvottelematta asiasta ammattijärjestöjen kanssa. Nyt puhutaan isännän äänellä, lyödään nyrkkiä pöytään renkien edessä. Tarkoitus on myllertää koko työelämä pohjamutia myöten ja alistaa palkansaajat tottelevaisiksi.

En nyt viitsi sanoa mitään takinkäännöstä, mutta siitä voitte lukea täältä.

Koko tämän hallituksen touhun tavoitteena on ay-liikkeen nujertaminen ja sen seurauksena tapahtuva palkkojen polkeminen. Lopullinen päämäärä on, että työnantaja ja vain työnantaja sanelee palkat sellaiselle tasolle,  että niillä ei voi elättää itseään ja perhettään. On ihan turhaa puhetta, että näillä toimilla lisättäsiin talouskasvua. Kun ostovoimaa leikataan, niin kulutus laskee, firmoja menee nurin ja  kauppoja kiinni. Se tarkoittaa yhä lisääntyvää massatyöttömyyttä. Kun se on saatu aikaan, niin sitten työntekijät otetaan takaisin nälkäpalkalla tai peräti kokonaan ilman palkkaa, pelkällä työttömyysetuudella.

Se onnistuu hallituksen kaavailemalla työttömyysturvan leikkauksella ja osallistavalla sosiaaliturvalla. Joka ei tee töitä, niin se ei myöskään syö. Niin yksinkertainen on hallituksen resepti.

Siihen pyritään myös tulevalla kansalaispalkkakokeilulla. Työttömän saamat tuet lasketaan yhteen, nimetään summa kansalaispalkaksi ja velvoitetaan tekemään sen eteen työtä. Palkatonta työtä tullaan laajentamaan siten, että myös yksityiset yritykset voivat ottaa entistä enemmän näitä sosiaalietuuksilla työhön pakotettuja. Nykysinhän yritykset joutuvat keplottelemaan vaikkapa rekrytointikoulutukseksi naamioidulla palkattomalla työllä, kuten tekee Porokylän Leipomo, mutta luultavasti jo tällä vaalikaudella ruvetaan teettämään ihan reilusti palkatonta työtä. Siihen on pyritty tällä jo kauan jatkuneella mielien muokkauksella.

Näin tämä hallitus aikoo panna palkansaajat kuriin. Kun samaan aikaa nuorimpia sukupolvia vielä tyhmistetään massiivisilla koulutusleikkauksilla, niin tulevaisuuden tahdoton orjatyövoima on taattu. Tätä eivät vieläkään ole tajunneet ne palkkatyössä toistaiseksi olevat, jotka pitävät omaa työpaikkaansa turvattuna. Ehkä hallituksen uusimmat leikkaussuunitelmat havahduttavat vähitellen heidätkin. Kukaan ei ole turvassa.

Samaan aikaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ehdotti keinoa, joka oikeasti työllistäisi palkkatyöhön ja lisäisi ostovoimaa. Keino on hyvin yksinkertainen ja Rinne ehdotti sitä jo ennen vaaleja. Silloin ette sitä huomanneet tai noteeranneet, mutta ehkä se nyt kiinnostaa. Se kuluu lyhykäisyydessän näin:

Annetaan työttömän peruspäiväraha tai työmarkkinatuki sellaiselle yhtiölle tai yhdistykselle, joka työllistää kyseisen työttömän työehtosopimuksen mukaisella palkalla.

Kyse on vain uudesta palkkatuen muodosta, ei sen kummemmasta. Kun työnantaja saa työmarkkinatuen suuruisen palkkatuen sillä ehdolla, että hän palkkaa työttömän TES:n mukaisella palkalla, niin työnantajan riski pienenee ja työllistämiskynnys alenee. Palkkatyön saanut ei enää työmarkkinatukea tarvitse, joten sama raha voidaan antaa työnantajalle käytettäväksi osana TES:n mukaista palkkaa. Verotulot kasvavat, koska työnantaja maksaa loput palkasta itse. Näin valtio jää voitolle siitä huolimatta, että antaa työnantajalle palkkatukea.

Tämä hallitus antaa mieluummin sen työmarkkinatuen työttömälle ja pakottaa hänet tekemään työtä sen eteen. Rinteen ehdotuksessa kaikki voittaisivat.

Äänestäjät valitsivat orjatyömallin ajajat palkkatyön kannattajien sijaan. Sitä saa mitä tilaa.

 

Kommentit
 1. 1

  Köyhä Avustaja sanoo

  Yksi hyvä esimerkki
  jossa ilman sunnuntain tupla palkaa
  monessa tapauksessa työntekeminen on rahalisesti kannatamatonta on
  Henkilökohtaiset avustajat ikäihmisille

  mutta nehän kai yritetään korvata palkatomilla työntekijöillä muutenkin

  *kun se on niin vähäpätöistä työtä ja jokainenhan siihen kykenee*
  sarkasmia

  • 1.1

   Köyhä Avustaja sanoo

   ps
   Muostaakseni kaikki kunnan sairaalat vanhusten palvelutalot
   ovat auki vuoden jokaisena päivänä jouluaatosta helatorstaihin uudestavuodestä pääsiäiseen

   eli nää leikkakset kohdistuvat tämän alan työntekiöihin aikas massiivisesti

   sairaalat eivät voi vietää loma pyhiä pistämällä putiikia kiinni

   No PAM kiitelle hallitusta varmasti myöhemmin luulis ainakin

 2. 2

  Pera sanoo

  Jos työmarkkinatuki annetaan työnantajalle ja luullaan että palkkaa saisi enemmän kuin työmarkkinatuen netto, niin eipä taida pitää paikkaansa. Sillä työehtosopimuksissa on erityiset pykälät, vajaakuntoisille ja pitkäaikaistyöttömille, joilla voidaan maksaa työehtosopimuksen taulukkopalkkaakin alempaa palkkaa. Ja kun vielä rajoitetaan työaikaa, saadaankin palkaksi se jo tutuksi tullut työmarkkinatuen suuruinen palkka. Mutta jos palkasta ei peritä veroa, saattaa tuosta jo satanen jäädä työmatkoihin ja työpaikan ruokaan.

 3. 3

  Jo jO sanoo

  Onpas kannustavaa! Taidankin sitten tästä lähin hakea sairaslomaa, vaikka ei mitään vikaa olisikaan. Aivan varmasti maksan samalla mitalla takaisin, eli feikki sairasloma päivinä.

 4. 4

  LL sanoo

  Kas. Näin se käy. Hallitushan aikoo myös purkaa kunta-alalla olleen 5 vuoden irtisanomissuojan kuntaliitoksissa. Nyt jo kunta-alan palveluja pyöritetään palkattomilla ja/tai palkkatukiduunareilla. Palkattomat piiat ja rengit tulevat jatkossa hoitamaan paremman väen lapset julkisin varoin kustannetuissa päiväkodeissa ja kotihoidossa olevat vanhukset sekä myös hoitokodeissa olevat. Osa peruskoulun opettajista voidaan korvata ihan hyvin akateemisilla työttömillä. Ilmaistyötä on jo propagoitu jo pitkään mm vanhusten hoitamisella ja yhteisten puistojen kunnossapitotyöllä.

  Aika monet ovat olleet mielissään siitä, että työttömät pakotetaan tekemään yleishyödyllistä työtä. He eivät ole vielä hoksanneet, että miltei mikä hyvänsä työ voidaan korvata pian täysin palkattomalla työntekijällä.

 5. 5

  Teme sanoo

  Käytännössähän monet työnantajat jo sanelevat kaiken ja ay-liikettä ei kai kiinnosta…

  Omalla kohdalla oli eräässä työpaikassa laittoman pieni palkka, jota yritin lähteä selvittämään.
  Liiton asianajaja kyllä sanoi että soppari on lain edessä mitätön,
  mutta kun työnantaja vain jätti vastaamatta kaikkeen ja olisi pitänyt tehdä jotain niin liitto nostikin vaan kädet pystyyn.

  Liian epäselvää että kannattaisi alkaa selvittämään… Ei kannata. Maksaa liikaa ja voitto oikeudessa ei ole täysin varma.

  Luulin että sitä varten ay-liike on, että työtekijöiden oikeuksia puolustetaan työnantajia vastaan, luulin että sen takia maksan liiton jäsenmaksua, että minulla on suojaa.
  Mutta kai se on tärkeämpää varmistaa omien pomojen lihavat liksat ja hyvät etenemismahdollisuudet.

  Ja tietysti demarit vastustaa perustuloa, koska se veisi ay-liikkeen valtaa ja tuloja, vaikka se on ehkä sosiaalidemokraattisin idea ikinä 😀

  ps. Propsit muuten Hallitukselle puhua kansalaispalkasta, jonka suurin osa mieltää perustulon synonyymiksi, mutta muuttaakin se joksikin ihan muuksi. Well played… :/

 6. 6

  Jyri Jokinen sanoo

  Pahinta tässä on se, että nyt on työnantajan puolella huomattavasti kovemmat pelurit kuin AY-liikkeillä koskaan. Ennustan seuraavat askelet:
  1. Hallitus ottaa vastaan AY-liikkeen edustajat, ja tekee jotain kosmeettisia myönnytyksiä.
  2. Yritykset ulosmittaavat jäljellejääneet säästöt täysimääräisinä ylimääräisinä osinkoina
  3. Työllisyystilanne heikkenee
  4. Hallitus ja EK syyttävät AY-liikkeille tehtyjä myönnytyksiä

  Pahinta on se, että en oikein keksi, mitä AY-järjestöt voi tehdä. Jos ne eivät neuvottele, syytetään yhteistyöhaluttomuudesta ja kansa napisee, kun AY-liike ei tee mitään. Jos neuvottelevat, porvarit tekevät niistä syntipukkeja.

  Melkoisessa liejussa saadaan seuraavat neljä vuotta tarpoa.

  • 6.1

   keke sanoo

   ”Pahinta on se, että en oikein keksi, mitä AY-järjestöt voi tehdä.”

   AY-liike voisi tehdä sellaisen peliliikkeen että se ottaisi jäsenikseen työvoimapoliittisissa toimenpiteissä olevat työntekijät ja aloittaa neuvottelut siitä palkanmaksusta. Jokainen euro yli ~3€/h* palkasta nostaisi vastaavalla summalla työntekijän ostovoimaa, joka puolestaan siirtyisi kotimaan kulutukseen, joka puolestaan elvyttäisi sitä taloutta. Lisäbonuksena tässä olisi valtion budjettiin tuleva pelivara kun työntekijä ei sitä leipäänsä valtion kirstusta hae.

   Toki tästähän se itku alkaisi kun duunarille pitäisi palkkaa maksaa ja miten yritykset kärsii mutta kyllä se palkanmaksu voidaan perustella niin kansantalouden kuin yleisen oikeustajun mukaisesti.

   *Siis tuolle tasolle olen itselleni ”tuntipalkan” laskenut kun olen laskenut kaikki saamani tuet yhteen. Toki tämä vaihtelee varmaan tapauskohtaisesti sieltä 3€-4€ riippuen asumistuen määrästä.

 7. 7

  ullariitta sanoo

  Kamalaa juttua siella pangon paalla. Joku voi ottaa tan todesta, mita se tietenkin on. Herra varjele jos meidan vaellus Neuvostoliiton kommunismiin ja Amerikan uuskommunismiin hoksataan. Siita tulee kylla vaan tupen rapinoita.

 8. 9

  Otto sanoo

  Niin kauan kun ylityö on vapaaehtoista on mielestäni ihan hyvä idea että ylityön tekeminen tehdään vähemmän houkuttelevaksi alentamalla korvaustasoa. Mielestäni ihmisiä ei pitäisi kannustaa ylityöhön ja itsensä ylikuormittamiseen, ahneina ihmisillä on tähän taipumus.

  Ongelma tässä kuitenkin on se että ylityön vapaaehtoisuus ei aina pidä paikkaansa, yrityksillä on erilaisia keinoja kiristää ihmisiä ylityöhön.

  Esimerkiksi hakiessani työpaikkaa työnantaja ilmoittu suoraan että he teettävät viikoittain ylitöitä ja että jos mielii töihin tulla on niitä ylityötunteja tehtävä.

  Alemmalla korvaustasolla työnantajan halut lisätä ylityötä ja puhdistaa firma niistä henkilöistä jotka eivät pysty tai halua ylitöitä tehdä kasvaa.

  Aika näyttää millainen vaikutus tällä on työllisyyteen. Oma veikkaukseni on että työttömyys lisääntyy kun töissä olevat ”pakotetaan” ylitöihin.

  Aloilla joissa suuri osa palkasta koostuu korvauksista leikkaukset ovat kohtuuttomia. Näillä aloilla tullaan varmasti näkemään lakkoja.

  • 9.1

   Palkkaylityöt sanoo

   Ylityöt on usein miten seurasta puhtaasti siitä, että työt on suunniteltu huonosti ja mitoitettu tehtäväksi aivan liian pienin resurssein. Jos asiat hoidetaan oikein firmassa kuin firmassa, niin mitään ylitöitä ei käytännössä koskaan pääse syntymään. Tähän itse olen päätynyt pohtiessa mistä syystä aikoinaan vielä töissä ollessa omat ylityöt ja muiden ylityöt pääsääntöisesti johtuivat.

   Tosin silloin aikoinaan työnjohto piti ylitöiden innokkaita tekijöitä firmaan sitoutuneina jne jne. Vaikka totuus oli se, että työnjohto oli usein miten itse sössinyt hommansa ja ylitöitä tuli. Toisaalta ja myös tasapuolisuuden vuoksi jotkut työntekijät teki työnsä niin, että joutuivat (lue pääsivät) ylitöihin.

   Mutta aivan sama miksi tästä pitäisi kaikkien sitten kärsiä?

  • 9.2

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Ns. ”asiantuntijatehtävissä” ihmiset tekee koko ajan ylitöitä, joita ei rekisteröidä mihinkään ja joista ei makseta mitään korvausta. Vain ollakseen työsuhteensa arvoisia eli pitääkseen työnsä. Suorittavan työn tekijät ovat siinä onnellisessa asemassa, että heidän ylityönsä rekisteröidään.

   • 9.2.1

    stunned sanoo

    Asiantuntijatehtävissä suoritteen mittana on saavutukset. Suorittavassa työssä mittana on tuntityö tai urakka. Aika hankala kolmivuorotyössä jäädä tekemään aloittamaansa loppuun uuden vuoron jo saavuttua työpisteeseen. Liukuhihna on myös sidottu paikkaansa. Et voi jatkaa hommia kotona täydentämällä vajaata suoritettasi. Työläinen on vain harvoin kuukausipalkkainen. Voi olla, että täysiä tunteja ei edes tarjota.

 9. 10

  Papi sanoo

  Kiitos taaskin tästä asiapitoisesta kirjoituksesta. Ei tuollaisilla toimilla paranneta ihmisten toimeentuloa ja hyvinvointia. Ja sen työllisyydenkin kanssa kuka antaa takauksen?
  Nyt esitetään kaiken sen hyvän mikä on rakennettu ja saavutettu, hylkäämistä,purkamista.
  Voihan sitä hallitus kaikenlaista esittää ja esittääkin, mutta eduskunta sanoo viimeisen sanan,
  kuultuaan ja keskusteltuaan asiantuntijoiden, lakimiesten, Ay-liikkeen kanssa.
  Olemme kuitenkin vielä demokraattisessa maassa, jossa enemmistö päättää.
  Eikös sen vastakkainasettelun ajan pitänyt olla ohi?

 10. 11

  Tuomo sanoo

  Nyt menee kirjoittajalla puurot ja vellit sekaisin. Hallituksen leikkaukset koskevat niin yksityistä kuin julkistakin sektoria. Tavoitteena on leikata absoluuttisia kustannuksia, mitä julkinen sektori edustaa, sekä keventää yksityisen sektorin taakkaa, sillä se loppujen lopuksi kaiken lystin maksaa.

  Kirjoittaja myös unohtaa, että nämä päätökset tekee kansan itsensä valitsema eduskunta/hallitus, jolla on täysi demokraattinen mandaati toimia niinkuin parhaksi näkee. Työnantajat ja AY-liike eivät nauti tuota demokraattista valtaa, vaikka sitä äänekkäästi itselleen vaativatkin.

  Kirjoittaja myös unohtaa, että kritiikki ilman parannusehdotusta ei ole kuin vi….lua.

  Ihanko oikeasti kirjottaja on sitä mieltä, että jokaisella on oikeus päättää haluaako tehdä töitä vai ei ja jos työnteko ei huvita, tulee yhteiskunnan, eli niiden, jotka ovat päättäneet käydä töissä, maksaa heidän elämisensä?

  • 11.1

   sakutimonen sanoo

   Jutussa on parannusehdotus.

   Ihanko oikeasti olet sitä mieltä, että työttömän on tehtävä työttömyysetuutta vastaan sitä samaa työtä, josta viereinen työkaveri saa TES:n mukaista palkkaa? Nämä palkattomat työt ovat nimittäin juuri sellaisia.

  • 11.2

   Jo jO sanoo

   Tuomo
   ”nämä päätökset tekee kansan itsensä valitsema eduskunta/hallitus, jolla on täysi demokraattinen mandaati”

   Uskossa on hyvä elää sanoo lapamato. Ei Suomenkansa koostu niin tyhmistä ihmisistä, että kerta toisensa jälkeen äänestäisivät maamme myyvät petturit eduskuntaan. Vaalit ovat olleet vilpilliset jo aika hemmetin kauan.

  • 11.3

   stunned sanoo

   Jokainen työtön haluaa elättää itsensä. Se vaan ei onnistu, jos työstä ei makseta palkkaa. Palkaton työ vie työnantajilta viimeisetkin halut ottaa ketään palkkatyöhön. Se vielä palkkatöissä oleva kaverikin korvataan lopulta työttömällä. Yrittäkää nyt tajuta, että ilmaistyövoima aiheuttaa lisää työttömyyttä. Tehdystä työstä pitää saada korvaus ja työntekijän pitää olla työsuhteessa. Työllistetty ei ole työsuhteessa eikä nauti palkkaa.

   • 11.3.1

    LL sanoo

    Tuomo ei ole ihan täydessä ymmärryksessä työttömien suhteen. Kokonaisveroaste (20% tulovero+ kaikki muut verot) voi nousta jopa yli 30% ja tulovero satunnaisista töistä voi olla jopa 90% työstä saaduista tuloista. Mutta täytyy nyt kovasti toivoa, että myös hän pääsee nauttimaan näistä työttömien mahtieduista mahdollisimman pian.

    • 11.3.1.1

     Tuomo sanoo

     ?? LL osoitaa oman ymmärtämättömyytensä. Ei siinä mitään, niin osoittaa suurin osa tänne kommentoineista. Henkilökohtainen kokonaisveroaste saadaan, kun ynnätään verovuoden tulot – vähennykset = verotettava tulo ja siitä vähennetään sitten verotettavan tulon mukaisen verokannan perusteella. Suomen korkein verokanta on 57,6% ja sitä maksavat yli 1 000 000€ ansaitsevat henkilöt lisätuloistaan. Ikinä ei ole 90% verokantaa.

     • 11.3.1.1.1

      LL sanoo

      Työttömällä ei ole verotuksessa vähennyksiä. Ellei sitten ole pääomatuloja joista niitä voi tehdä. Maksoin noin 9000 euron vuosituloista verottajan antaman laskelman mukaan yhteensä 18% erilaisia veroja. Kun siihen lasketaan lisäksi kaikki välilliset verot, niin kokonaisveroaste on isompi. Mietihän sitä aluksi. Jos saa palkkaa työttömyysetuuden aikana verotus on aika kova. Mutta tervetuloa todellisuuteen, vaikka vain joskus piipahtamaan.

  • 11.4

   Jannr sanoo

   Äänestetty eri tiedoilla.

   Kun hallitus tekee toisin, kuin mikä perusteella ehdokkaat on äänestetty, niin on täysin oikeutettua muistuttaa hallitusta siitä.

   Nythän kaikki mielenosoitukset ovat tehneet juuri tätä. Ilmeisesti se osa kansasta, joka ei tätä ymmärrä elää jonkinlaisessa kognitiivisessa dissonanssissa.

   Tai sitten ovat unessa. Nukkuvien puolue onkin se, joka unissakävelee äänestyskoppiin ja tuloksien jälkeen ottaa vastaan kaiken oikeutettuna kuin hypnoosissa. Oivaa vaalikarjaa siis.

 11. 12

  Työtön sanoo

  Toisaalta ei niin pahaa etteikö ”hyvääkin”. Nimittäin usein olen kuullut kuinka vielä palkkaa saavat on sitä mieltä. Että kyllä työttömällä ei ole mitään syytä napista orjatöistä vaan olla tyytyväinen, että niitä orjatöitä järjestyy kuten toki järjestyy. Saahan siitä käytännössä saman ”tuntipalkan” 4h tunnissa päivässä kuin 8h tuntia päivässä tekevä oikeaa palkkaa saava. Juu kyllähän se näin voi olla toisaalta. Enpä kiistä tätä. Ja en kommentoi asiaa muuten vaikka voisi olla syytä, mutta koska näitä kommentteja on monet kirjoittaneet pitkin poikin internettiä joten jätän väliin nyt toistaiseksi.

  Mutta nyt alkaa näyttää niin hyvältä, että nämä työttömien turpien tukkijat ja vielä palkkatyössä olevat voi joutua oikeasti korvatuiksi tai jopa itse samaan asemaan kuin 9e orjat ennen kuin tajuavatkaan. Itse toivon tämän käyvän toteen mahdollisimman vauhdikkaasti. Mitä nopeammin sen parempi.

  Sen voin jo todeta valmiiksi, että minulle ja varmaan monelle muullekin 9e orjalle on turha tulla napisemaan yhtään mitään siitä, että ainakin itse teen oikeaa palkkaa saavienkin työt orjatöinä 9e/pvä, kun nämä työnsankari päänaukojat menee lakkoon. Aikoinaan kun oli kiva aukoo sitä päätänsä palkkatyösankarina työttömille loisille.

  Lisäksi vielä palkkaa saavien on turha hakea minkään sortin myötätuntoa minulta minun kohdalta saavat vain kylmääkin kylmempää välinpitämättömyyttä aivan kuten itsekin 9e orjana saan palkka kommentteineen jne.

  Tämähän oli tavoite vai mitä? Eli mitään ongelmaa ei ole kun meno alkaa muuttua tulevaisuudessa erittäin kylmäksi ja julmaksi ja joku tienaa silläkin se on varma…

  • 12.1

   LL sanoo

   ”kun nämä työnsankari-päänaukojat menee lakkoon. …”
   Puoli miljoonaa työtöntä ja orjatyöläistä odottaa yleislakon alkamista ja ryhtyy rikkureiksi. Voi olla, että kaikenmaailman tuomoilla ja muilla vesseleillä alkaa alahuuli väpättää, kun lakkoavustuksella yrittävät elää monta kuukautta ja lakon jälkeen ei ehkä ole enää edes työpaikkaa tiedossa.

 12. 13

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Hei vaan työlliset, nyt tiedätte tekin, miltä tuntuu kun leikataan. Siinä työttömän ensimmäinen ajatus asiasta.

  Toiseksi tulee mieleen, että jos saisin edelleen olla entisessä keskituloisessa ja keskiluokkaisessa yhdeksästä viiteen valkokaulusammatissani töissä, niin ei nuo heikennykset toimeentuloani oleellisesti muuttaisi. Etenkään, jos vaihtoehtona olisi nykyinen työttömyys.

  Jos lakkoilu käy liian raskaaksi, niin olen valmis ottamaan työpaikkasi 🙂 Paitsi, jos olet viikonlopputöiden varassa elävä pätkätyöläinen 🙁

  ***

  Hallituksen kansalaispalkkakokeilun lähtökohta voi hyvinkin olla vain se, että todistetaan perustulojärjestelmä ”toimimattomaksi”, jotta se voidaan unohtaa.

  ***

  Ikinä en ole saanut 25 päivää enempää lomaa. En edes tiennyt, että joku voi saada jopa 38 päivää lomaa.

  ***

  Siinä olen blogistin kanssa samaa mieltä, että oikeiston-porvarien-EK:n-talouselämän-yrittäjien pitkän juoksun tavoite on mitätöidä kaikki työväenliikkeen saavutukset. Siihen missioon kuuluu myös työttömyyden ylläpitäminen ja uusien työttömien haaliminen maailmalta kunnes kaikilla menee niin huonosti, että ovat valmiita ottamaan työtä vastaan ehdoista, palkasta ja ay-liikkeestä riippumatta.

  ***

  Suomi on matkalla menneisyyteen ja me kaikki tiedämme jo mitä siellä tapahtui.

 13. 14

  TeroP sanoo

  Niin saa. Enkä oikeastaan voisi olla onnellisempi. Olen itsekin palkkatöissä, joten kyllä nämä kirpaisee myös omalta osalta. Mutta nyt vihdoin tehdään JOTAIN. Loppuu se kaiken kieltäminen, ”eihän näin voi herrajumala tehdä”. Minä mieluummin kärsin itse, kun jätän lapsilleni velkakuorman joka estää säällisen elämän.

  Enkä minä teitä kritisoi teitä jotka ovat kaikkia näitä muutoksia vastaan. Haluatte toivoa että kyllä Suomi tästä nousee, vaikka itse ette joutuisi mistään tinkimään. Että kyllä jostain muualta löytyy se ihmisryhmä (vaikka meidän lapset velanoton kautta), jotka voi kaiken tämän maksaa.

  Minä seison mieluummin rinta ronttingilla, ja maksan laskun itse. Tehkää te mitä haluatte.

  • 14.1

   LL sanoo

   Suomi ei ole ylivelkaantunut valtio. Kun valtion tuloista+ omaisuudesta vähennetään velat ollaan ihan reilusti plussan puolella. Toisekseen, valtio ottaa aina velkaa ja sillä on myös saatavia. Jos kuvittelee lyhentävänsä valtion velkoja luopumalla palkastaan tai sen osasta, niin on tullut vain huijatuksi, ei muuta.

   • 14.1.1

    TeroP sanoo

    Olet aivan oikeassa. Suomi ei ole ylivelkaantunut maa. Mutta Suomi on noin 5-6 MILJARDIN vuosivauhdilla matkalla kohti ylivelkaantunutta maata. Sano sinä viisaampana, missä se raja menee. Onko 200 miljardia ok? Entä 500 miljardia? Vai onko raja vasta 1000 miljardissa? Vai vielä enemmän? Sano joku raja.

    Ja kyllä, kun julkisen sektorin työntekijät saavat vähemmän palkkaa, saadaan samalla rahalla enemmän työvoimaa, tai vähemmällä rahalla saman työvoiman, jolloin rahaa kuluu hieman vähemmän julkisella sektorilla, eikä sitä velkaa tarvitse ottaa yhtä paljon.

    • 14.1.1.1

     LL sanoo

     En päätä valtion budjetista, olen luovuttanut päätöksentekovallan kansanedustajalle jota äänestin. On ihan hyvissä tehtävissä siellä, vaikka kuuluukin oppositiopuolueeseen.

     Niinpä niin. Kuinka pienellä palkalla kunta-alan työntekijöiden on oikein elettävä ja palveltava Herra Tuomoa? Et ehkä maksaisi palkkaa lainkaan, mutta julkisia palveluja haluat kuitenkin käyttää ja olet käyttänyt runsaastikin. Eräs tuttu, kahden päiväkoti-ikäisen isä mietti esikoisensa ollessa pieni, että josko laittaisi lapsen yksityiseen päiväkotiin. Ei laittanut. Kuukausimaksu oli kolme kertaa isompi kuin julkisella puolella. Voi tulla monelle vielä ikävä hyviä kuntapalveluja.

     Palkkojen leikkaaminen ei tuo yhtään uutta työpaikkaa. Vaan. Julkiset palvelut pienevät tai loppuvat kokonaan. Entäs jos herrakerhon, ylimmän johdon, palkoista leikattaisiin reilusti? Tilalle tuskin ryntäisi enemmän johtajia ja päälliköitä. Uusia virastopäälliköiden virkoja tuskin perustettaisiin.

     • 14.1.1.1.1

      TeroP sanoo

      Okei, eli tiedät että tämä 100 miljardia ei ole vielä liikaa velkaa, mutta et tiedä mikä olisi. Luotat että eduskunta tietää, ja nyt kun eduskunnan enemmistö sanoo että tämä on liikaa, niin et sitä kuitenkaan usko.

      Minä en tiedä kuinka pienellä palkalla, tiedän vain että nykyinen on selvästi liikaa, kun sitä joudutaan kasvavalla velalla tekemään.

      Mitä tulee herrakerhon palkkoihin, en tiedä oletko kuullut, mutta Suomessa on maailman tiukin progressio. He maksavat JOKA IKINEN kuukausi enemmän veroja kuin minä tai sinä vuodessa.

      Jos et halua elää markkinataloudessa, löytynee muutama kommunistinen kokeilu vielä maailmasta. Sinne vaan katsomaan, miten palvelee.

    • 14.1.1.2

     LL sanoo

     Tero P, raidat lukea toisenlaista informaatiota kuin mitä minä olen lukenut. Liittyen verotukseen. Vain joitain huomioita: pääomatuloista ei makseta meillä enää lainkaan kunnallisveroa. Pääomatulojen verotus on Suomessa erittäin matala, se on mm Ranskassa ja Saksassa jopa tuplasti isompi. Mutta totta, mitä suuremmat tulot, sen isompi veroprosentti. Se on ihan oikein ja kohtuullista. Eivät näytä kärsivän minkään puutteesta, nämä meidän miljonäärit.

 14. 15

  Puuhis sanoo

  Vispilä saa työntää duunaria ja heikompi osaista koskevat leikkaukset sinne missä ei aurinko paista.
  Löytyy paljon parempia keinoja kartuttaa suomen taloutta mutta ei nää V*tun dinosaurukset tajua niitä.
  LAKKO:on kaikki alat, katotaan tuleeko suomi nousuun kun ei tavarat liiku mistään.

 15. 16

  linkitvain sanoo

  Jocka Träskbacka liittyy ruoskijoiden joukkoon.
  Koko ajanhan hän on ollut siellä ollut, mutta tänään taas äänessäkin – eikä ole tyytyväinen koska alkukin oli hänestä liian laimeata.

  http://www.jocka.fi/?p=3170

  Otsikolla ”sipilä aloitti suomen peruskorjauksen – kovat lääkkeet tarpeen” kirjoituksestaan pari poimintaa:

  ”Parhaillaan Suomessa on valtavasti vapaita työpaikkoja, joihin ei löydy tekijöitä. Toisin sanoen jokainen työtön saa halutessaan työtä. Aina. ”

  ”Lisäksi nuorten sossutuet täytyy muuttaa vastikkeellisiksi,”

  Kioski on tekemässä juttua Kelan ja sosiaalivirastojen asiakkaidensa kohtelusta.

  http://erikoiset.kioski.yle.fi/jutut/2015/09/oletko-kokenut-asiatonta-kohtelua-kelassa-tai-sossussa/

  ”Auta Kioskia jutunteossa! Kerro meille, miten olet joutunut taistelemaan Kelan tai sosiaalitoimiston kanssa saadaksesi sinulle tai läheisellesi kuuluvia tukia. Kokoamme yleisön kertomusten pohjalta laajan juttupaketin suomalaisesta sosiaaliturvasta vuonna 2015.”

  • 16.1

   sakutimonen sanoo

   Jocka ei tunne numeroita. Tyttömiä on virallisestikin ainakin 350 000 ja avoimia työpaikkoja alle 35 000. Mutta nollahan ei tietysti tarkoita mitään.

 16. 17

  minä sanoo

  Tosiaan toivon oikeaa perustuloa, jolla työttömät voivat ansaita omilla töillään ja kohentaa talouttaan. Kun he tekevät esim. Pätkätöitä, he pitävät samalla yllä oman alansa ammatillista osaamista ja Ansaitsevat itse työstä saadut tulot. Tämä on mielestäni paljon oikeudenmukaisempaa.

 17. 18

  tuutikki sanoo

  Vaikka olen pa. köyhä, en jaksa itkupotkuraivareita kokea hallituksen leikkauksista. Leikkauspolitiikkahan on sellaista, että aina siihen on joku tyytymätön. Suomalainen työelämä ja sen rakenteet kaipaavat muutosta ja uudistumisia. Hallituksen lääkkeet siihen ovat toki ylimitoitetut ja rajut, mutta ei AY- liikekään elä enää tällä vuosituhannella. Suomalainen työttömyys- työllisyyspolitiikka on isolta osin rakenteellisesti vinoutunutta ja vääristynyttä, tästä esimerkkinä palkattomat harjoittelut ja palkkatukipaikat. Olen ollut tukityöllistettynä yhdistyksissä ja isoilta osin ko. yhdistysten työtehtävät ovat olleet epämääräistä puuhastelua, jotka eivät nyt ainakaan työmarkkinavalmiuksiani parantaneet, Perustulomalli olisi hyvä uudistus ja työttömyysturvalla opiskelu ilman selvitysrumbia olisi kannattavaa. Ylipäätänsä sellainen yhteiskuntamalli, jossa on vähemmän pienituloisia rassaavaa byrokratiasumbaa on kannatettavaa.