Analoginen Aivokylpy
Analoginen Aivokylpy

Haluaako hallitus tehdä itsestään pellen?

Tänään hallitus sai kaatumaan jo viime vuonna pääpiirteissään sovitun alkoholilain uudistuksen. (Lähde Helsingin Sanomat). Kuulemma huomenna jatketaan asiasta vääntämistä, vaikka tänään piti olla sovun julkistaminen. Minulle oli ihan saman tekevää tehdäänkö sitä vai ei ja minkä sisältöisenä se tehdään. Sen sijaan ei ole samantekevää, miten tuollekin esitykselle kävi.

Alkuvuodesta liikenneministeriö toi esityksen autoverotuksen lakiuudistuksesta, joka sekoitti hetkeksi automarkkinat. Esitys vedettiin nopeasti pois.

Hallitus on myös tuonut esityksen liikennekaaresta, joka myös vedettiin pois. Toki monella tapaa samoja asioita sisältävä esitys on nyt menossa eteenpäin.

Alexander Stubb ilmoitti ammoisina aikoina, että hallintarekisterilakiuudistus on kuopattu. Mutta nyt sitten vakuutettiin, että sitä ei voitukaan kuopata ja tehtiin päätös.

Sote on kohdannut monta mutkaa ja mitä ilmeisemmin Keskustan painostuksesta olemme siirtymässä maakuntahallintoon, jonka pitää huolehtia sotepalveluista. Kritiikkiä sataa niskaan, mutta hallitus ei näytä taipuvan.

Ei näytä.

Hallitus on tehnyt itse itsestään epäluotettavan. Valitettavasti yhdenkään asian läpimenoon ei voi uskoa ennen kuin eduskunta on asiasta päättänyt. Ja senkin jälkeen voi tulla vielä venkoilua, kuten samaa sukupuolta koskevien avioliitto-oikeutta koskevassa laissa.

Siinäkin kansalaisaloitteella käsiteltäväksi ja päätetyksi saatu laki saatiin haastettua uudella kansalaisaloitteella.

En jaksa jatkaa listaa pidemmälle.

Ja joku varmaan kysyy, miksi politiikkaa arvostellaan…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *