Aamusivullinen
Aamusivullinen

Elämän välilehdet

Minulla on ongelma.

Muut ovat koettaneet kertoa siitä minulle – lempeästi, tiukasti, jopa anellen, mutta olen kiistänyt kaiken: minäkö muka välilehtien väärinkäyttäjä, kuinka julkeatte!

Miksi selainikkunan ylälaitaan olisi keksitty semmoinen ihana pieni plussa, jos tarkoitus ei muka olisi pitää kaiken aikaa auki kymmeniä ellei satoja välilehtiä kaikissa kolmessa eri selaimessa? Kuka esim. ehtii heti lukea artikkelin, jonka avaa, tai vastaavasti muistaa palata siihen myöhemmin, ellei avattu välilehti muistuta asiasta? Täysin mahdotonta.

Mutta tänä aamuna kylpyhuoneen lavuaarilla havahduin siihen, että ongelma saattaa olla todellinen ja laajempi kuin tähän asti on kuviteltu. Tuijotin lavuaarin reunoja, ja tajusin, etten voi laskea hiuspompulaa minnekään – sille ei yksinkertaisesti ollut tilaa. Edellisiltaisen pompulan olin näemmä samaan lopputulokseen tulleena ripustanut hammastahnatuubin kulmaan. Kestäviä ratkaisuja, all around!

Oli kasvovesiä ja -naamioita, kosteusvoiteita, vanutuppoja… kaikkea, mitä en koskaan kuitenkaan onnistu käyttämään. Joku ajattelisi, että sellaiset tavarat kannattaa siivota pois käsiltä, mutta en minä.

Minä ajattelen, että jos ne ovat siinä, aivan käden ulottuvilla, jää pieni mahdollisuus, että oikein energisenä aamuna tartun niistä johonkin. (Ja sitten mitä? Minusta tulee kunnollinen, heleäihoinen kansalainen? Niin, varmaankin. Mainoksista olen ymmärtänyt, että sellaisilla heleäihoisilla on rolexi (jos miehiä) tai mies jolla rolexi (jos naisia). Kuka siihen nyt ei haluaisi pyrkiä?)

No niin, siinä hetkessä joka tapauksessa tajusin, että mulla ei ole välilehdet levällään vain digissä vaan myös reaalissa. Pieniä sytykkeitä kaikkialla, kuin muistilappuja: Jospa tänään rasvaisit naaman? Jospa tänään föönaisit tukan? Muistatko vielä tämän lehdestä repäistyn artikkelin – se on edelleen tässä pöydällä.

Mutta sillä tavoin niin asunnosta kuin tietokoneestakin tulee vain varasto, tila johon hukkuu tarpeellinen ja tarpeeton – kyllä, minä näen tämän.

En tosiaankaan ole vielä valmis luopumaan välilehdistäni, mutta ajatus on istutettu. Ehdotuksia vastaanotetaan siitä, miten esim. voi muistaa asioita ja sitten vielä viitsiä palata niihin ilman että ne ovat kaiken aikaa auki. Toisin sanoen: miten te hallitsette elämäänne?!

PS. Otsikko kuulostaa iskelmältä. Ei muuta kuin vapaasti inspiroitumaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *