Antiaikalainen
Antiaikalainen

Elämäni julkkiksena

Voi näitä julkisuuden kiroja! Voi tätä esillä olemisen tuskaa!
Eilen oli WSOY:n perinteiset Valkeat glögit. Teki mieli luikkia karkuun heti portaikossa, kun Rita Tainola hyökkäsi valokuvaajan kanssa kimppuuni udellakseen, mitä julkkiskirjailijalle kuuluu. ”Pitääkö paikkansa, että olet hankkinut rakastajattaren Thaimaasta?”
Tainolan vanavedessä ryntäsi puolentusinaa muuta toimittajaa tivaamaan samaa. Salamavalot räiskivät ympärilläni, tunsin itseni heikoksi ja hauraaksi, mutta pinnistelin kasvoilleni rehvakasta kovan kundin ilmettä, sellaista kuin asuntoministeri Jan Vapaavuorella.
En myöntänyt enkä kiistänyt huhujen todenperäisyyttä. Näin varmistin, että toimittajat joutuvat esittämään samat kysymykset vielä ensi viikollakin. Elleivät ehdi siihen mennessä kuulla tai keksiä uusia kuumia juoruja yksityiselämästäni.
Iltapäivälehtiä en ole uskaltanut tänään katsoa. Pelkään kuollakseni, mitä minusta kirjoitetaan.
Ei ole helppoa olla juorulehtien riistaeläin. Tiedän, että taiteen tekeminen vaatii uhrauksia, mutta kuinka kauan jaksan tällaista pyöritystä? Miten se vaikuttaa psyykeeseeni? Miten se vaikuttaa minäkuvaani, yksityiselämääni, perhesuhteisiini, verenpaineeseeni ja alkoholin käyttööni?
Ennen kaikkea: miten se vaikuttaa kirjalliseen luomiskykyyni?
Mahtavatko jälkipolvet muistaa minusta vain kirkuvat lööpit ja viihdesivujen älyä, sivistystä ja hyvää makua rienaavat otsikot?

Kommentit (14)

 1. Tommi Melender

  Idols toi skaalaetuja medioiden välisessä hyödynnettävyydessään. Pitäisikö laatia Julkkiskirjailija-televisioformaatti, jotta tämäkin mediailmiö saataisiin tehokkaaseen käyttöön?

  Noista ”veijomerenkäännytysovista” tuli mieleeni, että V. Meri ei ole ollut suinkaan ainoa, jota WSOY:n väärään suuntaan avautuva pääovi on hämännyt. Useampikin ihminen on muistellut ensi kohtaamistaan tämän jykevän patriisitalon sisäänkäynnin kanssa. Siinä on jotain vertauskuvallista, etenkin ensi kertaa kustantajan pakeille astelevalle esikoiskirjailijalle.

 2. Karo Hämäläinen

  Sisään joutuu, jos horjahtaa Bulevardilla, ulos pääsemiseen tarvitaan käsivoimia.

  Ovi on kovin kapea. Käyttääkö Heikki Turunen pihan puolen sisäänkäyntiä, vai soittaako hän Bulevardille saapuessaan Touko Siltalan avaamaan molemmat puoliskot?

 3. Tommi Melender

  Se lienee ainakin varma, että jos Heikki Turuselle avataan molemmat puoliskot, avataan Arto Paasilinnalle myös.

 4. Visseli

  Hiiohoi! En tunne Sinua, kuva ei kertonut tuhattakaan sanaa, joten taidanpa tutustua kirjoihisi.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *