Antiaikalainen
Antiaikalainen

Tähän on tultu

Kommentit (30)

 1. Max

  Olkaamme iloisia että Kotiliesi edes jotenkin muistaa tätä antiikkista harrastusta, joka pilaa sisustuksenkin: http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2014/09/01/Kirjat%20voivat%20pilata%20sisustuksen%20%E2%80%94%20l%C3%A4het%C3%A4%20kuva%20omasta%20kirjahyllyst%C3%A4si!/2014217815402/4

 2. Marjatta Mentula

  Tuolla minun blogissani on käyty hieman keskustelua tämän Maxin mainitseman kirjahyllyasian tiimoilta http://marjatankirjat.blogspot.fi/2014/09/kirjahylly-kuulostaa-jotenkin.html?showComment=1409835106975

  Kyllä kait se niin on,että ihminen pitää esillä sitä, mitä arvostaa: kirjoja, aaltomaljakoita, pahkakuppeja, designkenkiä. Kirjojen häviäminen kodeista ja kirjallisuuskritiikin hämärtyminen, niin että kriitikoksi pyydetään kohta BB- talon asukas kertovat samasta asiasta, muutos on menossa eikä se muutos ole ainakaan fiksumpaan suuntaan.

 3. Anonymous

  Blogin pitäjä vastasi puolestani: ”Juttuun, josta saa enemmän rahaa, nähdään myös enemmän vaivaa & uhrataan enemmän työtunteja”. Juuri näin. Eli vastaus on kyllä, olen kirjoittanut parempia juttuja silloin, kun palkkaus on ollut kohdillaan (ts. nähnyt enemmän vaivaa). Osittain antaakseni työn tilaajalle vastinetta rahoilleen; osittain siksi, että palkka on mahdollistanut runsaamman ajankäytön ko. työn parissa (palkkatyössähän on kyse sitä, että omaa aikaa ja osaamista vaihdetaan rahaan).

  Ymmärrän kyllä, että ”riittävä palstatila on eri asia kuin hyvä palkkio”. Mainitsin ensimmäisen siksi, että pelkän palkkion voimin syvällinen kritiikki ei luonnollisestikaan synny, vaan tarvitaan myös mm. sitä palstatilaa.

  Lumi T.

 4. TP

  Olisiko, Lumi T., antaa linkkiä a) ”parempaan” juttuun ja b) ”huonompaan” juttuun? Minua kiinnostaisi, näkyykö juttujen tasoero lukijallekin.

 5. Marjatta Mentula

  Tarja P. Lainaus kommentistasi:”Saammeko parempia sairaanhoitajia, opettajia ja rekkakuskeja, jos korotamme heidän palkkaansa? Tokkopa sentään. Samat tyypit siellä edelleen pyörivät ja tekevät työnsä miten taitavat.”

  Tämähän on päivänselvää: tottakai saamme! Sekä palkka että puitteet (kriitikolla palstatilan suuruus) kertovat arvostuksesta. Eikö muka arvostus motivoi ihmistä? Itsellä on kokemusta opettajan työstä. Kyllä vain joku lisäpalkka hyvin tehdystä työstä tai jonkin erityisalan osaamisesta sai innostumaan yhä enemmän.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *