Säädetään voimassaoleva laki

Eduskunta on keskustellut kansalaisaloitteesta rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisesta. Kuten uutisen videonauhasta näkyy, niin moukkamaisuus on nykyisin salonkikelpoista. Vielä pari vuotta sitten Teuvo Hakkarainen olisi joutunut eduskunnan puhemiehen puhutteluun, mutta nyt häntä kiitellään kansanmiehen syvien tuntojen tulkitsijana.

Minä kiittelen häntä ja muita aloitteen kannattajia typeryyden ja tietämättömyyden tulkitsijoina. Aloitetta ovat kannattaneet vain perussuomalaiset eli vain he eivät ole vieläkään tajunneet, että aloitteessa vaadittu laki on olemassa. Se huomattiin jo viime keväänä.

Kansalaisaloitetta ei ole kirjoitettu lakitekstin muotoon, vaan se on vapaasti muotoiltu:

Uuden lain mukaan vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotettaisiin vankeusrangaistuksen pituudesta riippumatta. Poikkeus tehtäisiin vain niissä tapauksissa, joissa karkotus ”varmuudella” rikkoisi kansainvälisiä sopimuksia.

Me allekirjoittajat vaadimme muutosta nykyiseen lainsäädäntöön, että jatkossa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen maahanmuuttaja voitaisiin karkottaa maastamme ja asettaa maahantulokieltoon, sekä hänen oleskelulupansa voitaisiin mitätöidä samantien.

Tällainen laki siis on jo olemassa. Ulkomaalaislain 149 §:n mukaan maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Myös pakolaisen saa karkottaa. Häntä ei kuitenkaan saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan. Tämäkin lainkohta vastaa aloitteessa vaadittua.

Laki myös toimii. Nykyisin maasta karkotetaan vuosittain yli 250 henkilöä.

migri kark

Lähde: Maahanmuuttovirasto

(Täytäntöönpannuista päätöksistä ei ole tilastoja, kuten Migri ilmoittaa. Syytä siihen en minä tiedä, joten älkää kysykö sitä minulta.)

Nyt onnistuttiin yli 50 000 henkilön voimin saamaan eduskuntakäsittelyyn aloite, jossa esitetty laki on jo olemassa ja toimii. Aloite on myös ristiriitainen itsensä kanssa. Siinä vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista. Jo nykyisin voidaan karkottaa sellaisen rikokseen perusteella, josta voidaan tuomita vähintään vuoden vankeuteen. Vuoden mittaista vankeutta ei siis edes tarvitse tuomita, vaan pelkkä mahdollisuus siihen riittää.

YK:n kansainvälisen rikollisuuden vastaisen yleissopimuksen mukaan vakava rikos on sellainen, josta voidaan tuomita vähintään neljä vuotta vankeutta. Koska aloitteessa vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista, niin siinä itse asiassa vaaditaan nykyistä käytäntöä lievennettäväksi.

Karkottamisessa on oikeasti ihan yleismaailmallinen ongelma, mutta se ei tällä aloitteella ratkea. On olemassa sellaisia rikoksentekijöitä, joita edes heidän kotimaansa ei huoli takaisin. Niissä tapauksissa ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää hoitaa asia diplomaattisin keinoin ja saada lähtömaa myötämieliseksi. Jos se ei onnistu, niin on toimittava samoin kuin kotoperäisten rikoksentekijöiden kanssa eli yritettävä sopeuttaa heidät yhteiskuntaan.

Tämä kansalaisaloite on turha ja heittää ikävän varjon koko kansalaisaloitteen ylle. Sen suosio osoitti, että näköjään kuka tahansa voi vaatia mitä tahansa lakia vaikka kännissä ja läpällä. Kun aihe on riittävän raflaava, niin yhtä tietämättömiä allekirjoittajia näkyy löytyvän ja eduskunta pääsee puhumaan asiasta. Seuraavaksi varmaan joku laatii kansalaisaloitteen, jossa esitetään rikosten tekemisen kieltämistä ja niihin syyllistyneiden rankaisemista.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

Kommentit
 1. 1

  Minna Ylitalo sanoo

  Moukkamaisuudesta puheen ollen.

  Hallituspuolueen kansanedustaja (ps) Teuvo Hakkarainen nimitteli turvapaikanhakijoita kamelikuskeiksi islamofobisten fundispatrioottien Pegida-tapahtumassa Seinäjoen Kauppatorilla lauantaina 6.2.16. Lehdistö ei reagoinut yhtään mitenkään mitenkään siihen, että hallituspuolueen kansanedustaja puhuu saksalaisen natsiaatteen euroopanvaltaukseen tähtäävässä tilaisuudessa. (Tapahtuma: https://www.youtube.com/watch?v=UnnSYUtettE)

  Vielä jonkin aikaa sitten Olli Immonen (ps) sentään joutui fb-päivityksen jälkeen lähtemään ulkomaille poliittiseksi mielipidepakolaiseksi. Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Nykypäivän Suomessa Hakkarainen seisoo eduskunnassa rinta rottingilla ja jatkaa turvapaikanhakijoiden nimittelyä maahantunkeutujiksi.

  Saksalainen kansallismielinen liike saa ilmiselvästi lehdistön ja eduskunnan hiljaisen hyväksynnän, mutta minulla olisi vielä sellainen vaatimaton pyyntö, että eduskunnassa pidettäisiin sentään kiinni niistä alkeellisimmista käytöstavoista.

  • 1.1

   timo harju sanoo

   Persujen mukana Suomeen pesiytynyt salonkikelpoinen tollous ei tarvitse sen enempää asiaperusteluja kuin käytöstapojakaan. Soinin nosteessa politikoimaan on päässyt edustava kokoelma Huhtasaarta, Niikkoa, Immosta, Hakkaraista etc. , joille yhteistä ovat enemmän tai vähemmän ääliömäiset ulostulot ja se, että kaikki he kehuvat edustavansa ”kansan syviä rivejä”, ”kansan todellista ääntä”. Sitä varmaan koki edustavansa Jussi Niinistökin (ps) luonnehtiessaan Lapuan liikkeen muilutuksia ”… juurevalla kansanhuumorilla ryyditetyksi hevosenleikiksi”. Se, että kansanhuumorin harrastajat tappoivat ainakin neljä ihmistä ja pieksivät ja pahoitelivät toista sataa, ei Niinistöä ollut jäänyt vaivaamaan.

   Polttopullot ovat varmaan tämän ajan ”kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä”. Pakolaisongelman tietävät kaikki, mutta eduskunnan edessä pidetyillä julkisilla kiihotuspuheilla sitä ei kyllä ratkaista. Pullot kyllä voivat ruveta lentelemään tiheämmin ja lopulta pitää esittää sekin kysymys, että onko tämä tarkoituskin.

  • 1.2

   Juha Ylä-Lahti sanoo

   Minna Ylitalo, tuo pätkä rajat kiinni-tapahtumasta oli erittäin ajatuksia herättävä. Minulle tuli välittömästi mieleen koko touhun samankaltaisuus 60-luvun Klu Klux Klanin kanssa. Ihan järjestöjen käyttämiä symboleja myöten. Esim. Defence Leaguen risti muistuttaa KKK:n vastaavaa. Kannattaa ehdottomasti katsoa Areenalta dokumentti Pohjois-Carolinan KKK:sta, jos se vain vielä on katsottavissa. Yhtymäkohtia on paljon monella tasolla. Liikkeiden sosioekonominen pohja, konservatiivisen retoriikan samankaltaisuus, white supremacy-ideologia, ”vihervasemmiston” ym. vastustus, samankaltaisten ulkoilmatapahtumien järjestäminen, katupartioiminen ym. Samaa on myös tietyn uskottavuuden ja militantismin välillä tapahtuva taitava tasapainoilu sekä julkisuudessa valkopesuun tietoisesti pyrkivä taktiikka, molempien liikkeiden omat avoimesti agressiiviset siipensä, niiden jäsenilleen antama voimakas kokemus elämän merkityksellisyydestä ja yhteisestä tarkoituksesta jne. Amerikkalaiset eivät ainakaan vielä tuolloin olleet syntyneet kansakuntana kypsyyteen, vaikka olivat taistelleet kansallissosialismia vastaan vain parikymmentä vuotta sitten.

 2. 2

  sanoo

  Minna Ylitalo: ” Lehdistö ei reagoinut yhtään mitenkään ”.

  Paikallinen Ilkka näkyy kirjoittaneen aiheesta. Minun silmääni Ilkan juttu on tuon Pediga-tapahtuman ennakkomainos täydellisine puhujalistoineen kaikkineen.

  Lisäksi jutun keskelle on jostakin syystä ympätty uutinen siitä, ettei yhtä puhujaa, Hirvisaarta, tulla syyttämää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/sein%C3%A4joen-mielenosoituksessa-puhuvat-my%C3%B6s-hakkarainen-ja-hirvisaari-1.1991681

 3. 3

  Kirsti Era sanoo

  Täytyyhän Persujen monikymmenpäisen eduskuntaryhmän näyttää, että kykenee edes johonkin. Vaikkapa sitten tekemään lain uudestaan. Tästä urotyöstä vielä kuullaan ensi eduskuntavaalien alla, sa mun sanoneen!

 4. 4

  Juha Pengerkoski sanoo

  Yksi olennainen ero pistää silmään voimassaolevan lainsäädännön ja kansalaisaloitteen välillä. Jälkimmäisessä sanamuoto on velvoittava (karkotetaan) kun taas lakitekstissä se on mahdollistava (voidaan karkottaa). Mikä käytännön merkitys tällä eroavaisuudella sitten tulisi olemaan (olettaen että aloite menisi läpi) riippuu hyvin pitkälti siitä miten suuren osan kohdalla karkotusprosessi on tähän mennessä päätetty aloittaa. Ilman tarkkoja tilastotietoja en lähtisi edes arvailemaan.

  • 4.1

   Saku Timonen sanoo

   Minä en näe siinäkään eroa. Aloitteen mukaan karkotetaan, paitsi niissä tapauksissa joissa karkotus varmuudella rikkoisi kansainvälisiä sopimuksia. Tämähän on tilanne jo nyt.

   • 4.1.1

    Juha Pengerkoski sanoo

    Ero tulee siinä, että nykyisellään voidaan jättää karkottamatta. Näin siis teorian tasolla, en tiedä mikä käytäntö on. Näin voisi oletettavasti toimia tilanteessa jossa yhden perheenjäsenen karkotuksella rangaistaisiin käytännössä koko perhettä. Rikoksesta riippuen tällaisessa tilanteessa tulisi voida käyttää harkintaa ja ottaa kokonaisuus huomioon. Jos velvoittava sanamuoto säädettäisiin lakiin, ei tätä harkinnan mahdollisuutta enää olisi. Karkotus olisi automaatio.

    • 4.1.1.1

     Jari Kähkönen sanoo

     Vielä kun keksit, että miten Suomen laki voisi velvoittaa vastaanottavaa maata tosiasiassa ottamaan karkoitettavan vastaan niin ajattelussasi olisi joku pointti. Karkotuspakko ilman tuomion/päätöksen realistista täytäntöönpano-odotetta on vain omiaan panemaan systeemin lyömään luontaisesti olemassaolevat mutkat suoriksi huomattavalla hallinnollisella julmuudella ja välinpitämättömyydellä. Tämä ei välttämättä ole ongelma, jos toimituksen kohde katsotaan jotenkin ihmisarvostaan vajaaksi tai jos syntyvää seurausta pystyy menetyksellisesti pakenemaan. Kumman ajattelit valita? Minulle ei käy kumpikaan.

     • 4.1.1.1.1

      stunned sanoo

      Hallitus varmaan toivoo, että asiasta selviää rahalla. Maksetaan jollekin valtiolle tai kolmannelle taholle, joka ottaa kaverin vastaan ja hoitaa omalla tavallaan. Sen jälkeen on kädet karkotetun kohtalosta pesty.

      Onhan näitä jo nyt. Kambodzha, Nauru, Papua-Uusi-Guinea, Manus, Joulusaari…

      Yhdysvallat esimerkiksi ulkoisti 911-iskun jälkeen kidutuksen Syyriaan ja muihin kolmansiin maihin. Yhdysvallat on myös karkottanut tuomionsa lusineita ei-kansalaisia Kambodzhaan ja Kiinaan. Joillakuilla näistä ei ole ollut mitään siteitä jäljellä karkotusmaihin, eivätkä edes kieltä osaa.

 5. 6

  Pekka Rantamäki sanoo

  Hetkinen!? Oliko unissakävelijä Herra Hakkarainen tuossa videolla HUMALASSA??? Eduskunnassa? Äkkiä puhallustestit kansanedustajille… (sori Teuvo, jos erehdyin. ethän nosta kunnianloukkaussyytettä?)

  • 6.1

   Itte mä tän väsäsin sanoo

   Ei Teuvo lähde käräjille. Perus-persujen menetelmänä on toistaiseksi ollut uhriutuminen.

   Jalkapallotermein filmaaminen: Ensin itse tönitään kaikkia ja kun joku tönäisee vähän takaisin, persu hyppää komeassa kaaressa itse erittämäänsä liemeen ja alkaa huutamaan tuomaria ja yleisöä apuun.

   Samalla nämä vaativat ”rikkojaansa” kohdeltavan lain edessä kuten muitakin ja vetoavat siihen, että persuthan täällä vain saavat tuomioita ja vieläpä vääriä. Ikuisena esimerkkinään Halla-ahon tapaus, jossa syytön persuraukkarukka silvottiin lain edessä väärien suvakki-juutalais-bilderberg-NWO -tuomareiden salaliiton toimesta siitä, että hän käytti sananvapauttaan, joka kuuluu kaikille ja kertoi paikan päällä eli vällyn alla jalasta pitäen tarkistamansa faktan siitä, että Muhammed olisi jotenkin vinksahtanut.

   Ei persun mukaan tuomittu siitä, että rikkoi lakia.

   Sitten kun menet kyllästyneellä äänellä sanomaan, että ”Pistähän jo naama kii!”, niin persu hyppää toisen kerran pää edellä rapakkoon ja ryhtyy kiljumaan, että ”Hei! Sunhan tässä piti olla sivistynyt ja mun niinku juntti, mut sähän tässä herjaat! Missäs se sun sivistys nyt on, suvakki? Just te ootte pahimpia rasisteja ite! Te vihaatte meitä lihaasyöviä valkoisia heteromiehiä siitä, että me just katotaan, ettei neekeri raiskaa sun akkaas?”

   Noin suuren suvakkien kiitollisuudenpuutteen ihan omalle kohdalleen huomattuaan persuhan miettii, että ketä tässä nyt pitäisi enemmän vihata, mamuja, hyysäreitä vai peräti epäreilua ”systeemiä”.

   ”Noita kahta ensimmäistä vois niiku huitoa pesismailalla, mut systeemi, se demorkatia vai mikäseoli, miten sitä potkis teräskärjillä munille? ”

   Näin se persu on radikalisoitunut puolipöljästä palstahäiriköstä fasismia (josta ei aatteena mitään tiedä) kannattavaksi Odin-katuhäiriköksi, joka saa lisää kierroksia eduskuntaankin ehtineiden fasistien peitejärjestöjen edustajien FB-höpinoista, persujen nyökytellen vaikenevista hallituskumppaneista ja lopuksi eduskunnan edessä pidetystä presidentin puheesta.

   • 6.1.1

    Saku Timonen sanoo

    Oli niin osuva kommentti, että sallin nimimerkin.

 6. 7

  Juha-Matti Karppi sanoo

  En edelleenkään ymmärrä miksi ajatus rikoksiin syyllistyneiden ja vankeusrangaistuksiin tuomittujen ulkomaalaisten karkottamisesta on joillekin niin kammottava ajatus. Sehän perustuu kahteen täysin loogiseen ajatukseen: 1. rikolliset suljetaan pois yhteiskunnasta ja 2. maan kansalaiset vankeusrangaistukseen ja ne joilla ei kansalaisuutta ole karkoituksella. Sen näkeminen rasistisena nimenomaan on rasistista, koska silloin jaotellaan ihmisiä ”rodun” mukaan, eikä kansalaisuuden.
  Lain muuttaaminen muotoon, jossa karkoitus on lähtökohta eikä mahdollisuus on siis täysin looginen, eikä sillä ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Se myös palvelee juuri sitä maahanmuuttajien enemmistöä joka ei minkäänlaisiin rikoksiin ole syyllistynyt.

  • 7.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei se ole ollenkaan kammottava ajatus. Se on jo laissa ja hyväksyn sen täysin. Kyse on siitä, että aloite on täysin turha, koska laki on jo olemassa.

  • 7.2

   stunned sanoo

   Aloitteen alullepanija on itsekin myöntänyt olleensa aloitetta laatiessaan epätietoinen siitä, että laissa on jo säädetty karkotuksesta. Hän luuli, että ketään ei voida maasta poistaa, ja niin luulivat valtaosa allekirjoittaneistakin.

   Persut eivät tästä välitä, vaan käyttävät turhaa lakialoitetta eduskunnassa performanssiin äänestäjilleen. Persut on Suomen GOP, Yhdysvaltain Republikaanien veljespuolue. Republikaanien taktiikka on ollut koko Obaman presidenttikauden se, että mikään ei kongressissa etene.

   http://www.hs.fi/kotimaa/a1428978525162

   ”Kansalaisaloite ulkomaalaisten karkottamisesta keräsi yli 50 000 nimeä – ”Kun tein aloitteen, en tiennyt, että laki on jo olemassa”

 7. 8

  Antti Helin sanoo

  Tässä ”voidaan karkottaa”/”karkottaa”-vatvaamisessa on ääneen lausumaton taka-ajatus, että viranomaiset joko laiskuuttaan tai resurssien puutteesta antavat rikollisten, jotka muuten voisi karkottaa, olla maassa. Katsos kun nyt he ”voivat” karkottaa, mikä tarkoittaa ettei ole ”pakko” karkottaa.

  Mikään ei vaan oikein tue tätä väitettä, kuin tietysti sellaisten ihmisten ölinä jotka allekirjoittavat tällaisia aloitteita.

  • 8.1

   Saku Timonen sanoo

   Ei, vaan kyse on kokonaisharkinnasta. Hallinnollisessa viranomaistoiminnassa on aina oltava mahdollisuus käyttää yksittäistapauksissa harkintaa.

   • 8.1.1

    Ossi Saresoja sanoo

    Luulen, että Antti viittasi aloitteen kannattajien uskomuksiin.

 8. 9

  Jarno Kääriäinen sanoo

  ”Tuomioista valittaminen on oikeus jonka pitäisi kuulua vain suomalaisille”. Mitä mä taas jouduin kuuntelemaan…

  • 9.1

   Väinö Lilius sanoo

   Haudoissaan pyörivät suuret suomalaiset aiheuttivat lievän maanjäristyksen.

 9. 10

  Petri Sakkinen sanoo

  ”Seuraavaksi varmaan joku laatii kansalaisaloitteen, jossa esitetään rikosten tekemisen kieltämistä ja niihin syyllistyneiden rankaisemista.”

  Ellei muistini petä, USA:n kaikkien aikojen paras presidentti Ronald Reagan sanoi eräässä TV-haastattelussa, että koska USA on vapaa maa, siellä on myös vapaus olla rikollinen.

 10. 11

  Jari Kähkönen sanoo

  Lakialoite on populistinen poliittinen muuvi, jonka ainoa tarkoitus on maksimaalinen kontroversiaalisuus ja kahtajakautuneisuus, koska ei ole sellaista julkisen elämän mekanismia, joka selittäisi sanotun aloitteen idiotiaksi sekä olisi omiaan marginalisoimaan näin toimivat vieden heidän kannatuksensa. Tämä olisi sitä todellisten avointen sekä kansalaisyhteiskuntien pääkirjoitus- ja johtavien artikkelien tason yhteiskunnallista vaikuttamista, mutta harvalla jos kenelläkään niiden parissa toimivilla on tähän kykyä. Siksi Halla-ahokin männäpuoluekokouksen pääpuhujana omisti tuolle ihmisjoukolle niinkin paljon myrkyllisiä sanoja. Jos taso on nytkin heikko niin kaikkein viimeksi sen toivotaan tästä nousevan, jottei koskaan jouduttaisi nenäkkäin tasavahvan tai peräti voimakkaamman vastustajan kanssa. Vahvan järjen sanan puuttuessa mennään tunteella, alhaisimman yhteisen nimittäjän mukaan tai suorastaan primitiivireaktiolla, kun persusta törähtää.

 11. 12

  AMK sanoo

  Olisi mielenkiintoista tietää mitä uusia ja jänniä lakia herrat suunnittelevatt salaisissa kokouksissaan tällä hetkellä?Ja ei aikaakaan kun ne vain putkahtavat yllätyksenä kansalaisten tietoisuuteen,hämätään ihmisiä maanmuuttoasioilla ja tehdään ns. seläntakana veronkorotuksia yms kivaa tavallisten ihmisten pään menoksi.”Rehellisyys maan perii” ei kuulu politiikan kuvioihin.

  • 12.1

   AMK sanoo

   Tavallisena ihmisenä pidän ihmistä joka tietää työttömyydestä jotain muutakuin tokaisut laiskoista työtä vieruksevista sohvalla makaajista kaljanlittaajista.Ei päättäjät tiedä mitä työttömyys on kukaan heistä ei edes tunne yhtäkään työtöntä ja silti he ovat innolla heitä ns, auttamassa palkattoman ….sori ei kuulunut asiaan,mutta eiköhän siellä jo uutta lakia ole valmisteilla työttömille.Kohtahan ikuisuuskarenssilla olevat pääsevät työmarkkinatuelle 2017,ei muutakuin kuntouttavaa työtoimintaa???