Leipää, tonnikalaa ja mediakasvatusta

Eilen sosiaalisessa mediassa levisi nopeasti päivitys, jonka mukaan turvapaikanhakijat vievät ruuan leipäjonossa seisovilta.

leipä ja tonnikala

Aiheeseen tarttui hanakasti netin rasistinen roskajulkaisu MV, joka teki asiasta oman juttunsa.

leipä ja tonnikala mv

Kymmenet tuhannet ovat nähneet tämän jutun ja heistä ällistyttävän monet nielaisevat sen sellaisenaan. Ehkä kuvaavin näkemäni jakajan kommentti meni jotenkin niin, että en ole rasisti, en tunne alkuperäistä postaajaa enkä tiedä tapauksen todenperäisyyttä, mutta mielestäni ei ole mitään syytä uskoa etteikö asia olisi näin.

Ihmiset siis uskovat ihan kaiken turvapaikanhakijoista negatiivisesti kirjoitetun, koska he haluavat uskoa. Erityisen hanakasti kaiken tuntuvat uskovan juuri ne, joiden kaikkein vähiten pitäisi uskoa eli maamme köyhät. He eivät ymmärrä, että tarkoitus on vain levittää valheita ja saada köyhät suomalaiset nousemaan köyhiä turvapaikanhakijoita vastaan. Sanalla sanoen tarkoitus on saada köyhät tappelemaan keskenään. Poikkeuksen tekee taas MV, jonka ainoa tarkoitus on kerätä Espanjassa asuvalle julkaisijalleen mainostuloja ja niitä köyhät näköjään mielellään hänelle toimittavat.

Fb-ryhmässä Kuka kuuntelee köyhää? Jari Niemelä kommentoi julkaisua näin:

Työskentelen Turussa Operaatio Ruokakassissa ja jaoimme viime vuonna n. 60.000 ruokakassia vähävaraisille. Kun näin tämän jutun, kysyin kommenttia siihen Pelastusarmeijan palvelukeskuksen johtajalta Johanna Meinanderilta. Tuo kyseinen jutun ruokajakopaikka nimittäin on heidän. Hän vastasi seuraavasti:

“Ei sitten pidä yhtään paikkaansa. Tällä hetkellä yritetään lietsoa vihaa pakolaisia kohtaan ja tässä uusi valhe.”

Eli juttu ei pidä paikkaansa. Mitä tulee SPR:n vastuuseen turvapaikanhakijoiden ruokapuolesta, niin he eivät vastaa siitä eivätkä anna ruokaa. Aikuinen turvapaikan hakija saa kuukaudessa 316 euroa, jolla pitää ostaa ruoka ja kaikki muu tarvittava. Ainoastaan majoitus on ilmainen.

Muistatteko vielä sen kesällä levinneen jutun,  jossa oli kuva sianruualta näyttävästä vanhuspalvelun ateriasta? Se nosti hillitöntä raivoa pari päivää ennen kuin kuvan julkaisija kertoi tehneensä ihmiskokeen ja opettaneensa mediakritiikkiä. Kuva oli oikeasti otettu Stockmannin herkkuosastolta ostetusta valmisruuasta eikä sillä ollut mitään tekemistä vanhuspalvelun kanssa.

Odottelen nyt, että kuvan alkuperäinen postaaja kertoo tehneensä saman tempun.

Päivitys 14.9. klo 16.10

Asista kertoo nyt myös Turun Sanomat, mutta sehän on MV:n aivopesemien uuslukutaidottomien mielestä vain osa valehtelevaa valtamediaa.

Kommentit (163)
 1. Köyhä nokkii köyhän silmää — kuinka kätevää. Hallitus unohti köyhät, mutta pesee kätensä ja hykertelee. Persut kylvivät epäluulon siemenet. Kaivonmyrkyttäjät. Suomi on sekaisin, mikä lienee ollutkin persujen tavoite alusta saakka. Presidentti ei ota mitään kantaa.

  1. Mulle alkaa kohta tulla ihan epätoivoinen olo tästä ihmisten pahuudesta ja tyhmyydestä. Miksi suomalainen köyhä uskoo nämä persujen valheet? Täällä on menossa Suomen poliittisen historian suurin huijaus: persut ovat onnistuneet saamaan suomalaisen köyhän turvapaikanhakijaa vastaan. Ja köyhä luulee, että hänen etunsa on se, että turvapaikanhakijaa ei auteta. Tulen juuri työpaikan kahvipöydästä ja työssäkäyvät hyväpalkkaiset ihmiset valittaa kun heidän verorahoillaan maahanmuuttajat ja työttömät vaan makoilee. Sanon suoraan, että Saku Timosen blogi ja järjen ääni, pitää minut edes vähän optimistisena!

   1. Köyhällä muuta menetettävää kuin järkensä. Kiitos Soini!

    1. Eiköhän soini sen järjenkin ole vienyt, jos hänen juttujaan uskoo.

 2. Todella hyvä jos Tuo olikin vaan feikkijuttu (tosin outoa et miks kukaan tollasta tekee?) Ehken jonosta on safkat loppu ja przaukiset on todenneet ominpäin että mamut vei ruuat( They Took our jobs.. jne).

  Mut kyllä maahantulijoiden hyökyaallolle on oikeesti tehtävä jotain..,. 500 ihmistä päivässä, jos toi tahti jatkuu niin kusessa ollaan. Ja miksi ei jatkuisi? Saksalla tuli kapasiteetti täyteen, samoin kai Ruotsissa

Kommentointi suljettu.