Uuninpankkopoika Saku Timonen
Uuninpankkopoika Saku Timonen

Jo oli aikakin

Pirkanmaan käräjäoikeus määräsi eilen lakkautettavaksi sekä natsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen että sille omalla toiminnallaan rahaa rahaa keränneen Pohjoinen Perinne ry:n. Päätös ei vielä ole lainvoimainen, joten saatamme vielä joutua näkemään natsien marssivan oman lippunsa alla Suomen täyttäessä sata vuotta. Tosin sen ei pitäisi enää olla mahdollista, sillä yhdistyslain 45 §:n mukaan oikeuden lakkauttaman yhdistyksen toiminta on heti lopetettava.

Liikkeen historia on hengästyttävä. Vuonna 2010 kaasuisku Helsinki Pride -kulkueeseen, 2011 kokoomuksen vaalikojun työntekijöiden kimppuun hyökkääminen, 2012 Dan Koivulaakson kimppuun käyminen kaasusumuttimella kirjanesittelytilaisuudessa, 2012 satunnaisen ohikulkijan pahoinpitely Hartolan markkinoilla, 2012 rasisminvastustajaksi mielletyn henkilön pahoinpitely hänen kotiovellaan Tampereella, 2013 Jyväskylän kirjastoisku, 2013 laiton henkilörekisteri, 2014 ulkomalaistaustaisen henkilön pahoinpitely Myyrmäessä, 2015 väkivalta Jyväskylässä, 2016 törkeä pahoinpitely ja mahdollinen kuolemantuottamus Helsingin Rautatientorilla. Tästä viimeisestä teosta liike palkisi näyttävästi tekijän, vaikka naamioikin palkitsemisen syyksi muka muut ansiot liikkeen toiminnassa.

Kirjoitin ensimmäisen kerran silloin Suomen Vastarintaliikkeen nimellä toimivasta järjestöstä huhtikuussa 2010, jolloin se oli vain yön pimeydessä hiippaileva pieni tarranliimaajaporukka. Jo silloin sen ohjelma kertoi ihan selvää kieltään tavoitteista. Sen jälkeen olen palannut aiheeseen silloin tällöin, mutta eipä se ole paljon kiinnostanut. Ei edes silloin, kun SVL alkoi syyllistyä väkivaltarikoksiin julkisilla paikoilla keskellä päivää. Ei edes silloin, kun natsit alkoivat marssia kaduillamme eikä vielä silloinkaan, kun natsit omivat itsenäisyyspäivän viettämisen ja hämäsivät osan kansaa liittymään soihtumarssiin ensimmäisen kerran. Toisella kertaa marssia edeltävässä ohjelmassa oli jo mukana hallituspuolueen kansanedustajakin, mutta eipä asia jaksanut ketään kiinnostaa.

612-soihtukulkue järjestetään tänäkin vuonna, ja toivottavasti järjestäjät tekevät natseihin viimeinkin selvän pesäeron. Tähän asti natsit ovat siinäkin tapahtumassa verhoutuneet isänmaallisuuden valepukuun. Suomen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen väkivalloin yhteispohjoismaisen kansallissosialistisen valtion tieltä ei ole isänmaallista.

Demokratia heräsi puolustamaan itseään. Järjestön tarkoitus on koko ajan ollut laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoaminen väkivalloin, mutta eivät he itsekään ole uskoneet sen toteutuvan. Sen sijaan liike on kerännyt joukkoonsa väkivaltaa ihannoivia ja pelon lietsontaan halukkaita uhoajia. Joillain poliitikoillamme on ollut enemmän tai vähemmän verhottua halua tehdä liikkeen kanssa yhteistyötä.

Jo eilen alkoi parku poliittisesta poliisista, Demlan mädättämästä oikeuslaitoksesta ja isänmaallisiin suomalaisiin kohdistuvasta vainosta ja kansanmurhasta. Parkujat näyttävät pelkäävän, että heille tehdään se, mitä he itse ovat avoimesti kertoneet haluavansa tehdä muille, eli vähintään tapetaan. Pelko on ihan turha. Sananvapaus, mielipiteenvapaus ja kokoontumisvapaus ovat ennallaan, mutta yhteiskunta näytti hyväksyttävän toiminnan selkeän rajan. Demokratian ei tarvitse sietää demokratian väkivaltaiseen kumoamiseen pyrkiviä järjestöjä.

Demokraattinen yhteiskunta on pitkämielinen, mutta ei se ihan mitä tahansa loputtomiin siedä.

gif-indiana-jones-hate

EDIT: 1.12.2017 klo 14.30: Lisätty toiseen kappaleeseen maininta yhdistyslain 45 §:stä.

Kommentit (40)

 1. Mauri Pulkkinen

  Yhdistyslaissa on selkeät pykälät, millaiset yhdistykset ovat kiellettyjä tai mikä ei voi olla yhdistyksen tarkoitus. Rekisteröimätön yhdistys on hankalampi tapaus. Silti ihmetyttää, että asiassa edetään pitkän kaavan mukaan. Käräjäoikeutta on käyty pitkään ja valitus hoviin on lähes varma.

  Minun korvissani särähti Tarastin lähes tulkoon neuvoilta kuullostaneet ohjeet uutislähetysten yhteydessä, miten kyseinen väki voi toimia ilman yhdistysmuotoa ja mahdollisuudesta perustaa uusi yhdistys. Juridisesti kaikki meni varmaan oikein, mutta itse olisin toivonut painopisteen pysymistä siinä, miksi PVL:n yms. toiminta on kiellettyä ja karkeasti hyvien tapojen vastaista.

  Kaikilla ei ole samanlaista allergiaa natsien ja rasistien liepeillä kuin minulla.

  • Pekka Potka

   Omasta mielestäni on tärkeää, että mennään ”pitkän kaavan” mukaan, koska tässä on kuitenkin ensimmäinen toiminnan kieltäminen sitten 70-luvun. Pitkän kaavan mukaan tulee asiat julkisuuteenkin paremmin perusteluin mm. Ihmisoikeuksien ja sananvapauden suhteen osalta.

 2. Pekka Potka

  Viime vuonna 612-marssi oli tarkoitus järjestää ”ilman tunnuksia”. Kuten Sakun toimintalista näyttää, tahti on kiihtyvää, joten tänä vuonna nähdään jokainen riimulipun riekalekin marssilla.

 3. Virva Itäranta

  Kerrankin Suomessa saa hurrata hurraata pitkästä aikaa! Tuntuu kuin kirkas valo olisi lopultakin tuikahtanut esiin paksun, harmaan sumuverhon takaa. Pienestä reiästä tosin. Mutta kuitenkin. Toivon mukaan se laajenee moneen suuntaan ja ihmiset tulevat ulos koloistaan. Ja järkiinsä. Emme voi sallia mitä tahansa. Toivon, että katse kohdistuu seuraavaksi kaikkeen muuhunkin, mikä on epäoikeudenmukaista tässä maassa. Kun kerran alkuun päästiin.

  Eli tämä päätös laittaa natsiudelle toppi on valtava mullistus! Se herätti Toivon.

  Kiitos taas, Saku hykerryttävästä kirjoituksesta. En tiennyt nauraako vai hyppiä! Varsinkin natsiliikkeen toiminnan kuvaus: ”yön pimeydessä hiippaileva pieni tarranliimaajaporukka” veti hervottomaksi.

  Kyllä tästä vielä noustaan!

  • Kirsi Huotari

   Täällä Kainuussa (jo avohakattujen korpien tuulisilla aukeilla, vaikka ei liitykään suorasti tähän ja vaikka liittyykin tähän oikeudenmukaisuuden halventamiseen) kajahtaa Isänmaa! Äidinkasvot! -tunnepitoinen ja siltikin epäuskoinen huudahdus. Parikymmentä vuotta demokratian polkemisen kiihtyvää kopinaa seuratessani ja sen uhrien tilanteita surressani on käynyt mielessä muutto. Pois. Onneksi meillä on sanoittajia. Kiitos Saku.

 4. Jussi Parviainen

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/29/ulkolinja-fifa-jalkapallon-mata-perhe-jalkapallopomon-ex-naisystava-kertoo
  Tässäpä hiippailee jo sitten isommat ”tarranliimaajaporukat” työn touhussa!

 5. Lea Vuorenmäki

  Onnea Suomalaiset kun toimitte näin. Valitettavasti on Ruotsissa laki jossa ei voi näin toimia. Että mellakat täällä jatkuvat. Mutta mehän tiedämme että Ruotsin kautta yö aikaan tuotiin Saksalaisia Natzeja ja sota varusteita Pohjois Suomeen salaa. Ruotsin hallituksen, Mannerheimin sekä presidentti Rydin se hyväksymällä luvalla. Katsoin eilen television ohjelmaa jossa käytiin läpi Suomen veriset sodat. Sanallakaqan ei kerrottu Miksi Venäjä hyökkäsi Suomeen välirauhan aikana. Syy oli kun Suomi ei lopettanut sota varustelua Saksan kanssa, vaan jatkoi yhteistyötä Natzi Saksan kanssa. Venäjä näki siinä vaaran ja näin ollen ainoa keino oli hyökätä Suomeen. Hyvin paljon oleellista oli ohjelmasta jätetty pois. Ja osittain sai spdan kulusta väärän kuvan. Ja sodan jälkeinen aika monelle meistä oli raskasta aikaa joka kuvastuu vielä tänäkin päivänä elämässämme-

  • Pekka Potka

   Saksa miehitti Norjan vuonna 1940 estääkseen länsivaltoja (lähinnä Englanti) estääkseen lähinnä Englannilta pääsyn Ruotsin malmikentille. Oli aivan hiuskarvan varassa, että Saksa ei miehittänyt Ruotsia. Ruotsi joutui myöntymään sekä malmitoimituksiin Saksaan että saksalaisten (”lomalaisten”) kauttakulkuoikeuksiin. Saksa olisi miehittänyt Suomen, jos Suomi ei olisi lähtenyt Saksan rinnalle. Mitään apua lännestä ei ollut tarjolla niin Ruotsille kuin Suomellekaan. Suomessa tajuttiin jo 1942, että Saksa ei tule voittamaan sotaa, ja lähdettiin valmistautumaan siihen. Kannattaisi tutkia sen ajan valtapolitiikkaa, että ei tarvitsisi jeesustella tehdyistä ratkaisuista, jotka kuitenkin päätyivät säilyttämään kummankin maan itsenäisyyden ja estivät kummankin maan päätymisen kokonaan sodan tuhoamiksi.

   Historiasta pitää oppia ettei tarvitsisi toistaa samoja virheitä jatkuvasti.

  • Petri Sakkinen

   Ruotsi oli hankalassa tilanteessa ja pitkälti saksalaismielinenkin, mutta toisaalta myös antoi norjalaiselle vastarintaliikkeelle ainakin jonkin verran tukea. Tai siis ainakin ruotsalaiset antoivat.

 6. Lea Vuorenmäki

  Hitleri ja Stalini sopivat keskenään, Stali ottaisi Suomen ja Hitleri Baltianmaat.Mutta sopimus ei pitänyt vaan Hitleri neuvotteli Mannerheimin ja Rydin kanssa uuden liiton ja mitenkä Suomi tekisi suur Suomen ja Hittleri ottaisi Baltian ja oli menossa Moskovaan, mutta ei onnistunut siinä. Rauhan neuvotteluissa Ranska ,Englanti pakottivat Suomen allekirjoittamaan Rauhan Venäjän kanssa. Vasta sitten kun Englanti julisti Suomelle sodan ja lähetti lentolaivastonsa Suomenlahdelle jossa tulitti Suomen laivastoa suostui Suomen äärioikeisto kirjoittamaan alle rauhan sopimuksen. Historiaa voidaan kirjoittaa monella tavalla ja siitä jätetään pois ne kohdat jotka eivät sovi omalle periaatteelle. se olemme nähneet aikojen kuluessa, mutta totuus on aina karvas sille joka häviää. Lehmä kauppoja on tehty ja tehdään jatkuvsti, ilman että ihmiset eivät saa koskaa koko totuutta tietoonsa.

  • Jyrki Lindell

   Mielenkiintoista historiaa Lea Vuorenmäki on lukenut. Englanti julisti sodan Suomea vastaan 06.12.1941 ja ainoa sotatoimi Suomea vastaan oli Liinahamarin sataman pommitus Petsamossa 30.06.1941.

   • Saku Timonen

    Eipä nyt ruveta keskustelemaan sotahistoriasta tämän enempää.

    • Kimmo Rossinen

     Samaa mieltä, eipä sotahistoria kuulune tänne. Mutta en vain voinut vastustaa kiusausta kertomalla Lealle, että Paasikiven päiväkirjat ovat kehittävää luettavaa. Mannerheimin muistelmiin tulee suhtautua varauksella. Wolf Halstiin kannattaa ehdottomasti perehtyä. Lisäksi tuoreimpana historijoitsijana Teemu Keskisarja on varsinainen velho!

  • Pekka Potka

   Niin, Englanti julisti sodan Suomelle itsenäisyyspäivänä 6.12.1941. Silloin ei käyty vielä mitään rauhanneuvotteluja vaikka Churchill ja Mannerheim olivatkin olleet kirjeenvaihdossa myös sodan tapahtumista. Englanti ei missään vaiheessa sodan aikana toiminut Suomenlahdella. (Heidän pommikoneensa lensivät muutamaan otteseen Pohjois-Ruotsin ja -Suomen yli matkalla Skotlannista Arkangelin/Murmannin alueelle ja sieltä Pohjois-Norjaan ja sitten takaisin. Mutta tällöinkään Suomen alueelle ei kohdistunut mitään. Ainoa konkreettinen teko oli epäonnistunut hyökkäys Liinahamarin satamaa vastaan Pohjoisen Jäämeren avustussaattueiden yhteydessä.) Eiköhän tämä aihe olisi syytä jättää tähän ja kunnioittaa blogistia pysymällä blogin aiheessa. Siinä meille kummallekin on natseja tarpeeksi.

 7. Lea Vuorenmäki

  Saksa tarvitsi rautaa sota tarvikkeiden valmistukseen. jota nämä maat luovuttivat vapaa ehtoisesti ja samalla tienasivat hyvin. Englanin julistaessa sodan Suomelle ja lähettivät lentolaivastonsa Suomen lahdelle pommittamaan Suomen laivastoa vasta silloin suostui Suomen ääri oikeisto kirjoittamaan rauhan sopimuksen Venäjän kanssa. Historiaa kirjoitetaan ja luetaan, monella tavalla ja jätetään pois se joka ei sovi omalle periaatteelle. niin myös tässä aiheessa.

  • Esa J.

   Lea, lentolaivasto? Tulee mieleen saksankielen sana ”Luftflotte”, joka oli ilmavoimien eli Luftwaffen muodostelma. Englantilaisilla oli tosin ”Air Fleet”, mutta sitä ei käytetty samalla tavoin kuin Luftflottea, vaan käytössä oli ainakin 1944 järjestetty ”Air Force”. Esimerkkinä Normandian maihinnousussa käytetty ”2nd Tactical Air Force”.

   Tietääkseni Saksa tarvitsi myös ruotsalaisia SKF:n kuulalaakereita, oman kuulalaakerituotantonsa lisäksi. Sitten vinoilua: Venäjää ei tuolloin ollut vaan Neuvostoliitto!

   Muuten, tutustupa hiukan aiheeseen ”yhdyssanojen oikein kirjoittaminen”.

 8. Katja Saastamoinen

  Vähän pelkään sitä, että tämä päätös vain lisää svl:n jäsenten käyttämää väkivaltaa. Syrjäytyneiden ihmisten oikeuksien kaventaminen ei ole hyvä asia. Mikä estää heitä nytkään kokoontumasta? Ei mikään.

  • OK

   Juu, ei pidä puuttua natsien toimintaan, jotta he eivät pahastu ja rupea väkivaltaisiksi…???

  • Pekka Potka

   He ovat tähänkin asti järjestäneet ”tempauksensa” yksityisen henkilön ilmoituksella. Suomessa on kokoontumisvapaus, joten he voivat kokoontua yksityisesti. Sen sijaan he eivät saa enää näyttää mitään tunnuksia yhdessä julkisuudessa, he eivät saa kerätä rahaa millään tavalla, he eivät saa pitää nettisivuja tai julkaista mitään. Se estää kaiken yhdessä näkymisen. Lisäksi tämä päätös, sikäli kuin se pysyy voimassa hovioikeudessa, asettaa rajan kaikille muille samankaltaista toimintaa halajaville. Kyllä päätös on merkittävä, vaikka se ei jo toisensa tuntevien jonkinlaista puuhastelua estäisikään. Se estää syövän leviämistä.

  • Rintsu

   ”Syrjäytyneiden ihmisten oikeuksien kaventaminen”

   Jos Vilpertti 5v tahtoo hiekkalaatikolla särkeä muiden neppisautot, tyrkätä Liisan rapakkoon ja töhriä keinut kakalla niin Vilpertille sanotaan, että et saa.
   Ikävä kyllä siinä joudutaan puuttumaan Vilpertin oikeuksiin ja kaventamaan hänen ilmaisunvapauttaan.

   • Rosa Warski

    Heh, noinhan se menee 🙂

    Samaa periaatetta olisi hyvä soveltaa muuallakin yhteiskunnassa. Monelle ”aikuiselle” tekisi todella hyvää napakka päiväkotitädin käsky, että lelut jaetaan ja tappelu loppuu nyt.

  • Hanna

   Syrjäytyneitä natsit epäilemättä ovat, mutta fiksumman harrastuksen voisivat hankkia. Vai eikö?
   Moni on liikkeen jättänyt, kehittynyt ihmisenä ja sanoutuu nyt irti niistä sairaista arvoista ja toimintatavoista, mm. SVL:n perustaja.
   Kehittyminen on mahdollista, jos korvien väli ei ole vallan täynnä ureaa.

 9. Rintsu

  Yllättävää tuossa on ainoastaan se kuinka pitkään on annettu avoimesti toimia järjestön jonka tavoitteena on valtion kaataminen.

  Ja mitäkö riemua järjestön kieltämisestä on?
  Ensinnäkin se on signaali.
  Toisekseen, kyllä se hankaloittaa järjestön toimintaa huomattavasti. Niiden lippujen alla ei enää marssita eikä osoiteta mieltä.

 10. AikaMies

  Edelleen olen jäänyt miettimään takarivin porukkaa. Joku taustalla antaa käyttövoimaa eli ihan oikeaa rahaa. Toiminta ei hevin tyrehdy jollei käyttövoimaa kärkkäästi poisteta. Voisin tosin jopa epäillä rajantakaisia toimijoita – niinkuin taitaa olla tapana.
  Meinaan kuitenkin jotta leikkaushoitoa yhteiskunnan syövälle pitää antaa jollei linimentit auta. Tai ainakin avustukset marssijoille sovitettakoon heidän itsensä ehdottamaan tasoon Täysipäiväinen uhoaminen edellyttää alussa mainitsemaani rahalähdettä, sossun vakioasiakkuutta tai perintörahoja.

  • Kati Härkönen

   No Kärkkäistä ainakin ite veikkaisin yhdeksi rahoittajaksi. Huvitti tuo käyttämäsi kärkkäästi-sana. Lisäksi Risto Pietilä on rahoittanut ilmeisesti Marco de Witin toilailuja, että voi olla sekin mukana. Sitten voi tulla joko Ruotsista tai Venäjältä jotain rahoitusta myös. Nythän natsimarssille on molemmista naapurimaista haettu natseja, näiden vierastaistelijoiden takia voi olla väkivaltaakin.

   • Tiina

    Kärkkäisen omassa Kauppa Suomi-julkaisussaan hän yrittää kovasti pestä käsiään yhteyksistään ja tukemisistaan…..jotenkin kuitenkin olen ymmärtänyt että hän siellä taustalla vielä häärii. Lehden jakelusta vastaa Posti ja Suomen Suoramainonta….olenkohan aivan vainoharhainen jos kuvittelen näidenkin tahojen haluavan vaikuttaa siihen että ihmisille syötetään edelleenkin, mainonnan varjolla, uusnatsien ”jaloa” aatetta…… Mainoslehti jaetaan oman ilmoituksensa mukaan yli 460 000 postiluukkuun……

 11. Kimmo Rossinen

  Keskustelussa (sekä täällä blogikommenteissa että, anteeksi vaan, Sakarinkin kirjoittelussa) on sivuutettu analysointi, mistä tämä natsi-ihannointi oikein kumpuaa?

  Syrjäytyminen on termi, jota ei oikeastaan missään ole selitetty, mutta kovin surutta sitä käytetään. Koen syrjäytyväni, jos lipsahdan liukkaalla tiellä ojaan eikä kukaan edes silmiään muljauta auttaakseen.

  Olemmeko leiriytyneet siten, että silmämme menevät heti kiinni ja kädet korville, kun mukavuuskuplamme sisään pyrkii vastenmielistä tavaraa?

  Koen itselleni helpoksi luetella montakin itselleni vastenmielistä ilmiötä, joista uusnatsismi kuuluu kärkikaartiin. Mutta mitä kauemmaksi tapahtumat sijoittuvat joko ajallisesti tai etäisyydellisesti, sitä helpompi ikävyydet ovat ohitettavissa.

  Missä viipyy tutkijat ja tutkimukset, joissa porauduttaisiin näiden mielestäni pahasti vinksahtaneiden henkilöiden ajatusmaailmaan? Sillä jotain lienee heissä kammottavasti vialla.

  • Esa J.

   Uskoisin että monellakin on uusnatsilla on noussut päähän komeat univormut, merkit ja lippujen liehuminen jankkaavan typerän ”ideologian” lisäksi.

   Vaikuttaa lisäksi siltä, että uusnatsismi on pelosta kumpuavaa primitiivireaktiota: pelkäävät että mustan miehen pippeli on isompi ja tehokkaampi kuin heidän. Voihan heidän naisensa valita mieluummin mustan miehen seksikumppanikseen!

   Minun mielestäni tuomioistuimen olisi pitänyt vielä lisäksi tuomita heille lopun ikää kestävä nesteenpoistolääkekuuri. Jos käy tuuri, niin neste poistuisi myös päästä…

  • Hanna

   Radikalisoitumisen syyt: Koulupudokkuus, päihdeongelma, joutilaisuus ja niukka ohimoaivokuoren aktiivisuus.

   Koulupudokkuus johtuu vanhempien ja vanhemmuuden puutteesta mutta myös tukitoimien riittämättömyydestä (valtion budjetti), päihdekoukku opetellaan kotona mallista ja aggressiivisuus seuraa päihteistä ja oppimattomuuden aiheuttamasta pelosta.

   Maailma on pelottava paikka, jos et osaa edes lukea. Ja isäähän nuo sokeasti johtajiinsa uskovat kaipaavat, äitiään (naisia) vihaavat, kun tämä ei ollutkaan kaikkivoipa.

 12. AMK

  ”Ahdistaa niin paljon. Tuntuu pahalta ja oksettaa. Tulevaisuus ja koko elämä ahdistaa. Ranteiden aukivetäminen tuntuu lohdullisen hyvältä ajatukselta. Sen jälkeen ei enää ahdistaisi, ei itkettäisi, ei tuntuisi kuin joku puristaisi sydämestä ja potkisi samalla vatsaan. Jos voisinkin vain luovuttaa ja lopettaa tämän ikuisen taistelun tullakseni yhteiskuntakelpoiseksi kansalaiseksi, joka miellyttää systeemiä ja tuottaa verovaroja ennaltamääritellyn kaavan mukaan. Jos olet mitään muuta, olet epäonnistunut ihmisenä. Häpeä siis, sillä muut elättävät sinua nyt taistelullaan ja rasitat heitä olemassaolollasi vielä lisää. Kuole pois. Sitä ne toivovat. Sitä sinä toivot. Niin toivonkin.”
  Kirjoitus on vuodelta 2013,mitähän olisi tänä päivänä???Ei minun kirjoitukseni ole siksi lainausmerkit,mutta voin allekirjoittaa tämän tämähän on nykypäivää,työttömän alistamisesta perustuslakikaan ei tätä kiellä koska kyseessä number one rikollinen pahimmasta päästä,veronkiertäjät saivat oikeuden ministerit saivat oikeuden puhua paskaa jne ..Kuka mikä ken ottaa asiaan kantaa?Työttömät on alistettu raiskattu,mutta raiskaajia ei voida todeta syylliseksi ..tiedätte jatkon ei ole todistettu uhrilla ei ole näyttöä että olisi näin tapahtunut.Näihän he koirat veräjästä pääsee.

  • AMK

   Vaikka tälläisiä juttuja tulee ilmi ,niin KANSANEDUSTAJAT eivät tajua mitään???Kansanedustaja???itsensä edustaja puoluueenedustaja,eivät ainakaan kansanedustajia ole,se unohtuu kun kukkaro paisuu eikä omilla arvoillaan mene (mitä tuli luvattua vaalipuheissa) niin sehän ei ole valehtelua ,kuis kävis tavikselle valehtelulla päässyt palkkatyöhön potkut tulis,mutta heillä ei ,ei ole omaatuntoa vaan menevät kuinka paimen vie.Oikeudenmukaista onko???

 13. Toivo Tommila

  Mites Antifa, pitäisikö se myös lopettaa?

  • Saku Timonen

   Vaikea lopettaa järjestöä, jota ei ole järjestönä olemasssakaan. On vain jatkuvasti muuttuva joukko joissain asioissa sunnilleen samalla tavalla ajattelevia ihmisiä. Joukolla ei ole organisaatiota, rakennetta eikä johtoa. Miten sinä kieltäisit tällaisen joukon? Kieltämällä tietyllä tavalla ajattelun?

   • Topii

    Ok, eli natsit voi jatkaa nimettömänä, tai jollain toisella nimellä, kun hehän vain ajattelee samalle tavalla?

    • Saku Timonen

     Jos tarkoitus on jatkaa lakkautetun yhdistyksen toimintaa, niin eivät voi.

   • kk

    Nyt järjestöä ei ole virallisesti olemassa, hip hip hurraa. No entä sitten? Minusta tämä oli demokratian kasvojen pesu, jonka tarkotus näyttää kansalle että jotain on tehty.
    Viimeisin kommettisi kuvaa hyvin mihin vastarintaliikkeen kohdalla päädyttiin tai tullaan päätymään. Ei ne ihmiset ajatuksineen minnekään ole kadonneet.

  • stunned

   Antifa on jo melkeinpä tarunhohtoinen, kuvitteellinen liike, jota tarvitaan uhkakuvana ja sellaisen kuvitteellisen uhan poliittisen vastavoiman oikeutuksena. Suoranainen agitoinnin sveitsiläisveitsi tai monitoimityökalu.

   Natseilu ja katuväkivalta näyttäytyy tyhmänä harrastuksena, jos natsismilla ei ole maalittaa konkreettista vihollista, jonka kimppuun käydä. Leimaamalla kaikki natsismia vastustavat kansalaiset antifaksi on tavoite täytetty ja kohde merkitty. Viesti: älä vastusta natsismia tai olet natseille legitiimi kohde.

   Suomen Antifan voi heti kieltää, jos joku järjestäytynyt organisaatio sellaisen perustaa, alkaa toimia kuin PVL ja syyllistyy ylhäältä johdettuna joukkona väkivaltaan tai vihapuheeseen.

   Konkretiaa. Tarvitaan tekoja ja tekijät, johtajat ja jäsenistö, jotka joukkona tuomitaan oikeudessa menettämään organisaationsa olemassaolon laillisen oikeutuksen.

   Pitäisikö kieltää Anonymous? Tehdään laki ja tarpeeksi väljä sellainen, pidätetään kaikki hallitusta arvostelevat, aktivistit tai viittä henkilöä suuremmat ryhmät. Ehkäpä kaikenlainen alhaalta nouseva poliittisen toiminnan organisointi, esivallan haastaminen tai oppositioajattelu pitäisi lukea valtiopetokseksi?

  • liisa hirvonen

   Antifa tarkoittaa antifasistista toimintaa, joka on ollut tärkeätä aina. Niin tiedemiehet kuin taiteilijatkin ovat olleet antifasisteja: charles chaplin, albert einstein, george orwell ja monet monet muutkin. Ja kuten Saku tuolla jo sanoikin: mitään yhtä organisoitunutta järjestöä ei ole olemassa.

   Fasismia on vastustettava, aina. Kului useita vuosia ennenkuin lopulta PVL nähtiin sellaisena kuin se on. Kaasuisku Pridekulkuetta kohti ei ollut riittävä herätys maltillisiksi itseään kutsuville suomalaisille, tekoa jopa vähäteltiin ja sitä pyrittiin mitätöimään. PVL ja samankaltaiset neonatsistiset ja rasistiset järjestöt pitää kieltää. Se ei ole sanan- tai ilmaisuvapauden rajoittamista vaan kansalaistaitojen opettelua. Kansalaiskasvatus, kansalaistaitoisuus pitäisi olla pakollinen oppiaine, myös aikuisille (ehkä enimmäkseen nimenomaan aikusille).

   • Lemppu

    Suomessahan oli Antifa ry. 90-luvulla. Järjesti valistustoimintaa ja konsertteja ja sai valtiontukea. Silloin AFA oli nimike suoremmalle toiminnalle natseja vastaan.

    Antifan voisi kyllä perustaa uudestaan.

 14. Olavi Lehtonen

  Usein rangaistuksen ankaruuden paljastaa parhaiten tuomittu itse, joten kaiken sen natsimielisten parkumisen ja uhkailun määrän perusteella voidaan hyvin päätellä, että isku osui arkaan paikkaan. Kuten oli tarkoitettukin.

Kommentoi »

Comments are closed