Poliittisista kolumnisteista

On vaikea olla inhoamatta toimittajia, joista tulee poliittisia kolumnisteja. He ovat ammattikuntansa välkyimpiä ja tyrkyimpiä, yleisneroja, jotka tietävät kaiken osaamatta mitään. Heidän kirjoitustensa lukeminen on kuin maksetun matsin seuraamista. He ovat repivinään rupia ja puhkovinaan paiseita, mutta heidän vallalle ilkeilynsä on temppuilua ja teatteria. Virallisen toisinajattelijan vastakarvaa. Eivät he kirjoita Väyrysestä, Soinista tai Häkämiehestä, itsestään he kirjoittavat, omista oivalluksistaan hurmaantuen. He lukevat vapaahetkinään Kanavaa, mutta esseistejä heistä ei tule koskaan, ei edes vanhoilla päivillään. Heidän on kirjoitettava lyhyttä eikä pitkää, koska lennokkaita sutkautuksia ei riitä loputtomiin. ”Don´t kill your darlings”, lukee heidän huoneentaulussaan. Heillä on runsaasti uskollisia lukijoita, joiden mielestä heidän kirjoituksensa ovat hauskoja ja räväköitä. Mikään ei saa heitä innostumaan niin kuin urheiluaiheiset tietokilpailut.
Kommentit (22)
  1. Et satu Melender tiätään, kuka tuli telinevoimistelun maailmanmestaruuskilpailuissa Pariisissa 1931 rekillä toiseksi, ja millä pistemäärällä (Voittaja oli tietysti Heikki Savolainen, Suomi, pistemäärällä 59,0)?

  2. Tommi Melender
    22.10.2007, 21:35

    No en. Tietämykseni on lähinnä sitä sarjaa, että mikä numero oli Hollannin maalivahdilla vuoden 1974 jalkapallon MM-kisoissa…

    Poliittiseksi kolumnistiksi päästäkseen olisi oltava vähintään Immon ja Lylyn sarjaa (”Sanopas sinä, Lyly, vuorostasi kuka oli toinen 200 metrin juoksun viidennessä välierässä Tukholmassa vuonna 1912?”)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *