Eturauhattomuus

Suomessakin on joskus puhuttu vanhenevista mieskirjailijoista eturauhasklubina, toki lämpimän humoristisessa sävyssä.

Philip Roth ansaitsee uudella romaanillaan Exit Ghost paikan mieskirjailijoiden kansainvälisen eturauhasklubin kunniapresidenttinä. Olkoon tämä titteli vieläpä muodossa President for Life.

Näin vastaansanomatonta tekstiä en ole tavannut minkään lukemani romaanin ensimmäiseltä sivulta:

”I hadn´t been in New York in eleven years. Other than for surgery in Boston to remove a cancerous prostate, I´d hardly been off my rural mountain road in the Berkshires in those eleven years (…) But now I´d driven the hundred and thirty miles south to Manhattan to see a urologist at Mount Sinai Hospital who specialized in performing a procedure to help the thousands of men like me left incontinent by prostate surgery…”

Kommentit (6)
 1. Salla Brunou
  5.2.2008, 10:42

  Sainpa vihdoin käsiini Kunnian miehen ja lukeminen on ollut kovin antoisaa! Jotain siellä on hangannut vastaankin, mutta kunhan saan tästä aikaiseksi kritiikin tekeleen, niin laitan sitten sen sinullekin tulemaan.

  Tässä vaiheessa voin sanoa ainakin sen, että persoonallinen miljöövalinta on ainakin nappiosuma. Mitä muita suomalaisia romaaneja muka on, jotka sijoittuisivat vastaavalla tavalla talousmaailmaan? Köyhät pienviljelijät ja boheemit taiteilijat on sen sijaan suorastaan riistoviljelty suomalaisen kirjallisuuden hahmoina.

 2. Tommi Melender
  5.2.2008, 10:52

  Kiitokset luottamuksesta, Salla.

  ”Jotain siellä on hangannut vastaankin”.

  Vaan mielestäni parempi että on hangannyt. Tämä kirja on suunniteltu vähän sillä tavalla, että sen kuuluukin hangata vastaan 🙂

  Satiiria, mustaa huumoria ynnä muuta nääs…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *