Toinen yritys

Jaaha. Edellinen merkintäni ”Eka kerta?” näyttää poikivan vihaisia nimettömiä palautteita, joissa minua syytetään vaikka miksi.

Kerrataanpa siis mitä sanoin ja tarkoitin:

A) Luin aamiaispöydässä Hesarista Antti Majanderin arvostelun Aina Bergrothin kirjasta. Arvostelussa roimittiin rankoin sanankääntein kirjan ”tekotaiteellista” ilmaisua. Hätkähdin.

B) Kirjan oli kustantanut Teos, ja kuten useimmat kirjallisissa piireissä liikkuneet tietänevät, yksi jos toinenkin on pannut merkille, että Hesarilla on ollut taipumus julkaista kyseisen kustantajan kirjoista varsin positiivisia kritiikkejä. Tällä kertaa ei käynyt näin, ja ihminen joka on havaitsevinaan poikkeuksen säännöstä, intuitiivisesti pitää sitä merkittävänä tapahtumana. Jos tämä ihminen vielä sattuu pitämään blogia, hän helposti kirjaa tällaisen havainnon muiden nähtäville.

C) Totesin, että en usko minkäänlaiseen erityissuhteeseen Hesarin ja Teoksen välillä, vaan että Teoksen kirjoille kasaantuva positiivinen kritiikki saattaa johtua niinkin triviaalista seikasta kuin että niitä Hesarissa arvosteleva/arvostelevat sattuvat pitämään niistä. Big deal.

D) En ole lukenut Bergrothin kirjaa enkä ottanut siihen millääan tavalla kantaa. Sen voin vakuuttaa, että tunnen aina jonkinasteista surua, kun näen arvostelun, jossa kirjailijaa tölvitään. Osaan eläytyä kirjailijan asemaan ja tiedän miltä sellainen tuntuu.

Tulikohan tämä nyt tarpeeksi selväksi?

Kommentit (3)
 1. Tjooh.

  Veikkaan että kriitikot ovat tykänneet noin yleensä Teoksen kirjoista.

  Olisi aika kamalaa jos jokin salaliitto olisi olemassa, vaikka mistäs sellaista koskaan tietää. Onneksi olen kaukana Etelän Bermudan-kolmiosta, Turusta, Tampereelta ja Helsingistä.

  Sen sait kuule aikaan, että pitää ehdottomasti etsiä kyseinen kirja käteensä! Oikein hyvä!

  Ajatella, minä kuittasin Hesarin kritiikin vain sellaisena että onpas hra kriitikolla ollut huono päivä.

  Ja minä olen itse kriitikko! Pitää varmaan ruveta skarppaamaan…

 2. Karo Hämäläinen
  5.4.2007, 16:51

  Vielä kun selität, mitä muuta sinun olisi voinut kuvitella yrittäneen sanoa tuossa edellisessä postauksessasi… No, ei tarvitse. Voimme harrastaa luovaa lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *