Pakolaismetelin suojissa

Viime viikolla liikenneministeri Anne Berner päätti lakkauttaa VR:n henkilöliikenteen reittejä. Pari päivää myöhemmin hän ilmoitti, että juuri ne samat reitit ja vuorot pitää avata kilpailulle, koska VR ei enää niitä hoida. Sitten tihkui tietoja, joiden mukaan Berner aikoo yksityistää koko VR:n henkilöliikenteen jo ensi keväänä.

Tämä asia ei kiinnostanut suomalaisia, koska Tornioon tulee pakolaisia. Heitä vastaan oli osoitettava mieltä ja halukkaita kuljetettiin paikalle busseilla ympäri maan. Lisäksi piti järjestää pakolaisvastaisia mielenosoituksia vähän sinne sun tänne.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb ilmoitti yllättäen esittelevänsä jo kertaalleen haudatun hallintarekisterilain pikavauhtia ilman lausuntokierrosta, koska EU vaatii ja omistusten salaamisen mahdollistavan rekisterin myötä omistusten avoimuus lisääntyy.

Tosiasiassa EU ei rekisteriä vaadi eikä pimeys ole ennenkään tuonut valoa. Toteutuessaan lakimuutos vaikeuttaa veronkierron, sisäpiirikauppojen ja harmaan talouden valvontaa. Poliisi, veroviranomaiset ja oikeusoppineet vastustavat sitä. Se mahdollistaa myös johtavien poliitikkojen osakeomistuksen salaamisen, jolloin ikävät jääviyskysymykset eivät häiritse yhtiöitä koskevaa poliittista päätöksentekoa.

Tämä asia ei kiinnosta, koska kansalla on kiire kommentoida pakolaisasiaa netissä. Jokaiselle mahdolliselle palstalle pitää päästä kirjoittamaan, että kaikki pakolaiset ovat raiskaajia, murhaajia, terroristeja, varkaita ja taudinkantajia. Sitä paitsi pakolaiskeskuksen lähellä olevassa kaupassa joku pakolaiselta näyttävä mies sanoi päivää nuorelle naiselle. Tällaista raiskausterroria ei voi sietää, joten tästä asiasta pitää saada puhua. Se hallintarekisteri on kuitenkin jokin vaikea pikkujuttu, jota yritetään tunkea uutisiin sekoittamaan sitä tosiasiaa, että pakolaiset tulevat veronmaksajille kalliiksi.

Tämän aamun uutisten mukaan hallitus aikoo säästösyistä alentaa vanhuspalvelujen hoitajamitoitusta 0,50:stä 0,40:een.  Hoitajilla on entistä vähemmän aikaa yhdelle hoidettavalle ja ensimmäiseksi karsitaan ulkoiluttamisesta.

Hällä väliä, koska A2:n pakolaisillassa kaikki maahanmuuttajat eivät halunneet syödä puuroa. Näin häväistiin suomalaista ruokakulttuuria suorassa lähetyksessä eivätkä kaikki mamut edes osanneet sanoa mitä hyötyä heistä on Suomelle. Se kuohuttaa mieliä ja kyllähän niitä vanhuksia ulkoiluttamaan voidaan pakottaa joutilaat työttömät. Sitä paitsi myös hoitajamitoituksen alentaminen on pakolaisten syy, koska heihin uppoavat vanhusten vaipparahat.

Ison osan kansasta on vallannut jonkinlainen joukkopsykoosi. Se sopii hallitukselle, koska vaahtosuisena ja silmät päässä pyörien mellastava äänekäs kansanosa ei huomaa vaikka siltä vietäisiin viimeisetkin siemenperunat. Eikähän niitäkään hallitus vie, koska ihan lehtitietojen mukaan pakolaiset niitä perunoita pellosta varastavat tai ainakin saattavat varastaa.

 

Kommentit
 1. 1

  Haikki sanoo

  Eikös se VR:n kohdalla sentään ollut kilpailun avaamista eikä yksityistämistä?

  • 1.1

   Saku Timonen sanoo

   En minä rinnasta kilpailun avaamista ja yksityistämistä toisiinsa. Totean vain, että Berner ilmoitti avaavansa kilpailun lakkautetuille rataosuuksille. Linkittämäni Demarin juttu puhuu yksityistämisestä, en minä. Sinänsä yksityistyistäminen ja kilpailun avaaminen tarkoittavat käytännössä valitettavan usein samaa.

  • 1.2

   Vesa sanoo

   VRllä tai muilla valtion/kuntien toimijoilla on myös mahdollisuus osallistua kilpailuun joten toiminta voi edelleen jatkua nykyisellään jos voittavat kilpailussa yksityiset palvelun tarjoajat.

  • 1.3

   keke sanoo

   VR:stä nyt sen verran että jos keke lentää halvemmalla Malagaan ja takaisin kuin ottaa menopaluujunalipun Helsingistä Jyväskylään niin jossakin on mättänyt jo pitemmän aikaa ja pahasti. Joten antaa mennä minun puolesta

   • 1.3.1

    Jaska sanoo

    Niin.. olisiko näin että yleisön mielipidettä ona ajettu jo kauan siihen suuntaan että yksityistäminen olisikin hyvä juttu, kukahan niistä hinnoista päättelee..

   • 1.3.2

    Jorma sanoo

    Tervetuloa Englantiin jossa yksityinen raideliikenne on täysin samassa tilanteessa.

   • 1.3.3

    J-P sanoo

    Juurikin näin. Tällä hetkellähän kaukoliikennejunat ajelevat lähinnä tyhjinä, koska köyhillä on varaa matkustaa vain Onnibus:illa. Itse en näe miten ihmeessä tämä muutos voisi olla huono asia.

    Pahimmassa tapauksessa liikenne lakkaa kokonaan, ja köyhät joutuvat edelleen turvautumaan Onnibus:iin.

    • 1.3.3.1

     Abdi sanoo

     Vr joutuu ajamaan perähikiän kannattamia reittejä paljon koska valtio. Jonku pitää maksaa näidenkin reittien kulut = esim. hki-jkl maksaa monta rahaa. Kilpailutus on hyvä, ei tarvitse peräkylän mummuja varten liikennöidä tyhjiä junia jotka eivät vaan yksinkertaisesti kannata.

     • 1.3.3.1.1

      Saku Timonen sanoo

      Kukas ne peräkylän mummot kuljettaa? Pitääkö heidän maksaa itse taksikyyti, jotta kannattavilla reiteillä liikkuvat saavat kulkea halvemmalla junalla? Pitääkö kaiken valtion toiminnan olla voittoisaa tai edes kannattavaa? Jos pitää, niin mihin me valtiota tarvitsemme?

     • 1.3.3.1.2

      Kalle Niemi sanoo

      Perähikiä nimeltä Pori on jo kuoletettu aika hyvin julkisen liikenteen osalta. Itse paljon reissaavana olen suosinut julkisia, jos olen poissa pidempään kuin päivän. Juna on mukavampi, mutta esim. lentokentälle pääsi vielä ennen kesää (vuoroja lopetettu paljon) jouhevammin matkahuollolla. Se on vähän sellainen kaksiteräinen miekka: Ei ole käyttäjiä, kun liikenne on vähäitä. Järkevällä vuorosuunnittelulla voitaisiin houkutella uutta liiketoimintaa myös maakuntiin ja saada näin uusia matkustajia. Mutta siinä on riskinsä ja se ottaa aikansa. En haluaisi senkään olevan ratkaisu, että kaikki muuttavat PK-seudulle.

     • 1.3.3.1.3

      Juhani Saari sanoo

      Lapset voivat kuljettaa sitä peräkylän mummoa, tai peräkylän mummo voi kulkea taksilla, omalla autolla, naapurin autolla, kimppakyydeillä, Onnibussilla YMS YMS.

      En ymmärrä logiikkaa, jonka mukaan on järkevää lähettää kokonainen juna kaikkine vaunuineen kahta peräkylän mummoa kuljettamaan. Samanlaista perseilyä kuin kansanedustajien taksinkäyttö 200m matkoille.

     • 1.3.3.1.4

      Saku Timonen sanoo

      Selvä. Valtio ja sen yritykset siis eivät olekaan kaikkia varten.

  • 1.4

   PeelsePuupi sanoo

   Raideliikennehän on ollut toki kilpailutettua jo tähänkin asti. Ehdot kilpailuttamisessa vain ovat olleet niin perverssit, että VR on nostettu aina arvontakorista voittajana. Kilpailutuksen ehdot ovat menneet ymmärtääkseni suurin piirtein näin: on kilpailutettu viiden vuoden jaksoissa kerrallaan ja liikenteentarjoajan on ollut sitouduttava järjestämään junaliikenne koko olemassaolevalla rataverkolla.

   • 1.4.1

    Insinörde sanoo

    Mitään kuvaamasi kaltaista kilpailutusta ei Suomessa ole rautateillä milloinkaan tehty. VR:llä on monopoli rautateiden henkilöliikenteeseen.

    Berner ei ole sanallakaan ilmoittanut yksityistämistavoitteista, vaan johtopäätös on tuon Demokraatin jutun laatineen toimittajan. Yksityistäminen tarkoittaa liikenteen siirtämistä yksityisten toimijoiden hoidettavaksi, ja kilpailun avaaminen vain mahdollistaa yksityisten toimijoiden pääsyn mukaan kilpailemaan VR:n kanssa asiakkaista.

    Kaksi eri asiaa.

    • 1.4.1.1

     stunned sanoo

     VR:lle aiotaan tehdä temput. Se on kirjoitettu jo seinälle. Jotkut meistä eivät vain halua lukea viestiä.

     VR pilkotaan, kilpailu tarkoittaa yksityistämistä ja lopputulema on valtionomaisuuden siirto yksityiseen taskuun — halvalla.

    • 1.4.1.2

     PeelsePuupi sanoo

     Toki on. Rautatielaki:

     http://www.finlex.fi/laki/alkup/2011/20110304

     Liikennöitsijän toimilupaa tarkastellaan viiden vuoden välein, ja liikennöinnin edellytyksenä oleva turvallisuustodistus myönnetään viideksi vuodeksi kerrallaan. Ei Suomessa laki määrää valtiollista monopolia raideliikenteeseen, lupakäytännön takia vain VR:llä sattuu tällä hetkellä olemaan alalla monopoli. Kyse on siis aivan eri asiasta kuin vaikkapa Alkon ja Veikkauksen monopolien kohdalla, joissa harjoitetaan todellista protektionismia.

 2. 3

  tiina sanoo

  Todella törkeä kirjoitus. Mikset syytä mediaa, että he pitävät kansan pimennossa näistä?

  • 3.1

   Saku Timonen sanoo

   Mistä luulet minun nämä huomanneen? Kyllä ne mediasta löytyvät, mutta pitää lukea myös pienemmät otsikot.

 3. 4

  Pera sanoo

  Hieno kirjoitus taas kerran tämän räyhäämisen keskeltä, kiitos. Mielenkiintoista miten tämä tilanne jättää kaiken muun elämän nyt alleen medioissa ja keskustelupalstoilla. Esimerkiksi viime vuosina pinnalla ollut asia, syrjäytyminen, on jäänyt aivan unholaan. Sattumalta luin vuodelta 2000 olevan väitöskirjan syistä syrjäytymiselle ja sisäministeriön raportin, minkälaiset ihmiset todennäköisemmin liittyvät äärijärjestöihin ( nuoret, syrjäytyneet, kouluttamattomat). Olisiko lisääntynyt syrjäytyminen syy sille, että äärijärjestöjen väkimäärä ( ainakin omissa teksteissään) on kasvussa? Toisaalta en ole varma voidaanko yhtäläisyysviivoja vetää sen suhteen, että ääriajattelu johtuisi huono-osaisuudesta.

 4. 5

  reserviläinen sanoo

  Kyllä se on ihan yksityistämistä, vaikka hallitus pyrkiikin epäkielellään hämäämään.

  ”Yksityistäminen tarkoittaa omistajuuden siirtämistä julkiselta sektorilta, kuten valtiolta tai kunnalta, yksityissektorille. Yksityistämisen vastakohta on kansallistaminen. Yksityistämisellä voidaan tarkoittaa myös julkisten palveluiden tuotannon siirtämistä yksityisen sektorin hoidettavaksi.”
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksityistäminen

 5. 6

  jp0 sanoo

  Puhut asiaa, vaikkakin turvapaikanhakijoista mouhottaa myös vasemmisto. Kun nyt joku edes heräisi meuhkaamaan näistä taustalla ajettavista sikamaisuuksista.

 6. 7

  Paristo sanoo

  Ja samaan aikaan toisessa leirissä mouhutaan päivästä toiseen kuinka rasisti on ressukka, rasismi pitää tuomita sen kaikissa muodoissa, pakolaisetkin ovat vain sodan uhreja ja kulttuurieroja pitää kunnioittaa. Eli sitä ihan samaa, mitä valtaosa (ainakin nuoresta) väestöstä jo pitää itsestäänselvyytenä.

  Tärkeisiin asioihin keskittyminen onnistuu siis yhtä hyvin molemmissa leireissä.

 7. 8

  Kuikuilija sanoo

  Suurin osa huomiota keskittyy tosiaan suurimpiin asioihin tiettyinä ajankohtina ja muut asiat unohtuvat. Esimerkiksi viime hallituskauden ”kovin” hallitusta painava asia sote-uudistus on tuntunut jäävän aika taka-alalle.

 8. 9

  kritiikki sanoo

  Hätäisesti karrikoitu.

  Kumpikin osapuoli vaikuta ”pakolaismeteliin”? Toinen puoli vouhottaa ”rajat auki” samalla kun toinen ”rajat kiinni”. Esimerkiksi pelkästään jo desibelimäärältä uskon että ”rajat auki” huuto on kovempi.

  Se, että ihmiset eivät pysty keskittymään moneen asiaan samaan aikaan on aikamoinen aliarvio. Myös se, että tätä jouduttaisiin tekemään ”pakolaismetelin” suojissa on kaukaa haettu. Kaikki tämä voitaisiin tehdä normaaleissa olosuhteissa, eikä siihen silloinkaan kansalla ole hirveästi mahdollisuutta vaikuttaa ja rohkenen väittää että silloinkaan ei tulisi uutta #STOP mielenosoitusta.

  • 9.1

   Kattoonsylkijä sanoo

   Ja toinen osapuoli vouhottaa ”älkää polttako vastaanottokeskuksia” samaan aikaan, kun toinen osapuoli heittelee niitä polttopulloilla. Ääripäitä molemmat.

   • 9.1.1

    X sanoo

    Olihan tämä sarkasmia?

    Sillä eihän se, että haluaa kieltää murhapoltot, voi millään perusteilla olla mielipiteiden ääripää?

    • 9.1.1.1

     kritiikki sanoo

     Toivottavasti oli sarkasmia, tai sen yritys.
     Yrittänet saada mielikuvan aikaan, että vain ”ensimmäinen puoli” on valmis käyttämään väkivaltaa ideologiaansa edistämiseen, samalla kun ”toinen puoli” yrittää maltillisesti edistää ideologiaansa?

     Samanlaisia anekdootteja pystyy tekemään käyttämälläsi kaavalla aiheesta kuin aiheesta.

     Kaava:
     Ja toinen osapuoli vouhottaa [Laita tähän maltillinen esimerkki] samaan aikaan, kun toinen osapuoli [Laita tähän ääripääesimerkki]. Ääripäitä molemmat.

     Esimerkki:
     Ja toinen osapuoli vouhottaa ”älkää hakatko mielenosoittajiamme” samaan aikaan, kun toinen osapuoli hakkaa niitä. Ääripäitä molemmat.

 9. 10

  Ano Nyymi sanoo

  Onkai näitä puliveivattu ennenkin läpi. Jos ei (pakolais/maahanmuutto)hässäkällä niin sitten jollakin muulla savuverholla.

 10. 11

  Ville sanoo

  Eikös se ole vaan hyvä asia että junaliikenne vihdoin avautuisi kilpailulle niin muuttuisi tuo junalla matkustelu vähän halvemmaksi. Nyt vaan perseillään niin että avataan sellaiset reitit jotka ovat kannattamattomia joten mikään ei muutu. Yllättävän paljon ilmaa löyty busseistakin kun Onnibussi aloitti toimintansa.

 11. 12

  Ezko sanoo

  Ei pakolaismeteli hallitusta millään tavalla hyödytä.
  Se, että joudutaan rakentamaan useampia lisäbudjetteja pelkästään kattamaan turvapaikanhakijoiden aiheuttamia kustannuksia vaikeuttaa aivan hemmetisti hallituksen kantaväestölle suunnittelemien leikkausten läpivientiä.

 12. 13

  emeli sanoo

  Minusta on surullista, että vanhuksia ei kunnioiteta. Hehän ovat oman osansa jo tehneet Suomen nostamisessa nykyiseen tilaansa ja nyt kun eivät sieltä palvelukodin uumenista saa ääniään kuuluviin niin on helppo leikata. Itse en ole vielä osaani tehnyt tämän yhteiskunnan hyväksi, mutta alkaa halukkuus vähenemään, kun tietää että kiitos on hoitajamitoituksessa 0,5 ->0,4. Pakolaisuus Suomesta on käynyt mielessä… En väitä, että vanhuksille pitäisi erityiskohtelua saada mutta edes ihmisarvoiset olot kaikille, ei mitään leipäjonoihin ajamista!

  Kiitän elossa olevia isovanhempiani heidän panoksestaan nuoremman polven hyväksi ja yritän pitää heille mahdollisuuksien mukaan seuraa ja auttaa askareissa, kaikilla vanhuksilla ei vain ole lapsenlapsia ja yhteiskunta ei kyllä toimiensa perusteella heitä kiitä ja arvosta…

 13. 14

  Laura sanoo

  Näinhän se menee. Varmasti luulivat hallituksessa, ettei kukaan edes huomaa, kun hallintarekisteristä tehdään lähete, mutta media olikin hereillä ja sai nostettua asian framille.

  Kaikki keskittyy vasempaan käteen, niin kukaan ei huomaa mitä oikea häärää. Itse olen kyllä nämä asiat huomannut, vaikka kritiikillä suhtaudun siihen, että maahamme voi tulla, miten monta turvapaikanhakijaa tahansa ja rajat on pidettävä auki hamaan loppuun saakka. Mielestäni kantokykymme menee jossain n. 30 000 paikkeilla, mikäli haluamme säilyttä nykyisen tason turvapaikanhakijoilla. Tietysti tämä nousee, jos alamme heitä kontteihin ja telttoihin majoittamaan, kuten esim. Libanonissa.

  Jo nyt Venäjä käyttää sekaannusta hyväkseen ja pommittaa Lännen liittolaisia Syyriassa, kun EU painii sisäisten ongelmien parissa, eikä ehdi keskittyä ulkopolitiikkaan.

  Tuo yleistys siitä, että kaikki maahanmuuttajat olisivat kaikkien kritiikillä maahanmuutton suhtautuvien mielestä murhaajia ja raiskaajia on täysin naurettava, kuten eilinen mamu-iltakin, sillä itseäni ainakin kiinnostaa enemmän valtiomme taloudellinen tilanne ja kansamme jakautuminen ja hajoaminen eri klikkeihin, jotka heikentävät valtiotamme. En näe mitään syytä arvostaa kaikkien uskontoja ja uskomuksia, sillä esim. Hitlerilläkin oli vankka uskomus siitä, että juutalaiset olivat kaiken pahan olon takana ja tämän uskomuksen pohjalta Euroopassa ja muutamissa muissa maailman kolkissa teurastettiin ihmisiä aivan surutta puolen vuosikymmenen ajan ja esim. Esim. Sharia-lakia tulkitsevatseuraavat maat eivät meidän mittapuun mukaan ihmisoikeuksilla juhli. Sharia-laki on voinut olla ihan jees idea 1000-vuotta sitten, mutta niin oli kamelitkin kulkuvälineenä. Nykyään sielläkin painetaan Jeepeillä menemään, niin on ehkä syytä miettiä, että ajatuksiakin voi päivittää. Tietysti moni kaveri on maallistunut, kuten meillä Suomessa ja näistä tuskin on haittaa fundamentalismin alueella kansamme turvallisuudelle, mutta osa tahtoo uskoa mitä lystää, kuten Ylen uutinen neitsyttutkimuksista Ruotsissa todistaa. En minä haluaisi asua maassa, joka olisi täynnä skientologejakaan ja kaiken maailman huru-ukkoja. Näiden nykyisten arvojen ja vapauksien puolesta on aika monta sotaa käyty vanhoista järjestelmistä hyötyviä vastaan viimeisen puolen vuosituhannen aikana Euroopassa, enkä tahtoisi kaikkea heittää romukoppaan muutamassa vuodessa, kun sekin on totta, että hallitus yrittää tehdä meille orjatyöluokan, kuten Susanna Koski eilen mamu-illassa hyvin varovaisesti kertoi. Työntekijät ovat liian kalliita, joten tehdään sosiaalituesta sellaista, että sillä ei elä, niin saadaan jengi töihin palkalla, joka ei sekään riitä elämiseen, kuten tapahtuu esim. Yhdysvalloissa, joissa heikkopalkkaiset food stamppeja joutuvat, joka tapauksessa hakemaan selvitäkseen. Tästähän Sakukin eilen kirjoitti, että mamujen sosiaalitukien ohessa lähtevät omatkin tuet.

  Syyt ovat huomattavasti monipuolisemmat sille, että miksi ihmiset keskustelevat siitä, että rajoja ei loputtomasti voi pitää auki kuin että sieltä tulee mörköjä, jotka tekevät pahaa. Asiaa tulee tarkastella myös valtion olemassa olon kannalta, sillä demokratiassa kaikki saavat yhdellä äänellä vaikuttaa siihen, että millainen yhteiskunta meillä on. Tästä ongelmastahan Lähi-idässäkin on kyse, kun maat eivät vedä yhtä köyttä, vaan kaikki kuppaavat omalle ryhmälleen mahdollisimman paljon kaikkea toisten kustannuksella. Suomessa meillä on aika pitkälle yhtenäinen arvopohja suurissa linjoissa ja tämä on yksi syy siihen, että emme ole taistelleet keskenämme viimeisiä vuosikymmeniä, vaan saanet rakennettua varsin mallikelpoisen valtion historiallisesti katsottuna.

  Keskustelua rajoista ja niiden sulkemisesta käytiin viikonloppuna myös Saksassa, joten on täysin absurdia, että tämä on taas yksi niistä tabuista Suomessa, jossa kukkahattutädit selvittävät, että niin ei voi tehdä. Niin on tehty jo EU:ssa ja voi tehdä jatkossakin, jos poliittista tahtoa löytyy ja ulkorajat jatkavat vuotamista.

  Suomessa on myös varsin yhtenäinen arvopohja, mutta toista se on Lähi-idän alueilla, eivätkä kurdit, sunnit ja shiiat oikein diggaa toisistaan, niin mikä saa ihmiset ajattelemaan, että he Suomeen tultuaan luopuvat vanhakantaisesta ajattelustaan, joka ei enää toimi ja päivittävät koneistonsa nykypäivään, kuten esim. Länsi on tehnyt sallimalla naispapit ja purkamalla monta hölmöä sääntöä vuosien saatossa, joka on joskus ollut eduksi jollekin tietylle luokalle, ryhmälle tai sukupuolelle, mutta nykyään ajatellaan, että naiset ja eri ihon värin omaavat eivät ehkä sittenkään ole vain miesten omaisuutta, vaan he saavat myös ilmentää itseään samassa mitassa kuin miehet ja ovat yhtä ARVOkkaita? Esim. Saksassa, samalla tavalla kuin Suomessakin eri kulttuurit ottavat vähän väliä yhteen vastaanottokeskuksissa ja jossain vaiheessa tämä saattaa siirtyä kaduillekin ja omiin reevireihin, kuten esim. Irakissa. Hieman isompi yhteenotto Saksassa hetki sitten: https://www.rt.com/news/317229-refugees-clash-german-center/

  Minä ja Garry Kasparov tykätään oppia historiasta, kannattaisi ehkä muidenkin ajatella hieman pidemmälle kumpaankin suuntaan näitä asioita, eikä vain syyllistää ihmisiä ja unohtaa keskustella asiasta. Tämänkin jutun olisi varmasti voinut tehdä ilman, että minut resurssimme ymmärtävänä leimataan sekopääksi, sillä nämä rasistiset näkemykset eivät edusta suurinta osaa kansasta. He vain ovat äänekkäin osa tällä hetkellä. Heidän esittämiään virheitä tulee korjata, mutta samaan kiihkoiluun on mielestäni aivan turha ryhtyä, sillä mikäli mieliä halutaan muuttaa, niin ei kannata hyökätä toista vastaan, sillä tämä saa puolustuksen nousemaan ja silloin mielten muuttaminen on hyvin vaikeaa.

  Mitä enemmän Suomi velkaantuu, niin sitä enemmän EU saa puuttua meidän asioihimme ja sitä vähemmän me vaikutamme itse yhteiskuntaamme ja varsin uusliberaalit opit EU:ssa parhaillan jylläävät ja me olemme uskoakseni hieman solidaarisemman talouspolitiikan kannalla kaikki täällä, emmekä tahdo fasistista yhteiskuntaa, jossa valtio ja yritykset päättävät kaiken ja kansa vain tekee, mitä käsketään.

  • 14.1

   keke sanoo

   Pakko kyllä ihailla tätä antaumusta kirjoittaa paskaa verkkoon harmi etten jaksanut lukea

   • 14.1.1

    Ohhoh sanoo

    Mikset? Asiatekstiä se yhä on vaikka et ADHD:ltasi sitä pääse loppuun lukemaan.

   • 14.1.2

    Laura sanoo

    Kiitos, samaa ei voi valitettavasti sanoa teistä arvon Herra Rosberg.

    Olet tosin erinomainen esimerkki siitä, että mistä rasismista pohjimmiltaan on kyse.

    Et voi tietää tekstin olevan paskaa, jos et lue sitä.

    Eilisestä muistat minut ja miten meillä oli erilaisia mielipiteitä ja nyt ajattelet minut kirjoittavan ja tod. näk. olevani paskaa.

    Uskot pääsi sisällä kirjoituksen olevan paskaa. Et tosiasiassa kohtaa minua, vaan jo valmiiksi lokeroit minut tähän paskalokeroon ja näin onnistut epäinhimillistämään ja luomaan minusta jotain kuollutta pääsi sisällä, joka ei vastaa nykyisyttää. Ihmiset muuttuvat koko ajan ja minäkin olen jo voinut muuttaa mielipiteitäni eilisestä tai ehkä vain ymmärsit jonkin asian eilen väärin, kun et oikeasti lukenut, vaan näit vain punaista ja oletit minun olevan ja sanovan yhtä ja toista, jonka jälkeen iskit minut päääsi sisäiseen lokeroon ja ”kohtaat” minut sieltä. Et, siis oikeasti kohtaa minua vaan kohtaat mielikuvitusolentosi minusta.

    Minä sentään luin, kohtasin ja sen jälkeen vastasin Sakun ja sinun tekstiin.

    Jotenkin en vain ymmärrä, että miten se, että minua kiinnostaa toisten ihmisten ajatukset ja mielipiteet, tekee kirjoituksistani ja tod. näk. minusta ”paskaa”? Ilmeisesti arvomme ovat hieaman erilaiset…

    Arvoja saadaan kysymällä mikä sinulle on tärkeää ja minulle on tärkeä kuunnella erilaisia mielipiteitä ja ajatuksia, joiden pohjalta toimin jokapäiväisessä elämässä, mutta ilmeisesti jotkut lyövät ihmisiin, nimimerkin, ihonvärin, uskonnon, kansallisuuden tai muun pohjalta leiman, eivätkä edes halua keskustella tai argumentoida näiden kanssa. =/

    Samalla tavalla kuin rasisti pitää kaikkia erivärisiä ihmisiä raiskaajina ja murhaajina päänsä sisällä, niin sinäkin pidät minua paskana.

    Oikeassa elämässä Jammu-sedän kaltaiset kaverit lähettää sellaisia viboja, että heistä kannattaa pysyä kaukana, mutta suurin osa viboista on lähtöisin ihmisten pään sisältä, kuten Ke-ke-ke Ruusperi juuri demonstroi, eivät nk. todellisuudesta.

    Eiliseen banniuhkaani vedoten haluan tuoda kaksinaismoralismin esiin, sillä minä perustelin mielipiteeni ja minun oletettiin sanoneen jotain, mitä en oikeasti sanonut. En kertaakaan loukannut henkilöä, kuten tämä Ruusperi Keke, mutta minua uhattiin banaanilla. Ilmeisesti myös arvon blogisti katsoo asioita jostain vinkkelistä ja sallii enemmän ihmisiltä, jotka ovat hänen kanssaan täysin samaa mieltä, eikä katsokaan asioita suoraan, vaan antaa omien ajatuksien ja ennakkoluulojen vääristää arvostelukykyä. Tasa-arvoista kohtelua on ilmeisesti turha odottaa…

    Nämä ad hominem argumentaatiovirheet ja olkinukkejen heittely ovat mielestäni täysin turhia, eivätkä edistä nettifoorumien keskustelukulttuuria yhtään, mutta usein blogistit antavat faniensa floodata ihan mitä tahansa skeidaa.

    Tällainen toiminta on mielestäni hieman surullista ja vie ainoastaan offtopikkiin, kuten huomaamme.

   • 14.1.3

    Saku Timonen sanoo

    Keke saa luvan lopettaa lapsellisen räkyttämisen toisille kommentoijille tai poistua sivulta. Tai sitten minä poistan.

  • 14.2

   Markku sanoo

   Hyvää tekstiä, hienoa että näkee välillä tälläistäkin täällä Internetin kommenttipalstoilla.

  • 14.3

   PeelsePuupi sanoo

   Minkä logiikan mukaan sharia-lakia kotimaastaan paenneet pyrkivät heti uuteen maahan saavuttuaan laittamaan siellä pystyyn sharia-lain? Vastaus: häiriintyneen logiikan.

  • 14.4

   Huolestunut Kansalainen sanoo

   Täyttä asiaa.

   Myös jatkokommentti siitä miten blogistit sallivat samanmielisten ihmisten suoltaa asiatonta tekstiä. Olen vetänyt johtopäätöksen että ihmisillä on voimakas tarve kuulla samanmielisiä kannanottoja, jotka tukevat omia ajatuksia. Vastakkaisia näkemyksiä ei haluta lukea vaikka ne olisivat hyvin perusteltuja. Tai ainakin niiden pureskelu ottaa pitkän ajan.

 14. 15

  LL sanoo

  Luin eilen illalla HSn talousjuttujen kommenttiketjua, siellä on monta erittäin fiksua kommenttia. Punnittua ja hyvin perusteltua ajattelua. Maamme johto haluaa suojella talousrikollisia ja rangaista tavallisia työsskäyviä sekä työttömiä, eläkeläisiä, opiskelijoita raakalaismaisesti. Huomionarvoista on ettei mamukriittisten kommentteja ole lainkaan talouskeskusteluissa. Höpöpuhetta ja satuilua ei juuri ole. Talousasioista on vaikea vääntää mamufobioita.

  Sakun kirjoitus on hyvä. Pakolaismeteli ja maahanmuuttokeskustelu vie huomion ihan toisaalle. VRn yksityistäminen on vain yksi askel kansallisen omaisuutemme, valtion omaisuuden myymisessä. Talousrikokållisuuden tutkinta on jäädytetty, tutkijoita vähennetty. Ja parhaillaan valmistellaan lakia joka suojaisi talousrikoksia tehneitä ja tarjotaan armahtamista vaikkei rikokseen syyllistynyt tai siitä epäilty itse edes anoisi sitä. Tämähän on aivan poikkeuksellista rikoksesta epäiltyjen kohtelua! Epäilty armahdetaan jo ennen varsinaista rikostutkintaa.

  Suomi menettää miljardeja veroparatiisien vuoksi. Berner on ollut mukana siinä touhussa, ja ehkä on yhä.

 15. 16

  sanoo

  Hyvöt lukijat, käykää tutustumassa vaikkapa Ison-britannian rataverkostoon: hiljaiset reitit, kuten Walesin radat ovat aivan karmeassa kunnossaa, kun taas Lontoo-Reading -väli on kuin pilvellä leijuisi. Tämä taasen johtuu täysin rautarouvan yksityistämisestä, jonka tuloksenä myös raiteiden hoito jäi junafirmojen käsiin. Ja selvähän se, että missä asuu ihmisiä, siellä radat pidetään kunnossa… Haluan nähdä taulevaisuudessa, että hoidetaanko esim Seinäjoki-Oulu väliä enää ollenkaan.

 16. 17

  Kaarina L. sanoo

  Bernerin ehdotus pöyristyttää opportunistisuudellaan. Tuleva omistaja asettuisi vain valmiin radan ääreen myymään palvelua, jota vaille asiakaskunta on juuri jätetty. Lipun hintaa voisi korottaa. Valtio maksaisi hinnan nousun mm. verotuksen työmatkavähennyksissä.

  Pakolaiset tulivat tänne elämään rauhassa. Terveitä miehiä, jotka osaavat englantia ja joilla on työhistoriaa ja koulutustakin. Suomen laissa on ihminen syytön, kunnes toisin todistetaan. Ei tätä maailman kriisiä ole tilattu, mutta asioille voi tehdä jotain, muutakin kuin huutaa kuvaruudussa.

  • 17.1

   kansaloinen sanoo

   Junalipun hinnan kipuraja on ylitetty jo aikoja sitten, joten autottomana ja perheellisenä vasemmistolaisena tervehdin ilolla raideliikenteen vapauttamista kilpailulle. Kotihoidontuesta menee kolmasosa, kun koko perhe matkustamme puolentoistatuntia mummolaan. Puoliso tosin saa nykyään opiskelija-alen, joten vähän liioittelin.

  • 17.2

   Timo Voipio sanoo

   Tuleva minkä omistaja? Junien? Ei VR:n kalustoa olla myymässä, ja ainakin tähän asti VR on mieluummin romuttanut kalustonsa kuin myynyt, tai antanut edes museoitavaksi.

   Rata taas ei ole pitkään aikaan ollut VR:n vaan valtion omistuksessa ja määräysvallassa, ja jo nyt sieltä on voinut muutkin kuin VR ostaa/varata kapasiteettia. Rataverkon myynnistä taas ei ole puhunut kukaan, sehän olisi suunnilleen yhtä fiksu (siis ei) idea kuin tieverkon myynti.

  • 17.3

   J-P sanoo

   > Lipun hintaa voisi korottaa.

   No tälläkin hetkellä suurin osa matkustajista on siirtynyt liikkumaan esim. Onnibus:illa. Ainoa keino saada junan vaunuja nykyistä täydemmäksi olisi kohtuullistaa hintoja nykyisestä. Sillä ei ole niinkään väliä, tapahtuisiko tämä VR:n vai toisen liikennöijän alla.

 17. 18

  LL sanoo

  Pakolaisuus, maastamuutto ja kansainvaellukset ovat talousrikollisuuden synnyttämää hätää ja kärsimystä jota ihmiset pakenevat. Sodat ovat aina kytköksissä talouteen, kansainvälinen asekauppa ja sotateollisuus hyötyy.

 18. 19

  Myönteinen sanoo

  Huomauttaisin, että vaikka tässä jälleen kerran tuotiin esille ainoastaa pakolaisia vastustavat ja heidän laput silmillä raivoaminen, niin samaan aikaan myös pakolaisia puolustavat ovat uppoutuneena pakolaisongelmaan, eivätkä näe pakolaisvastustajien eliminoinniltaan tätä pidemmälle. Isoimpana syyllisenä media, joka repii otsikot jokaisesta pakolaisleirissä rasahtaneesta oksasta ja sinnehän se kansan katse kääntyy.

  Pakolais-/maahanmuuttomyönteisiä on myös huomattavasti enemmän kuin vastustajia, sehän on nähty jo mielenosoitusten lukumäärissäkin, joten yksinomaan pakolaisia vastustavien lyttääminen on tässä asiayhteydessä aika lapsellista.

 19. 20

  Mona sanoo

  Olen samaa mieltä kirjoittajan kanssa. Tosin saman olisi voinut sanoa myös ilman, että lyttää kaikki pakolaisia koskevat huolet. Siitäkin aiheesta tarvitaan keskustelua, asiallista sellaista.

 20. 21

  Randomdude sanoo

  Kiitos Laura hyvästä ja perustellusta tekstistä, joka ei sortunut kiihkoiluun.

 21. 22

  Saku, Timo ja Nen sanoo

  VR:n kohdalla kilpailun vapauttaminen on ainoastaan hyvä asia. Sama pitäisi tehdä Veikkaukselle, Alkolle yms. Parantaisi palvelun laatua ja alentaisi hintoja joita suomalaiset maksavat. Ei enää korruptiovirkoja monopoliyrityksissä kavereille.

  VR:n palvelun laatu on monopolina karmea. Junat myöhästelee ja hinnat ovat korkeita. Kuten joku jo tuolla totesi niin jossain on menty pahasti vikaan, jos Malagaan lentää halvemmalla kuin ottaa junan Suomen sisällä.

 22. 23

  Miikka Kosonen sanoo

  Sanon vaan tavan vaahtosuuna sen, että minkä tavan kansalainen oikeasti voi näiden päätösten edessä. Minä ja moni muu äänesti tavallisen suomalaisen ihmisen puolesta ja kusta saatiin suuhun taas vaikka äänestys oli voitettu. Sen lisäksi nämä asiat on vaikeita ymmärtää, se joka luulee ymmärtävänsä asiasta jotain on erittäin tyhmä, ainakin omissa piireissä. Poliittisilla päätlksillä on aina kaksi nurjaa puolta joista yleensä yhtä vaan tuijotetaan. Ehkä juuri tämä avuttomuus purataan siksi näihin mamuihin kun se sentään osataan.

  Onko se kansan vika että hallitus on mätä katala paska.

  • 23.1

   Päivin Pylkkerö sanoo

   ”Minä ja moni muu äänesti tavallisen suomalaisen ihmisen puolesta…” Ette kai vaan Persuja äänestäneet? Siinä on kyllä sellainen puolue, joka ei todellakaan aja minkään pienen ihmisen asiaa. Joten sitä saitte mitä tilasitte.

 23. 24

  Johanna Maula sanoo

  Todella hyvä kolumni taas kerran! Keep up the good work, Saku Timonen!

  VR:stä olen kuitenkin sitä mieltä, että pieni kilpailu ei tee pahaa sille ylihintaiselle kolossille. Itse en viitsi enää koskaan käyttää Suomessa junaa, kun liput ovat järjettömän kalliita. Ranskassa on valtio-omisteinen CFNF ymmärtänyt jo aika päivää, että sen tulee kilpailla hinnoilla muun liikenteen kanssa. Ei ole todellakaan järkeenkäypää, että junalippu melkein mihin tahansa Helsingistä maksaa enemmän kuin halpalennot eri puolille Eurooppaa.
  Lidl on pakottanut kaupat hintakilpailuun ja Onnibussi useimmat bussilinjat (esim H:ki -Turku), joka on johtanut siihen, että yksityisauton sijaan esim. ak käyttää bussia kesämökkimatkoillaan Turun saaristoon. VR ei ole osannut tajuta ajanmerkkejä – kuluttajien heikko ostovoima vaatii halvempia palveluja.

 24. 25

  Saku Timonen sanoo

  Nimimerkki Godness:

  Koska et selvästikään lue täällä trollaamiseen käyttämääsi sähköpostia, niin sanon sitten julkisesti, että sinun on ihan turha yrittää kommentoida tässä blogissa. Tämä ei ole mikään Hommafoorumin haarakonttori eikä sellaiseksi tule. Poistan ihan kaikki kommenttisi eikä moderoinnista ole valitusoikeutta. Mitään kitinöitä sananvapaudesta en ota kuuleviin korviini. Harkitsen uudelleen kommentointisi sallimista vain siinä tapauksessa, että rupeat kirjoittamaan omalla nimelläsi.

  • 25.1

   Saku Timonen sanoo

   Godness: Kannattaa uskoa kerralla. Minulla menee kommenttiesi poistamiseen vähemmän aikaa kuin sinulla niiden kirjoittamiseen.

 25. 26

  kaisu marjatta sanoo

  Hyvä Saku. Olet kirjoittanut hyvin oleellisesta asiasta, melko satiirisessa kielikuvissa.. Silti teksti puree.. Mitä muuta voimme olettaa tältä hallitukselta, jossa valta on kahdella porvari puolueella ja yhdellä takinkääntäjällä joka on jo helisemässä omiensa kanssa. Pakolaisfobia verhon takana hallitus nuijii pöytään näköjään ihan mitä päähän pälkähtää, siinä tahtoo vaan sivussa saada samasta nuijasta myös pakolaisfopiaa yllä pitävät, kunhan heräävät todellisuuteen. Tällä hetkellä on todella tärkeintä seurata mitä hallitus on päättämässä ja puuttua siihen.

 26. 27

  stunned sanoo

  Minusta raiskauksista fantasioivat saisivat mennä hekumoimaan teeseillään jonnekin muualle, missä tuollainen tilastojen väärinluku menee läpi paremmin. Täällä se on vain puuduttavaa. Olen sinullekin jo aiemmassa ketjussa kumonnut tyhjät argumentit, enkä enää jaksaisi niitä toistaa.

  Sakun artikkeli on taas hyvä. Kiitos siitä. Hallintarekisteri on kansan päälle virtsaamista. Sipilän nimittämä Berner on veropakolaisten asialla. VR:n yksityistäminen menee tavat tuntien halvalla jollekulle ulkovallalle. Eikös British Rails mennyt Bundesbahnille Arrivan kautta? Yhtä hölmöä oli taannoin Digitan myynti.

 27. 28

  Taiko sanoo

  Kiitos tästä blogista!
  Löysin kirjasta Laotse, Tao te ching, suom. Pertti Nieminen, WSOY:n graafiset laitokset Juva 1986, seuraavaa:
  57, s 65
  Valtiota hallitaan sääntöjen avulla;
  sotaa käydään luomalla odottamattomia tilanteita,
  mutta maailmaa hallitaan vain toiminnattomuudella.
  Mistä tiedän, että näin on?
  Tästä.
  Mitä enemmän taivaan alla on kieltoja ja pyhiä asioita,
  sitä köyhempää on kansa:
  mitä enemmän kansalla on teräviä työkaluja,
  sitä sekaisempia valtiot ja kodit ovat;
  mitä lahjakkaampia ja älykkäämpiä ihmiset ovat,
  sitä oudompia laitteita he keksivät;
  mitä enemmän annetaan käskyjä ja lakeja,
  sitä enemmän on varkaita ja lainrikkojia.
  Sen vuoksi viisas sanoo:
  Ellen tee mitään, kansa kehittyy itsestään;
  jos rakastan hiljaisuutta, kansa ojentuu itsestään;
  jos olen toiminnaton, kansa rikastuu itsestään;
  ellei minulla ole pyyteitä, kansa palaa itsestään
  veistämättömän puun tilaan.

  Voihan olla, että menen aiheesta sivuun, mutta Suomi on ollut ennen n. 100 vuotta sitten kansainvälinen valtio, sitten tuli sodat ja rajat tukittiin ja mielipiteet kovenivat.

  Ihmiset ovat ajan saatossa kehittäneet erilaisia uskomusjärjestelmiä, uskontoja. Kun taannoin kysyin ysiluokkalaisilta, ettäkö ihan oikeasti maailmankaikkeudessa pörrää useampi jumala ja he käyvät kisaa siitä, kenellä on eniten kannattajia, eivät osanneet kommentoida. Jos oletetaan, että jumaluutta on, sen nimi ja palvelu ovat muotoutuneet erilaisiksi eri puolilla maailmaa, siten kaikki mekastus ”teistä” ja ”meistä” on tarpeetonta mutta taloudellisesti niin kannattavaa!

 28. 29

  A-K sanoo

  Hyvää ironiaa tässä jutussa! Ja toinen puoli totta, mikä hyvissä kolumneissa usein on!

 29. 30

  PAULI Räsänen sanoo

  Kävin asustuskuntani järjestämässä kuntalaiskuulemisessa maanantai iltana, loppuaankohden meno alkoi olla kuin hullujenhuoneella. Suomen Sisulaiset llietsoivat paikallista väestöä paniikkiin parhaansa mukaan. Uhkakuvina vilisivät niin kotirauhanmenetys varastelu kaupoissa, kuin raiskauksetkin. Itse teki mieli käytää puheenvuoro, mutta kun tyttäreni varasti sen mahdollisuuden, esitän sen tässä noin pääpiirteisään. Suomalaisen äärikäyttäytymisen ja kansankiihotuksen juuret ovat hyvin muodostuneet. Voi lähteä jopa nuijasodasta lähtien ,mutta olkoon, riitää kun lähtee ukko paavosta ja körttiliikeestä, se oli itseasiassa uskonnollisen kaavun saanut maallinen pelastus liike, ylikulutusta vastaan,savolaisia ja pohjalaisia talonpoikia uhkasi maallinen perikato. Ensimmäisen maailmansodan melskeissä, alkuun meillä vallitsi sotasuhdanne ja pörssi saavutti saman tason vasta kahdeksnkymmen luvulla. Kun bosheviikit tekivät vallankaapauksensa, meillä yhtäkkiä asiat ja suhtautumistavat maailmaan kiepsahtivat akselinsa ympäri, aktivisti ryhmittymät, jotka vain hieman aiemmin olivat porvaristolle vakautta haitaavia kiusankappaleita, alkoivat hiljaleen muodostua sankareiksi ja mahdollisen uuden saksalais vetoisen talouden avaajiksi, kun sekin meni perseeleen, punakapinan kokeneen kansakunnan kujanjuoksu päätyi tasavaltalaiseen hallitusmuotoon ja mikä pahinta sosialistit pääsivät synneistään huolimatta vallan liepeille, siinä oli taas yksi syy kansanvallan vastaiselle ääri liikehdinnälle joka huipentui mäntsälän kapinassa. Kuusi ja seitsenkymmenluvun uusvasemmisto liikehdintä oli selvä antiteesi lapualaisajalle,jopa taistolaislikeeksi hiljaleen muotoutuvan liikeen teesi oli me emme tee mitä emme tahdo, jyrkäksi vastakohdaksi lapualaisten teemme mitä tahdomme teesille. Viimeiset kymmenen vuotta on hiljaleen kasvanut ja varttunut uusin vastareaktio edelliselle, Suomen sisu tai ainakin sen henkinen isä Jussi Halla-aho on suorastaan henkilökohtaiselta persoonaltaan taistolaisen aikakauden tuote, isänsä Pirkkalalainen bussinkuljettajana työskennellyt isänsä oli tietämäni mukaa mukana vähemmistöläisissä, sekä vietti kesiään Leningradin alueen leirintäalueilla, jolloin,jussi poika koki todenäköisesti ensimmäiset kultuurikolarit kaukasialaisten, kieltämättä kuumaveristen muslimipoikien taholta. On muuten erikoista ja yllättävää, että sisulaisten pahin vihollinen tuntuu olevan, tietysti, maahanmuuttjoiden lisäksi,kielitieteilijä mestarin luoma käsitehirviö eli suvaitsevaisto, porvaristo tai pankiiristo ovat saaneet olla rauhassa.

 30. 31

  Jaakko sanoo

  Hyvä hallitus meillä on. Joutuu vaan korjaamaan edeltäjiensä mokia ja aikaansaamattomuuksia. Toki kaikesta voidaan olla montaa mieltä mutta iso kuva hallituksesta on kuitenkin suht positiivinen.

 31. 32

  Vr:stä sanoo

  VR pyrkii ja vielä pääseekin vuodessa kymmenien miljoonien eurojen voittoihin, vaikka yhteisö elää syvässä taantumassa. Omistajat VR:llä on tarpeen tullen vaihdettava sellaisiin, joille riittää viiden millin kate. Linja-autoyhtiöt menettivät viiden millin katteensa ja tyytyvät nyt milliin vuodessa. Palkkoja ei tarvitse varmaan ruveta alentamaan, vaan kate pienemmäksi. Turha runsaudensarvi rautatieläisyyden mystiikkaan verhottuna.
  Ne vanhat perustaksat ei enää nykymaailmassa mene läpi. On tullut paljon köyhyyttä ja pehmeä penkki joukkoliikennevälineessä ei ole tänäpäivänä mikään megaluokan juttu. Pakolaisista nyt en sano sen enempää, mutta en pidä tämän blogin asennetta objektiivisena, jos en nyt monen muunkaan.

 32. 33

  Jo jO sanoo

  ”Ison osan kansasta on vallannut jonkinlainen joukkopsykoosi.”

  Joo niin on ja sitä kutsutaan kollektiiviseksiuneksi. Eli tässä tilassa henkilöllä ei juurikaan ole omiamielipiteitä enään, vaan televisio ym valtamedia syöttävät hänelle ne.

 33. 34

  Bouner sanoo

  Valtamedia pelaa poliittisen elitiin piikkiin, koska siellä on omistajia ym. jotka haluavat smoke screenin suojissa viedä TTIP:n ym. taustalla läpi. Image itsessään on levittämässä valtamedian agendaa ja samalla syyttää kansaa tyhmyydestä. Todellisuudessa kunnon journalisimi on ajettu aikaa sitten alas. Toimitukset on täytetty aseenteellisilla toimittajilla joilla on tarkoitus ”sivistää” kansan rivejä. Neutraalia ja tutkivaa journalismia ei ole saatavilla, kun kaikki on keskitetty ja uutiset ostetaan ”uutistoimistoilta”. VMP!!!

 34. 35

  EnsSaa sanoo

  Eihän valtiota enää kohta tarvita. Nythän hallitus on jo luomassa lakeja, joilla määritellään kansalaisen maksimietuudet. Tämän hallituksen muuttunut lainkäsitys ei enää olen kansalaisen oikeuksien puolella. Valtio ei enää ole heikoimman puolella vaan liikelaitos, joka pitää huolta varallisuudestaan ja veropakolaisista.

 35. 36

  Jo jO sanoo

  ”Todellisuudessa kunnon journalisimi on ajettu aikaa sitten alas.”

  Totta valtamedian puolelta ei kyllä löydy puolueetonta tutkivaa journalismia. Onneksi on vaihtoehto medioita kuten maailmankuva.com ja verkkomedia jonka päätoimittaja käsittääkseni asustelee nykyään Donetskissa. On paljon kivempi lukea uutiset henkilöltä joka on parhaassa tapauksessa tehnyt uutiset suoraan uutista koskettavan paikan päällä.

 36. 37

  TimmyTD sanoo

  Lohdullista kuitenkin on se, että tuo pakolaistulva, sen aiheuttama mälinä sekä niiden varjoon jääneet asiat ovat kaikki nykyhallituksen aikaansaannoksia. Toivoa sopii että kansan muisti jaksaa kantaa ainakin vaaleihin asti. Toisaalta, ei siitä mitään hyötyä ole, koska vaihtoedot eivät ole yhtään parempia.

 37. 38

  sanoo

  Totta on, että moni todella tärkeä asia tuntuu jäävän nyt maahanmuuttokeskustelun jalkoihin. Veikkaanpa, että päättäjillä on joku varasuunnitelma oman vanhuuden varalle mietittynä, sillä tällä väestörakenteella ja asenteella vanhukset tullaan muutaman vuoden sisään liittämään molemmista päistä johonkin letkuun hoitajamitoituksen minimoimiseksi. Joka tosin saattaa olla helpotus jatkuvan paskavaipoissa istumisen jälkeen.

  Mitä taas VR:n toimintaan tulee… …en voi sanoa olevani kovin pahoillani Bernerin peliliikkeistä (vaikka epäillen suhteudunkin kyseiseen poliittiseen toimijaan). Sanotaan aina, että Suomessa ei ole korruptiota, silti meillä on VR:n kaltaisia valtionyhtiöitä, jotka tuottavat kyseenalaisia palveluita (VR:n hinnat ovat todellakin Euroopan tasolla aivan pöyristyttävät) ja junttaavat tasaiseen tahtiin voittoa (kansalle?) ja bonuksia johtajille. Mahtaa olla mukavia pestejä tarjolla noissa…

  Rataverkkohan ei ole VR:n vaan sitä operoi Liikennevirasto. Sopiva kansallisen omistamisen raja voisi hyvin mennä rataverkossa, jonka kustannukset sitten jaetaan kaupallisten toimijoiden kesken jollain järkevällä periaatteella. Jos halutaan kohentaa liikennetilannetta rataverkon reuna-alueilla, niin vähäliikenteisillä osuuksilla liikennöinti on tietysti halvinta. Optimistina olen taipuvainen uskomaan, että monissa tapauksissa optimaalisiin tuloksiin päästään nimenomaan asettamalla valtiollisen ja yksityisen toimijuuden rajat viisaasti.

  • 40.1

   Saku Timonen sanoo

   Eipä taida olla edes MV:n kilpailija, vaan samaa firmaa.