Antiaikalainen
Antiaikalainen

Mediafilosofi joulun ihmeen äärellä

Tämän joulun teemani:
Yksilöllisyyteni, vapauteni ja kulttuuridynamiikkani, minä ja Suomi, minä ja rakkaus, minä ja viha, minä ja finanssikriisi, minä ja ilmastonmuutos, minä ja paavi, minä ja Putin, minä ja Bush, minä ja 21. vuosisata, minä ja ihmiskunta.
Minä ja Kristus. Minä ja Jumala. Minä Kristuksena, minä Jumalana.
Tämä joulu olkoon kansallista itsetutkiskeluani, henkilökohtaista itsetutkiskeluani, aikalaistietoisuuteni itsetutkiskelua, ihmisyyteni itsetutkiskelua. Synkkää yksinpuheluani. Haltioitunutta yksinpuheluani. Monomaanista yksinpuheluani.
Hukkaan heitettyä yksinpuheluani tässä matalan profiilin, matalan itseilmaisun, matalan tahdon ja matalan minuuden maassa. Tässä hyväntahtoisen hys hys -ihmisyyden vihoviimeisessä peräkylässä.
Yksinpuheluani ymmärtämättömille ja pahantahtoisille, yksinpuheluani latistajille, yksinpuheluani niille jotka vihaavat neroutta, älyllistä vitaalisuutta, haastavaa elämänvoimaa. Jotka vihaavat minua. Minua ja minun mediamagneettista tapaani loihtia henkiin suvaitsevan ja moniarvoisen eurooppalaisuuden sivistykselliset perusteemat tässä ummehtuneessa ja pysähtyneessä maassa, jota Suomeksi kutsutaan, tässä vihattavassa yhtenäiskulttuurin sontakasassa, tässä miehisen epätoivon luvatussa maassa, tässä iänikuisessa Ukkoslovakiassa, tässä reaalisovinismin kivilinnakkeessa, tässä vapaan ihmisyyden turmioloukossa.
Näissä ylväissä taistelevan humanistin aatoksissa hiljennyn joulun ihmeen äärelle. Avoimin sydämin. Kuuntelemaan itseäni. Kuuntelemaan ihmisyyden syvimpiä kuiskauksia. Kuunnelkaa minua. Kuulkaa minua. Kuulkaa! Tai en hiljene koskaan.

Kommentit (4)

 1. Etappenschwein

  Aivan oikein, emme ole tehneet sinunkauppoja. Minulle Te olette majuri Antiaikalainen.

 2. Tommi Melender

  Ja Etappisika varmasti tietääkin, että majuria korkeammalle ei reserviläinen voi Suomessa yltää.

  Anti. T.A. Aikalainen

 3. Anonymous

  Helsingin Sanomain uutisoitua, että ”Timo T.A. Mikkonen ilmestyi sotaharjoitukseen vaatimaan herroittelua” minun pahin pelkoni on ollut, että Timo T.A. Mikkonen ilmestyy myös minulle.

 4. Tommi Melender

  Mikäs armeija se sellainen on, jossa ei herroitella!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *