Antiaikalainen
Antiaikalainen

Puhdistuksen tarpeessa

”Joidenkin miesten universumi kiertää heidän munaansa, mutta en ole vielä tavannut naista, jonka elämän keskipiste olisi vulva.” Sofi Oksanen (Anna-lehti)
”Elämä! Elämä! Että siitin seisoo, siinä se on!” Gustave Flaubert
Vuonna 1851 Flaubert vieraili Lontoon maailmannäyttelyssä ja vaikuttui näkemästään: ”Erinomaisen hieno näyttely vaikka kaikki sitä ihailevatkin.” En ole vielä lukenut Sofi Oksasen uutta romaania Puhdistus, mutta se on ensimmäisten joukossa lukulistallani. Onko se erinomaisen hieno kirja vaikka kaikki sitä kehuvatkin? Pakko ottaa selvää.

Kommentit (7)

 1. Tommi Melender

  Ihailen mielesi kiivautta, jopa panurajalismiasi, Etappisika!

  Ja suosittelen ehdottomasti tämän kirjailijan tuotannon lukemista. Puhun nyt Flaubertista.

  ”Toimittajien syyllisyyteen julkaistujen haastattelujen osalta ei käsittääkseni voi vedota silloin, kun on lainkin suoma mahdollisuus katsoa ennen suurta yleisöä mitä on tullut puhuneeksi.”

  Juu. Minulla vain on tapa sellainen, etten jätä käyttämättä yhtäkään mahdollisuutta syyttää toimittajia. Syytän heitä kaikesta, aina kun vain voin.

 2. Etappisika

  Kohtuullisesti harjoitettuna kiivaudella saattaa olla suotuisa vaikutuksensa ruumiin ylösrakennukselle ja verenkäynnille. Mutta on toisaalta myös aiheellista esittää suutari Topiaksen tavoin kysymys: Mutta auttaako tässä kiivaus aina?

  Kyllä, toimittajia on tölväistävä toki useimmissa tapauksissa, konsa hollille vain sattuvat.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *