Jo oli aikakin

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi eilen lakkautettavaksi sekä natsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen että sille omalla toiminnallaan rahaa rahaa keränneen Pohjoinen Perinne ry:n. Päätös ei vielä ole lainvoimainen, joten saatamme vielä joutua näkemään natsien marssivan oman lippunsa alla Suomen täyttäessä sata vuotta. Tosin sen ei pitäisi enää olla mahdollista, sillä yhdistyslain 45 §:n mukaan oikeuden lakkauttaman yhdistyksen toiminta on heti lopetettava.

Liikkeen historia on hengästyttävä. Vuonna 2010 kaasuisku Helsinki Pride -kulkueeseen, 2011 kokoomuksen vaalikojun työntekijöiden kimppuun hyökkääminen, 2012 Dan Koivulaakson kimppuun käyminen kaasusumuttimella kirjanesittelytilaisuudessa, 2012 satunnaisen ohikulkijan pahoinpitely Hartolan markkinoilla, 2012 rasisminvastustajaksi mielletyn henkilön pahoinpitely hänen kotiovellaan Tampereella, 2013 Jyväskylän kirjastoisku, 2013 laiton henkilörekisteri, 2014 ulkomalaistaustaisen henkilön pahoinpitely Myyrmäessä, 2015 väkivalta Jyväskylässä, 2016 törkeä pahoinpitely ja mahdollinen kuolemantuottamus Helsingin Rautatientorilla. Tästä viimeisestä teosta liike palkisi näyttävästi tekijän, vaikka naamioikin palkitsemisen syyksi muka muut ansiot liikkeen toiminnassa.

Kirjoitin ensimmäisen kerran silloin Suomen Vastarintaliikkeen nimellä toimivasta järjestöstä huhtikuussa 2010, jolloin se oli vain yön pimeydessä hiippaileva pieni tarranliimaajaporukka. Jo silloin sen ohjelma kertoi ihan selvää kieltään tavoitteista. Sen jälkeen olen palannut aiheeseen silloin tällöin, mutta eipä se ole paljon kiinnostanut. Ei edes silloin, kun SVL alkoi syyllistyä väkivaltarikoksiin julkisilla paikoilla keskellä päivää. Ei edes silloin, kun natsit alkoivat marssia kaduillamme eikä vielä silloinkaan, kun natsit omivat itsenäisyyspäivän viettämisen ja hämäsivät osan kansaa liittymään soihtumarssiin ensimmäisen kerran. Toisella kertaa marssia edeltävässä ohjelmassa oli jo mukana hallituspuolueen kansanedustajakin, mutta eipä asia jaksanut ketään kiinnostaa.

612-soihtukulkue järjestetään tänäkin vuonna, ja toivottavasti järjestäjät tekevät natseihin viimeinkin selvän pesäeron. Tähän asti natsit ovat siinäkin tapahtumassa verhoutuneet isänmaallisuuden valepukuun. Suomen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen väkivalloin yhteispohjoismaisen kansallissosialistisen valtion tieltä ei ole isänmaallista.

Demokratia heräsi puolustamaan itseään. Järjestön tarkoitus on koko ajan ollut laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen väkivalloin, mutta eivät he itsekään ole uskoneet sen toteutuvan. Sen sijaan liike on kerännyt joukkoonsa väkivaltaa ihannoivia ja pelon lietsontaan halukkaita uhoajia. Joillain poliitikoillamme on ollut enemmän tai vähemmän verhottua halua tehdä liikkeen kanssa yhteistyötä.

Jo eilen alkoi parku poliittisesta poliisista, Demlan mädättämästä oikeuslaitoksesta ja isänmaallisiin suomalaisiin kohdistuvasta vainosta ja kansanmurhasta. Parkujat näyttävät pelkäävän, että heille tehdään se, mitä he itse ovat avoimesti kertoneet haluavansa tehdä muille, eli vähintään tapetaan. Pelko on ihan turha. Sananvapaus, mielipiteenvapaus ja kokoontumisvapaus ovat ennallaan, mutta yhteiskunta näytti hyväksyttävän toiminnan selkeän rajan. Demokratian ei tarvitse sietää demokratian väkivaltaiseen kumoamiseen pyrkiviä järjestöjä.

Demokraattinen yhteiskunta on pitkämielinen, mutta ei se ihan mitä tahansa loputtomiin siedä.

gif-indiana-jones-hate

EDIT: 1.12.2017 klo 14.30: Lisätty toiseen kappaleeseen maininta yhdistyslain 45 §:stä.

Kommentit (40)
  1. Mauri Pulkkinen
    1.12.2017, 11:34

    Yhdistyslaissa on selkeät pykälät, millaiset yhdistykset ovat kiellettyjä tai mikä ei voi olla yhdistyksen tarkoitus. Rekisteröimätön yhdistys on hankalampi tapaus. Silti ihmetyttää, että asiassa edetään pitkän kaavan mukaan. Käräjäoikeutta on käyty pitkään ja valitus hoviin on lähes varma.

    Minun korvissani särähti Tarastin lähes tulkoon neuvoilta kuullostaneet ohjeet uutislähetysten yhteydessä, miten kyseinen väki voi toimia ilman yhdistysmuotoa ja mahdollisuudesta perustaa uusi yhdistys. Juridisesti kaikki meni varmaan oikein, mutta itse olisin toivonut painopisteen pysymistä siinä, miksi PVL:n yms. toiminta on kiellettyä ja karkeasti hyvien tapojen vastaista.

    Kaikilla ei ole samanlaista allergiaa natsien ja rasistien liepeillä kuin minulla.

    1. Pekka Potka
      1.12.2017, 11:38

      Omasta mielestäni on tärkeää, että mennään ”pitkän kaavan” mukaan, koska tässä on kuitenkin ensimmäinen toiminnan kieltäminen sitten 70-luvun. Pitkän kaavan mukaan tulee asiat julkisuuteenkin paremmin perusteluin mm. Ihmisoikeuksien ja sananvapauden suhteen osalta.

  2. Pekka Potka
    1.12.2017, 11:34

    Viime vuonna 612-marssi oli tarkoitus järjestää ”ilman tunnuksia”. Kuten Sakun toimintalista näyttää, tahti on kiihtyvää, joten tänä vuonna nähdään jokainen riimulipun riekalekin marssilla.

Kommentointi suljettu.