Antiaikalainen
Antiaikalainen

Palkintosadetta

Joulukuu on kiireen, kaamoksen ja kirjallisuuspalkintojen aikaa. Ollakseni muodinmukainen päätin perustaa joukon jatkoksi Antiaikalainen-kirjallisuuspalkinnon. Näin minun ei tarvitse nähdä vaivaa kirjoittaakseni blogiini analyyttistä esseetä vuoden sykähdyttävimmistä lukukokemuksistani. Mitä vahvemmat kirjallisuuspalkinnot, sitä vähemmän tarvetta kirjojen kriittiselle erittelylle, kuten Arto Virtanen on esseessään todennut.
Yksijäseninen Antiaikalainen-palkintoraati ei perustele valintojaan sen tarkemmin, vaan tyytyy toteamaan että palkitut ja kunniamaininnan saaneet kirjat ”käsittelevät viiltävän tarkkanäköisesti suuria yhteiskunnallisia kysymyksiä sekä ihmisenä olemisen ikiaikaista probleemia.”
Palkintoraadin valinnat vuoden 2007 Antiaikalainen-kirjallisuuspalkinnon saajiksi ovat:
Kotimainen proosa: Tuomas Kyrö: Benjamin Kivi (Kunniamaininnat: Antti Nylén: Vihan ja katkeruuden esseet; Antti Tuuri: Kylmien kyytimies)
Kotimainen runous: Henriikka Tavi: Esim. Esa (Kunniamaininnat: Rakel Liehu: Bul bul; Teemu Manninen: Lohikäärmeen poika)
Käännösproosa: Céline Curiol: Viimeinen kuulutus (Kunniamaininnat: Jose Saramago: Kertomus näkevistä; Tahar Ben Jelloun: Lähtö)
Käännösrunous: Göran Sonnevi: Valtameri (Ei kunniamainintoja palkintoraadin liian vähäisten lukukokemusten vuoksi)

Kommentit (4)

 1. Tuima

  Tämän idean voisi melkein varastaa.

 2. Etappisika

  Jaettavat palkintosummat jäivät salaisuudeksi.

 3. Tommi Melender

  ”Jaettavat palkintosummat jäivät salaisuudeksi.”

  Olisko viinapullo mielestäs liikaa?

 4. Etappisika

  Joiltain osin rajoittuisin kyllä vain hakuryyppyyn = oma käsi pitää pullosta kiinni kun palkittu rupeaa klonottaan ja sopivassa kohdin sanoo että stoi.

  Tosin en koko tuota palkittujen mittavaa kirjamäärää ole edes lukenut.

  Perkele, minun täytyy nyt itte ruveta lukeen niitä kirjoja.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *