Omat muistot ja yhteinen mehikasvi = koti

Uutisia – hankimme mehikasvin! Äiti antoi kukkakaupan kupongin: 50 % alennus mehikasveista ja kaktuksista! Tällaisia asioita meidän perheessä lahjoitetaan. Annoimme mehikasville nimen. Se on Pönö. Nyt se istuu metalliruukussaan, josta edellinen kasvi homehtui pois. Toivottavasti se ei ole huono enne Pönölle.

Kodista on tullut muutenkin kiva. Onneksi edes toinen meistä jaksoi yhteen muutettuamme uurastaa verkon kierrätyskanavilla etsimässä huonekaluja (häpeän tunnustaa, että se en ollut minä). Nyt meillä on kaikki mitä kaksi ihmistä voi 35 yhteisessä neliössä kaivata.

Ainoa, mikä kodistamme puuttuu, on työhuone. Projektini ovat sen luontoisia, että pöydät ja ikkunalaudat täyttyvät lähdeteosten kaltevista torneista. Mutta kai sitäkin voi hyvällä tahdolla pitää jonkinlaisena luovan elämän sisustuselementtinä?

Seurasi outo ajatusketju:

  • kirjat ikkunalaudalla toimivat samalla tavalla näköesteenä kuin semmoinen keittiön ikkunan alareunaan pingotettava verhokaistale
  • mikä sen nimi on? noloa, etten tiedä
  • mummi tietäisi, mummin keittiön ikkunassa oli sellainen
  • mummi asui aika korkealla
  • näkiköhän mummin parvekkeelta lammelle saakka?

Ajatella… Kaikkia niitä ihmisiä, joita kantaa mukanaan, tällaisinakin aamuina, kun kirjoittaa ihan muista asioista, mehikasveista ja sisustamisesta ja kaikesta muusta, mitä mieleen juolahtaa. Mummi kutoi joka joulu kaikille jälkeläisille lapaset ja villasukat. Sillä lailla mummi on läsnä tässäkin kodissa, kaikkien näiden meitä erottavien vuosien ylitse – lapasina ja villasukkina.

Ehkäpä vain sillä tavalla uudesta paikasta voi tulla koti: omin muistoin koristettuna. Haluan silti ajatella, että myös yhteisestä mehikasvista on apua. Pönöstä ainakin on.

Mehikasvi

Kommentit (2)
  1. Kiitos taas kirjoituksesta! Se alaikkunassa pidettävä verhokaistale – taitaa olla salusiini. Ja yläikkunassa on kappa. Teidän perheessä lahjoitetaan oivallisia asioita, parempia kuin posliinijoutsenet. Haihattelut sikseen ja käytännöllisyyttä tiskiin 🙂

    1. Haha, kiitos, sekä sanainfosta että arvostuksesta pragmaattisuuttamme kohtaan! Se ei nimittäin noin yleisesti ottaen ehkä ole vahvimpia puoliamme perhekuntana… 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *