Antiaikalainen
Antiaikalainen

Teesejä ulkoministeriydestä

Ulkoministeriksi ei synnytä. Tehokas valmentautuminen ulkoministeriksi valtio-opin laitoksella, nuorisopolitiikassa, työministeriössä, olympiakomiteassa tai kansainvälisessä yleisurheiluliitossa tuntuu mahdottomalta. On elettävä sellainen elämä, josta syntyy ulkoministeri.
Huonolla ulkoministerillä on paremmat edellytykset kehittyä kuin hyvällä. Veijo Meri sanoo: ”Ulkoministerit ovat huonoja itsensä ilmaisijoita, siksi heistä tulee itsensä ilmaisijoita.” Moderni matkaviestintäteknologia on merkittävästi laajentanut ulkoministerien mahdollisuuksia itsensä ilmaisemiseen.
Hyväksytyksi tuleminen yleisessä seksuaali- ja tasa-arvopoliittisessa normistossa on ulkoministereille kammottava taakka. Ulkoministerit ovat luontoaan kapinallisia, he vastustavat sovinnaisuuksia, kaitaa tietä ja varman päälle pelaamista. Huonoista ulkoministereistä voi joskus tulla hyviä ulkoministereitä.

Kommentit (19)

 1. Manta

  ”En halua muuttaa tätä ulkoministeriä toiseksi. Tämä on jo kyllin huono.”

  Ei näköjään ollut.
  Ks. http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Alexander+Stubb+ehdolla+uudeksi+ulkoministeriksi/1135235211428

 2. Tommi Melender

  Ehkä Stubb on vasta kyllin huono. Elämme toivossa.

 3. Manta

  Nuori ja innokas hän ainakin on. Ja sehän ei yleensä tiedä hyvää.
  Operaatio Johanna ei sitten johtanutkaan vieraan vallan toivomaan lopputulokseen.
  Lopetan poliittiset kannanotot tältä erää täältä tähän.

 4. Tommi Melender

  Parhaat kommentit Kanervan erosta lienee lausunut Juha ”Julma-Juha” Mieto pakollisine F-mallin lipsahduksineen: ”Surulliseltahan tämä tuntuu, koska Kanerva on ulkoministerinä hoitanut pallinsa erinomaisesti. Tuli kai liian kovat paineet.”

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *