Päivän miete

Pushkinin mukaan runouden pitäisi olla tyhmänpuoleista. Liekö nykyrunoutemme ongelma juuri siinä, että se ei ole tarpeeksi tyhmää?

P.S.

Runoilijat, ennen kuin poltatte hihanne tästä, katsokaa kommenttiosiossa esitettävät huomiot. Päivitys klo 22.15: Kommenttiosiossa ovat nyt päivän mietteen tuottamat henkilökohtaiset loppupäätelmäni.

Kommentit (9)
 1. Kysymys on hyvä, mutta sopii silti kysyä vastaan, että mikä ongelma? Omasta runoudestani löytyy varmasti vikoja, mutta näen kyllä ympärilläni kymmeniä eläviä runoilijoita, joiden tekstit ovat jännittävintä melkein ikinä.

 2. Tommi Melender
  26.10.2007, 10:40

  Soppii, soppii aina kysyä soppii.

  Eikä minullakaan ole mitään valittamista lyriikkamme tasosta. Tänäkin syksynä Teemu Mannisen kokoelma, viime keväänä Henriikka Tavin. Lyriikan ystävää hemmotellaan.

  Silti, aina lyriikassa noin metatasolla on jotakin ongelmallista ja on oltava, muutenhan se kuolee pystyyn.

  Ajattelen siis ongelmaa muussa kuin vikaa tai kehnoutta tarkoittavassa merkityksessä. Ajan siis takaa sitä, missä ovat mahdollisesti ne sokeat pisteet, jotka pakenevat lyyristä mielikuvitusta, joita ei saada kiinni, koska niitä ei osata kohdata tai hakea.

  Toistaiseksi päässäni on lähinnä keskeneräisiä ajatuksia. Siksi heitin tämän itselleni päivän mietteeksi samalla toivoen että ajatus poikisi hyviä kommentteja muualta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *