Leipää, tonnikalaa ja mediakasvatusta

Eilen sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti päivitys, jonka mukaan turvapaikanhakijat vievät ruuan leipäjonossa seisovilta.

leipä ja tonnikala

Aiheeseen tarttui hanakasti netin rasistinen roskajulkaisu MV, joka teki asiasta oman juttunsa.

leipä ja tonnikala mv

Kymmenet tuhannet ovat nähneet tämän jutun ja heistä ällistyttävän monet nielaisevat sen sellaisenaan. Ehkä kuvaavin näkemäni jakajan kommentti meni jotenkin niin, että en ole rasisti, en tunne alkuperäistä postaajaa enkä tiedä tapauksen todenperäisyyttä, mutta mielestäni ei ole mitään syytä uskoa etteikö asia olisi näin.

Ihmiset siis uskovat ihan kaiken turvapaikanhakijoista negatiivisesti kirjoitetun, koska he haluavat uskoa. Erityisen hanakasti kaiken tuntuvat uskovan juuri ne, joiden kaikkein vähiten pitäisi uskoa eli maamme köyhät. He eivät ymmärrä, että tarkoitus on vain levittää valheita ja saada köyhät suomalaiset nousemaan köyhiä turvapaikanhakijoita vastaan. Sanalla sanoen tarkoitus on saada köyhät tappelemaan keskenään. Poikkeuksen tekee taas MV, jonka ainoa tarkoitus on kerätä Espanjassa asuvalle julkaisijalleen mainostuloja ja niitä köyhät näköjään mielellään hänelle toimittavat.

Fb-ryhmässä Kuka kuuntelee köyhää? Jari Niemelä kommentoi julkaisua näin:

Työskentelen Turussa Operaatio Ruokakassissa ja jaoimme viime vuonna n. 60.000 ruokakassia vähävaraisille. Kun näin tämän jutun, kysyin kommenttia siihen Pelastusarmeijan palvelukeskuksen johtajalta Johanna Meinanderilta. Tuo kyseinen jutun ruokajakopaikka nimittäin on heidän. Hän vastasi seuraavasti:

”Ei sitten pidä yhtään paikkaansa. Tällä hetkellä yritetään lietsoa vihaa pakolaisia kohtaan ja tässä uusi valhe.”

Eli juttu ei pidä paikkaansa. Mitä tulee SPR:n vastuuseen turvapaikanhakijoiden ruokapuolesta, niin he eivät vastaa siitä eivätkä anna ruokaa. Aikuinen turvapaikan hakija saa kuukaudessa 316 euroa, jolla pitää ostaa ruoka ja kaikki muu tarvittava. Ainoastaan majoitus on ilmainen.

Muistatteko vielä sen kesällä levinneen jutun,  jossa oli kuva sianruualta näyttävästä vanhuspalvelun ateriasta? Se nosti hillitöntä raivoa pari päivää ennen kuin kuvan julkaisija kertoi tehneensä ihmiskokeen ja opettaneensa mediakritiikkiä. Kuva oli oikeasti otettu Stockmannin herkkuosastolta ostetusta valmisruuasta eikä sillä ollut mitään tekemistä vanhuspalvelun kanssa.

Odottelen nyt, että kuvan alkuperäinen postaaja kertoo tehneensä saman tempun.

Päivitys 14.9. klo 16.10

Asista kertoo nyt myös Turun Sanomat, mutta sehän on MV:n aivopesemien uuslukutaidottomien mielestä vain osa valehtelevaa valtamediaa.

Kommentit
 1. 1

  stunned sanoo

  Köyhä nokkii köyhän silmää — kuinka kätevää. Hallitus unohti köyhät, mutta pesee kätensä ja hykertelee. Persut kylvivät epäluulon siemenet. Kaivonmyrkyttäjät. Suomi on sekaisin, mikä lienee ollutkin persujen tavoite alusta saakka. Presidentti ei ota mitään kantaa.

  • 1.1

   Angie sanoo

   Mulle alkaa kohta tulla ihan epätoivoinen olo tästä ihmisten pahuudesta ja tyhmyydestä. Miksi suomalainen köyhä uskoo nämä persujen valheet? Täällä on menossa Suomen poliittisen historian suurin huijaus: persut ovat onnistuneet saamaan suomalaisen köyhän turvapaikanhakijaa vastaan. Ja köyhä luulee, että hänen etunsa on se, että turvapaikanhakijaa ei auteta. Tulen juuri työpaikan kahvipöydästä ja työssäkäyvät hyväpalkkaiset ihmiset valittaa kun heidän verorahoillaan maahanmuuttajat ja työttömät vaan makoilee. Sanon suoraan, että Saku Timosen blogi ja järjen ääni, pitää minut edes vähän optimistisena!

   • 1.1.1

    stunned sanoo

    Köyhällä muuta menetettävää kuin järkensä. Kiitos Soini!

    • 1.1.1.1

     Jo jO sanoo

     Eiköhän soini sen järjenkin ole vienyt, jos hänen juttujaan uskoo.

 2. 2

  Esko sanoo

  Todella hyvä jos Tuo olikin vaan feikkijuttu (tosin outoa et miks kukaan tollasta tekee?) Ehken jonosta on safkat loppu ja przaukiset on todenneet ominpäin että mamut vei ruuat( They Took our jobs.. jne).

  Mut kyllä maahantulijoiden hyökyaallolle on oikeesti tehtävä jotain..,. 500 ihmistä päivässä, jos toi tahti jatkuu niin kusessa ollaan. Ja miksi ei jatkuisi? Saksalla tuli kapasiteetti täyteen, samoin kai Ruotsissa

 3. 3

  Jaana niiranen sanoo

  En usko et köyhät valehtelee . Ja varsinkaan sellainen joka oikeasti käy ruuanjako pisteissä totuus esim Varkaudessa on tämä työntekijät jotka jakaa ruokaa ottaa parhaimmat päältä. Ei tähän tarvittu kuin pari kyselyä ja mistäs sinä tiedät että kuinka tuo joka jutun jakopaikka on ettei samalla lailla mene sielläkin. Yhtälailla tässä köyhiä on monia ja mun mielest onnväärin että köyhät ei saa sitä apua minkä he tarvitsee. Suomessa rikkaat ottaa köyhiötä jopa sen ruokaavun. Ja ei en usko myöskään kaikkea mutta aika jännä juttu et meil ei ole hienoja tabletteja puhelimia eikä isoa tukkua satasen seteleitä alkaa olemaan niin että kantaväestön köyhät ovat pakolaisia jo suomessa.

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Eiväthän ne turvapaikanhakijat lähde köyhyyttä pakoon, vaan sisällissotaa. Joukkoon mahtuu taloudelliselta asemaltaan erilaisia ihmisiä. Joillain on iPad ja rahaa, joillain ei ole. Yhteistä kaikille on se, että he ovat turvapaikanhakijoita.

   • 3.1.1

    aapi sanoo

    Toisin kun tänne tulevat jotka pääsääntöisesti toimittajien haastatteluissa antavat syyksi työttömyyden ja opiskelu mahdollisuuksien puuttumisen.

    • 3.1.1.1

     stunned sanoo

     Alkuperäinen syy on sota. Turkin leireiltä paetaan näköalattomuutta.

     • 3.1.1.1.1

      nikke sanoo

      Miten turkin leirit liittyvät Suomeen tulijoihin? Eivät he ole syyriasta.

     • 3.1.1.1.2

      Hilja sanoo

      Syyrialaiset pakenevat ensin Turkin tai Libanon pakolaisleireille, joissa ei ole terveydenhuoltoa, koulua, työtä tai muutenkaan toimeentulon ja elämän mahdollisuuksia. Libanonissa on jotain rapiat 4 miljoonaa asukasta ja yli miljoona pakolaista.

  • 3.2

   stunned sanoo

   Puhelimet eivät maksa enää juuri mitään. Niitä saa puoli-ilmaiseksi käytettynä.

   Köyhä on ihminen ilman rahaa, osa valehtelee ihan kuin paremmin toimeentulevatkin, toiset taasen eivät sellaiseen sorru. Kolmen euron tonnikalapurkkikeississä raukka on varmaan tehnyt hätäisiä johtopäätöksiä. Joskus jonottajille ei ole antaa juuri mitään. Se ei silti tarkoita, että ketään on kusetettu.

  • 3.3

   Angie sanoo

   Turvapaikanhakija ei automaattisesti ole köyhä ja siksi hänellä voi hyvinkin olla pädit ym. Turvapaikan saamisen kriteeri ei ole köyhyys, vaan: (Suoraan maahanmuuttoviraston sivuilta turvapaikan saamisen kriteerit) Sinulle annetaan turvapaikka, jos oleskelet kotimaasi tai pysyvän asuinmaasi ulkopuolella siitä syystä, että sinulla on perusteltu syy pelätä siellä vainoa. Vainon syyn tulee olla alkuperä, uskonto, kansallisuus, tiettyyn yhteiskunnalliseen ryhmään kuuluminen tai poliittinen mielipide. Lisäksi edellytetään, että olet pelkosi vuoksi haluton turvautumaan kyseisen valtion suojeluun.
   Suomalaisen köyhän etu ei ole asettua turvapaikanhakijaa vastaan. Köyhän etu on se, että kaikille tarvitseville maksetaan hyvä sosiaaliturva ja hyvätuloisten verotus on tarpeeksi kireää, jotta tämä voidaan toteuttaa. (ns. pohjoismainen hyvinvointivaltio) Jos nyt heikennentään perustuslain vastaisesti oleskeluluvan saaneiden sosiaaliturvaa, niin sitä tullaan seuraavaksi heikentämään suomalaisilta köyhiltä. Tämä johtuu hallituksen harjoittamasta oikeistolaisesta talouspolitiikasta. Eli persut pettivät köyhät äänestäjänsä.

   • 3.3.1

    Timo sanoo

    No jaa. Aika kaukana on koko Krim ja siitä seurannut Ukrainan kriisi, vai väitäkö sen olevan Perussuomalaisten junailema juttu. 17.10 Asunnottomien yö, oletko ollut koskaan paikanpäällä? Hyvätuloisten on hyvä nostaa kytkintä ja muuttaa pois. Ei niiltä voi nyhtää liikaa, a-mitä-hä.

  • 3.4

   LL sanoo

   Ruokapalkalla jos tekee töitä, Jaana N, niin ei kai se mikään rikos ole ottaa sitä mitä haluaa. Ylijäämäruuasta on kuitenkin kyse.

 4. 4

  Pontus Söderblom sanoo

  Uutiskuvissa ei näy montaakaan hätää kärsivää naista ja lasta, miksi ei ? Täällä on tuputettu tuota kuvaa siitä isästä hukkuneen lapsensa kanssa, provokaatiota! Varmasti on mukana hätää kärsiviä, mutta tällä tavalla ei sitä saada loppumaan. Mitä tuohon vastaanottorahaan tulee on se melko iso, jos vertaan esim. Perheeni kustannuksiin 10e budjetilla menty / 5hlö, johan tuolla summalla mitä heille annetaan eläisi leveästi.

  • 4.1

   Aura sanoo

   10 euron budjetti minkä asioiden suhteen? Ruoka ei ole kallista, mutta kaikki muukin tulee ottaa huomioon. Perheelläsi on varmaan ollut jo vaatteita ja muuta tavaraa yllin kyllin tuohon mennessä, näin usein on. Turvapaikanhakijalla ei ole mitään, ja tuolla rahalla kustannetaan aivan kaikki. Sama tilanne on Suomessa myös satunnaisesti opiskelijoilla ja työttömillä. Vaatteet, kengät, hygieniavälineet, aivan kaikki maksaa rahaa. Kirpputorit auttavat osallaan, mutta ne eivät ole satumaita joista jokainen löytää aina koolleen ja vuodenaikaan sopivaa käyttökelpoista tavaraa tarpeeseen.

   Missä naiset ja lapset – miten voi olla mahdollista että tätä vieläkin kysytään? ”Mukana” on varmasti hätää kärsiviä, ainakin sen perusteella missä määrin myönteisiä turvapaikkapäätöksiä on myönnetty.

  • 4.2

   PP sanoo

   Syyriasta on paennut neljä miljoonaa ihmistä joista 3 650 000 on tullut eurooppaan…eiköhän noihin neljään miljoonaan sisälly myös niitä naisia ja lapsia mutta ne on jääneet niihin naapurimaihin…siis ne kolme miljoonaa kolmesataaviisikymmentätuhatta (3 350 000)….pieni osa siis on löytänyt tiensä eurooppaan…

   • 4.2.1

    PP sanoo

    Anteeksi..siis eurooppaan on tullut 365 000 palkolaista.

    • 4.2.1.1

     nikke sanoo

     Suunnaton kriisi. Hädänalaiset lienevät leireillä, mutta niitä koskevia uutisia ei näy.

     Nyt tulevissa sliipatuissa puhelinmiehissä lienee Assadin tukijoita. He myyvät asuntonsa ja jättävät naisensa. Asunnot myyvät paremmin kuin Salossa. Natsit jättivät aikanaan saksankin ensimmäisenä. Loput jäivät jälleenrakentamaan.

     Siis siltä osin, kun kyse on syyrialaisista. Suurin osa on Irakista, koska ruotsi ei myönnänturvapaikkaa ja kohta sortuvasta Afganistanista. Ja balkanilaisista. Itsekkäistä eduntavoittelijoista, ihan kuin minä.

     Ei mennä pakolaisten selän taa suotta täälläkään. Totuus pitää rasistit aisoissa.

 5. 5

  Jari sanoo

  Helpommalla pääse, kun ei kiinnitä mitään huomiota koko typerään pakolaisbuumiin. Alkaa jo hermot mennä, kun joka tuutista tupruaa jotain neekerikeskustelua.

 6. 6

  Jaako sanoo

  EI ole valhe juttu ollenkaan. Tottakai tämä ”Ei sitten pidä yhtään paikkaansa. Tällä hetkellä yritetään lietsoa vihaa pakolaisia kohtaan ja tässä uusi valhe.” kommentti on taas otettu sellaiselta joka ajaa pakolaisasiaa Suomeen. Muistakaa lähteet tässäkin jutussa!

  • 6.1

   toinen sanoo

   Mitkäs lähteet sitten puoltavat alkuperäistä Facebook-postausta?

 7. 7

  Katja Nummenranta sanoo

  Jutun alkuperäisenä julkaisijana kerron nyt kaikille: Juttu ei ollut keksitty, vaan olin itse paikanpäällä ja kuvakin on otettu leipäjonoreissun jälkeen kotonani. Ihmetyttää kun leimataan valehtelijaksi koska olen köyhä ja pelätään että pakolaiset suuttuu tai tahot jotka heitä suojelee

  • 7.1

   stunned sanoo

   Mistä tiedät turvapaikanhakijoiden saaneen sinulle kuuluneen ruokakassin?

   • 7.1.1

    Janne33 sanoo

    Lue alkuperäinen postaus Facebookista ja sen kommentit. Ruokajonon työntekijä oli tämän suoraan kertonut asianomaiselle.

    Taustatietona vielä, että tästä blogista vastaa Saku Timonen, jolla on henkilökohtainen ristiretki MV-Lehteä kohtaan. Juttu on valmiiksi siis jo asenteellinen. Lisäksi hän leimaa tuon köyhyydestä kärsivän ihmisen valehtelijaksi. Melko törkeää.

    • 7.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Oletko siis sitä mieltä, että kommenttien määrällä mitataan tarinan luotettavuus?

     Ei minulla ole mitään henkilökohtaista ristiretkeä MV-”lehteä” vastaan. Se on vain bisnesmielessä perustettu roskajulkaisu ja jos haluat klikkailla mainostuloja sen julkaisijalle, niin siitä vaan. Ei minua haittaa yhtään, jos alkujaan naapurikunnan Lieksan mies Ilja Janitskin tienaa hyvin, ei se minulta ole pois. Älä sentään usko niitä juttuja, koska ne eivät ole tarkoitettukaan uskottaviksi.

    • 7.1.1.2

     stunned sanoo

     MV on julkaisu, jota kuka hyvänsä medialukutaitoinen karttaa. Roskalle ei kannata uhrata aikaansa.

     • 7.1.1.2.1

      EräJorma sanoo

      Me Vajakit -lehti on vähän niinkuin Nakke Nakuttaja ja Nikke Knatterton. Kaikki tietää ettei ne ole totta mutta siltikin jotkut epätoivoisimmat toivoo niin.

   • 7.1.2

    stunned sanoo

    Puhutko nyt Katjan puolesta? Jakelupisteen vastaavan mukaan hätämajoitukseen ei toimiteta heiltä ruokaa.

    • 7.1.2.1

     sami sanoo

     Tämä oli ihan minun henkilökohtainen päätelmä tilanteesta. Jokainen voi uskoa ihan mitä haluaa. Totuus on kuitenkin se että toisen enkeli on aina jonkun toisen demoni.

   • 7.1.3

    Katja Nummenranta sanoo

    Pelastusarmeijan ruoanjakajalta kuulin ja sen kuuli moni muukin paikalla ollut

    • 7.1.3.1

     stunned sanoo

     Miksi ihmeessä jakelija myöntäisi mitään tällaista jollekin leipäjonon asiakkaalle?

     • 7.1.3.1.1

      Timo sanoo

      Kyllä jo ennen tätä kuulin, kun työntekijät sanoivat, ettei anneta näitä tuotteita, kaska meilläkin on nälkäinen suu. Pinossa ruokaa, mitä ei jaettu. Tästä on jo pari vuotta aikaa. Köyhät sai leipää ja jugurttia. Kalat sun muut menivät työntekijöille piste.

    • 7.1.3.2

     Jouni sanoo

     Myös kaikilta ruuanjakelijoilta kysytty (turun Sanomat tällä kertaa) eikä kukaan ole niin sanonut???

     • 7.1.3.2.1

      Täti sanoo

      Jollemme olleet itse paikalla jonossa juuri Katjaa ennen tai hänen jälkeensä, ei ole mitään mieltä lähteä kyseenalaistamaan hänen kokemustaan.

      Sen sijaan hänen eteenpäin laittamansa huhulta voidaan katkaista siivet selvittämällä, miten asia on. Tähän ei tarvita syyllisten etsimistä, vaan asioihin (ruoanjakelun varmistaminen) ja käyttäytymiseen (huhujen levittäminen tarkistamatta, syntipukin etsiminen ikävälle tilanteelle) puuttumista yleisellä tasolla. Se kuka teki ei ole tässä nyt niin tärkeää kuin se, ettei tällaista tehtäisi toistuvasti uudelleen.

    • 7.1.3.3

     PeelsePuupi sanoo

     Johanna Meinander sentään kommentoi asiaa omalla nimellään, mutta tämä sinun mystinen ”ruoanjakaja”, jolta sait ”varman tiedon” taitaa pysytellä kiven alla lopun elämäänsä. Pelkästään alkuperäisen jutun postauksesta voi päätellä, että kyseessä on vedätys: a) miksi ruokajonosta ruokaa tarvitseva ajelee bussilla? kolmella eurolla saa jo yhden päivän aterian (400 g jauhelihaa, purkki valkoisia papuja). vai oliko se peräti 3 euroa suuntaansa, eli yhteensä 6 euroa? b) ruokajonoissa ei jaella tonnikalaa (tämä ihan omakohtaisena kokemuksena; voitte halutessanne käydä Turun Pelastusarmeijalta kysymässä, jakoivatko he tuona päivänä kyseisen merkkistä tonnikalapurkkia.

     • 7.1.3.3.1

      keke sanoo

      ”miksi ruokajonosta ruokaa tarvitseva ajelee bussilla”
      No onpahan ainakin vaihtelua sille että mersulla kurvataan suoraan ruokajonoon.

      ”ruokajonoissa ei jaella tonnikalaa”
      Jaa kyllä itse olen tonnikalaa hakenut EU:n ruoka-avustuksista.

      Mitä tuohon ruokasäkkiin tulee niin jos tuohon vielä toisen leipäpussin sekä jugurtin heittää päälle niin ollaan aika tarkkaan siinä mitä normisti itse aikoinani leipäjonoista hain kun meni vähän surkeammin. Millaisia herkkukoreja ne ihmiset oikein olettavat tuolta saavansa?

      Muutoin kyllä ihmettelen koko soppaa sinällään. Mitäs sitten vaikka pelastusarmeijan safkat olisivatkin menneet tuvapaikanhakijoille? Yksityisenä hyväntekeväisyysjärjestönä se varmaan auttaa just niitä mitä tahtoo ja siihen ei luulisi kenelläkään olevan nokankoputtamista sekä mitä ihmeen tekemistä ”suvakeilla” on koko jupakan kanssa?

     • 7.1.3.3.2

      PeelsePuupi sanoo

      Tämähän ei ollut EU-ruoka-avustus (liekö semmoista Suomessa enää olemassakaan), vaan Pelastusarmeijan projekti, jossa jaetaan ymmärtääkseni kauppojen ylijäämäruokaa. Ylijäämäruokahan tarkoittaa käytännössä ruokaa, josta on päiväys menossa vanhaksi. Näetkö kuvassa -30% tarran? Minä en. Säilykeruokahan säilyy käytännössä ikuisuuden, joten miten se voi olla menossa vanhaksi? Ergo: pelastusarmeijan ruokakassissa siis tuskin on tuoretta leipää ja tonnikalapurkkia. Mutta kuten sanottu, voitte asian kyseiseltä ruoanjakelijataholta varmistuttaa.

     • 7.1.3.3.3

      keke sanoo

      Peelsepuuppi on varmasti oikeassa. Itsehän tulin vain tähän viisastelemaan että olen kyllä ruokajonosta hakenut tonnikalaa kuin sika-nautaa säilykkeenä sai ihan valita kumman laukkuunsa pakkaa. Nämä herkut tosin tulivat EU:n suunnasta. Eihän sitä nyt tuollaisia voi suomalainen lahjoittaa köyhälle, koska tavaran voi vielä myydä.

     • 7.1.3.3.4

      PeelsePuupi sanoo

      EU:n ruoka-apuhan pyörähtää näemmä syksyllä uudestaan käyntiin Suomessa. Saa pitkästä aikaa käydä sieltä hakemasta vehnästä tehtyä leipää, vehnästä tehtyä makaronia ja vehnästä tehtyjä vehnäjauhoja.

  • 7.2

   PMRyyppö sanoo

   Katja Nummenranta: Siis väitätkö edelleenkin että ruuat on jaettu hätämajoituksessa oleville turvapaikanhakijoille, vaikka Pelastusarmeijan palvelukeskuksen johtajalta Johanna Meinanderilta on asiaa tiedusteltu ja hän on siihen myös vastannut:

   ”Ei sitten pidä yhtään paikkaansa. Tällä hetkellä yritetään lietsoa vihaa pakolaisia kohtaan ja tässä uusi valhe.”

   PS. Niin ja ne muka raiskaukset Oulussa on täysin tuulesta temmattu juttu jälleen kerran. Mitään sellaista ei ole tapahtunut ei kantasuomalaisten eikä turvapaikanhakijoiden toimesta.

   • 7.2.1

    stunned sanoo

    Pelastusarmeija joutuu ennen pitkää rekisteröimään leipäjonossa käyvät. Vastedes kannattaa leipää jakaa vain henkkareita ja kuittausta vastaan. Sittenpä tiedetään kuka on käynyt ja mitä saanut. Jotta viides kolonna ei pääse väliin aiheuttamaan liikehdintää asian ympärillä.

    Nykyinen systeemi perustuu luottamukseen, mutta jos sellaista ei enää ole, on parempi lopettaa lietsonta ja huhupuheet alkuunsa silkalla dokumentaatiolla.

  • 7.3

   Pupu sanoo

   http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/814912/Ttalon+ruoat+eivat+menneet+turvapaikanhakijoille

   Mitä sitten Katja tähän sanot? Ootko nyt ihan varma että sinä olet oikeassa ja tuon SPR:n palvelukeskuksen johtaja väärässä? Samaten huomasin sinun jakaneen seinällesi Uutismaailman jutun raiskausepäilyistä Oulussa. Uutismaailma on MV-lehden kaltainen roskajulkaisu, joiden juttujen faktoja ei tarkisteta lainkaan. Joten nyt sitä järkeä ja ennen kaikkea mediakritiikkiä käteen ennen kuin julkaiset tai jaat jotain totuuksina, jutuilla voi olla todella surullisia seurauksia.

   http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poliisi-tyrmaa-netissa-liikkuvan-huhun-kastellin-raiskausyrityksista/706940/#

   • 7.3.1

    Täti sanoo

    Hei nyt vähän rajaa siihen Katjan syyttelyyn. Jos jakelija on tuollaista ääneen spekuloinut, Katja on kommentin luotettavaksi arvioinut ja sitten Facessa jakanut, hän ei ole se, joka tässä tarkoitushakuisesti olisi väärää tietoa levittämässä. Totta kai se saa ja kuuluukin harmittaa, jos tuli käytännössä hukkareissu jakelupisteelle.

    Sen sijaan palvelukeskuksen johtajalla lienee aihetta puhuttaa ruoanjakelijoita ja selventää linjaa siitä, minkälaisia huhuja on ok jonottajille muka totuutena levitellä. Toki lähdekritiikkiä kannattaa nykyoloissa peräänkuuluttaa ja tiheästi, mutta sen lisäksi työnjohdollisilla peruslinjauksilla tällainenkin turha huhu olisi voitu juuria alkuunsa.

    • 7.3.1.1

     keke sanoo

     ”hän ei ole se, joka tässä tarkoitushakuisesti olisi väärää tietoa levittämässä.”
     Tälleen näppituntumalla tämän yksittäisen kansalaisen ulosantiin pintapuolisesti tutustuneena sanoisin että hän tarkoitushakuisesti levittää väärää tietoa.

    • 7.3.1.2

     stunned sanoo

     Minä alan jo kallistua sille kannalle, että Katja ei ole T-talolla tuona päivänä käynytkään.

    • 7.3.1.3

     juuhelikkäs sanoo

     Jos jakelija on todellakin vain spekuloinut asialla niin kyllä se silloin on nimenomaan Katja joka on tarkoituksella päättänyt levittää muunneltua totuutta.

  • 7.4

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Ja sattumoisin koko naamakirjasi on rasistisia julkaisuja täynnä. Että kehtaat. Häpeäisit. Mene ja osta ruokasi rahalla kaupasta. Aina ei ilmaiseksi leipäjonosta ole jaettavaksi. Kehtaat naukua, kun ei nyt ollutkaan tarpeeksi. Terv. Köyhä, joka ei syytä heikompiosaisia omasta köyhyydestä

 8. 8

  Tasa-arvostelija sanoo

  Kelpaisi varmasti opiskelijallekin tuo 316 euroa vuokran jälkeen.

  • 8.1

   Maza sanoo

   Viina tuntuu maistuvan opiskelijoille köyhyydestä huolimatta, miksi näin? Mistä siihen löytyy aina rahaa, kun opiskelijajärjestöjen jututkin on aina jotain känniörvellysryömintätapahtumia? Ammattikorkeaopiskelijoiden viinankulutus on esim. lukiolaisiin moninkertainen.
   Lienee myös tämän seurausta, että työelämässäkin kaikki firmojen tapahtumat pyörivät viinan ympärillä, ja koska se on ilmaista, jengi ryömii illan päätteeksi.

   • 8.1.1

    sami sanoo

    Voisko tuohon ilmiöön olla syynä vaikka se että lukio-ikäiset eivät pääsee ravintoloihin mutta ammattikorkea-ikäiset pääsevät. Nostaa kummasti sitä kulutusta ravintoloissa.

   • 8.1.2

    keke sanoo

    ”Viina tuntuu maistuvan opiskelijoille köyhyydestä huolimatta, miksi näin?”
    Kumma ilmiö tosiaan. Kun keke kilisteli kuppia niin ihmetteli samaa, aina oli viinaa vaikkei ruokaa ollut. Se on varmaan jokin luonnonlaki että vaikka kuinka ei olisi rahaa niin aina sitä viinaa jostakin löytää.

    Ei sillä juokaa nuoret ja möykätkää murehtia voi sitten vanhempana.

  • 8.2

   Entinen opiskelija sanoo

   No opiskelija saa 297€ kuukaudessa opintotukea ja asumistukena suuren osan vuokrastaan. Kyllähän se muutamia kymppejä vähemmän on kuin turvapaikanhakijalla, mutta turvapaikan hakijalla ei ole kodin ja perheen turvaverkostoa taustallaan eikä hän voi mennä töihin, kun kukaan ei heitä töihin suostu ottamaan.

   • 8.2.1

    nykyinen opiskelija sanoo

    Totta turiset, joskin hieman pitää kommentoida tuota summaa jonka sanot jäävän opiskelijoille käteen — riippuu aika paljon paikasta missä elää. Syrjäisemmät opiskelija-asunnot, niin juu, kyllä sitä rahaa about tuommoinen summa jää, mutta auta armias jos asut pääkaupunkiseudulla ja vielä jossain muualla kuin niissä opiskelijakämpissä, niin kyllä koko tuki usein menee jo yksinään siihen vuokraan ja oheislaskuihin. Siinä tilanteessa ei auta kuin toivoa että löytää oheen töitä, varsinkin jos oman perheen kukkaron nyörit ovat tiukat.

 9. 9

  Satu sanoo

  Jotenkin tutun oloista kommenttia käytetty tuossa alussa, sitä vaan on vähän maustettu lisäämällä ”en ole rasisti” ja vähän lopun sanamuotoa muutettu. Olisit nyt lainannut reilusti suoraan ja mitään lisäämättä.

  Enpä edes tajunnut, että jutulla olisi mitään tekemistä rasismin kanssa. Enkä tajua vieläkään.

  Musta olisi hienoa, että henkilöt, jotka kutsuvat alkuperäistä postaaja valehtelijaksi, kehtaisivat sanoa sen hänelle päin naamaa.

  Minä en edelleenkään tunne häntä enkä ole ottanut asiasta sen kummemmin selvää.

  Hieno homma, jos ruokaa riittää edelleen kaikille hakijoille sama määrä kuin ennenkin. Sinänsä surullista, että niin moni joutuu leipäjonossa käymään, jossain mättää.

 10. 10

  pheuno sanoo

  ”Mitä tulee SPR:n vastuuseen turvapaikanhakijoiden ruokapuolesta, niin he eivät vastaa siitä eivätkä anna ruokaa.”

  Helsingistä löytyy ainakin pari vastaanottokeskusta, joissa on ruokailu ja itsestäänkö se on sinne ilmestynyt vai SPR järjestänyt? Lainatulla tekstillä koitetaan sanoa ettei ole ruokailua ollenkaan tai Palmia ja Fazer Amica hoitavat ilmeisesti tarjoilunki ruoanlaiton lisäksi.

 11. 11

  ei hyvää päivää sanoo

  Timonen ei sinua hävetä yhtään? kehtaat leimata köyhän valehtijaksi. Toivottavasti päivität juttuasi anteeksipyynnöllä.

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Valehteleminen ei liity taloudelliseen tilanteeseen eikä köyhyys tee valehtelemisesta hyväksyttävää.

  • 11.2

   stunned sanoo

   Köyhän köyhää vastaan agitoivat saavat hävetä. MV on varsinainen viides kolonna.

 12. 12

  Lukija sanoo

  Luotan täysin MV lehden versioon jutusta. Valtamedia on niin usein jäänyt valheesta kiinni ja uutisoi vain yksipuolista kantaa, kantaa mikä sopii heille ja hallitukselle.

  Muutama päivä sitten kuulin muualtakin taholta, että kyseisessä paikassa on ruoka-apu suomalaiselle mennyt minimiin ja hänkin epäili että ruoka menee pansioon, ei enää suomalaiselle nallkäiselle.

  Te jotka kririsoitte MV-julkisua, lukekaa heidän artikkeli avoimin miellin ja artkkelin loppuosassa on aina lähde kerrottu.

  Suomen hallitus, kirkko ja nyt tämän järjestä jokaa jakaa ruokaa, ovat kääntäneet selkänäs suomalaiselle avuntarvtsijalle. Kansa on myös huolestuttavasti jakautunut kahtia näihin jotka näkevät totuuden ja näihin jotka kieltäytyvät katsomasta totuutta.

  Se ei tee ihmsestä hyvää, että kääntää selkänsä aidolle hädälle, joka tässä tapauksessa on suomen kansalainen, ei 10 000 euroa matkastaan tänne maksanut sosiaalipakolainen.

  • 12.1

   Saku Timonen sanoo

   Suosittelen oikean mediakritiikin opettelemista.

  • 12.2

   tönkkösuolattu sanoo

   Annas jotain esimerkkejä, milloin ”valtamedia” on jäänyt valehtelusta kiinni? MV-lehti sen sijaan on jäänyt jo tänään ainakin KAKSI kertaa valehtelusta kiinni.

  • 12.3

   Päivin Pylkkerö sanoo

   Sinua ei siis niin kuin yhtikäs haittaa, että sivusto on täynnä tekaistuja juttuja? Ei haittaa, vaikka sivuston ylläpitäjä on itse julkisesti kehuskellut tekevänsä rahaa hyväuskoisten hölmöjen klikkauksilla? Tsiisus. Mikset samantein ilmoita älykkyysosamääräsi lähentelvän kengännumeroasi?

  • 12.4

   Mårran sanoo

   ”Muutama päivä sitten kuulin muualtakin taholta, että kyseisessä paikassa on ruoka-apu suomalaiselle mennyt minimiin ja hänkin epäili että ruoka menee pansioon, ei enää suomalaiselle nallkäiselle.”

   Itse tuon kirjoitit: ”…hänkin epäili että…”. Epäily ei ole sama asia kuin tieto.
   Jos lukisit tuon Turun Sanomien jutun, ymmärtäisit, että kyseisessä paikassa jaettava ruoka on tietyiltä kaupoilta saatavaa ylijäämäruokaa, ja välillä sitä tulee jaettavaksi enemmän ja välillä vähemmän. Sen määrä ei siis ole mikään vakio.

 13. 13

  Kaisa Varonen os. Borg sanoo

  Alkuperäinen kuva on ilmeisesti valhesivusto Mita vitun. Sieltä löytyy tämä kuva. Kuvan osoite paljastaa sen olevan Mikrosoft Windowsin perusvalokuvavalikoimasta ja nimeltään ”leipäjono”.

  Tämä on siis Pansiogate n:2. Ensimmäinen oli lavastettu kuva vaatteista pesuhuoneessa. Ne olivat muka turvapaikanhakijoiden lahjaksi saamia ja metsään hylkäämiä vaatteita. Alkuperäinen kuva oli Mitä vitun. Siinä oli teksti, jonka mukaan kirjoittajan, Dina Hippeläisen, koiranulkoiluttaja-naapuri oli ”nähnyt touhua”ja vienyt vaatteet kotiinsa pestäviksi. Fb-päivtyksen jäljentänyt Dina Hippeläinen oli huolimaton ja kertoi tarinasta eri version: työntekijät olivat keränneet vaatteita metsästä, mutta eivät olleet löytäneet kaikkia ja Dina vei ne kotiinsa ja pesi jne .Huomautin tästä ristiriitaisuudesta Turun Pansion vastaanottokeskus on suljettava-sivulla sekä Mitä vitussa. Kummastakin kommenttini poistettiin. Turun Pansion vastaanottokeskus on lakkautettava-sivulta poistettiin kolmen suvakin kommentit tästä lavastuksesta. Minut ainakin suljettiin sivulta. Dinalla on yksityisessä fb:ssaankin sama tarina ja kuva.

  Jos maahanmuuttokriittisyys sisältää valheita, jopa lavastettuja kuvia,se on ihan selvää rasismia. Eivätkö turvaikanhaikijat ole tarpeeksi kärsineet, pitääkö vielä valheellisilla todisteilla parjata?

  • 13.1

   stunned sanoo

   Olisi hyvä tietää, voiko tuon kuvan perusteella päätellä kuvan olevan lavastettu. Jakaako kyseinen piste näitä merkkejä yleensäkään?

   Katjalta löytyy kommentteja pedofiileista, joille hän suosittelee ysimillistä. Alkaa profiili selkiytyä.

 14. 14

  Jonna sanoo

  Pojat tuossa puhuivat juuri menevänsä ampumaan tuota bloggaajaa päähän, tänä yönä. En tiedä sitten, mutta kovasti tosissaan tuntuivat aseta ladatessaan olevan.

  • 14.1

   Saku Timonen sanoo

   Otapa huomioon, että minä näen sinun sähköpostiosoitteesi (joka näkyy olevan koko oikea nimesi) ja tuon kommentin voin ilmoittaa poliisille laittomana uhkauksena.

   • 14.1.1

    Jouni sanoo

    Pliis ilmoita, olisi jo aika saada tuommoiset uhkaukset loppumaan,ihan meidän kaikkien ”suvakkien” puolesta jotka yrittävät auttaa ihmisiä (myös suomalaisia) ja tommosta tippuu sähköpostiin joka viikko. Eikös tuosta jo jutun saa aikaiseksi?

   • 14.1.2

    Tepi Laine sanoo

    Sitähän te ääri suvakit ootte aina ekana huutelemassa. BYHYY laiton uhkaus!!
    Kuule Timonen, sunkin kirjotuksias kun lukee. Niin en ihmettele, jos jollain nousee hiki pintaan ja uhkaa lähestymisellä. Kyllähän se on niin, jos jostain syystä samaan pöytään osuttais (vaikka en tuollaisten pöydässä istukkaan), ni vois huonosti käydä?! Joo, laiton uhkaus….haluutko kotiosotteenkin? Pointti siis se, että jos kirjoittelee aiheista, mitkä käy ihmisten tunteille. Ei heti kannata raakkua jos joku tälläisissä netti ’keskusteluissa’ jotain päästelee. Ja jos joskus jossain osuu, ni älä ihmettele, miksi.
    Ja antaa tulla vaan……..

    • 14.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Minä olen käynyt punttisalia 40 vuotta, montakos vuotta sinä olet edes elänyt? Niin että älä tule ainakaan minun nenäni alle uhoamaan.

     • 14.1.2.1.1

      Tepi Laine sanoo

      Elonvuosia on enemmän, kun tuo 40, jos se tässä onkin olennaista. Ja mitenköhän tuo sun salilla käyminen liittyy tähän? Hyvä, että osui. Sä saat kutsua ihmisiä vaikkapa aivopestyiksi uuslukutaidottomiksi ja annat ymmärtää, että esim kaikki mv:tä ja muita netin ’roska’-julkaisuja lukevat jakavat saman rasistisen maailmankuvan. ja lähinnä siksi kun uskaltavat olla eri mieltä?! Siitä täytyy olla kyllä sun kanssa samaa mieltä, et jos tämä on keksitty tarina, on hyvä jos paljastuu. Asioita voi korjata/paljastaa herjaamattakin. Väärän infon levittäminen ei edistä missään tilanteessa kummankaan puolen asiaa. Kumma muuten, et pidit lopussa olevaa varoitusta uhoamisena. Se oli vaan muistutus, kun kaikenlaista on liikkeellä. Luulitko, et varoittelin itsestäni? Nuppi sekaisin kirjottelen täällä jotain säälittäviä nettiuhkailuja. Myös niin kuin sanoin: ei ole mahdollista, että samassa pöytä seurueessa istuisimme. Joten ole ihan rauhassa. Ja lopuksi: Minä en muuten uhoa koskaan.

     • 14.1.2.1.2

      PeelsePuupi sanoo

      Nyt se on virallista, että MV:n lukijat ovat aivokääpiöitä. Hyväksyttäneen? Hyväksytty.

    • 14.1.2.2

     Jouni sanoo

     Kyllä sietääkin joutua suljettujen osastolle jos päässä tommoset liikkuu.. ja älä pelkää sun pöydän kyllä tunnistaa kaukaa..

     • 14.1.2.2.1

      Tepi Laine sanoo

      Hyvä sulle, jos tunnistat, ni pysyt kauempana. Ei sun päähäs mahdu kuiteskaan meidän maahanmuuttokriit….siis rasistien mielipiteet, vaikka ne miten rationaalisesti perustelisi. Joten keep on dreaming, Jouni.

 15. 15

  Caritas. sanoo

  Kun MV-lehti tapansa mukaan jakaa muiden tuottamaa sisältöä, niin on joko a. valtamedialta anastettuna rikollista tai b. maahanmuuttoa kritisoivana valehtelua. Tästä siis seuraa se, että leipäjonokokemuksensa jakanut ja anteeksi nyt vain, toimintansa (jonottaa leipää) sekä kuviensa (kodin kuluneet kalusteet etc.) perusteella aivan aidosti köyhä, keski-ikäinen nainen keksii nettitrollauksia vain ärsyttääkseen punavihreää keskiluokkaa. Taitaa vielä nauraa tonnikalaansa ja leipäänsä mussuttaessaan. Kalakaan ei varmasti ole MSC-sertifioitua.

  Olen keskiluokkaisen kodin keskiluokkainen kasvatti, jolla tänä päivänä on hyvin vähän yhteistä leipäjonossa seisovan ihmisen kanssa. Sen verran kotikasvatusta tuli kuitenkin saatua, etten ihan ensimmäiseksi olisi julkisesti ja nimellä haukkumassa omasta leipäjonokokemuksestaan kertovaa henkilöä valehtelijaksi ja vaatimaan häneltä nöyrää anteeksipyyntöä.

  • 15.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei kukaan vaadi alkuperäiseltä postaajalta anteeksipyyntöä. Hänen persoonansa ei ole edes jutun pointti, vaan kyse on siitä, miten innokkaasti trollitehtaat tarttuvat kaikkeen mahdolliseen ja käyttävät sitä rasistisen sanomansa levittämiseen.

 16. 16

  Aatu elo sanoo

  No ihan hyvin tämäkin voi olla vastapropagandaa, kuka sen tietää? Klikkauksista sen verta, että kyllä ne iltapäivälehdetkin niitä keräilee ja vielä harhaanjohtavilla otsikoillaan.

  • 16.1

   Elina Kyrö sanoo

   Iltapäivälehdethän ovatkin seuraavia näiden MV- yms. roskajulkaisujen jälkeen.

 17. 18

  Saku Timonen sanoo

  Tiedoksi sitten kaikille, että olen lukenut MV:n tätä juttua käsittelevän tarinan. Vaikka siellä kommenttiosiossa yllytetäänkin tulemaan tänne trollaamaan, niin ei kannata. Moderointi tapahtuu kovalla kädellä eikä valitusoikeutta ole.

  • 18.1

   Tepi Laine sanoo

   p.s käytit aikaisemmin taas tuota muotisanaa; rasisti. Muistathan Saku, että MAAHANMUUTTOKRIITTINEN ei ole sama kuin rasisti?!?
   Rasistiksi ei voi päättää ihmistä, jota ei henk koht tunne. Tai hän ole itse sellaiseksi julistautunut. Vain omana mielipiteenään toisen henkilön julkisesti rasistiksi tuomitseminen on myös kunnian loukkaus.

   • 18.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Useimmiten maahanmuuttokriittiseksi itseään sanova on puhtaaksi viljelty rasisti.

    • 18.1.1.1

     LL sanoo

     Näin on. Ja kommentteja lukiessa huomaa kyllä, että yhdyssanasokeuden lisäksi muutamat kärsivät muunkinlaisesta sokeudesta ja ajattelukyvyn puutteesta.

     Mitä t-talon ruokakassitouhuun tulee, yhdistys joka toimintaa pyörittää, on ollut kuljettamassa tai välittämässä leipomojen lahjoiuttamaa leipää ja ruokauppojen pakolaisille lahjoittamaa ruokaa. Pansiossa osa pakolaisista nukkuu yhä teltoissa. Ja joskus on pakko miettiä miten ruoka saadaan riittämään mahdollisimman monille. Silloin kun on vain viisi kalaa ja kaksi leipää.

    • 18.1.1.2

     Tepi Laine sanoo

     Hyvä Saku, että huomasit edes käyttää sanaa -useimmiten-. Huomaatko, asioista voi kirjoittaa myös ilman kaiken sitovaa yleistystä? Henk.koht yritän käydä vakavista aiheista keskusteluja vain faktapohjalta, koska kuten tässäkin keskustelussa on huomattu, tunnepohjalla menee sättimiseksi. Se on liian helppoa esittää ’mielipiteitään’ nimimerkin takaa näyttöpäätteellä. Mutta kun lähdekritiikistä on myös puhuttu, niin saisinko sen kommentin, missä kehoitetaan trollaamaan tänne? Kuten edel kommenttini alku p.s. kertoo. Se on vain jatkoa ensimmäiseen, jossa jo sitä pyysin. Ja myöskin paheksuin kaikkea trollaamista. Tulee se sitten minkä tahon puolesta tahansa. Ok, myönnän myös itse hieman syylistyneeni, jos nyt en trollaamiseen, niin provokatiiviseen kirjoitteluun ehkä sitten. Eli siihen samaan sävyyn millä blogisi oli myös kirjoitettu. Juurikin niputtamalla kaikki asiaan kriittisesti suhtautuvat saman lipun alle. Ja jos tämän ketjun alkuperäinen asia enää ketään kiinnostaa, niin voin ilmoittaa siitä huomenna tännekkin. Käytyäni Halisten jakopaikalla. Ja Saku ethän sitten moderoi sitäkin pois, jos ilmenee, ettei siellä olekkaan sitä leipää.

     • 18.1.1.2.1

      keke sanoo

      ”Henk.koht yritän käydä vakavista aiheista keskusteluja vain faktapohjalta”
      Listaa ihmeessä ne faktat mitä olet esittänyt tähän mennessä

     • 18.1.1.2.2

      Tepi Laine sanoo

      Lue uudestaan! Olenko ottanut kantaa vastaan tai puolesta aiheeseen: Leipäjonossa ei riitä ruokaa, kun kaikki menee vastaanottokeskuksiin? Vastaus: No en ole vielä, koska ei ole v-a-r-m-a-a tietoa vielä onko kyseessä feikki vai tosiasia. Lopussa juuri mainitsin palaavani asiaan käytyäni Halisten jakopisteellä (ke Runosmäessä ja Läntisellä pitkällä kadulla). S-i-t-t-e-n, kun olen käynyt alkuun noissa 3 jakopaikassa alkaa olemaan jonkinlainen kuva tilanteesta. Silloin mielestäni on jo jonkin verran tietoa tämän hetken tilanteesta ko. paikoilla. Sitten minulla on mielipide ja toivottavasti myös sitä faktaa kuvineen. Silloin minulle on myös muodostunut jonkinlainen mielipide asiasta ja voin jakaa sen kanssasi. Malta nyt vaan odottaa.

     • 18.1.1.2.3

      keke sanoo

      ”Olenko ottanut kantaa vastaan tai puolesta aiheeseen”
      Niin olet ihan lahjakkaasti ottanut ja piti kekenkin ihan useampaan kertaan tavata niitä kantoja. Ajattelin vain että kun sitä faktapohjaista keskustelua huudeltiin niin olisi varmaan kannattanut jokin huomautus laittaa että se alkaakin vasta parin päivän päästä. Joku voisi nimittäin vaikka erehtyä luulemaan tuota kannanottamista faktakeskusteluksi.

      ”Sitten minulla on mielipide ja toivottavasti myös sitä faktaa kuvineen”
      Sen minä nyt vaan sinulle sanon ihan ystävällisesti kun kerran menet ruokajonoon hosumaan kamerasi kanssa niin että älä törmää kekeihin siellä. Keket voi olla sitä mieltä että ne kamerat, ruokajonojen kuvat sekä internet eivät ehkä ole se yhdistelmä josta tykätään. Saattaa vaikka suututtaa moinen toiminta ja ihan näin jos mielipiteensä keke voi sanoa niin aika typerää moinen homma on että jos vaikka harkitsisit vielä kertaalleen. Viettäisit vaikka sen ajan kertomalla lisää niitä kantoja ihan mistä näkökulmasta tahansa.

  • 18.2

   Katja saattaa hyvinkin puhua totta sanoo

   Hmmm. Aika moinen teko Sakulta väittää alkuperäisen päivityksen tehnyttä valehtelijaksi. ’

   Sillä jos tosiaan on niin, että hävikkiruokaa, joka on aiemmin kokonaisuudessaan jaettu leipäjonossa, on annettu myös vastaanottokeskukseen, niin onhan se ihan päivänselvää että tämän jälkeen on leipäjonossa jaettavaa vähemmän. Tämä on ihan puhdasta matematiikkaa, edellyttäen ettei hävikkiruokaa olisi yhtäkkiä suurempia määriä jaettavana. Tämmöinen oikeasti nostaa ennemmin pettymyksen ja vihan tunteita päättäjiä ja viranomaisia kohtaan, kuin turvapaikanhakijoita kohtaan.

   • 18.2.1

    Saku Timonen sanoo

    Katselepa tämän Katjan Fb-profiilia, niin huomaat hänen syyttävän maahanmuuttajia muiden köyhyydestä enemmänkin. Missä kohtaa juttuani muuten käytin sanaa valehtelija?

    • 18.2.1.1

     stunned sanoo

     Tuhlaat nyt panoksia.

     Turvapaikanhakijat, suomalaiset köyhät ja vainotut vähemmistöt ovat luonnostaan samalla puolella. Heidän ei kannata uhrata yhtään voimiaan riitelyyn keskenään. Sen sijaan heidän kannattaa yhdistyä ja kohdistaa yhteisvoimansa sinne, missä syylliset talouden huonoon jamaan ovat: kansainvälinen kapitalismi, globalismi, keinottelijat ja ahneet pankkiirit.

     Käypä huutelemaan heille ensinnä. Jätä syyttömät rauhaan.

 18. 19

  Tepi Laine sanoo

  Tähänkin koko ruoka kassi touhuun on helppo ratkaisu. Katoin Turun jakopaikat ti-to ja menen paikalle kameran kanssa. Kyselen myös paikalla olijoilta viime viikkojen tilanteesta. No niin, homma ratkennut. Ei tarvii täälläkään lässyttää typeryyksiä enää…..on sitä faktaa ja sensuroimattomana.
  Halukkaat epäilijät voi tehdä itse saman!

 19. 20

  sanoo

  Jotenkin en ota uskoakseni sitä, että pakolaiskeskuksessa asuva rahaa, kielitaitoa, autoa, ajokorttia ja paikallistuntemusta vailla oleva tekisi kaupungin laidalta toiselle ulottuvan, kahden bussin takana olevan matkan…Päästäkseen edes sen ruoanjakojonon päähän, jossa väitetään tapahtuneen jotain. Tai jos väitettäisiin, että sanotun jonon jaossa olleet eväät olisi tarkoituksella viety jonnekin pois heiltä keille ne oli tarkoitus jakaa, niin miksi ihmeessä kukaan tekisi tämän jakopaikalla mahdollisimman suuren todistajajoukon edessä? Hirveä vouhotus, huhunkylvö, vainoharhailu ja paha tahto tässä on päällä. Sitä vastaan ei auta ”ei olla viety” -tyyppiset blanco-kiistämiset, ei sillä tässä ajassa höpöhöpö lähtee niin nopeasti kiertoon, tulee uskotuksi ja edelleen levitetyksi jottei sillä ole kirjaimellisesti mitään määrää. Näin toimivilla ihmisillä se on vain niin, että faktan päättyessä jatketaan sepitteellä ja hulluinkin läppä voi käydä toden arvosta, jos se vahvistaa kuulijansa ennakkoluulot. Näinhän ne mellakat, paniikit ja sun muut ryntäykset syntyvät. Eikö tätäkään ilmeistä ja kokolailla vanhaa asiaa uskottaisi jo?

 20. 21

  Kiitos blogista sanoo

  Pidän Timosen kirjoituksista kuntouttavaan työtoimintaan ja köyhien asemaan liittyen, mutta nyt tuli blogin lukemiselle stoppi. Ymmärrän, että Imagelle kirjoittaminen tarkoittaa sitä, että tähän asiaan liittyviä juttuja pitää tuottaa päivittäin ja kuvata nämä ilmiöt pelkästään positiivisessa valossa. Ymmärrän myös, että kyseessä on ajankohtainen aihe, jota käsitellään laajasti. Mutta ”aivopestyt uuslukutaidottomat”, ”suurisuinen kuona-aines” ja muu tämän kaltainen vihapuhe… ei vaan pysty.

  Ps. Turvapaikanhakijat eivät ole köyhiä. Jos katsoo vaikka Helsingin Sanomien videon Tornioon saapuneista irakilaisista turvapaikanhakijoista, heillä oli käsissään paksumpia setelitukkuja kuin minä työssä käyvä suomalainen olen ikinä nähnytkään.

 21. 22

  Patterihaan mumma sanoo

  Googlettamalla Katjan nimen näyttäisi siltä, että hän asuu Forssassa. 🙂 Pansio on Turussa samoin kuin T-talokin. En pidä hänen kuvaansa ja tekstiä luotettavana. Tässä kiihotetaan kansalaisia vihaamaan maahanmuuttajia.

  • 22.1

   stunned sanoo

   Nuivat nyt sytyttelevät näitä paloja ja luikkivat karkuun. Kuulunee demokratiaan antaa mielikuvitukselle aseet. Tieto on ainoa vastamyrkky riidankylväntöön.

 22. 23

  virtanen sanoo

  Ainakin tämän Katjan koko fb-sivu näyttää olevan hyvin mamuvastaista propagandaa , jopa taas tuo Muhammed A kertoo tarina, joka on 90-luvulta saakka kierrellyt ensin yleisönosastoissa ja nyt netissä. Joku muistaa markat muuttaa euroiksi, joku ei.

  On sääli, jos joku on noin ahdingossa, mutta onkohan se ero, lapsi, kissat mamujen syytä vai omaa elämänvalintaa? Varattomien yksinhuoltajien edut ovat kuitenkin lakisääteisett, tosin lapsilisä sisältyy tuloihin, sossussa asioivilla, kuten elatusmaksut ja työttömyyspäiväraha.

  Hänen fb-sivunsa ovat avoinna luettaviksi.

 23. 24

  Morpho sanoo

  Jos kerran hävikkiruokaa kaupoista jne. viedään pakolaisille, niin jutussa ei ollut mitään vilpillistä tai väärää.

  Olen itse ollut salossa noutamassa ja kuljettamassa näitä leipäjono tuotteita ja jos pakolaisille napataan välistä safkaa, niin on selvää ettei sinne leipäjonoon ole juurikaan enää toimitettavaa.

  Miten helvetissä siinä on eroa haetaanko safkat pakolaisille suoraan leipäjonon jakelusta, vai että vedetään välistä jo ennen, eli kauppojen ja leipomoiden varastoista.

  NYT HALUAN SELVITTÄÄ OVATKO PAKOLAISET JAKAMASSA LEIPÄJONOON KUULUVIA TUOTTEITA SUORAAN TAI VÄLILLISESTI.

  Ei ole merkitystä missä vaiheessa suomalaisten avuntarvitsioiden pussissa käydään.

  • 24.1

   Saku Timonen sanoo

   Tämä maa on pahemmassa jamassa kuin olen kuvitellutkaan. Täällä tapellaan jo ihan oikeasti leivistä.

   • 24.1.1

    sami sanoo

    Tuliko yllätyksenä? Sellaista se arki on noin puolelle miljoonalle työttömälle, sadoille tuhansille pätkätyölaisille, kymmenille tuhansille opiskelijoille, ja sadoille tuhansille eläkeläisille. Rahat eivät yksinkertaisesti aina riitä. Aika harvalla jää tuota maagista kolmea sataa kuukauden ruokahankintoihin.

    • 24.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Ei minulle ihmisten köyhyys ole yllätys. Olen kirjoittanut köyhyydestä jo yli viisi vuotta ja kaikki kirjoittamani on mukana myös tässä blogissa. Se on yllätys, että köyhät on saatu tappelemaan keskenään ihan kuten oli tarkoituskin. Vallanpitäjäjiä naurattaa, kun köyhät tappelevat keskenään.

     • 24.1.1.1.1

      nirsomedia sanoo

      Kun kerran köyhyys on jo tiedossa niin kerrohan miksi tahdot tänne lisää väkeä tappelemaan näistä murusista joita rikkailta lattialle tippuu. Mikäli et ymmärtänyt niin nämä ”turvapaikanhakijat” ovat näitä muita.

  • 24.2

   virtanen sanoo

   Jos vok:issa tarjotaan ruokaa, sen todennäköisesti valtio/SPR kustantaa.

   Muussa tapauksessa turvapaikanhakija saa n. 300 euroa ruokarahaa kuussa. En tiedä, onko vastaanottoraha, 800 euroa enää voimassa? (Timonen tietää varmaankin.)

   Lehdissä on kuvia mamuista ostoksilla muovikassi tai kaksi ruokaa täyteen. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Tynkkysen mukaan mamut eivät ole köyhiä, heillä on satasia rahaa jo tullessaan mukanaan.

   Kaupat lahjoittavat ylijäämäruokaa, entä, jos lisääntyneiden asiakkaiden takia sitä ei ole jäänytkään niin paljon?

    • 24.2.1.1

     nirsomedia sanoo

     Paljonkos nämä maahantunkeutujat maksavat vuokraa, ei kai ne nyt ilmaiseksi tule tänne asumaan? Tai siis ei tietenkään ilmaiseksi kun mehän maksamme heille vielä rahaa.
     Jännä yhtälö: Henkilö tunkeutuu laittomasti maahamme ja saa ilmaisen yöpaikan sekä vastaanottorahaa. Sitten löytyy vielä mammoja jotka haluaa leipoa heille pullaa. Samaan aikaa maassamme on (muistaakseni) 7000 asunnotonta sekä puoli miljoonaa työtöntä.

     • 24.2.1.1.1

      stunned sanoo

      Eipä noille mitään tehty ennen pakolaiskriisiäkään. Aikaa oli, ja aina jokin muu tähdellisempi meni edelle, kuten yksityiset voitot ja puolueideologia.

      Yhdysvaltain tukema ja masinoima liittouma moukaroi Afganistania, Lähi-itää, Kaksoisvirranmaata ja pohjois-Afrikkaa maan tasalle demokratian nimissä, jolloin ihmisillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin paeta sotaa ja romahdusta.

      Gaddafi ja Saddam olivat paras tae vakaudesta alueella. Nyt heitä ei ole. Herää kysymys, kannattiko?

     • 24.2.1.1.2

      Saku Timonen sanoo

      Laitonta turvapaiknahakijaa ei juridisesti ole olemassakaan, vaan kenellä tahansa on oikeus hakea turvapaikkaa mistä tahansa maasta. Kokonaan toinen juttu on sitten myönnetäänkä turvapaikka, mutta kielteinenkään päätös ei tee siihenastisesta oleskelusta laitonta.

      Lienet itse osallistunut aktiivisesti asunnottomien asiaan vaikkapa Asunnottomien yö-tapahtumissa? Etkö ole? Miksi aihe NYT niin hirveästi kiinnostaa? Entä mitä olet tehnyt työttömien hyväksi?

     • 24.2.1.1.3

      Caritas. sanoo

      Tämä nyt on semantiikkaa, mutta laitonta turvapaikanhakijaa ei todellakaan ole, mutta laittomia maahanpyrkijöitä kyllä riittää. Niitä ovat jokainen Haaparannassa Suomen-bussiin istuvat kolmannen maan (siis EU:n vapaan liikkuvuuden ulkopuolisen) asukkaat, joille ei ole tehty Schengenin sopimuksen mukaista (hyväksyttyä) perusteellista maahantulotarkastusta heidän tullessaan ensimmäistä kertaa Schengen-alueelle. Jatkaessaan näin Schengen-alueen ulkorajan yli, jokaisesta heistä tuli laiton maahanpyrkijä. Sillä, että he sitten jälkikäteen ovat anomassa turvapaikkaa Suomesta, ei ole asian kanssa mitään tekemistä.

      Mikäli taas (Dublin-sopimuksen vastaisesti) Suomeen jätetty turvapaikka-anomus tulee bumerangina takaisin, niin ko. hakijan status muuttuu takaisin turvapaikan hakijasta laittomaksi maahanpyrkijäksi, josta seuraamus on maastakarkoitus. Ei kai täältä ketään laittomasti karkoteta, vai mitä?

     • 24.2.1.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Ei evätty turvapaikka tee ihmisestä laitonta. Yleensä kukaan ihminen ei koskaan voi olla laiton. Jos turvapaikka on evätty, niin henkilöllä vain ei ole laillista oleskeluoikeutta ja hänet poistetaan maasta.

  • 24.3

   virtanen sanoo

   Ruokajonot ovat hyväntekeväisyyttä. Ne eivät kuitenkaan ole mikään ihmisen perusoikeus.

   Luultavasti kaupatkin pyrkivät siihen, että tilaukset ja menekki olisi suunnilleen tasoissa, sehän on kaupalle hävikkiä kaikki, mitä annetaan hyväntekeväisyyteen. Eivät he sitä varten tilaa ylisuuria tilauksia tukuista ja tuottajilta.

   Jostain sattui silmiin, että avuntarvitsija olisi pyörinyt humalassa ja riidellyt, joten hänelle annettiin jotain ja ohjattiin ulos.

   (tämä on ihan huhu, kerronpahan kun sattui silmiin, en edes muista mistä luin, kun olen keskustelua näistä jonoista tänään lukenut niin monesta lähteestä.)

 24. 25

  Saku Timonen sanoo

  Yhteenvetoa tähänastisista kommenteista:

  Iso osa ihmisitä ei osaa etsiä oikeaa tietoa eikä ole siitä kiinnostunut silloinkaan, kun sitä tarjotaan heille lautasella. Mieluummin he uskovat ihan mitä muuta tahansa ja yrittävät epätoivoisesti todistaa itselleen ja muille, että oikea tieto on väärää ja väärä oikeaa.

  Surullinen kuva sivistyksen yleisestä tasosta.

  • 25.1

   Tepi Laine sanoo

   No mitä ihmettä: Minä ja Saku ollaan asiasta täysin samaa mieltä. Täytyy tunnustaa, että kerrankin totta sanasta sanaan! Mielipiteistä viis, mutta ikävä kyllä, näin on.

 25. 26

  Ramman unta sanoo

  Mitenkäs Katjalla on varaa Facebookin edellyttämään nettiyhteyteen ja kameroihin (ei vain olis kalliilla älypuhelimella otettu kuva?) ja muuhun tällaiseen luksukseen, jos hän kerran muka on niin köyhää, niin köyhää, että ruoka-avulla pitää kituuttaa ja sitten vielä itkeä busslipun hinnasta?

 26. 27

  sami sanoo

  Tähän on tultu, on äärioikeistolaista ideologiaa puolustaa leipäjonossa olevaa ihmistä!

  Vaikka koko juttu olisi täyttä tuubaa molempien lehtien ja kaikkien henkilöiden puolesta, niin iso kysymys kuuluisi silti:

  MIKSI SUOMALAINEN ON LEIPÄJONOSSA JA TURVAPAIKANHAKIJALLE TUODAAN RUOKA ”KOTIIN” TAI JÄRJESTETÄÄN OSTOSMATKOJA RUOKAKAUPPAAN?

  Voisko joku hieman avata tätä ideologiaa tavalliselle kuolevaiselle?

  • 27.1

   PeelsePuupi sanoo

   Johtuisiko siitä, että turvapaikanhakija a) ei osaa vielä kieltä b) ei osaa välttämättä asioida Suomalaisessa kaupassa/pankissa/virastossa c) asuu palveluista suhteellisen kaukana vastaanottokeskuksessa, eikä tiedä missä kauppa on. Jos sinulla, Sami, on vastaavia ongelmia, kannattaa ottaa yhteyttä oman kuntasi sosiaalitoimistoon. Jos sinulla vastaavia ongelmia EI ole, niin mistä kateus?

    • 27.1.1.1

     PeelsePuupi sanoo

     Ei suinkaan, sanon idiootteja ihan reilusti idiooteiksi (imbesillihän tarkoittaa kehitysvammaisuuden astetta). Kutsun myös rasisteja rasisteiksi.

     • 27.1.1.1.1

      Tepi Laine sanoo

      Totta, rasisti on rasisti, tyhmä on tyhmä ja PeelsePuupi nimimerkkinä naurettava. Toivottavasti, et vaan julkisesti nimeä ketään rasistiksi tuntematta häntä henkilökohtaisesti, tietämättä hänestä mitään muuta kuin muutaman kommentin, hän on itse tunnustautunut rasistiksi tai hän on julkaissut rasistiseksi luokiteltavaa materiaalia. Jos nämä ehdot eivät täyty ja haluat silti kutsua jotakuta rasistiksi, niin tee se edes omalla nimelläsi.

    • 27.1.1.2

     LL sanoo

     Tepi: ”Ja sä sanot ihmisiä imbesilleiksi???”

     Heh. Parempia fiiliksiä sulle Tepi. Tai vaihda kamaa. Edes joskus.

     • 27.1.1.2.1

      Päivin Pylkkerö sanoo

      Minäpä lähden laittamaan popcornit poksahtelemaan. Alkaa olla jo melko viihdyttävää lukemista.

 27. 28

  nirsomedia sanoo

  MV tienaa klikeistä = kamalaa huijausta.
  Image tienaa klikeistä = mitä?

  • 28.1

   Saku Timonen sanoo

   Jos et huomaa eroa laadussa, niin sille en mahda mitään.

   • 28.1.1

    sami sanoo

    Kysymys ei koskenut kummankaan julkaisun laatua, vaan ansaintalogiikkaa. Onko siinä joku ero? Jos on niin mikä se mahtaa olla?

    • 28.1.1.1

     Saku Timonen sanoo

     Miksi kysyt, kun jo tiedät, että ansaintalogiikka on sama, mutta laatu erottaa?

     • 28.1.1.1.1

      nirsomedia sanoo

      Pidän MV julkaisua laadukkaampana.
      Ovat tehneet huomattavasti enemmän paljastuksia kuin image + blogistinsa ikinä.

   • 28.1.2

    LaatuaLaatua sanoo

    no eipä näillä nyt laadullisesti kovinkaan suurta eroa ole…

    • 28.1.2.1

     Saku Timonen sanoo

     Makuasia, sanoi koira kun muniaan nuoli, kuten Veikko Huovinen totesi.

    • 28.1.2.2

     stunned sanoo

     Lukutaito ei ole vain sitä, että on opetellut kinkereillä puukstaavit.

 28. 29

  Jonottaja sanoo

  Olen käynyt usein T-talon jonosta ruokaa hakemassa ja totuushan on, että siellä pitää olla ajoissa paikalla ja hieman tuuria mukana, sillä ruokaa on jaettavana rajoitetusti, lahjoitettua kun on, ja aina sitä ei mattimyöhäisille riitä. Leipää siellä kuitenkin on ollut tarjolla runsaasti läpi vuosien ja sitä saa ottaa ihan vapaasti. On siis kuvan ottajan oma vika, jos ei ole sitä yhtä pussia enempää mukaansa kelpuuttanut.

  Sitä itseään ovat myös Turun Sanomien kommenttiosiossa näkyvät ”koskaan en ole jonossa maahanmuuttajia nähnyt” -huutelut. Joko kommentoija on täysin kuuro ja sokea tai sitten hän ei ole jonossa koskaan käynyt, sillä maahanmuuttajia siellä on siinä missä ”kanta”suomalaisiakin. Määrällisesti ehkä vähemmän, sillä heitä on ylipäätään vähemmän kuin meitä kantiksia tässä maassa, mutta jonoon asti kuitenkin. Ja hienoa, että tulevat, kyllä köyhän pitäisi tässä maassa ymmärtää toisen köyhän puolta pitää, oli ihonväri tai äidinkieli mikä tahansa. Samassa jonossa me seisotaan, armeliaisuuden varassa, ja samalla tavalla tullaan yhteiskunnalle kalliiksi.

  • 29.1

   nirsomedia sanoo

   Jaa että mistä tahansa maailman kolkasta tuleva muslimi on samassa asemassa kuin suomalainen köyhä vaikka muslimi olisi ollut maassa vain vähän aikaa?
   Suomalainen köyhä on varmaan tosi onnellinen kun leipä loppuu nenän edestä kunhan joku ulkomaalainen vaan saa mahansa täyteen?
   Ei se nyt kuule ihan noin mene.

   • 29.1.2

    Jonottaja sanoo

    Minun kannaltani on ihan sama loppuuko se ruoka koska edessä seisova on suomalainen vai maahanmuuttaja. Laput jaetaan T-talolla varttia vaille yksitoista, joten paikalla pitää olla niin, että sellaisen ehtii saamaan, käytännössä viimeistään kahtakymmentä yli kymmenen. Jos on niin saamaton ihminen, ettei siihen pysty, niin minun puolestani voi jäädä ilman. Kyse on hyväntekeväisyyden nimissä jaettavasta ilmaisesta ruoasta – ei siellä voi jakajat tuntikausia ruokaa jemmailla ja miettiä, suvaitseeko tänään hakija tulla vai ei. Olen minäkin joskus jäänyt vähemmälle, sitten opin saapumaan ajoissa paikalle.

    Ja tuohon muslimikorttiin olen niin totaalisen kyllästynyt. Eletään maassa, jossa lestaadiolainen pääministeri yrittää talouspäätöksillään ajaa naisia takaisin kotiäideiksi ja eduskunnassa istuu puolue, jonka ainoina intresseinä on homoliittojen ja translain vastustaminen sekä naisten aborttioikeuden rajaaminen muka ”omantunnonvapauden” nimissä. Siinä ei vanhoillisempi muslimi erotu joukosta mitenkään ja keskiverto maallistunut on jo iso parannus.

 29. 30

  Jokuroti sanoo

  On se vaan hassua että MV sivusto kritisoi maahanmuuttoa ja höpisee rikollisista aineksista. Samaan aikaan sivustosta rahat käärii Ilja joka itse muutti Espanjaan ja ei se rekisterikään mitenkään puhdas ole 😀 Mutta juu, jos joku haluaa uskoa ko. potaska sivua niin siitä vaan, Ilja nauraa koko matkan pankkiin.

  • 30.1

   Tepi Laine sanoo

   On se hassua niin joo. En tiedä sitten paljonko näillä nettihommilla tienaa. Tiedätkö itse?
   Mutta korostan, luulisin ettei Iljakaan ihan rahassa kieri. Voi tietty olla, että hyvin menee. Ja hyvä niin, jos näin on. Kateus on kuolemansynti. Sillähän ei ole taas mitään tekemistä sivun sisällön/agendan tai laadun kanssa. Ja paskaakos kenenkään tienestit muille kuuluu. Vai haluaako herra Timonen kertoa nimimerkille jokuroti, montako senttiä tienasi juuri, kun jokuroti klikkasi itsensä sisään.

   • 30.1.1

    keke sanoo

    ”Ja paskaakos kenenkään tienestit muille kuuluu”
    Jaahas jaahas. Ruokajonoissa pitäis jakaa rahaa niin loppuis Tepin kiinnostus tutustua aiheeseen kuin seinään.

    • 30.1.1.1

     Tepi Laine sanoo

     Väärin. Jos siellä rahaa jaettais menisin mukaan, tietysti. Ei sitä koskaan liikaa ole. Mut olis se hullua jos sillä rahaa jaettais?!? Joku, niin kuin ilmeisesti sinäkin olet kiinnostunut naapurisi tienesteistä. Ja saa olla, ei siinä kait mitään pahaa ole. Minua vain ei paskaakaan kiinnosta toisten tienestit. Enkä tiedä miksi jotakuta sen naapurin tienestit sitten kiinnostaa, vaikka ne ei sille kuulu. Tai varsinkaan, Mitä väliä toisen tienesteillä on sulle itelles? paitsi jos jaolle pääsee 😉

     • 30.1.1.1.1

      keke sanoo

      ”Minua vain ei paskaakaan kiinnosta toisten tienestit.”
      Jaa no sitten. Ei siinä minä nyt vaan aattelin että kovin on miehellä ongelmat kun pitää syynätä mistä kukakin leipänsä saa. Jotenkin sen niihin tienesteihin yhdistin. Eli korjataan nyt varmaan kekeä että Laineen Tepiä
      a) ei kiinnosta kenenkään tienestit
      b) kiinnostaa ihan saatanasti mistä leipänsä hankkii
      Menikö nyt oikein?

      ”Mitä väliä toisen tienesteillä on sulle itelles”
      Jaa mulle vai? Enhän mä muuta teekkään kuin kadehdin naapurin audia ja vituttaa ihan saatanasti kun sukulaiset matkaa teneriffalle ittellä varaa edes matkustaa pieksänmäelle. Ei se helppoo oo tää köyhän elämä ja pistää vituttaan muiden tienestit.

     • 30.1.1.1.2

      Tepi Laine sanoo

      Ei vaan se oli pointti, että onko sillä väliä ketä näistä sivustoista ’voitot’ käärii. Ilja janitskin, Saku Timonen, sinä Keke, minä vai kuka tahansa. SE ei MINUA kiinnosta, joten oli tuolla aikaisemmin minusta huonosti käytetty argumenttina:”Ilja tienaa tällä ja nauraa pankkireissullaan”. Se saa kiinnostaa jotakuta jos haluttaa!? Itse aloit meuhkaamaan mulle, et minua itseäni, ei kiinnosta muiden teinestit…….sor, kun ei vaan kiinnosta, vaikka miten tasajalkaa pomppisit. Enkä kyllä ottanut toisten tienestejä puheeksikaan. vastasinpa vaan etten tiedä, mut hyvä jos tällä elää ja pärjää. Aina kiva, jos joku pärjää sillä mitä tekee ja mistä tykkää. Siis kiva jos pärjää oli ne eurot lukuisat tai vähäiset.

     • 30.1.1.1.3

      Tepi Laine sanoo

      p.s. viiminen rivi: et silloin toisen tienesteillä on itselle väliä, jos jaolle pääsee. Se oli kevennys ja tarkoitti vähän niin kuin kaikkia, myös itseäni…..ei hyökkäys sinun suuntaasi!

     • 30.1.1.1.4

      keke sanoo

      Eli otetaan vielä kertauksena Herra Lainetta:
      a) Ei kiinnosta miten sekä miten paljon kukakin rahaa tekee
      b) Kiinnostaa ihan helvetisti mistä ihminen ruokansa hakee
      Menikö tämä nyt vihdoin ja viimein oikein?

 30. 31

  Totuus sanoo

  Kysyin tutun tutulta ja sen tuttu sano ettei pidä paikkaansa, tämä ei siis pidä paikkaansa. Opetelkaa vähän lähdekritiikkii hei lol.

 31. 32

  LL sanoo

  Maailma ei ole pannukakku vaan se on ihan oikeasti pyöreä ja hirveän iso pallo. Niin iso ja sekava ettei sitä kukaan voi laittaa päänsä sisään noin vain ja pitää sitä siellä ja esittää tajuavansa ihan kaiken.

  Käsitän hyvin, kuten monet muutkin, että elämässä on paljon ahdistusta ja myös pelkoja. Elämä on epävarmaa, se kuuluu myös elämän luonteeseen. Olipa kylillä maahanmuuttajia ja työttömiä ja homoja ja naapurin reiska tai idiootti eliittiä, ja vaikkei niitä olisikaan.

  Toinen ihminen on jokainen ihminen. Se kannattaa ymmärtää. Sillä ymmärryksellä pärjää jo aika pitkälle.

  Vihanlietsontaa ja puhdasta sekä aivan selkeää rasismia (vieraisiin rotuihin tai uskontoihin kohdistuvaa aiheetonta vihaa) ei tarvitse kenenkään sietää. Jokaiselle ihmiselle kuuluvat tietyt perusihmisoikeudet. Väkivalta ei ole ihmisoikeus vaan ihmisen suurin erhe ja rikos ihmisyyttä vastaan.

  • 32.1

   Tepi Laine sanoo

   LL oletko se sama tyyppi, kun kehottaa ihmisiä vaihtamaan lääkitystä jne.
   Nyt paasaat täällä: jokainen ihminen on toinen ihminen jne. Todellinen ymmärtäjä!!
   No nyt riitti teidän kanssa. Oli viihdyttävää…..nukkukaa hyvin itsenne kanssa!!
   Minä ainakin nukun.

   • 32.1.1

    Päivin Pylkkerö sanoo

    Elä Tepi vielä luovuta, mulla on täällä popcornikulho vasta puolillaan.

 32. 33

  nk sanoo

  Hei Saku,

  Tuohon MV:hen liittyen – jos olet asiaa jo aiemmin enemmän selvittänyt – miten olet tullut tulokseen sen olevan tarkoitus vain tuottaa mainostuloja ”Espanjassa asuvalle julkaisijalleen” ?

  Jotain evidenssiä, näyttöä tämän suhteen olisi mukava nähdä, sillä olen itsekin miettinyt samaa, mikä onkaan sivuston lopullinen tarkoitus. Jos olet siitä kirjoittanut esim. oman artikkelin joskus aiemmin tai sivunnut laajemmin muussa yhteydessä, millä nimellä se löytyy? Jos et, se voisi olla mahdollisuuden mukaan artikkelin paikka, missä taustaa valoitettaisiin enemmän?

 33. 34

  pitkäaikaistyötön sanoo

  Facebook ymv. on saanut järjettömät mittasuhteet ihmisten ja median elämässä. Ennen ei kirjoitettu paperilehteen kolumnia siitä, mitä lounasravintolan vessan seinässä luki. Toimittajat eivät päivystäneet toriaikaan paikallisella kauppatorilla kyttäämässä uutisaiheita.

  Blogisti on sanonut, että tätä blogia ei ole pakko lukea. Minä sanon, ettei sitä idioottien facebookkiakaan ole pakko lukea, jos siitä tulee noin hemmetin huono olo. Minähän en sinne liity tässä elämässä, eikä tarvitsisi seuratakaan, elllei niitä seinätöherryksiä julkaistaisi uudelleen jatkuvasti joka mediassa.

 34. 35

  keke sanoo

  Itselläni on ihan positiivisia kokemuksia maahanmuutosta. Tiedä sitten onko kekestä mensaan menijäksi siltikään.

  • 35.1

   pitkäaikaistyötön sanoo

   Kritiikkini koskien valtamedian uutisointia ja kansan enemmistön taipumusta uskoa siihen on näköjään jälkisensuroitu bittiavaruuteen, joten kommenttisi jää irralleen.

 35. 36

  Juhani Saari sanoo

  Oli juttu totta, tai ei niin se ei mitenkään muuta tosiasiaa, että jokainen Suomeen hyväksytty turvapaikanhakija on suomalaisille veronmaksajille sellainen 20 000€ paukku vuodessa, kun päästään perheenyhdistämisiin niin voi olla, että 100 000€ vuodessa ei ihan riitä.

  Eikä se paranna mitenkään taloutta, että veronmaksajien rahaa kierrätetään valtion kautta kunnille, että ne voivat sillä rahalla varustaa vastaanottokeskuksia ja jakaa rahaa edelleen elintasosurffareille (joita pääosin Suomeen tiensä löytävät turvapaikanhakijat ovat Ruotsi ei kelpaa, Tanska ei kelpaa, Leirit ovat ihan mahdottomia ajatellakkaan). Selvennetään vielä, että hätä on Syyriassa. Suomeen tulijat ovat pääosin somaleja ja irakilaisia.

  Siinä missä monet nielaisevat kuvan totuutena niin nähtävästi vähintään yhtä monet nielaisevat lehden kirjoittaman vastineen sellaisenaan. Totuus lienee jotain noiden kahden erilaisen näkemyksen väliltä. Kuten aina.

  • 36.1

   stunned sanoo

   Kannattaako joka paikkaan väärää balanssia tunkea. Joskus asioilla on vain se yksi puoli, jota kääntämällä ei löydy mitään. Katjan kertomus on kyseenalaistettu ja köykäiseksi havaittu. Köyhien tappelu leipäpaloista on vallanpitäjille todiste siitä, että heidän politiikkaansa ei uhkaa mikään. Suomalaiset on helppo naruttaa johtajan agendaa ajamaan. Oma sisälukutaito puuttuu.

  • 36.2

   keke sanoo

   Ei se 20 000€ niin kummoinen hinta ole jos sillä pelastetaan ihmishenki

   • 36.2.1

    LL sanoo

    Keke, ei tosiaankaan ole. Ihmiselämää ei voi eikä pidä hinnoitella.

    Juhani S: ”turvapaikanhakija on suomalaisille veronmaksajille sellainen 20 000€ paukku.”

    Paukku ja paukku. Suomalaiset veronmaksajat eivät ole mikään yhtenäinen joukko. Jo aiemmin esitin, että entäpä jos kaikki lapsettomat suomalaiset veronmaksajat kieltäytyisivät kustantamasta lapsiin ja nuoriin ohjattuja julkisia varoja (neuvolat, päiväkodit, peruskoulu jne). Sellainen vaatimus olisi järjetön, mutta voisi olla yhtä mahdollista kuin tämä järjettömyyksiin paisuva valitus maahanmuuton kuluista ja kustannuksista.

    • 36.2.1.1

     pitkäaikaistyötön sanoo

     Kaikki meidät on valtion budjetissa ”hinnoiteltu”. Piti tai ei.

     • 36.2.1.1.1

      LL sanoo

      Ja hyvin harva kansalainen ottaa valtion tulo-ja menoarvion lukulistalleen, vaikka monet puhuvat siitä suulla suuremmalla.

      Budjeteissa tottakai lasketaan tai arvioidaan mahdollisia tulevia kuluja, mutta ei mikään budjetti ole kiveen hakattu, aina budjetinlaatijoille ja päättäjille tulee yllätyksenä yksi ja toinen asia.

 36. 37

  keke sanoo

  ”Sitten voimme auttaa taas muitakin hädänalaisia, nyt suomalaiset ovat niitä hädänalaisia myös.”
  En minä apua tartte ainoastaan palkkatyötä.

 37. 38

  stunned sanoo

  Niiden ”hädänalaisten suomalaisten” vuoro ei koskaan tule — oli pakolaisia tahi ei. Maahanmuuttoteema on vain niin sanottu MacGuffin, tekninen juonielementti, joka kuljettaa narratiivia. MacGuffinille ei ole tarkoitus tehdä mitään. Se on vain mukana hämäämässä loppuratkaisua odotellessa. Samaan aikaan käsikirjoitus on ihan muu.

 38. 39

  Pettymyksen pettymys sanoo

  Luulen että kuvassa on se osa avustuskassia, jonka hakija on kelpuuttanut.
  Sen verran olen näitä pussukoita nähnyt, että tiedän niiden sisältävän näkkileivän lisäksi myös vehnäjauhoja ja makaroonia. Eihän tämän päivän kädettömät saa jauhoista aikaiseksi pizzaa, pullaa tai sämpylää.
  Valmista suuhunpantavaa pitää olla! Siihen taas ei tarvikkeiden hankkijoilla ole varaa. Ymmärrän, että sisällön pitää olla pilaantumatonta, sellaista joka kestää pitkää varastointia. Vähäsen kuitenkin voisi miettiä uudelleen tuo kassin sisältöä?