Antiaikalainen
Antiaikalainen

Jää, vaikutelmani siitä

Kommentit (13)

 1. Löfgren

  Nähdessäni Yli-Juonikkaan uuden romaanin kotikirjastoni uutuushyllyssä tiesin heti kannesta, että tässä on kaltaiselleni fetisistis-pakkomielteiselle lukijalle räätälöity teos. Luonnehtisin sitä suorastaan kaunokirjalliseksi peilisaliksi, kummitusjunaksi ja vuoristoradaksi (kolusin nimittäin viime kesänä kaikki Suomen huvipuistot). Voi olla, että kotimaisen proosan (ja meitsin) on tämän romaanin jälkeen pikkuisen vaikeampi olla entisensä. Vielä kun ehtisin jossain välissä aloittaa sen lukemisen.

  (En ole Barthes-tuntija, mutta mielestäni tuo luonnehdintasi pakkomielteisestä lukijasta oli vähän vapaata tulkintaa. Eikö sellainen lukija nauti yksinkertaisesti pikemminkin itse kielestä kuin ”valtaisiksi paisuvien selitysröykkiöiden laatimisesta”?)

 2. Tommi Melender

  Huvipuistojen koluamisen jälkeen onkin varmasti hyvä sauma lueskella Neuromaania.

  (Hieno retorinen veto tuo ”En ole Barthes-tuntija mutta…” Tekstin hurmassa Barthes laskee pakkomielteisten lukijoiden joukkoon kaikki kielen metatasoilla seikkailevat logofiilit, lingvistit, semiootikot, filologit. Ovatko ne siis sitä jengiä, jotka ”vain yksinkertaisesti nauttivat kielestä”. Millä se onnistuu, että pystyy muodostamaan itselleen logofiileistä, lingvististeistä jne. noinkin viattoman kuvan. Mulle samaa kamaa, heti!)

 3. juha saari

  Jään ensimmäinen lause on hieno. Luin kirjakaupassa ja teki vaikutuksen. Taidan lukea koko kirjan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *