Kymmenen ja yksi

Juha Seppälä: Routavuosi; Jaakko Yli-Juonikas: Neuromaani; Kristina Carlson: Herra Darwinin puutarhuri; Arto Salminen: Ei-kuori; Monika Fagerholm: Säihkenäyttämö; Markku Pääskynen: Vastaavuuksia; Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie, Tuomas Kyrö: Benjamin Kivi; Marjo Niemi: Ihmissyöjän ystävyys; Jukka Laajarinne: Kehys; Riku Korhonen: Lääkäriromaani

Kommentit (4)
 1. Eli nämä sun vastine Hesarin listalle? HS:n ykköstä ( ei taida olla vielä julkistettu) ei Tommi sun listalta löydy? Ihanko totta? Uskalsit olla sen laittamatta. Niin minäkin olisin. Voi kunpa tuo Fagerholm olisikin saanut sen minkä kulttuuri-ihmistemme virallinen naisvapahtaja ( se nro 1.) on saanut! Monikalle se kaikki olisi kuulunut kirjallisin ansioin. Mutta kun se ei sitä tilannut se ei sitä saanut. Hyvä ettei tilannut. Viva Monika F!
  ( Tietenkin olisin toivonut että Knausgård olisi suomalainen eikä norski).

  Hämmästyttää että sinulla on Hotakainen mukana. Taidat olla hauskempi ja konventionaalisempi ihminen kuin kuvittelen blogien ja teostesikin perusteella, ha ha. Minulle 2000-luvun kovinta suomalaista antia on ollut essee-kirjallisuuden esiinmarssi
  ( vaikka sen sanominen klisee onkin). Kiva välillä lukea suoraan juttuja eikä henkilöhahmojen ja kehityskaarien kautta kerrottua. Tosin fiktiossa olen kiinni käännöskirjallisuuden kautta. Viimeksi Rothin Nemesis. Tajuttoman hyvä! Huh huh- kova.

  Kesällä nielin myös D Fosteria, se esseekäännös. Kyllä amerikkalaiset on kovia. Mutta laittakaa suomalaiset kirjailijat hanttiin. Kirjoittakaa 2010-luvun T E O S !

  jope

 2. Tommi Melender
  13.8.2013, 15:07

  Rykäisin tämän nopeasti sinä aamuna, kun Hesarin juttusarjan viimeinen osa julkistettiin. Voittaja on siis jo tiedossa, eikä varmasti yllättänyt ketään.

  Tällaiset listat pitää tehdä puolessa minuutissa sen kummemmin miettimättä. Eihän niillä ole kuin viihdearvoa. Ja kuvaan tietysti kuuluu, että jonain toisena päivän tulisi laittaneeksi listalle toisia kirjoja.

  Olen aina ollut Hotakais-fani, ja mielestäni hänen romaaninsa ovat kaiken sen hauskuuden alla välillä aika tummanpuhuvia, suorastaan depressiivisiäkin. Kuten tietysti kaikilla humoristisia elementtejä hyödyntävillä kirjailijoilla.

  Hesarin äänestyshän koski pelkästään romaaneja, joten minunkin listallani on pelkkiä romaaneja.

  Suomalaisen kirjallisen julkisuuden romaanipainotteisuus saattaisi joskus itkettää ellei niin naurattaisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *