Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Ongelmilla ratsastajat

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati eilen  hallitukselta ja kunnilta lisää rahaa ja resursseja asunnottomuuden torjuntaan. Ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen herätteli kuplassaan elävää suvaitsevaistoa toimimaan asunnottomien hyväksi rummunpäristelyn sijaan. Viikkokausia on järjestetty rajoja kiinni vaativia mielenosoituksia, joiden yhtenä pääsanomana on ollut asunnottomista, työttömistä ja köyhistä oman maan  kansalaisista huolehtimisen ensisijaisuus.

Kaikki meteliä pitäneet ovat varmaan osallistuneet viime yönä järjestettyihin Asunnottomien yö -tapahtumiin. On  järjestetty laajoja mielenosoituksia, joissa isänmaalliset kansanjoukot ovat leijonapaidoissaan vaatineet asuntojen järjestämistä asunnottomille. Torniossa ihmismuureja rajalle muodostaneet ovat epäilemättä järjestäneet toimintaa asunnottomien auttamiseksi. Lapuan liikkeen perustaneet isänmaalliset ovat takuulla organisoineet laajoja tapahtumia ja osallistuneet kaikin tavoin koko yön. Laajat isänmaalliset kansanjoukot yhdessä hallituspuolueiden poliitikkojen kanssa ovat viime yönä käytännössä ratkaisseet koko asunto-ongelman.

Ja paskan marjat! Näitä ihmisiä ei kiinnosta tippaakaan kenenkään auttaminen, vaan ainostaan heikompien kiusaaminen. Tiettyjä nettisivuja selaillessa huomaa, että viimekin yö on käytetty siihen samaan muukalaisvihan lietsomiseen kuin kaikki muukin liikenevä aika. Netissä on urhoollisesti vaadittu pistämään maahanmuuttajia eli nykykielellä maahantunkeutujia, matuja, turpiin. Sillä ne kaikki ongelmat ratkeavat ja raiskaajia ne ovat kaikki.

Puhuminen ja huutaminen kiinnostavat, mutta tekeminen ei. Puolueensa puheenjohtaja Soini pitää kauniin puheen, jossa vaatii hallitukselta ja kunnilta lisää satsauksia asunnottomuuden torjuntaan. Sillehän sitten ei tietenkään mahda mitään, että ministeri ja Espoon kaupunginvaltuutettu Soini ei mitään satsaa, koska ei ole rahaa ja vaikka olisikin, niin ei sitä kaikkialle riitä.

Isänmaallisiksi itseään sanovat kansanjoukot eivät nosta takapuoltaan tuolista ja katsettaan netistä minkään asian puolesta. Heihin tulee eloa vasta sittten, kun kiivetään köyhien, asunnottomien, eläkeläisten, lasten tai sotaveteraanien selkään ja lähdetään ratsastamaan maahantulijoita vastaan. Silloinkaan he eivät tee mitään, vaan ainoastaan metelöivät. Voisi sanoa, että onneksi, koska heidän edistämänsä aatesuunta ei ole minkään puolesta, vaan ainoastaan joitain asioita vastaan.

Niitä viime yön tapahtumia ovat järjestäneet juuri ne samat toimijat kuin aina ennenkin. He eivät metelöi ketään vastaan, vaan he toimivat asiansa puolesta. Anna Kontula kiteytti Fb-päivitysessään tämän eron selkeästi:

– Reijo Tossavainen, minä taisin järjestää ensimmäisen mielenosoituksen asunnottomuudesta parikymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen osallistunut moneen, kuten useimmat toverini. Mites sä itse? Tiedustelee vihervasuri täältä kuplasta