Antiaikalainen
Antiaikalainen

Nyt käytän sananvapauttani

Sananvapauden varjopuolia on, että sitä myös usein käytetään. Silloinkin kun olisi suotavampaa pitää turpansa kiinni.

Minä aion nyt käyttää sananvapauttani lausumalla julki käsityksiäni Nelosen uudesta G-piste-televisiosarjasta. Ohjelmassa naiset puhuvat seksistä keskenään, mikä on tietysti paras tapa varmistaa mieskatsojien mielenkiinto.

Pakko tsekata, mitä ne siellä meistä supisevat. Paitsi että minä en aio tsekata, en edes pikaisesti kurkata.

Silti minulla on kyseisestä ohjelmasta vankka mielipide aivan kuten pääministerillä Kansallisteatterin Tuntemattomasta sotilaasta. Kaikki lukemani ja kuulemani viittaa siihen, että G-pisteessä on taas kerran kyse televisio-ohjelman muottiin puetusta vastenmielisestä sosiaalipornosta, jota tekijät yrittävät muuksi selittää.

G-pisteen toisen juontajan Anna Perhon kommentit Hesarin NYTissä ovat sen verran katu-uskottavia, että katson niiden heijastavan paremmin nuorten aikuisten valtaenemmistön arvomaailmaa kuin mitä omat moralisoivat vuodatukseni voisivat koskaan tehdä. Siksi en moralisoi vaan siteeraan:

”Jos jotain ihan mullistavaa uutta olisi, en ehkä olisi juontamassa, vaan Jenkeissä luennoimassa miljoonapalkalla”, sanoo Perho.

Minä uskon häntä. Ensinnäkin siinä, että G-piste ei tarjoa mitään uutta ja toiseksi siinä, että ohjelma puhuttelee ennen muuta sitä ihmislajia, joille menestyminen ja pärjääminen tarkoittavat läpilyöntiä jenkkimarkkinoilla ja miljoonaluokan soppareita.

”Naiset ovat suuri kuluttajaryhmä”, Perho perustelee ohjelman naistenkeskeisyyttä.

Totuuden sanoja epäilemättä, onhan yli puolet maapallon väestöstä naisia. Suuri kuluttajaryhmä siis. Vitun loogista puhetta.

Perhon sanat tuovat käänteisesti mieleeni Erno Paasilinnan satiiristen tekstien parhaimmistoon kuuluvan Vitun. Siinähän on keskiössä kirjailijamies, joka päättää panna uuden kirjansa nimeksi Vittu.

”Kun puhuu vitusta niin sillä on jo astunut askelen kärsivää lähimmäistään kohti. Joukossamme elää paljon ihmisiä joilla ei itsellään ole vittua eikä paljon tietoakaan mistä sitä voisi saada”, Paasilinna kirjoittaa.

Puhuu siitä miten tahansa, koska tahansa ja keiden kanssa tahansa, aina ovat ulottuvilla suuret kuluttajaryhmät. Eihän sitä muuten Neloselle päästettäisikään.

Kommentit (12)

 1. amatore

  On kyllä hyvä, että kotomaassakin voidaan tuottaa seksipitoista tv-viihdeohjelmaa ja vielä asiantyngällä varustettuna. Nyt jäävät haulit enimmäkseen himaan, eivätkä tule ammutuksi anglo-ameriikan maille niin kuin 4D-asiaohjelmien kohdalla tavallisesti on.

  Toivon G-pisteelle vitusti menestystä!

 2. Anonymous

  Hämmentävää että mies joka selkeästi ajattelee, tai ainakin ajattelee ajattelevansa, astuu näinkin helppoon ja lähiökeskiluokkaonpasilmojajakirveenvarttapidellyt -tason miinaan.

  Onko tosiaan niin että tämän päivän ajatus on tv -ohjelma jota en ole vielä nähnyt.

  Kun haluan kirjoittaa sen tv -ohjelman huonoudesta jota en ole vielä nähnyt, valitsen mieluummin aidattoman kohdan ylityksestä saamani henkisen nautinnon.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *