Säädetään voimassaoleva laki

Eduskunta on keskustellut kansalaisaloitteesta rikokseen syyllistyneiden ulkomaalaisten karkottamisesta. Kuten uutisen videonauhasta näkyy, niin moukkamaisuus on nykyisin salonkikelpoista. Vielä pari vuotta sitten Teuvo Hakkarainen olisi joutunut eduskunnan puhemiehen puhutteluun, mutta nyt häntä kiitellään kansanmiehen syvien tuntojen tulkitsijana.

Minä kiittelen häntä ja muita aloitteen kannattajia typeryyden ja tietämättömyyden tulkitsijoina. Aloitetta ovat kannattaneet vain perussuomalaiset eli vain he eivät ole vieläkään tajunneet, että aloitteessa vaadittu laki on olemassa. Se huomattiin jo viime keväänä.

Kansalaisaloitetta ei ole kirjoitettu lakitekstin muotoon, vaan se on vapaasti muotoiltu:

Uuden lain mukaan vakaviin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset karkotettaisiin vankeusrangaistuksen pituudesta riippumatta. Poikkeus tehtäisiin vain niissä tapauksissa, joissa karkotus ”varmuudella” rikkoisi kansainvälisiä sopimuksia.

Me allekirjoittajat vaadimme muutosta nykyiseen lainsäädäntöön, että jatkossa rikokseen syyllistynyt ulkomaalainen maahanmuuttaja voitaisiin karkottaa maastamme ja asettaa maahantulokieltoon, sekä hänen oleskelulupansa voitaisiin mitätöidä samantien.

Tällainen laki siis on jo olemassa. Ulkomaalaislain 149 §:n mukaan maasta voidaan karkottaa oleskeluluvalla oleskellut ulkomaalainen:

1) joka oleskelee Suomessa ilman vaadittavaa oleskelulupaa;

2) jonka on todettu syyllistyneen rikokseen, josta on säädetty enimmäisrangaistuksena vähintään yksi vuosi vankeutta taikka jonka on todettu syyllistyneen toistuvasti rikoksiin;

3) joka on käyttäytymisellään osoittanut olevansa vaaraksi muiden turvallisuudelle; taikka

4) joka on ryhtynyt taikka jonka voidaan aikaisemman toimintansa perusteella tai muutoin perustellusta syystä epäillä ryhtyvän Suomessa kansallista turvallisuutta vaarantavaan toimintaan.

Myös pakolaisen saa karkottaa. Häntä ei kuitenkaan saa karkottaa kotimaahansa tai pysyvään asuinmaahansa, johon nähden hän on edelleen kansainvälisen suojelun tarpeessa. Pakolaisen saa karkottaa vain valtioon, joka suostuu ottamaan hänet vastaan. Tämäkin lainkohta vastaa aloitteessa vaadittua.

Laki myös toimii. Nykyisin maasta karkotetaan vuosittain yli 250 henkilöä.

migri kark

Lähde: Maahanmuuttovirasto

(Täytäntöönpannuista päätöksistä ei ole tilastoja, kuten Migri ilmoittaa. Syytä siihen en minä tiedä, joten älkää kysykö sitä minulta.)

Nyt onnistuttiin yli 50 000 henkilön voimin saamaan eduskuntakäsittelyyn aloite, jossa esitetty laki on jo olemassa ja toimii. Aloite on myös ristiriitainen itsensä kanssa. Siinä vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista. Jo nykyisin voidaan karkottaa sellaisen rikokseen perusteella, josta voidaan tuomita vähintään vuoden vankeuteen. Vuoden mittaista vankeutta ei siis edes tarvitse tuomita, vaan pelkkä mahdollisuus siihen riittää.

YK:n kansainvälisen rikollisuuden vastaisen yleissopimuksen mukaan vakava rikos on sellainen, josta voidaan tuomita vähintään neljä vuotta vankeutta. Koska aloitteessa vaaditaan vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista, niin siinä itse asiassa vaaditaan nykyistä käytäntöä lievennettäväksi.

Karkottamisessa on oikeasti ihan yleismaailmallinen ongelma, mutta se ei tällä aloitteella ratkea. On olemassa sellaisia rikoksentekijöitä, joita edes heidän kotimaansa ei huoli takaisin. Niissä tapauksissa ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin yrittää hoitaa asia diplomaattisin keinoin ja saada lähtömaa myötämieliseksi. Jos se ei onnistu, niin on toimittava samoin kuin kotoperäisten rikoksentekijöiden kanssa eli yritettävä sopeuttaa heidät yhteiskuntaan.

Tämä kansalaisaloite on turha ja heittää ikävän varjon koko kansalaisaloitteen ylle. Sen suosio osoitti, että näköjään kuka tahansa voi vaatia mitä tahansa lakia vaikka kännissä ja läpällä. Kun aihe on riittävän raflaava, niin yhtä tietämättömiä allekirjoittajia näkyy löytyvän ja eduskunta pääsee puhumaan asiasta. Seuraavaksi varmaan joku laatii kansalaisaloitteen, jossa esitetään rikosten tekemisen kieltämistä ja niihin syyllistyneiden rankaisemista.

***
Kommentointi vain omalla etu- ja sukunimellä, jos kanssani ei ole sovittu nimimerkin käytöstä. Moderoinnista ei ole valitusoikeutta.

Kommentit (26)
 1. Minna Ylitalo
  12.2.2016, 11:22

  Moukkamaisuudesta puheen ollen.

  Hallituspuolueen kansanedustaja (ps) Teuvo Hakkarainen nimitteli turvapaikanhakijoita kamelikuskeiksi islamofobisten fundispatrioottien Pegida-tapahtumassa Seinäjoen Kauppatorilla lauantaina 6.2.16. Lehdistö ei reagoinut yhtään mitenkään mitenkään siihen, että hallituspuolueen kansanedustaja puhuu saksalaisen natsiaatteen euroopanvaltaukseen tähtäävässä tilaisuudessa. (Tapahtuma: https://www.youtube.com/watch?v=UnnSYUtettE)

  Vielä jonkin aikaa sitten Olli Immonen (ps) sentään joutui fb-päivityksen jälkeen lähtemään ulkomaille poliittiseksi mielipidepakolaiseksi. Mutta se oli silloin ja nyt on nyt. Nykypäivän Suomessa Hakkarainen seisoo eduskunnassa rinta rottingilla ja jatkaa turvapaikanhakijoiden nimittelyä maahantunkeutujiksi.

  Saksalainen kansallismielinen liike saa ilmiselvästi lehdistön ja eduskunnan hiljaisen hyväksynnän, mutta minulla olisi vielä sellainen vaatimaton pyyntö, että eduskunnassa pidettäisiin sentään kiinni niistä alkeellisimmista käytöstavoista.

  1. Persujen mukana Suomeen pesiytynyt salonkikelpoinen tollous ei tarvitse sen enempää asiaperusteluja kuin käytöstapojakaan. Soinin nosteessa politikoimaan on päässyt edustava kokoelma Huhtasaarta, Niikkoa, Immosta, Hakkaraista etc. , joille yhteistä ovat enemmän tai vähemmän ääliömäiset ulostulot ja se, että kaikki he kehuvat edustavansa ”kansan syviä rivejä”, ”kansan todellista ääntä”. Sitä varmaan koki edustavansa Jussi Niinistökin (ps) luonnehtiessaan Lapuan liikkeen muilutuksia ”… juurevalla kansanhuumorilla ryyditetyksi hevosenleikiksi”. Se, että kansanhuumorin harrastajat tappoivat ainakin neljä ihmistä ja pieksivät ja pahoitelivät toista sataa, ei Niinistöä ollut jäänyt vaivaamaan.

   Polttopullot ovat varmaan tämän ajan ”kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä”. Pakolaisongelman tietävät kaikki, mutta eduskunnan edessä pidetyillä julkisilla kiihotuspuheilla sitä ei kyllä ratkaista. Pullot kyllä voivat ruveta lentelemään tiheämmin ja lopulta pitää esittää sekin kysymys, että onko tämä tarkoituskin.

  2. Juha Ylä-Lahti
   12.2.2016, 13:54

   Minna Ylitalo, tuo pätkä rajat kiinni-tapahtumasta oli erittäin ajatuksia herättävä. Minulle tuli välittömästi mieleen koko touhun samankaltaisuus 60-luvun Klu Klux Klanin kanssa. Ihan järjestöjen käyttämiä symboleja myöten. Esim. Defence Leaguen risti muistuttaa KKK:n vastaavaa. Kannattaa ehdottomasti katsoa Areenalta dokumentti Pohjois-Carolinan KKK:sta, jos se vain vielä on katsottavissa. Yhtymäkohtia on paljon monella tasolla. Liikkeiden sosioekonominen pohja, konservatiivisen retoriikan samankaltaisuus, white supremacy-ideologia, ”vihervasemmiston” ym. vastustus, samankaltaisten ulkoilmatapahtumien järjestäminen, katupartioiminen ym. Samaa on myös tietyn uskottavuuden ja militantismin välillä tapahtuva taitava tasapainoilu sekä julkisuudessa valkopesuun tietoisesti pyrkivä taktiikka, molempien liikkeiden omat avoimesti agressiiviset siipensä, niiden jäsenilleen antama voimakas kokemus elämän merkityksellisyydestä ja yhteisestä tarkoituksesta jne. Amerikkalaiset eivät ainakaan vielä tuolloin olleet syntyneet kansakuntana kypsyyteen, vaikka olivat taistelleet kansallissosialismia vastaan vain parikymmentä vuotta sitten.

 2. Pauli Hyvölä
  12.2.2016, 11:55

  Minna Ylitalo: ” Lehdistö ei reagoinut yhtään mitenkään ”.

  Paikallinen Ilkka näkyy kirjoittaneen aiheesta. Minun silmääni Ilkan juttu on tuon Pediga-tapahtuman ennakkomainos täydellisine puhujalistoineen kaikkineen.

  Lisäksi jutun keskelle on jostakin syystä ympätty uutinen siitä, ettei yhtä puhujaa, Hirvisaarta, tulla syyttämää kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

  http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/sein%C3%A4joen-mielenosoituksessa-puhuvat-my%C3%B6s-hakkarainen-ja-hirvisaari-1.1991681

Kommentointi suljettu.