Oikea strategia

– Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.

Nämä Antti Rokan sanat tulivat mieleeni seurattuani aikani joidenkin panikointia sosiaalisessa mediassa. Nämä pakokauhun lietsojat ja turvapaikahakijoita syyllistävät toimivat täsmälleen kuten terroristit haluavat. Terroristit pyrkivät luomaan pelkoa, epäluuloa, vihaa ja hajaannuusta länsimaisissa demokratioissa. Paniikissa hosuva yhteiskunta on helppo vihollinen terroristeille.

Tämä päättömänä kanana kaakattamisen aloitti Sebastian Tynkkynen jo aamuyöllä blogissaan:

tynkkynen

Juho Eerola jatkoi samalla linjalla:

i12243095_10153542191614300_3338132626496243563_n

Ja mitä poliitikot edellä, niin sitä kansa perässä:

kovat piippuun

Ei näin hyvät herrat, ei todellakaan näin. Te pelaatte täsmälleen terroristien laatimilla säännöillä. Sotatieteen maisteri, kapteeni Atte Kaleva neuvoi oikean strategian Facebook-sivullaan:

Pariisin iskujen tekijöiden ja heitä tukevien tahojen eräänä tavoitteena onkin hajoittaa eurooppalaista arvoyhteisöä lietsomalla silmitöntä yhteiskunnallista vihaa kaikkia muslimeita kohtaan. Siihen ei pidä lähteä mukaan. Vastatoimet ovat välttämättömiä ja ne on tärkeää kohdistaa nimen omaan jihadisteihin ja jihadistiseen ideologiaan, ei summittaisesti kaikkiin muslimeihin. Muuten tulemme tahtomattamme luoneeksi otollista maaperää jihadistiselle kiihotukselle ja radikalisoimiselle. Jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistamisessa ja radikaalin viha-ideologian kitkemisessä avainasemassa on aktiivinen ja avoin yhteistyö suomalaisten muslimiyhteisöjen kanssa.

atte kaleva

Tähänpä ei ole muuta lisättävää kuin kuva, jonka varmaan allekirjoittaisi myös pienviljelijä Kannakselta, jos nykyhetkessä eläisi. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö?

12243038_10205214527068348_3208226503020208642_n

 

Kommentit
 1. 1

  sanoo

  Tänään oli mielenosoitus Senaatintorilla. Ajattelin, että käympä siellä, mutta en sitten viitsinytkään. Hyvä näin. Muuten olisi saattanut käydä kuten Chaplinille Nykyaika elokuvassa, kun vahingossa sai punaisen lipun käteensä.

 2. 2

  A.H. sanoo

  Tämä Kalevahan ei varmasti tiedä asiasta mitään, hänhän oli vain Jemenissä islamistien panttivankina kuuden kuukauden ajan. Kyllä Teukka ja Seba ja Jussi tietävät paremmin.

  • 2.1

   Pera2 sanoo

   Ei tässä ole pitkään aikaan ole ollut enää kyse tiedosta. Nyt mennään mielipiteillä mihin samaistua ja mitkä tuntuvat omilta.

 3. 3

  Merja sanoo

  Asia on aivan yksinkertainen: rikolliset otettakoon kiinni ja heille jaettakoon asianmukaiset rangaistukset. Muut samaa uskontoa tunnustavat ihmiset jätettäköön tuomitsematta. Miksi tästä täytyy jauhaa kerta toisensa jälkeen? Hienoa, että sinä sentään jaksat, Sakari Timonen!

  Toivon, että minua ei syytetä Kyllikki Saaren murhasta, vaikka todennäköisesti tekijä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuten minäkin.

  Sanotaan, ettei joku näe metsää puilta,.Tässä jotkut kieltäytyvät näkemästä yksittäisiä rikollisia islamilta tai islamia rikollisilta, ja kaikki häviävät.

 4. 4

  Virva Itäranta sanoo

  Meillä menee kyllä hyvin yksiin nämä ajatukset. Juuri tänään ajattelin, että terroristien tarkoituksena on 1. Tuhota lähtömaa. 2. Ajaa pakolaislaumat sekoittamaan koko Eurooppa. 3. Iskeä Euroopassa siviileihin, jotta viha kääntyy pakolaisiin. 4. Vihatut pakolaiset ovat otollista terroristikarjaa ja valmiina kohteissa, aktivoidaan ne. 5. Vallataan sekoitettu, heikko maa. 6. Peli aloitetaan alusta.

  Ainoa tie ulos pelistä on olla lähtemättä mukaan peliin.

 5. 5

  Hemuli sanoo

  Avoimuus ja turvallisuus riitelevät väkisin keskenään. Täysin avoin ja säätelemätön yhteiskunta mahdollistaa aina tämän kaltaiset tapahtumat. Täysin suljettu valvonta yhteiskunta suojaa tehokkaasti mutta vastaavasti on kovasti vastoin länsimaista ajatusmaailmaa ja aiheuttaa omat ongelmansa – yksikään suljettu yhteiskunta ei ole toiminut pidemmän päälle.

  Schengen ei tällä hetkellä toimi yhtään. Euroopassa on valtava määrä ihmisiä, jotka eivät ole kirjattuna missään. Toimiva schengen ei välttämättä olisi estänyt tätä mutta toimimaton schengen ei mitenkään helpota turvallisuusviranomaisten työtä.

  • 6.1

   KT sanoo

   Tutkija Teemu Sinkkonen 9.9.:
   ”Tarina pakolaisten joukkoon soluttautuneista terroristeista näyttää siis nykytiedon valossa olevan täyttä satua.”

   HS tänään: ”Kreikkalaisviranomaiset kertoivat aiemmin lauantaina, että hyökkääjien läheltä on löydetty Syyrian passi, joka kuuluu Kreikkaan lokakuussa rekisteröidylle turvapaikanhakijalle.”

   Tässä avoimien ovien politiikassa on se ongelma, että me emme todellakaan tiedä keitä EU:n alueelle on tullut. Valtaosa on todellakin suojelun tarpeessa ja tullut ISISiä pakoon. Mutta joukkoon on voitu soluttaa hyvin monia ISISin taistelijoita. Valtaosalla ei ole mitään papereita ja myös tuo Syyrian passi saattaa olla väärennetty. Mitä veikkaatte, kestääkö Schengen vuoden loppuun asti, vai siirrytäänkö takaisin rajavalvontaan?

   • 6.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Schengen-sopimuksen tulevaisuus vaikuttaa kyllä aika epävarmalta.

   • 6.1.2

    Matti sanoo

    ISISin kaltainen organisaatio saa kyllä toimijansa Eurooppaan turisti- tai opiskelijaviisumillakin. Kuten yllä sanottiin, terroristien tarkoitus on nimenomaan lietsoa vihaa muslimeita kohtaan ja tätä kautta turvapaikanhakijana Kreikan kautta tuleminen on osa tuota.

    Te jotka nyt tämän tiimoilta huudatte turvapaikanhakijoita vastaan, ymmärrättekö te ollenkaan pelaavanne tässä asiassa terroristien joukkueessa?

