Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Oikea strategia

– Kassoha sie. Tää asja on näi. Jos sie lähet juoksemaa, nii sie saat juossa Pohjalahel saakka. Kyl hää tulloo peräs, älä yhtää eppäile. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö? Et sie sovi hänen kansaa sammaa monttuu. Se on tään puolustussovan ratekia.

Nämä Antti Rokan sanat tulivat mieleeni seurattuani aikani joidenkin panikointia sosiaalisessa mediassa. Nämä pakokauhun lietsojat ja turvapaikahakijoita syyllistävät toimivat täsmälleen kuten terroristit haluavat. Terroristit pyrkivät luomaan pelkoa, epäluuloa, vihaa ja hajaannuusta länsimaisissa demokratioissa. Paniikissa hosuva yhteiskunta on helppo vihollinen terroristeille.

Tämä päättömänä kanana kaakattamisen aloitti Sebastian Tynkkynen jo aamuyöllä blogissaan:

tynkkynen

Juho Eerola jatkoi samalla linjalla:

i12243095_10153542191614300_3338132626496243563_n

Ja mitä poliitikot edellä, niin sitä kansa perässä:

kovat piippuun

Ei näin hyvät herrat, ei todellakaan näin. Te pelaatte täsmälleen terroristien laatimilla säännöillä. Sotatieteen maisteri, kapteeni Atte Kaleva neuvoi oikean strategian Facebook-sivullaan:

Pariisin iskujen tekijöiden ja heitä tukevien tahojen eräänä tavoitteena onkin hajoittaa eurooppalaista arvoyhteisöä lietsomalla silmitöntä yhteiskunnallista vihaa kaikkia muslimeita kohtaan. Siihen ei pidä lähteä mukaan. Vastatoimet ovat välttämättömiä ja ne on tärkeää kohdistaa nimen omaan jihadisteihin ja jihadistiseen ideologiaan, ei summittaisesti kaikkiin muslimeihin. Muuten tulemme tahtomattamme luoneeksi otollista maaperää jihadistiselle kiihotukselle ja radikalisoimiselle. Jihadistisesti ajattelevien yksilöiden tunnistamisessa ja radikaalin viha-ideologian kitkemisessä avainasemassa on aktiivinen ja avoin yhteistyö suomalaisten muslimiyhteisöjen kanssa.

atte kaleva

Tähänpä ei ole muuta lisättävää kuin kuva, jonka varmaan allekirjoittaisi myös pienviljelijä Kannakselta, jos nykyhetkessä eläisi. Mut jos sie pysyt paikollais etkä lähe hitoilkaa, nii minkä hää tekköö?

12243038_10205214527068348_3208226503020208642_n