Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Pakolaismetelin suojissa

Viime viikolla liikenneministeri Anne Berner päätti lakkauttaa VR:n henkilöliikenteen reittejä. Pari päivää myöhemmin hän ilmoitti, että juuri ne samat reitit ja vuorot pitää avata kilpailulle, koska VR ei enää niitä hoida. Sitten tihkui tietoja, joiden mukaan Berner aikoo yksityistää koko VR:n henkilöliikenteen jo ensi keväänä.

Tämä asia ei kiinnostanut suomalaisia, koska Tornioon tulee pakolaisia. Heitä vastaan oli osoitettava mieltä ja halukkaita kuljetettiin paikalle busseilla ympäri maan. Lisäksi piti järjestää pakolaisvastaisia mielenosoituksia vähän sinne sun tänne.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb ilmoitti yllättäen esittelevänsä jo kertaalleen haudatun hallintarekisterilain pikavauhtia ilman lausuntokierrosta, koska EU vaatii ja omistusten salaamisen mahdollistavan rekisterin myötä omistusten avoimuus lisääntyy.

Tosiasiassa EU ei rekisteriä vaadi eikä pimeys ole ennenkään tuonut valoa. Toteutuessaan lakimuutos vaikeuttaa veronkierron, sisäpiirikauppojen ja harmaan talouden valvontaa. Poliisi, veroviranomaiset ja oikeusoppineet vastustavat sitä. Se mahdollistaa myös johtavien poliitikkojen osakeomistuksen salaamisen, jolloin ikävät jääviyskysymykset eivät häiritse yhtiöitä koskevaa poliittista päätöksentekoa.

Tämä asia ei kiinnosta, koska kansalla on kiire kommentoida pakolaisasiaa netissä. Jokaiselle mahdolliselle palstalle pitää päästä kirjoittamaan, että kaikki pakolaiset ovat raiskaajia, murhaajia, terroristeja, varkaita ja taudinkantajia. Sitä paitsi pakolaiskeskuksen lähellä olevassa kaupassa joku pakolaiselta näyttävä mies sanoi päivää nuorelle naiselle. Tällaista raiskausterroria ei voi sietää, joten tästä asiasta pitää saada puhua. Se hallintarekisteri on kuitenkin jokin vaikea pikkujuttu, jota yritetään tunkea uutisiin sekoittamaan sitä tosiasiaa, että pakolaiset tulevat veronmaksajille kalliiksi.

Tämän aamun uutisten mukaan hallitus aikoo säästösyistä alentaa vanhuspalvelujen hoitajamitoitusta 0,50:stä 0,40:een.  Hoitajilla on entistä vähemmän aikaa yhdelle hoidettavalle ja ensimmäiseksi karsitaan ulkoiluttamisesta.

Hällä väliä, koska A2:n pakolaisillassa kaikki maahanmuuttajat eivät halunneet syödä puuroa. Näin häväistiin suomalaista ruokakulttuuria suorassa lähetyksessä eivätkä kaikki mamut edes osanneet sanoa mitä hyötyä heistä on Suomelle. Se kuohuttaa mieliä ja kyllähän niitä vanhuksia ulkoiluttamaan voidaan pakottaa joutilaat työttömät. Sitä paitsi myös hoitajamitoituksen alentaminen on pakolaisten syy, koska heihin uppoavat vanhusten vaipparahat.

Ison osan kansasta on vallannut jonkinlainen joukkopsykoosi. Se sopii hallitukselle, koska vaahtosuisena ja silmät päässä pyörien mellastava äänekäs kansanosa ei huomaa vaikka siltä vietäisiin viimeisetkin siemenperunat. Eikähän niitäkään hallitus vie, koska ihan lehtitietojen mukaan pakolaiset niitä perunoita pellosta varastavat tai ainakin saattavat varastaa.