    • 6.1.2.1

     KT sanoo

     Valitettavasti tällä palstalla ihminen, joka kritisoi avoimien rajojen politiikkaa, leimataan pakolaisvastaiseksi. Oma kritiikkini kohdistuu avoimien rajojen politiikkaan ja sen kannattajien sinisilmäisyyteen.

     Perusongelma on, ettei EU:n ulkorajojen valvonta toimi niin kuin sen pitäisi. Meillä on Suomessakin tuhansittain ihmisiä, joista varmuudella tiedämme vain heidän sormenjälkensä. Itse ottaisin pakolaisia vastaan, mutta mielestäni sen pitäisi olla kontrolloitua ja avun kohdistua hädänalaisimmille. Eli lähinnä kiintiöpakolaisia, lapsiperheitä suoraan pakolaisleireiltä. Vastaavaa on ehdottanut esim. Iso-Britannian pääministeri. Mutta tällä palstalla tällainen näkökulma leimataan rasistiseksi.

     Me näemme nyt ja lähivuosina mitä kaikkea avointen rajojen epäonnistunut politiikka meille mukanaan tuo. Enkä tarkoita vain mahdollisia uusia terrori-iskuja. Koko Schengen-järjestelmä on uhattuna. Nyt ensimmäiseksi lisätään rajatarkastuksia ja kiristetään turvatarkastuksia. Mahdollista, että turvatarkastukset tulevat myös esim. laiva- ja junaliikenteeseen. Jos ei meillä niin ainakin isommissa maissa.

     Jo ennen Pariisin iskuja, useat Euroopan maiden johtajat – myös Ruotsin pääministeri – ovat varoittaneet kriisin voivan johtaa koko EU:n hajoamiseen, jos kriisiä ei pystytä ratkaisemaan. Luxemburgin ulkoministeri puhui jopa sodan mahdollisuudesta Balkanilla, jos muut maat sulkevat rajojaan ja pakolaiset jäävät mottiin näihin maihin. Solidaarisuus EU:n sisällä ei toimi, esim. Puola kieltäytyi eilen ottamasta vastaan aiemmin lupaamaansa pakolaiskiintiötä. Saa nähdä kuka on seuraava. Jos kehitys jatkuu tähän suuntaan, saattaa nettomaksajien kärsivällisyys puolestaan loppua Puolaa ja muita maita kohtaan, jotka ymmärtävät solidaarisuudella lähinnä apua itselleen.

     Meillä on valtavasti haasteita, joista ei ole haluttu edes keskustella. Mistä näille kielitaidottomille ja kouluttamattomille tulijoille löydetään työtä Suomessa, jossa sitä ei tahdo löytyä edes koulutetuille suomalaisille? Entä mistä asunnot ilman, että syrjitään kunnan asuntojonossa olleita paikallisia? Kun todennäköisesti vähintään puolet turvapaikan hakijoista saa kielteisen päätöksen, kuinka heidät saadaan karkotettua Suomesta – tai Euroopasta – ilman järjestyshäiriöitä? Suojelupoliisin arvion mukaan Suomessa on jo nyt noin 300 ihmistä, joilla on yhteyksiä terrorijärjestöihin.

     Avoimien ovien ja rajojen pakolaispolitiikka on perustunut samanlaiseen utopiaan ihmisten hyvyydestä kuin unelma kommunistisesta yhteiskunnasta. On aika ymmärtää, ettei näin voida jatkaa. Nyt sanotaan, että se joka lietsoo uhkakuvia, pelaa terroristien pussiin. Mutta unohdetaan, että se joka puolustaa avoimien rajojen politiikkaa, pelaa samalla äärioikeiston nousun pussiin.

    • 6.1.2.2

     LL sanoo

     ”Meillä on valtavasti haasteita, joista ei ole haluttu edes keskustella. Mistä näille kielitaidottomille ja kouluttamattomille tulijoille löydetään työtä Suomessa, jossa sitä ei tahdo löytyä edes koulutetuille suomalaisille? ”

     Mikä ratkaisusi on? Sitä et kertonut. Olen hyvinkoulutettu suomalainen työtön, mutta en ajattele että työttömyys johtuisi maahanmuuttajista. Työttömyys on ja pysyy, se kuuluu talousjärjestelmäämme.

     Aivan samat ihmiset, sama porukka joka solvaa netissä maahanmuuttajia aamusta iltaan, he solvaavat myös työttömiä, ja loukkaavat ja uhkailevat seksuaalivähemmistöjä ja muitakin kansallisia vähemmistöjämme. Eivätkä takaisi samoja perusoikeuksia, yhdenvertaisuutta, kaikille ihmisille.

     • 6.1.2.2.1

      KT sanoo

      Kirjoitin että tästä aiheesta ei edes keskustella. En toki väittänyt että minulla on tarjota siihen ratkaisua. Se (turvapaikanhakijoiden/pakolaisten työttömyys, asuntojen puute etc. ) tulee olemaan iso ongelma, mutta ongelma ei ratkea sillä, että maahan muuttaa lisää työttömiä ja ongelmista vaietaan. Nyt vallitseva keskustelukulttuuri on vaieta ongelmista, ikään kuin niitä ei olisikaan. Se joka mainitsee, että kontrolloimattomasta maahanmuutosta koituu ongelmia, leimataan näissä piireissä rasistiksi.

      Ensimmäinen asia, joka ongelman pahenemisen estämiseksi täytyy tehdä, on EU:n ulkorajojen parempi valvonta. Emme todellakaan voi ottaa kaikkia halukkaita sisään. Pakolaiskriisi täytyy ratkaista kukistamalla ISIS aseellisesti, ei ottamalla miljoonia pakolaisia Eurooppaan. Arabimaiden ja arabien pitää ottaa myös itse enemmän vastuuta koko kriisin ratkaisusta, myös sotilaallisesti. Toivottavasti Venäjä ja USA myös löytävät ISISin kukistamisesta yhteisen intressin, kuten presidentti Niinistökin toivoi.

   • 6.1.3

    Cicero sanoo

    Serbialainen sanomalehti BLIC julkaisi kuvan 25-vuotiaasta Syyrian kansalaiseksi kutsutusta Ahmad Al Mohammadista, joka teki itsemurhapommituksen lähellä Stade de France.Hänen epäillään tulleen maahan väärennetyllä passilla.

 6. 7

  Vääpeli Matala sanoo

  Kannattaa lukea myös Suomen Kuvalehdestä Ylämaan ketun Isiksen ansa.
  (Ylämaan kettu eli valtiotieteiden tohtori Mari K. Niemi, Turun yliopiston erikoistutkija, tällä hetkellä Strathclyden yliopistossa Glasgowissa vierailevana tutkijana.

 7. 8

  Laurent sanoo

  Jos joku känninen spurgu heittää turvapaikanhakijoiden bussia ilotulitteilla, se on äärioikeiston rasistinen isku, jonka avulla leimataan kaikki, jotka kritisoivat nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa. Sillä politikoidaan suu vaahdossa kuukausitolkulla. Riittää joku kännissä tehty Facebook-tilapäivityskin, niin järjestetään vähän mielenosoituskonserttia ja vaaditaan kaikkia ihmisiä irtisanoutumaan kyseisestä jutusta.

  Jos muslimi räjäyttää tai ampuu ihmisiä ja/tai leikkaa näiltä pään irti ja/tai viiltää kaulan auki, huutaen ennen iskua ”allahu akbar!”, niin tästä ei mitään yleistyksiä missään nimessä saa tehdä, mikään ei liity mihinkään, muslimit ovat tämän tragedian oikea uhri, emmehän sitä, emmehän tätä. ”No true scotsmania” joka puolella.

  Bravo.

  • 8.1

   Ela viitti sanoo

   Ehkä sun mielessä. Tämä ei kuitenkaan ole totta. Kuten kuka tahansa fanaatikko, näet asiat juuri niin kuin haluat ne nähdä päästäksesi suuttumaan. Lisäksi kuvittelet jostain syystä, että on olemassa joku ihmisryhmä jolla on agendana suojella jihadisteja kantasuomalaisten kustannuksella. Tämäkään ei ole totta. Vedä henkeä.

  • 8.2

   Ville sanoo

   Ei, ei ja vielä kerran ei.

   Minä en ole vielä kertaakaan törmännyt siihen asialliseen maahanmuuttokritiikkiin, mihin te aina vetoatte. Tähän mennessä on näkynyt vain tynkkysmäistä pelonlietsontaa, rajat kiinni -mouhotusta ja niitä polttopulloiskuja.

   Ja mistä hemmetistä tuo spurguoletus tuli? Helsingissä vastaanottokeskuksen lähellä istui autossa mies konepistoolin ja ilmeisesti jonkun muunkin käsiaseen kanssa. Kyllä nämä ovat ihan täysissä ruumiin joskaan ei sielun voimissa.

   Turvapaikanhakijoiden syyllistäminen on terroristien pussiin pelaamista. Ette kai te nyt oikeasti halua sitä?

   Aika pahis saa muuten olla, että ensin räjäyttää tai ampuu, sitten leikkaa pään irti ja lopuksi vielä viiltää kaulan auki. Joku patologi osaisi varmaan kertoa, että tuollainen on mahdotonta. Siispä tarkkuutta niiden ja/tai-juttujen kanssa.

   • 8.2.1

    Markku sanoo

    Jos et ole törmännyt asialliseen kritiikkiin niin yritänpä korjata asian.

    Lue tämä: https://www.stat.fi/tup/julkaisut/tiedostot/julkaisuluettelo/yvrm_ulsi_201300_2014_12286_net.pdf

    Mieti lukuja joissa katsotaan maassa yli 10v olleiden parin heikomman HDI-lähtömaan työllisyysprosentteja. Kuvio 12.3.

    Miten mietit kotoutumisen onnistuneen? Heikoimman HDI-maiden työllisyysaste alle 50% työikäisellä väestöllä. Niin kauan kun noihin lukuihin ei ole vastausta, niin ei se siirtolaisuus pakolaisuusväylää myötä tuo suomeen mitään muuta kuin ghettoja ja ongelmia yhteiskuntarauhaan pitkällä tähtäimellä. Ja tuo 50% on vielä kaikkien yhteenlaskettu luku. Siellä on yksittäisiä(merkittäviä) väestöryhmiä jonka tilanne on _paljon_ heikompi.

    Jos meillä ei ole tarjota ratkaisua ongelmaan, miksi ihmeessä kasvattaisimme ongelman laajuutta? Sama pätee isolta osin eurooppaan, sama ongelma työllisyyden ja syrjäytymisen kanssa. Näitä ongelmia ei ole saatu korjattua Suomessa 25v aikana ensimmäisille isoille pakolaisryhmille jotka tulivat 90-luvun alussa eikä niitä ole monessa euroopan maassakaan korjattu, jossa siirtolaisuus köyhistä maista on ollut tosiasia jo 30v+

  • 8.3

   Aura sanoo

   Tässäpä taas pelon- ja vihansekaista epäjohdonmukaista hömppää parhaimmillaan.

  • 8.4

   PeelsePuupi sanoo

   ”Kännisen spurgun” polttopulloiskusta ei kuitenkaan syytetty koko kristillistä yhteisöä (kuten islamistien iskiessä syytetään koko muslimiyhteisöä). Vai syytettiinkö? Rinnastuksesi on niin ontuva, että lähinnä naurattaa. Rasisti”yhteisöä” polttopullopelleilyistä sen sijaan voi syyttää, koska ne rasistirassukat ovat kaikki lukeneet täsmälleen samat kiihotuspuheet MV:stä, Halla-ahosta, Tajukankaasta ynnä muista rasistimedioista.

  • 8.5

   LL sanoo

   Suurin osa ihmisistä, ihmisten enemmistö, ei täytä mieltään ääriajattelulla, erilaisilla mustavalkoisilla ääripäillä. Ihmisoikeuksien, tasa- arvon ja demokraattisen yhteiskunnan puolella oleminen ei ääriajattelua.

   Rasistiressukat toteuttavat terroristien tahdon, lietsomalla pelkoa ja vihaa. Ja vahvistavat vain väkivaltaa ja terroria.

 8. 9

  Rajat Kiinni sanoo

  Se mitä Pariisissa ja Ranskassa ylipäätään tapahtuu, on paljon muutakin kuin tämä uutiskynnyksen ylittänyt tapaus. Meillä jää paljon pienempiä asioita, kuten polttopulloiskuja ja kivittämisiä uutisoimatta. Pariisissa on käytännössä kaupunkisota käynnissä koko ajan. Mitenkä ennen niin rauhallinen Eurooppa olisi muuttunut tällaiseksi sotatantereeksi, kuin päättömällä avointen rajojen politiikalla. Muutaman asesitetun jihadistin lisäksi on tuhansittain rettelöitseviä keskiaiksien uskonnon harjoittajia. Mitenkä nämä esivaltaa kunnioittamattomat laumat muka saadaan kuriin? Ei mitenkään muuten kuin poistamalla.

  • 9.1

   Haikki sanoo

   Vai on Pariisissa kaupunkisota pystyssä ja marttyyrin viitta olalla, kun ei kännissä ja läpällä heitetyistä polttopulloista pidetä.

  • 9.2

   Matti sanoo

   Kerrohan nyt milloin oli se ”ennen niin rauhallinen Eurooppa”? Ranskan köyhemmissä kortteleissa on kapinoitu ja mellakoitu käytännössä aina.

   Eikä perjantainen edes ollut pahin joukkomurha Pariisissa toisen maailmansodan jälkeen. Ranskalaiset poliisit murhasivat enemmän aseettomia algerialaisia mielenosoittajia 1961 ja heittivät ruumiit Seineen.

 9. 10

  Anna sanoo

  Blogiasi olen lukenut ”järjen äänenä”, faktoihin perustuvana, arvostan työtäsi. Ranskan terrori-iskut kuitenkin kertovat omaa tarinaansa, jos tämä on mahdollista Ranskassa, miksi ei missä tahansa muussa maassa? Ymmärrän, että juuri tätä paetaan, mutta miten varmistamme, että pakenevat eivät ole ”susia lampaiden vaatteissa”? Lopulta pienikin prosentti saa pahaa jälkeä aikaan, joten lopulta ei ole kovinkaan lohduttavaa tieto, että vain pieni osa aiheuttaa ongelmia, jos ongelmat ovat tätä luokkaa. Aivan rehellisesti epätietoinen, onko tämä mahdollista Suomessa?

  • 10.1

   Saku Timonen sanoo

   Onhan se ikävä kyllä mahdollista Suomessakin. Paniikkiin ei kuitenkaan ole syytä, siitä ei ole kuin vahinkoa.

  • 10.2

   Pera2 sanoo

   Aivan totta. Suponkin mielestä todennäköisyys on matala. Ei olematon, eikä todennäköinen, vaan matala. Todennäköisemmin kokee väkivaltaa tulevana yönä pilkun aikaan. Huolestuttavaahan terrorismi kuitenkin aina on.

   • 10.2.1

    Hemuli sanoo

    Suomi, toisin kuin vaikkapa Ruotsi, on koko ajan yrittänyt pysyä tietoisena ketä täällä on. Suomi perusti Tornion lajittelukeskuksen vain joidenkin päivien jälkeen. Suomeen ehti tulemaan vain satoja ihmisiä hortoilemaan.

    Tällä on valtava merkitys terrori iskujen estämisessä! Poliisi tietää ketä täälä on ja mistä kaverit pitäisi löytyä.

    Montakohan hortoilijaa on Ruotsissa tai Ranskassa? Oma veikkaukseni on, että Ruotsi tulee saamaan oman osansa tästä. Suomessa en usko moiseen…

    • 10.2.1.1

     Armas J. Pulla sanoo

     Tämä on totta kyllä! Poliisi pyrkii olemaan tietoinen ketä suomessa kulkee. Tästä on hintana se että poliisi aina välillä tarkastaa ulkomaalaisen näköisiä ihmisiä ja että heidän paperinsa on kunnossa. Ja tästäkös eräs piraattipuolueen poika veti herneksen nokkaansa.
     Ja se meillä on ongelma. Täällä on ääripäitä joiden mielestä afrikkalaisen näköisetkään ihmiset eivät ole tänne tervetulleita (vaikka olisivatkin koko ikänsä asuneet Espoossa) ja sitten toinen ääripää, jonka mukaan kaikkien pitäisi elää ruraalissa harmoniassa ja kenenkään papereita ei saisi tarkastaa.

  • 10.3

   Anni sanoo

   Anna: Mahdollisuus ja todennäköisyys ovat kaksi täysin eri asiaa ja toivoisin, että nämä asiat pidettäisiin visusti erillään. Terrori-isku on mahdollinen ihan kaikissa maailman valtioissa. Se, että näin tapahtui Ranskassa, ei kerro mitään siitä, että sellainen voisi tapahtua tai voisi olla tapahtumatta Suomessa.

   Sitten ihan näin käytännön näkökulmasta katsottuna: 1) Miksi kukaan tulisi tekemään minkäänlaisia terrori-iskuja Suomeen? 2) Millaisilla metodeilla olisi mahdollista seuloa ihmisjoukosta sellaiset ihmiset, jotka eivät varmasti koskaan tule elämänsä aikana tekemään yhtäkään laitonta asiaa, saati sitten terrori-iskuja? Miten on mahdollista ylipäänsä varmistaa, että mitään pahaa ei koskaan tule tapahtumaan?

   • 10.3.1

    Mark Andersson sanoo

    ”Miksi kukaan tulisi tekemään minkäänlaisia terrori-iskuja Suomeen?”

    Esimerkiksi silloin, jos Suomi esiintyisi aktiivisena USAn rinnalla varsinkin Lähi-idän konfliktissa.

    Tällainen mielikuva voisi syntyä pelkästään siten, että Suomi liittyisi Natoon, tai jopa siten, että Suomessa haikaillaan Natoon.

    Natoon hinkuaminen ja varsinkin siihen liittyminen olisi nyt vihonviimeinen ulkopoliittinen virhe Suomelta – eikä ainoastaan yllämainitusta syystä.

 10. 11

  Anneli sanoo

  Tämä näkökulma on minusta varsin uskottava ja looginen. Kertoo myös sen, miksi emme saa toimia terroristien sätkynukkeina ja alkaa toimia paniikissa:

  ”Presidentti Martti Ahtisaaren konfliktinratkaisujärjestössä työskentelevä Irak-asiantuntija Hussein Al-Taee:”

  ”Terrorismi lähettää tällä viestiä juuri käyttämällä Pariisia areenanaan, kertoakseen kannattajilleen ja maailmalle, että se on edelleen vahva ja voi hyvin. Pariisi on merkittävä, koska se herättelee Charlie Hebdon taustoja. Todellisuudessa tämä on terroristien hätätoimi, ja siksi nukkuva solu on herätetty. Iskuja on suunniteltu pitkään, Al-Taee ruotii.”

  ”Asiantuntijan mukaan julkiset iskut vähentävät paineita konfliktialueella, joissa Isis on viime aikoina kärsinyt suuria tappioita.”

  ”- Sinjar menetettiin Kurdeille eilen. Mouseliin johtava logistinen reitti katkaistiin koalition ilmapommitusten toimesta kaksi päivää sitten, Al-Taee listaa.”

  ”Al-Taeen mukaan terrori-iskut vaikuttavat Euroopassa siihen, että maahanmuuttajia ja pakolaisia syrjitään, Euroopan rajat suljetaan, ja monet ihmiset pakolaisleireillä ja terrorismin valtaamilla alueilla menettävät toivonsa. Tätä kautta terrorismi vahvistaa otettaan näihin ihmisiin.”

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111420664705_ul.shtml

  • 11.1

   LL sanoo

   Nimenomaan. Terroristien luomalle pelolle ei pidä antaa valtaa. Eurooppavastaisuus nostaa nyt voimakkaasti päätään ja eu-kielteiset haluavat sulkea rajat, tiukentaa ja rajoittaa liikkumisoikeuksia. Euroopan Unioniahan halutaan hajottaa myös, sisältäpäin.

 11. 12

  T. K. Lehtinen sanoo

  Kun meillä ikävät tapahtumat seurasivat toisiaan (Myyrmanni, Jokela, Kauhajoki, Hyvinkää), alettiinko nuoria suomalaismiehiä solvata kadulla ja mediassa ja syyllistää siksi, että ovat tietyn ikäisiä ja taustaisia? Muslimi ei ole synonyymi terroristille eikä isikselle, niinkuin ei ole suomalainen nuori mieshenkilö synonyymi massasurmaajalle.
  Mihin suomalaiset ovat kadottaneet analyyttisen, tietoon perustuvan keskustelun, tuntuu, kun somea seuraa, että vedetään yhteiskunnan ”Kauniita ja rohkeita” Valitettavasti kauneus ja rohkeus on monista kommenteista kaukana, logiikka kyllä saippusarjaa höystettynä Korkeajännityksellä.

  • 12.1

   Hemuli sanoo

   No kaikkia aseen omistajia alettiin vainoamaan. Aselakeja kiristettiin, pakolliset pällitestit, jne, jne…
   Onhan lailliset metsästys- ja harrastusaseet syyllisiä koulusurmiin.

  • 12.2

   LL sanoo

   Totta. Meillä tehdään väkivaltarikoksia enemmän kuin monessa muussa Euroopan maassa. Ihan omasta takaa. Vastaanottokeskuksiin on tehty jo useita hyökkäyksiä, ja osa uhkaajista on ollut aseistautuneita. Näitä tekoja ei pidä vähätellä. Tekijät ovat, hämmästyttävää kyllä, hyvin samankaltaisella ajatusmaailmalla varustettuja kuin Isiksen joukkoihin radikalisoituneet nuoret miehet.

   Nuoria miehiä ei aletu syyllistää koulusurmien yhteydessä, mutta kyllä niiden nähtiin liittyvän nimenomaan nuoriin miehiin. Tutkimuksia on tästä aiheesta tehty jo useita. Ääriajattelu liittyy tekoihin. Ruotsin koulusurman todettiin olleen rasistinen teko. Norjan joukkomurha oli jo selkeämmin poliittinen, äärioikeistolainen.

    • 12.2.1.1

     stunned sanoo

     Jos et ole vielä ymmärtänyt, se oli terrori-isku.

     • 12.2.1.1.1

      Laurent sanoo

      Ovatko terrori-isku ja rasistinen isku toisensa poissulkevia? Esim. kumpi näistä Breivikin teko oli vai oliko molemmat?

     • 12.2.1.1.2

      stunned sanoo

      Breivikin teko oli terrorismia. Miksi takerrut rasismiin tässä?

    • 12.2.1.2

     LL sanoo

     ”Vastenmielinen reaktio on ollut se tapa, jolla rasistit – myös Suomessa – ovat käyttäneet Pariisin tragediaa levittääkseen vihaansa islamia, maahanmuuttajia ja toisin ajattelevia maanmiehiään kohtaan.
     Toimillaan rasistit lietsovat pelkoa eli tekevät juuri sen, mitä terroristit toivovat.” HS/Sami Sillanpää 15.11.2015

     • 12.2.1.2.1

      Hemuli sanoo

      Sillanpää keräilee irtopisteita paikasta, jossa niitä ei ole. Tosiasia on, että islamilainen kalifaatti hyökkäsi länsimaista elämän tapaa vastaan. Lausunnossaan islamilainen kalifaatti siteeraa suoraan koraania, islamin pyhää kirjaa ja tekijät iskiessään huutaa allah, islamin jumala on suurin.

      Ei millään pahalla mutta miten kummassa joku voi todeta ettei tällä ole mitään tekemistä Islamin kanssa.

      Missä kohtaa mahtaa mennä raja, että näitä ”ei islamilaisia” tekoja ei enää suvaita? Kuinka monta kuollutta tarvitaan?

      Ikävintä tässä on se, ettei edes rajojen sulkeminen enää auta. Nuoria muslimi miehiä on Suomessakin divisioonan verran, vaikka tuosta divisioonasta vain yksi promille radikalisoituisi niin Suomessa olisi 10-20 radikaalia. Määrä, joka tappoi Pariisissa 150 ja haavoitti kahta sataa….

      PS.
      Ennenkuin moderoit tämän pois niin kerro mikä kommentissani ei pitänyt paikkaansa.

     • 12.2.1.2.2

      Saku Timonen sanoo

      Se on vähän sama juttu kuin jos joku perustaisi vaikkapa vanhatestamentillisen äärilahkon ja julistaisi sodan kaikkia muita vastaan, koska katsoisi olevansa ainoa oikea kristittyjä edustava taho. Vanhasta Testamentista löytyisi oikeutus kaikille mahdollisille terroriteoille, mutta valtaosa kristikuntaa olisi kyllä eri mieltä.

     • 12.2.1.2.3

      stunned sanoo

      Kuka suvaitsee terrori-iskuja sinun mielestäsi?

      Pitää erottaa jihadistit ja maltilliset muslimit. Terroristit haluavat Euroopan sulkeutuvan ja vapauden rajoittuvan. Poliisivaltio ja vainoharhaisuus eivät ole avain ratkaisuun. Demokratia ja länsimaiset arvot ovat voitonavaimet.

     • 12.2.1.2.4

      LL sanoo

      Ihmiskuntaan kuuluu noin 2 miljardia muslimia. Heistä valtaosa ei sunnittele eikä toteuta eikä tule koskaan toteuttamaan terroritekoja.

      Tätä julmaa ja raakalaismaista terroritekoa ei pidä käyttää kaikkien muslimien leimaamiseen tai islamvihalla ratsastamiseen. Se, että joku on nuori mies ei merkitse, että hän olisi terroristi tai että hän radikalisoituisi.

 12. 13

  Juha sanoo

  Pelon lietsojat jatkavat siitä mihin terroristit jäi viime yönä.

 13. 14

  Joni Pelkonen sanoo

  Kas, Juho Eerola on muuttanut mieltään: natseja onkin olemassa. Jännä miten hän ei tietänyt sellaisista mitään esim. silloin kun antoi neuvoja Jyväskylän kirjastopuukottajille: ”menkää muina miehinä sisään”. He eivät siis olleet Eerolan mielestä natseja.

  Eikä se samassa kaupungissa ehdolla ollut persu joka ehdotteli muslimien keittämistä, ihan noin vaan vitsinä kai.

 14. 15

  Tornipöllö sanoo

  Ehkä viisain muslimiaiheinen kommentti, mitä olen lukenut, on että heitä kuitenkin on maailmassa reilusti yli miljardi. Jos tuosta määrästä puoletkin olisi oikeasti terroristeja ei ihmiskunnasta kyllä paljoa enää jäljellä olisi.

 15. 16

  Angoranperän ajattelija sanoo

  Seuraavana Lontoo. Niin ilmoitettiin jo etukäteen, joskin ilmoituksen aitouden uskottavuus on nyt sen varassa että se toteutui Pariisin osalta.

  Haluavat näyttää että ei siinä oikeastaan mitään ole tehtävissä kun joku menee ja posauttaa itsensä ja ohikulkijoita ilmaan, ei vaikka kohde ilmoitetaan etukäteen tuon kokoluokan kaupungin tarkkuudella.

  Ja pelkäänpä että vapautemme on mennyttä, Euroopasta tehdään poliisivaltio.

 16. 17

  Rauno Halme sanoo

  Enpä jaa, Saku, näkemystäsi oikeasta strategiasta, sillä kapteeni Atte Kalevan välttämättömät vastatoimet tarkoittavat käytännössä todennäköisten syyllisten iskemistä kovaa ja korkealta sivullisista uhreista välittämättä. Yhdenlaista terroria sekin.

  Jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistaminen ja radikaalin ”viha-ideologian kitkeminen johtaa McGarthyn kommunistivainojen tyyliseen toimintaan. Noitavaino ei nyt vaan toimi. Eikö demokratiallamme ole tarjota muunlaisia ratkaisumalleja?

 17. 18

  AMK sanoo

  Ja taas saatiin mielenkiinto toisaalle,hallitus kiittää ja kumartaa,salavihkaa saavat demokratiaa eteenpäin oman mielensä mukaan.

 18. 19

  Jore Puusa sanoo

  Jostain syystä kansalaisemme ajattelevat – että maailman pitäisi olla turvallinen ja vakaa. Uskotaan että jonkun sisäministeriparan pitäisi ympäristömme verorahojen korvaukseksi järjestää turvalliseksi. Ajatellaan, että on mahdotonta kenenkään kuolla terrorin uhrina Suomessa. On vaan niin että maailma on ollut tappamista pullollaan aikojen alusta saakkaa ja me vain satumme asumaan paikassa, jossa juuri nyt ei tapeta joukkoa ihmisiä jonkun jumalhahmoilluusion takia. Mutta se aika jolloin ns. hyvät ihmiset viedään sorakuoppaa tai saunan taakse voi olla nurkan takana jos vaikenemme ja pelkäämme.

  On se nimittäin kumma, että historia häviää ihmisten mielestä. 1918 kevät ja kesä olivat valtavasti kamalampia täällä Suomessa kuin Pariisissa nyt. Ja tekijöinä toiset suomalaiset.
  Lukekaa sadistisista äärioikeistolaisista murhapartioista vaikka ”Kansanarkistossa.” Me suomalaiset osaamme täsmälleen saman kuin daeshin psykopaatit Pariisissa.
  Vietin unettoman viimeyön käyden läpi rasistien vihasivustoja. Heidän vilpitön ilonsa Pariisin murha-aallosta on kuvottava, erityisesti mitävittua korkkasi taas sampanjapulloja. Suomi antaa näiden epäisänmaallisten surkimusten levittää yhteiskuntaamme hajottavaa viestiään kaikkialle. Tuo myrkynkylvö taitaa olla ääriraja demokratialla ja vapaalla viestinnälle.

  Onko kukaan tullut ajatelleeksi, että tappaminen on näistä roistoista yksinkertaisesti tosi kivaa. Daeshiin hakeutuu niitä ihmisiä, joista on nastaa leikellä kurkkuja. Osa ihmisistä on syntymästään saakka 110% pahoja, perhosten siipien repijöitä. He repivät perhosia jatkossakin, kunhan joku uskonto antaa siihen kehyksen ja aseet. Aina näitä on ollut. Ruotsista tuli 1918 ihmisiä Suomeen nauttimaan punaisten vapaasta tappamisesta. Erityiset valkoisten osastot murhasivat punaisia siellä täällä levittäen kauhua maaseudulla. Joukkomurhia tapahtui paljon. Ihmiskunnan historian aikajanalla tuo oli eilen.

  Maailma EI ole turvallinen paikka ja se on täynnä petomaisia ihmisiä, joille uskonnot antavat motivaation ja keinot murhata. Istukaa vaan himasoffassa keppana toisessa ja HK:n sininen toisessa töllöä tuijottaen mieli tyhjänä ja pelätkää kaikkea vierasta ja olkaa hipihiljaa, niin ehkä kukaan ei tule ja sotke mukavaa elämäänne 🙂
  Onneksi jotkut kuitenkin ovat elossa maailmassa. Omalla nimellään jopa.

  • 19.1

   KT sanoo

   Taisit unohtaa kokonaan punaisen terrorin ja kapinan, mikä edelsi valkoista terroria. Ja jos punaiset olisivat voittaneet, olisi terrori jatkunut samalla tavoin kuin Neuvostoliitossa. Kaiken lisäksi olisimme punaisten voiton jälkeen mitä todennäköisimmin päässeet samaan kansojen perheeseen takaisin.

 19. 20

  John sanoo

  Tässä kyllä puolensa ja puolensa. Apua tarvitsevia ja pakenevia autettava! Mutta kultainenkeskitie. Auttaisikohan nuo rajatarkastukset tämän ”irtisanoutuvan ääriliikehdinnän” kontrollointia silti paremmin??? Sitähän tässä moni suomalainen hakee. Ei ihonväriä tai uskontoakaan! Useimmat ”suvakit” ovat ihan itse kehittäneet myös näitä teorioitaan. Ihmettelen Suuresti että radio julkkis HUSU saa omalla FB tilillään latoa mitä uhkauksia tahtoo ja se ei teissä äärihyväksyvissä herättänyt mitään reaktiota???? Jos istuttaisiin hetki paikoillamme ja molemmat välttäisimme ääriajatuksiamme puolesta ja vastaan voisi ehkä löytyä jotakin viisastakin, minkä mukaan toimia. Nyt meillä ei vain kohta piisaa maantalous, ei kontrollia kuka sieltä tulee…ja osa vaatii vaan olemaan hiljaa. Kyllä te suvakitkin lietsotte tätä touhua omalla radikaalilla ”suut tukkoon” toiminnalla. Samoin kun ne jotka antavat nyt vihansa pirskahtaa pintaan ja eivät ajattele asioita pitemmälle ja laajemmin. Kukaan ei ole oikeassa tai väärässä. Tavoittakaamme kompromissia jolla molemmat osapuolet otetaan huomioon. Ihan nyt vaikka niin että aluksi yrittäisimme hoitaa nämä maahantulleet, tarkastaa heidän hakemuksensa, antaa kotouttamiselle mahdollisuus. Karsia järeästi heti maasta pois ne jotka tekevät rikoksia tai osoittautuvat vahvasti rikollistaustan omaaviksi, ovat uhka turvallisuudellemme. Näin todellisille pakolaisillekkin annettaisiin rauha olla maassamme, oppia tapojamme ja tutustua kulttuuriimme. Kulttuuriimme joka meillä on ja pysyy!

  • 20.1

   LL sanoo

   Sinun ehkä kannattaisi puhua tästä suvakkiongelmastasi jonkun asiantuntijan kanssa. Se aivan ilmeisesti haittaa ajatteluasi ja ilmeisesti myös elämääsi.

   • 20.1.1

    Jorma sanoo

    Sinun vastauksesi on juuri mistä edellinen kirjoittaa. Täysin arvoton tähän keskusteluun.

  • 20.2

   Jore Puusa sanoo

   ”John”..kuka lienet nimimerkkipelkuri, vastaan sinulle Ilja? vastoin käytäntöä.
   Tämä maa pystyy menen tullen elättämään pakolaisia 100 000 tai 200 000. Silloin varsinkin kun 700 000 rasistia lähetetään Grönlantiin 🙂 Ei voi sanoa että suvaitsevaiset olisivat erityiset suutukkoon henkisiä, ottaen huomioon että yhteiskuntaamme hajottamaan pyrkivä maanpetturisivusto mitävittua saa rauhassa jatkaa valheiden levittelyä ja aineistonsa varastamista netistä.
   Inhimilliset hyvät ihmiset ovat oikeassa ja vihankylvöllä helvettiä ympärilleen levittävät rasistit väärässä. Sen nyt pitäisi oma järki sanoa?
   John…huhuh sanoo lopuksi. ”Kulttuuriimme joka meillä on ja pysyy!” Saanen esittää vastakysymyksen. Mikä ihmeen kulttuuri teillä rasisteilla ja vihankylväjillä on??
   Mitä kulttuuritekoja te olette tehneet? Vai tarkoitatko maanviljelyä, eli agriculture.
   Minusta Suomesta voisi karsia ensin vihankylväjärasistit, jos karsimaan ruvetaan.
   Ei teillä mitään tässä yhteiskunnassa tee. Maasta tulisi parempi paikka. Maailma on kylä, sitä on mahdoton pussinperägeenivirhesuomalaisten vielä tajuta. On vaan koetetava ymmärtää, etteivät kaikki maailman ihmiset ole samanlaisia olmeja, jotka kadehtivat kaikkea intohimolla ja siinä se ainoa suomalaisten intohimo onkin.

   • 20.2.1

    KT sanoo

    ”Kulttuuriimme joka meillä on ja pysyy!” Saanen esittää vastakysymyksen. Mikä ihmeen kulttuuri teillä rasisteilla ja vihankylväjillä on??

    Tämä on juuri tätä suvaitsevaista suomalaista keskustelukulttuuria pakolaisten suhteen. Millä perusteella Jore leimaat nimim. Johnin rasistiksi ja vihankylväjäksi? Sen vuoksi, että hän ehdotti tiukempaa kontrollia tulijoista, aivan kuten Eurooppa-neuvostokin on viimeksi maanantaina tehnyt?

    • 20.2.1.1

     Jore Puusa sanoo

     KT..kerro nimesi, niin kerron sinulle valkoisen ja punaisen terrorin mittasuhde-eroista ja siitä miten määritän rasistin ja hyvän ihmisen.

     • 20.2.1.1.1

      KT sanoo

      Tällä palstalla esiinnytään pääosin nimimerkkeinä, sen on palstan pitäjä hyväksynyt. Tiedän varsin hyvin punaisen ja valkoisen terrorin suuruuseron – olen opiskellut historiaa. Sinä sen sijaan sivuutat faktan, että 1918 sota alkoi punaisten kapinalla ja punaisella terrorilla. Sekä sen, että mitä todennäköisimmin Suomi olisi palannut itänaapurin osaksi, jos punaiset olisivat voittaneet. Sinun kannattaisi perehtyä siihen terroriin, mikä siellä jatkui vielä 50-luvulle asti. Valkoisten voitto säästi meidät siltä. En toki väitä, että valkoiset olivat ihmisinä parempia kuin punaiset, mutta punaisten idealistisen maailmaa parantavan aatteen toteuttaminen vain on johtanut miljoonien ihmisten tappamiseen. Ja kaikki tämä ”paremman maailman nimissä”.

     • 20.2.1.1.2

      LL sanoo

      Ahaa. Ja siksi rasismi ja muukalaisvihamielisyys on sinusta ok, KT? Aika hulluja puhut, kuule.

  • 20.3

   stunned sanoo

   Emme me ole mitään ääriporukkaa. Sinä saatat olla.

 20. 22

  Pera2 sanoo

  Suosittelen käymään suomen kuvalehden sivuilla lukemassa jutun valkoisesta raivosta. Sen pohjalta voi miettiä miten vaarallista tämä vastakkainasettelu on. Tai kun luodaan kuvaa siitä, kuinka joku toimii sinua vastaan. Silloin kosto ei vaadi uskontoa tai mitään välikappaleeksi, vaan se näyttäytyy vain oikeidenmukaisuutena. Asiasta julkaistiin vasta tutkimus, jossa todettiin että ihmisillä on korkea tarve korjata näkemiään vääryyksiä, vaikka vääryydet eivät koskettaisi edes itseään.

 21. 23

  Armas J. Pulla sanoo

  Hitto! Lapsena olin varma että sotiminen loppuisi ajan mittaan kun ihmisten sivistystaso saavuttaisi sen ymmärryksen että sotiminen ei tuo muuta kuin kurjuutta.
  Ja totuushan on että maailma olisi mukavampi paikka jos resursseja käytettäisiin muuhun kuin köyhien tietoiseen polkemiseen tai väkivaltaiseen omaisuuden uudelleenjaon vaatimiseen.

 22. 24

  Sota vai rasismi sanoo

  yksi ranskan terroristeista oli sanonut

  uhrileen
  mitä teette meidän massamme nyt saat maksaa siitä

  niin mitä tämä viha ranskalaisia kohtaan on

  rasismia vai sodan julistus
  ja kumpi on vakavampaa

  sota vai rasismi

  omasta mielestäni sota

  • 24.1

   LL sanoo

   Samoin muuten sanovat jotkut suomalaiset maahanmuuttajille, turvapaikanhakijoille. Aivan samankaltaista vihapuhetta. Sodat syntyvät vihasta ja rasismi on yksi vihanmuoto.

   • 24.1.1

    niin on sanoo

    niin on varmasti mutta harvoin etä kädessä kranatti ja 100 kuolutta makaa ympärillä

 23. 25

  Anssi sanoo

  Mutta entäs jos vaan yksinkertaisesti ei halua Suomen muuttuvan vaikka haluaisikin auttaa? Mitä tapoja tai vaihtoehtoja on olemassa? Kyinka toimia ilman että ketään kohdeltaisiin väärin ja oikeasti avuntarpeessa olevat saisivat apua, mutta eivät jäisi tänne/ muuttaisi Suomea?

  • 25.1

   stunned sanoo

   Miksi et ole yhtä huolissasi kansainvälisen kapitalismin ja globalismin vaikutuksesta Suomeen ja sen muuttumiseen? Otat pakolaiset esimerkkinä muutoksesta. Ei näillä ihmisillä ole valtaa muuttaa täällä mitään.

   • 25.1.1

    LL sanoo

    Jos ei ole koskaan elämässään käynyt edes yli 10 miljoonan asukkaan Pariisissa, ei ymmärrä miten monenlaiset ihmiset siellä asuvat ja ovat asuneet tuhansia vuosia. Kaupungissa, joka syntyi jo ennen ajanlaskumme alkua, ja jota vuoden 200 tienoilla ryhdyttiin kutsumaan Pariisiksi.

    Muukalaispelko syntyy tuppukyläläisyydestä, jossa hiukankin erilainen kanssaihminen nähdään vain uhkana.

  • 25.2

   Masa sanoo

   Jos haluaa, että Suomi ei muutu, on automaattisesti hävinnyt pelin. Tämän päivän Suomi ei ole sama kun vuoden 2000 Suomi, joka taas ei ole sama kuin vuoden 1985 Suomi, joka puolestaan ei ole sama kuin vuonna 1945 tai 1885 tai milloin vain.

   Maana, kansana ja kulttuurina Suomi muuttuu, on aina muuttunut, ja on tuleva muuttumaan. Tässä maailmassa vain kuolema pysäyttää muutoksen.

 24. 26

  KT sanoo

  Tämän päivän Svenska Dagbladetista ja Göteborgspostenista:

  Nuorisotalo Fryshusetin johtaja on huolissaan maahanmuuttajataustaisen nuorison radikalisoitumisesta.
  http://www.svd.se/fryshuset-larmar-fler-unga-radikaliseras/om/terrordaden-i-paris

  Göteborista on lähtenyt eniten miehiä ISISin riveihin per capita koko Euroopasta. Koululapset puolestaan leikkivät ISIS-sotilaita.
  http://m.gp.se/nyheter/goteborg/1.2897655-goteborg-saknar-plan-mot-is-rekrytering

  Kannattaa lukea ruotsalaisia sanomalehtiä (Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter ja Göteborgs posten ovat maan suurimmat lehdet) sen sijaan että tuhlaa aikaansa MV-lehden kaltaiseen roskalehteen.

   • 26.1.1

    KT sanoo

    Antaako se sinulle ”LL” lohtua, että maahanmuuttajien lisäksi myös kantaväestön nuoriso radikalisoituu?? Onko paras lääke tuohon yhteiskunnan jakautumiseen mielestäsi avoimien rajojen politiikka? Aika monen mielestä, mm. Iso-Britannian pääministeri, paras keino välttää tällainen negatiivinen kehitys, on harjoittaa kontrolloitua maahanmuuttopolitiikkaa. Ottaa pakolaiset suoraan pakolaisleireiltä ja tarjota apu eniten tarvitseville. Kun ylitetään vastaanottokapasiteetti, siitä kärsivät kaikki. Myös ne maahanmuuttajat, jotka huomattavassa määrin jäävät työttömiksi ja syrjäytyvät yhteiskunnasta. Yhteinen nimittäjä radikaaleilla islamisteilla ja näillä kantaväestön terroristeilla on syrjäytyneisyys.

    • 26.1.1.1

     LL sanoo

     No huh-huh. Osaat kyllä väärinlukemisen taidon.

     Mutta kiinnostavaa lukea, että olet keskustellut Iso-Britannian pääministerin kanssa ja olet hänen kanssaan jo ratkaissut sosiaaliset ongelmat. Mitäs niistä sen enempää tässä sitten.

     • 26.1.1.1.1

      KT sanoo

      Katsopas ”LL” kun Iso-Britannian pääministeri on myös pitänyt ihan julkisia puheita ja niistä on kirjoitettu ”lehti” nimisiin julkaisuihin. Siksi minun ei henkilökohtaisesti tarvitse kysyä hänen mielipidettään asioista. Voin olla samaa mieltä hänen kanssaan, ihan sen perusteella mitä luen. Suosittelen lehtien lukemista sinullekin!

     • 26.1.1.1.2

      LL sanoo

      Luetun ymmärtäminen ja oma ajattelu, hyvin tärkeitä taitoja verkkoinformaation aikakaudella. Iso-Britannian pääministerin sanomiset liittyvät useimmiten siellä käytävään sekä yleiseen poliittiseen keskusteluun. Paljon suurempaan kuvioon kuin ehkä kukaan ymmärtää tai todella tietää.

      Mediaan voi suhtautua myös kriittisesti, arvioivasti ja analyyttisesti. Se luo mielikuvia, vääristää ja levittää runsaasti virheellistä infromaatiota, myös sosiaalinen media.

      Kansalaiskeskustelu on minusta paljon mielenkiintoisempaa, koska juuri se punnitsee pääministereidenkin puheet ja niiden arvon.

 25. 27

  Caritas. sanoo

  On tullut joskus kommentoitua tätä sinun blogiasi, jossa kerrot hyvin suoraan ideologiastasi. Olen yleensä ollut toista mieltä. Tämän viikonlopun jälkeen ei ole enää kommentoitavaa.

  Toivon sinulle henkilökohtaisesti kaikkea hyvää. Pyrin kaikin demokraattisin keinoin estämään edustamasi ideologian leviämisen missään länsimaisessa yhteiskunnassa.

 26. 28

  KT sanoo

  LL: ”Iso-Britannian pääministerin sanomiset liittyvät useimmiten siellä käytävään sekä yleiseen poliittiseen keskusteluun. Paljon suurempaan kuvioon kuin ehkä kukaan ymmärtää tai todella tietää.”

  Kun Iso-Britannian pääministeri kommentoi päiväkohtaisia tapahtumia, pakolaiskriisiä tai oman maansa EU-politiikkaa, niin kyllä hän puhuu niin selkeästi, että se ymmärretään jopa Suomessa.

  • 28.1

   LL sanoo

   Kolme pointtia:
   1. Iso-Britannian pääministeri ei johda Suomen valtiota
   2. Iso-Britannia, toiselta nimeltään Yhdistynyt Kuningaskunta, on saarivaltio joka on kuningaskunta eikä samalla tavoin valtio/tasavalta kuin Suomi valtiona
   3. Kansainvälisissä suhteissa Iso-Britannian pääministerillä on tietenkin omanlaisensa sananvalta ja myös vaikutuksensa kansainvälisen politiikan areenalla

  • 28.2

   sanoo

   Muistan Merkelin:
   -Ydinvoima sittenkin hyvä juttu. Panostamme siihen.
   (..vuosi pari kuluu, Fukushimakin vuotaa..)
   -Ydinvoima paha juttu. Emme panosta siihen enää koskaan.

   Ymmärretäänkö viesti Suomessa?
   Loogisesti: ei-p=p ==>Looginen ristiriita.

   Kyse on politiikasta ja miellyttämisestä ja tunteista ja vallasta – ei totuuden soihduista eikä useinkaan järkevästä argumentoinnista. Vielä vähemmän vieraan vallan politiikan seuraamisesta..

  • 28.3

   sanoo

   Ja eikö Putin ole paljon lähempänä meitä kuin Cameron, sentään naapurivaltio ?
   Pitäisikö meidän apinoida hänen mielipiteitään homoista tai käsityksiään demokratiasta ja lehdistönvapausesta ? Mitä järkeä siihen on vedota ?

 27. 29

  sanoo

  ISIS:n ent. panttivanki, toimittaja Hénin, antoi aika samanlaista viestiä kuin em. ent. panttivanki Kaleva:

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015111720679862_ul.shtml
  Isisin panttivankina ollut ranskalaistoimittaja: Euroopan ylireagointi, pelko, rasismi ja viha rohkaisevat Isisiä

  – Heille joka ikinen merkki ylireagoinnista, pelosta, ihmisten
  jakautumisesta, rasisimista ja muukalaisvihasta on rohkaiseva ele. He
  uskovat, että muslimit eivät voi elää rinnakkain muiden kanssa.
  Jihadisteille oli erityisen vaikea nähdä esimerkiksi kuvia Saksasta,
  missä turvapaikanhakijat toivotettiin tervetulleiksi.”