Antiaikalainen
Antiaikalainen

Härskiä mainontaa

WSOY:n ensi syksyn kirjasadon ennakkotiedot on julkistettu. Koska totesin aiemmin vastauksessani Ripsalle, että tällä palstalla saa mainostaa, käytän nyt itsekin tilaisuutta hyväkseni.

Eli tällainenkin teos on ensi syksynä tulossa:

Melender, Tommi: Kunnian mies ISBN: 951-0-33372-7Ennakkohinta: 31.00 €

Heikki Laiho on varainhoitoyhtiö Aurelius & Aureliuksen tähtisalkunhoitaja. Tehokas ja tunnontarkka mies, puhdasverinen homo economicus, joka halveksii niin työpaikan leppoisia kahvikeskusteluja kuin pikavoittoja hamuavia spekulantteja ja huuhaalla rahastavia sijoituskonsultteja.

Muistoille ei ole Laihon numeroidentäyteisessä elämässä sijaa, mutta menneisyys löytää aina keinonsa pulpahtaa pintaan. Laiho ajautuu törmäyskurssille myös nuoren pomonsa Markus Aureliuksen kanssa, joka on perinyt suuremmat saappaat ja paksumman lompakon kuin Laihon mielestä ansaitsisi. Peli on kovaa, sillä rahan hallitsemassa maailmassa kunniallisuus on vain kaunis sana, herrasmiessopimukset tehdään rikottaviksi ja jokainen on jonkun tähtäimessä.

Kunnian mies ei ole viihderomaani Aleksanterinkadun finanssipiirien kauniista ja rohkeista. Se on rujo kuvaus vallantahtoisista miehistä, jotka palvovat kahta jumalaa, rahaa ja mammonaa. Sekä taloustoimittajana että runoilijana tunnettu Tommi Melender yhdistää tietonsa ja taitonsa romaanissa, joka kuvaa rahan maailmaa sisältäpäin, realistin vakaalla kädellä ja runoilijan tyylitajulla.”

Kiitos tämän tekeleen, saan nauttia näistä keväisistä päivistä vapaana kirjallisuudentekijänä ilman leipätyön rasitteita. Eipä silti, kyllä käsikirjoituksen hinkkaaminen julkaisukuntoon työstä käy. Tänäänkin on tullut huhkittua urakalla, ja vielä pitäisi jaksaa muutama viikko painaa.

Toukokuussa palaan sitten takaisin vakituisen palkanmaksajani leipiin. Toivoa sopii että Kunnian mies on siihen mennessä parhaassa mahdollisessa kuosissa.

Kommentit (7)

  1. Jarkko T.

    Jeppistä! Olemme näköjään molemmat syksyllä samassa karsinassa. Romaaniin langenneita runostelijoita. ..

  2. Tommi Melender

    Hieno homma, Jarkko. Täytyypä pitää sinua silmällä sitten syksyllä.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *