Ongelmilla ratsastajat

Ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati eilen  hallitukselta ja kunnilta lisää rahaa ja resursseja asunnottomuuden torjuntaan. Ex-kansanedustaja Reijo Tossavainen herätteli kuplassaan elävää suvaitsevaistoa toimimaan asunnottomien hyväksi rummunpäristelyn sijaan. Viikkokausia on järjestetty rajoja kiinni vaativia mielenosoituksia, joiden yhtenä pääsanomana on ollut asunnottomista, työttömistä ja köyhistä oman maan  kansalaisista huolehtimisen ensisijaisuus.

Kaikki meteliä pitäneet ovat varmaan osallistuneet viime yönä järjestettyihin Asunnottomien yö -tapahtumiin. On  järjestetty laajoja mielenosoituksia, joissa isänmaalliset kansanjoukot ovat leijonapaidoissaan vaatineet asuntojen järjestämistä asunnottomille. Torniossa ihmismuureja rajalle muodostaneet ovat epäilemättä järjestäneet toimintaa asunnottomien auttamiseksi. Lapuan liikkeen perustaneet isänmaalliset ovat takuulla organisoineet laajoja tapahtumia ja osallistuneet kaikin tavoin koko yön. Laajat isänmaalliset kansanjoukot yhdessä hallituspuolueiden poliitikkojen kanssa ovat viime yönä käytännössä ratkaisseet koko asunto-ongelman.

Ja paskan marjat! Näitä ihmisiä ei kiinnosta tippaakaan kenenkään auttaminen, vaan ainostaan heikompien kiusaaminen. Tiettyjä nettisivuja selaillessa huomaa, että viimekin yö on käytetty siihen samaan muukalaisvihan lietsomiseen kuin kaikki muukin liikenevä aika. Netissä on urhoollisesti vaadittu pistämään maahanmuuttajia eli nykykielellä maahantunkeutujia, matuja, turpiin. Sillä ne kaikki ongelmat ratkeavat ja raiskaajia ne ovat kaikki.

Puhuminen ja huutaminen kiinnostavat, mutta tekeminen ei. Puolueensa puheenjohtaja Soini pitää kauniin puheen, jossa vaatii hallitukselta ja kunnilta lisää satsauksia asunnottomuuden torjuntaan. Sillehän sitten ei tietenkään mahda mitään, että ministeri ja Espoon kaupunginvaltuutettu Soini ei mitään satsaa, koska ei ole rahaa ja vaikka olisikin, niin ei sitä kaikkialle riitä.

Isänmaallisiksi itseään sanovat kansanjoukot eivät nosta takapuoltaan tuolista ja katsettaan netistä minkään asian puolesta. Heihin tulee eloa vasta sittten, kun kiivetään köyhien, asunnottomien, eläkeläisten, lasten tai sotaveteraanien selkään ja lähdetään ratsastamaan maahantulijoita vastaan. Silloinkaan he eivät tee mitään, vaan ainoastaan metelöivät. Voisi sanoa, että onneksi, koska heidän edistämänsä aatesuunta ei ole minkään puolesta, vaan ainoastaan joitain asioita vastaan.

Niitä viime yön tapahtumia ovat järjestäneet juuri ne samat toimijat kuin aina ennenkin. He eivät metelöi ketään vastaan, vaan he toimivat asiansa puolesta. Anna Kontula kiteytti Fb-päivitysessään tämän eron selkeästi:

– Reijo Tossavainen, minä taisin järjestää ensimmäisen mielenosoituksen asunnottomuudesta parikymmentä vuotta sitten. Sen jälkeen osallistunut moneen, kuten useimmat toverini. Mites sä itse? Tiedustelee vihervasuri täältä kuplasta

 

Kommentit (40)
 1. T. K. Lehtinen
  18.10.2015, 09:05

  Puolueet, jotka menestyvät syyllistämällä joitakin ryhmiä lähes kaikista asioista, puhuvat ongelmista ainoastaan silloin, kun saavat usuttaa kansan jonkun kimppuun. Ratkaisumalli on syyllistäminen. Jos pakolaisongelmaa ei olisi , olisi tarvittu työttömiä syntipukeiksi. Pääasia, että voidaan osoittaa sormella ja meuhkata. Näin saadaan osa ihmisistä onnelliseksi, se, että asioiden syy-yhteyksiä tai ratkaisumalleja anneta, ei välillä tunnu kiinnostavan edes äänestäjää. Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan yhteinen vihollinen.
  Käsittääkseni valveutuneimmat ovat jo heränneet ymmärtämään, että kun sanat ja teot eivät kohtaa, ei mitään muutostakaan tule. Ja ne vähemmän valveutuneet, jotka odottivat katulampuista roikkuvia, ”strange fruits”-tyyppisiä ratkaisuja tällä hallituskaudella, pettyvät myös.
  Yhden asian politiikka ei vaan toimi. Miten saisi ihmiset vaatimaan edustajiltaan ammattitaitoa? Jonkun asian vihaaminen tai syyllistäminen ei sitä vaadi.

  1. Niin, miten saisi ihmiset äänestämään oman etunsa puolesta, eikä sitä vastaan? …

   1. Jyri Jokinen
    18.10.2015, 11:27

    Mä olen sillai vähän tyhmä, että äänestän oman etuni vastaisesti (joskus), jos se palvelee suurempaa etua. Esim kannatan veronkorotuksia, vaikka se osuu täsmäpommin lailla aina omaan kukkaroon.

    1. Juha Leppänen
     18.10.2015, 13:04

     Peukkua tälle!

    2. Minäkin kannatan veronmaksua, jos se merkitsee sitä, etteivät lapset ja mummot joudu kadulle eikä kukaan näe nälkää. Jotenkin vain haluan elää sellaisessa maassa.

 2. tari palmroth
  18.10.2015, 09:08

  Kiitos .

Kommentointi suljettu.