Syyttäkää toimittajia kaikesta!

Jatkoa edelliseen merkintään.

Lisää ilon pilkahduksia päivääni toi eilen postilaatikkoon kolahtanut Kerberos, maamme älyllisesti virein kulttuurilehti.

Timo Hännikäinen suomii pääkirjoituksessaan tätä yhteiskuntamme vallannutta mediaterroria, jota toisinaan myös iltapäivälehtijournalismiksi kutsutaan.

”Sellaiset asiat kuin sanavapaus ja moraali ovat lopullisesti kuolleet. Sananvapaudesta puhuvat enää saastan ja ilkeämielisten juorujen levittäjät, moraalia peräänkuuluttaa yhteiskuntamme moraalittomin aines eli toimittajat.”

Olen kuullut järkyttävän monen ihmisen pitävän ulkoministerin eroon johtanutta tekstiviestijupakkaa riemullisena esimerkkinä poliittisen kulttuurimme länsimaistumisesta ja riippumattoman kriittisen journalismin voimasta.

Minulle tämä onneton mediakohu merkitsi murhenäytelmää, lopullista osoitusta yhteiskunnallisen keskustelun rappiosta ja lehdistön alennustilasta. Kaikenlainen hurskastelu ja kaksinaismoralismi sekä poliittinen korrektius typerimmässä muodossaan rehottavat nykypäivän Suomessa horsmana sivistyksen raunioilla.
Barbarismi on aina barbarismia, silloinkin kun sen esikuvat tulevat anglosaksisesta maailmasta.

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *