Ongelmilla ratsastajat

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati eilen  hallitukselta ja kunnilta lisää rahaa ja resursseja asunnottomuuden torjuntaan. Ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen herätteli kuplassaan elävää suvaitsevaistoa toimimaan asunnottomien hyväksi rummunpäristelyn sijaan. Viikkokausia on järjestetty rajoja kiinni vaativia mielenosoituksia, joiden yhtenä pääsanomana on ollut asunnottomista, työttömistä ja köyhistä oman maan  kansalaisista huolehtimisen ensisijaisuus.

Kaikki meteliä pitäneet ovat varmaan osallistuneet viime yönä järjestettyihin Asunnottomien yö -tapahtumiin. On  järjestetty laajoja mielenosoituksia, joissa isänmaalliset kansanjoukot ovat leijonapaidoissaan vaatineet asuntojen järjestämistä asunnottomille. Torniossa ihmismuureja rajalle muodostaneet ovat epäilemättä järjestäneet toimintaa asunnottomien auttamiseksi. Lapuan liikkeen perustaneet isänmaalliset ovat takuulla organisoineet laajoja tapahtumia ja osallistuneet kaikin tavoin koko yön. Laajat isänmaalliset kansanjoukot yhdessä hallituspuolueiden poliitikkojen kanssa ovat viime yönä käytännössä ratkaisseet koko asunto-ongelman.

Ja paskan marjat! Näitä ihmisiä ei kiinnosta tippaakaan kenenkään auttaminen, vaan ainostaan heikompien kiusaaminen. Tiettyjä nettisivuja selaillessa huomaa, että viimekin yö on käytetty siihen samaan muukalaisvihan lietsomiseen kuin kaikki muukin liikenevä aika. Netissä on urhoollisesti vaadittu pistämään maahanmuuttajia eli nykykielellä maahantunkeutujia, matuja, turpiin. Sillä ne kaikki ongelmat ratkeavat ja raiskaajia ne ovat kaikki.

Puhuminen ja huutaminen kiinnostavat, mutta tekeminen ei. Puolueensa puheenjohtaja Soini pitää kauniin puheen, jossa vaatii hallitukselta ja kunnilta lisää satsauksia asunnottomuuden torjuntaan. Sillehän sitten ei tietenkään mahda mitään, että ministeri ja Espoon kaupunginvaltuutettu Soini ei mitään satsaa, koska ei ole rahaa ja vaikka olisikin, niin ei sitä kaikkialle riitä.

Isänmaallisiksi itseään sanovat kansanjoukot eivät nosta takapuoltaan tuolista ja katsettaan netistä minkään asian puolesta. Heihin tulee eloa vasta sittten, kun kiivetään köyhien, asunnottomien, eläkeläisten, lasten tai sotaveteraanien selkään ja lähdetään ratsastamaan maahantulijoita vastaan. Silloinkaan he eivät tee mitään, vaan ainoastaan metelöivät. Voisi sanoa, että onneksi, koska heidän edistämänsä aatesuunta ei ole minkään puolesta, vaan ainoastaan joitain asioita vastaan.

Niitä viime yön tapahtumia ovat järjestäneet juuri ne samat toimijat kuin aina ennenkin. He eivät metelöi ketään vastaan, vaan he toimivat asiansa puolesta. Anna Kontula kiteytti Fb-päivitysessään tämän eron selkeästi:

– Reijo Tossavainen, minä taisin järjestää ensimmäisen mielenosoituksen asunnottomuudesta parikymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen osallistunut moneen, kuten useimmat toverini. Mites sä itse? Tiedustelee vihervasuri täältä kuplasta

 

Kommentit
 1. 1

  T. K. Lehtinen sanoo

  Puolueet, jotka menestyvät syyllistämällä joitakin ryhmiä lähes kaikista asioista, puhuvat ongelmista ainoastaan silloin, kun saavat usuttaa kansan jonkun kimppuun. Ratkaisumalli on syyllistäminen. Jos pakolaisongelmaa ei olisi , olisi tarvittu työttömiä syntipukeiksi. Pääasia, että voidaan osoittaa sormella ja meuhkata. Näin saadaan osa ihmisistä onnelliseksi, se, että asioiden syy-yhteyksiä tai ratkaisumalleja anneta, ei välillä tunnu kiinnostavan edes äänestäjää. Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan yhteinen vihollinen.
  Käsittääkseni valveutuneimmat ovat jo heränneet ymmärtämään, että kun sanat ja teot eivät kohtaa, ei mitään muutostakaan tule. Ja ne vähemmän valveutuneet, jotka odottivat katulampuista roikkuvia, ”strange fruits”-tyyppisiä ratkaisuja tällä hallituskaudella, pettyvät myös.
  Yhden asian politiikka ei vaan toimi. Miten saisi ihmiset vaatimaan edustajiltaan ammattitaitoa? Jonkun asian vihaaminen tai syyllistäminen ei sitä vaadi.

  • 1.1

   ..... sanoo

   Niin, miten saisi ihmiset äänestämään oman etunsa puolesta, eikä sitä vastaan? …

   • 1.1.1

    Jyri Jokinen sanoo

    Mä olen sillai vähän tyhmä, että äänestän oman etuni vastaisesti (joskus), jos se palvelee suurempaa etua. Esim kannatan veronkorotuksia, vaikka se osuu täsmäpommin lailla aina omaan kukkaroon.

    • 1.1.1.2

     ..... sanoo

     Minäkin kannatan veronmaksua, jos se merkitsee sitä, etteivät lapset ja mummot joudu kadulle eikä kukaan näe nälkää. Jotenkin vain haluan elää sellaisessa maassa.

 2. 4

  Haikki sanoo

  Eivätköhän perussuomalaiset taas muistuta tehneensä ratsaatuksen lisäksi muutakin, kun saivat lisättyä sotaveteraanien kuntoutusrahoja, vaikka ongelmana lähinnä se järjetön rahanjako. Kuntoutusrahoista palautetaan 1,5 miljoonaa takaisin valtiolle, kun samaan aikaan osassa kuntia rahat loppuvat kesken.

 3. 5

  Maria sanoo

  Erittäin hyvä teksti! Juuri vähän aikaa sitten kommentoin erään isänmaallisen ”suomalaisten kurjuudesta huolestuneen” tuttavan Facebook-päivitystä. Itse toimin vapaaehtoistyöntekijänä perhetyössä suomalaisperheessä. Lahjoitan sekä tälle perheelle että muille ensikodin ja lastensuojelun asiakasperheille lapseni vanhoja vaatteita.

  Kotipaikkakunnallani on Pelastusarmeijan asumisyksikkö kodittomille. Siellä on myös tuttavani asustellut. Ongelmana vain on että siellä vaaditaan päihteettömyyttä ja siihen nuo asunnottomat eivät aina kykene.

  Kerroin tämän kaiken ja kysyin vielä mitä tuo ”huolestunut” tuttavani on itse tehnyt auttaakseen suomalaisia hädässä olevia perheitä ja asunnottomia. Ihmettelin kun ei tullut ilmoitusta että kommentteihini olisi vastattu. Kävin sitten katsomassa ja huomasin että kommenttini olikin poistettu.

 4. 6

  Hattu sanoo

  Niinpä… myös vanhusten oikeudet ja raiskauksen uhrit kiinnostivat yllättävän harvaa siinä vaiheessa, kun uutisoitiin tästä lähihoitajasta, joka raiskasi kymmeniä vanhuksia. Mistäköhän mahtoi johtua, ei varmasti mitenkään raiskaajan syntyperästä.

 5. 7

  Olli Mäntyranta sanoo

  Älä unohda naisasiaa!!!!! Senkin puolesta on yllättäen alettu kantaa kovasti huolta.

  • 7.1

   ..... sanoo

   Naisasia on näille ”huolenkantajille” kaksijakoinen, vihaa voi nyt purkaa sekä naisiin että mamuihin: Naiset ovat tietenkin huoria ja mamut raiskaajia.

   Samat huolehtijat eivät piittaa Suomen perheväkivaltatapauksista ja niiden uhreista hevonpaskaakaan.

   • 7.1.1

    LL sanoo

    Soinia loukkaa, että naiset voivat toimia pappeina ja että homoja kohdellaan ihan kuten muitakin seurakuntalaisia. Siksi hän erosi luterilaisesta kirkosta ja ryhtyi katolilaiseksi. Hän on omien sanojensa mukaan myös konservatiivi ja republikaani (käytyään yhdysvalloissa). Veikkaisin, että äänestäjäkuntaan kuuluu varsin vähän nuorempien sukupolvien miehiä. Hän ei ole siis naisasioiden tai sukupuolten tasa-arvon tai demokratian puolustaja. Vaan eipä ole Sipiläkään tai Stubb (joka on hitusen liberaalimpi ja naisten tasa-arvoa puolustavampi kuin em. kaksi juntturakonservatiivia.)

  • 7.2

   Maria sanoo

   Joo ja homot. Koska ”muslimit haluavat kivittää homot”, niin maahanmuuttokriittiset ovat kovin huolissaan homoista.

 6. 8

  AK sanoo

  Heh. Itseironia asuu kirjoittajassa vahvana. Syyttää persuja siitä että vaan möykkäävät eivätkä itse tee mitään. Mitäpä kirjoittaja itse tekee? No kirjoittaa siitä miten toiset vaan möykkäävät eivätkä tee mitään. En näe ensimmäistäkään rakentavaa kommentia tilanteen ratkaisemiseksi, ainoastaan möykkää siitä että muut möykkäävät.

  Miten meni, noin omasta mielestä?

  • 8.1

   stunned sanoo

   Pirun hyvä, että edes joku jaksaa nostaa esille yhteiskunnallisia asioita ja virittää aikamme ilmiöistä keskustelua. Nostan hattua ja kumarran. Ei luovuteta ilmatilaa populismille kädet suorina sentään.

   • 8.1.1

    Eija sanoo

    Samaa mieltä. Sakulla tärkeä yhteiskunnallinen tehtävä esim. MV-sivuston valheiden paljastajana ja muun nettivihan tasapainottajana.

  • 8.2

   PeelsePuupi sanoo

   Kirjoittajahan on vahvasti mukana kunnallispolitiikassa. Mitäs möykkääjä AK itse tekee? Ai niin, äänestit persuja.

  • 8.3

   Saku Timonen sanoo

   Hyvin meni. Olen oman kuntani kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen jäsen, joten toimin jatkuvasti myös asuntoasioiden parissa..

 7. 9

  Pera sanoo

  Mielenkiintoista todellakin, kuinka joillakin on hirveä tarve päästä räyhäämään. Senkin ajan, kun käyttäisi kehittävempään. Olen seurannut tämän uuden lapuan liikkeen perustajan toimimista ja aivan jäätävän paljon käyttää aikaa räyhäämiseen ja kirjoitteluun.
  Törmäsin tähän myös ylen verkkosivuilla, jossa ylen toimitusta kritisoitiin propagandasta ja asioitten uutisoimatta jättämisestä. ”Kehitys” ideat nyt jäivät vain siihen, että koko yle lihoiksi. Ei sanaakaan, että jos vaikka jsn:lle laittaisi viestiä, toimittajien vaihtamista, päätoimittajan vaihtamista jne. Kivempi varmaan räyhätä.

 8. 10

  LL sanoo

  Suomen Kuvalehti/totuuspuntari:

  ”Perussuomalaisten ääniosuus on korkeimmillaan 50 000 – 70 000 euroa vuodessa tienaavien joukossa. Puolueen kannattajien suosikkiauto on Mercedes Benz.”

  ”Vastaavaan alueelliseen tulokseen päätyi myös Jyväskylässä ilmestyvä sanomalehti Keskisuomalainen, joka teetätti vuodenvaihteessa tutkimuksen neljän suurimman puolueen kannattajakunnasta omalla levikkialueellaan. Tutkimuksen mukaan perussuomalaisten kannattajat ovat työssäkäyviä 35-65 -vuotiaita miehiä, jotka ansaitsevat keskimäärin enemmän kuin keskustan ja sosiaalidemokraattien kannattajat.”

  http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/totuuspuntari-ovatko-perussuomalaisten-kannattajat-huono-osaisia-ja-syrjaytyneita/

 9. 11

  anja pajunen sanoo

  mielenosoituksissa on ne räyhääjät siellä rasismia vastustavissa joukoissa..ja vieläpä naamioituneina. hallitsematonta maahanmuutopolitikkaa vastustavat mielenosoittajat esintyvät kasvot näkyvissä ja ovat myös ilmoittaneet tapahtumista poliiseille-toisin kuin nämä ns rasismin vastustajat..

  • 11.1

   Saku Timonen sanoo

   Niin. Ja natsistinen Suomen Vastarintaliike valokuvaa kaikki vastamielenosoituksiin osallistuneet ja etsii heidän nimensä. Siksi naamioituminen.

  • 11.2

   pihamies sanoo

   Käys nyt Anja uudestaan katsomassa kuvia niistä maahanmuuttovastaisista mielenosoituksista. Käytössä on koko arsenaali lakanasta kommandopipoon ja kaikki siltä väliltä.

 10. 12

  mama Hannele sanoo

  Mitä he vihasivat ennen pakolaisia? Mustalaisia ja somaleja, mutta heistä ei saanut revityksi riittävästi aineistoa pelotteluun. Oli otettava pelon välikappaleeksi vanha tuttu Venäjä ja Venäjän mahdolliset suunnitelmat Suomen valtaamiseksi. Mihin hävisi sodan kauhukuvat, joita maalailtiin laveasti iltapäivälehtien sivuille vielä puolisen vuotta sitten? Oli karttaa ja saaristoa, oli nuolta ylhäältä ja tulokulmaa alhaalta. Piti olla Natoa ja hävittäjää, puolustusvoimia ja yhteistä valmiutta.
  Syyria oli sodassa jo silloin, kun näitä uhkakuvia maalailtiin. Pakolaiset olivat lähteneet tulemaan Eurooppaan, heitä hukkui Välimereen, rantautui Kreikkaan ja Italiaan, Ranskan rannikolle ja Espanjaan. Mihin täällä keskityttiin? Vouhkaamaan Kreikan veloista ja siitä miten Suomi äänestää ei, mutta tarkoittaa kyllä. Miten vastuuttomat kreikkalaiset velkaantuvat ja suomipoika suomipaidassa maksaa ouzot ja kebabit. Kukaan ei silloin puolustanut polvillaan olevaa, päinvastoin Kreikka haluttiin nujertaa ja samoin ulkomaan kehitysavusta haluttiin leikata, koska ”omat ensin”. Köyhät ne ovat olleet aina mielessä, mutta toisessa merkityksessä kuin olisi ollut tarpeen.

  • 12.1

   Eija sanoo

   Olipa hyvin sanottu. Viha on pääasia, vihan kohteet vain vaihtuvat.

 11. 13

  Lyydia M sanoo

  Kun nyt kerran asunnottomuus oli tässä otettu puheeksi, niin olisin odottanut jotakin viisasta myös lähitulevaisuuden asuntopulaan liittyen. Pian asunnottomuus ei olekaan vain päihteiden tai huonojen valintojen aiheuttamaa. Suomessa ei ole edes ”miljoonaa rumaa lähiöasuntoa”, kuten Ruotsissa on. Olen pian valmistuva nuori, joka haluaisi asua keskihintaisessa asunnossa pk-seudulla ja tehdä töitä.

 12. 14

  Juhani Saari sanoo

  Köhköh-Kontula on siis jo parikymmentä vuotta päristellyt rumpua ja metelöinyt asunnottomien puolista, muttei vielä kansanedustajanakaan ole tehnyt asialle siis mitään (sen rummun päristelyn ja metelöinnin lisäksi).

   • 14.1.1

    Juhani Saari sanoo

    Majoittanut asunnotonta sen aikaa, että asunnoton sai oman asunnon. Enempään en valitettavasti pysty vajaan 3000€ kuukausipalkalla. Sekin on kumminkin enemmän kuin mitä köhköh-Kontula on tehnyt 7000€ kuukausittaisella tulonsiirrollaan veronmaksajilta.

  • 14.2

   stunned sanoo

   Haet siis perustetta persuille venyttää asunnottomien ongelman helpottamista parinkymmenen vuoden päähän. Aika hoitaa, niinkö? Persut ja soinilaiset tarvitsevat kotimaisia köyhiä vain kiilapoikina persuilussaan.

  • 14.3

   keke sanoo

   Jaa kyllä minusta sosiaaliasema X oli ihan hieno kokeilu Kontulalta ja hän kyllä kiitosta siitä saisi ansaita mielestäni. Mitä vasemmistoliiton muuhun perseilyyn tulee köyhien kyykyttämisessä niin se kyllä itseänikin harmittaa. Oikeastaan on harmittanut jo -90 luvun puolivälistä saakka.

 13. 15

  Aikias sanoo

  Olisko taannoin persuihin siirtyineissä muitakin hyvätuloisis paperin demareita kuin työvoimaministeri… Työväenluokassa on kautta-aikain ollut oma yläkerta, joka on myös porvariston liittolainen. Se on kiinnostunut vain omasta itsestään.

 14. 16

  KooPee sanoo

  Uhkakuvilla pelottelemalla hallitseminen ja vallan hakeminen on ihmiskunnan vanhin keksintö, jonka taakse ja syntipukiksi voi kätevästi ahtaa kenet tahansa tai minkä tahansa ryhmän jota ei itse edusta ja josta ei yleensä pidä. Uppoaa yksinkertaisimpiin ihmisiin kuin veitsi mätään lihaan.

 15. 17

  hepa-60 sanoo

  Täytyypä nyt kyllä kiittää Sakua,oli maar niin perusteellisen hyvä kirjoitus ( lainatakseni vanh.konst. Reinikaista) Että kiitoksia vaan ja uutta putkeen.