Tulevaa tuotantoa

WSOY:n ja Tammen ensi syksyn julkaisuohjelmaan voitte tutustua osoitteessa www.kirjasyksy.fi.

Minulta on syyskuussa tulossa uusi romaani, nimeltä Kylmä sota. Sitä parhaillaan työstän, mikä suurelta osin selittää blogini sangen säästeliääksi käynyttä päivitystiheyttä. Jokaista romaania tehdessäni olen yrittänyt saada aikaan erilaisen kirjan kuin aiempani (muoto, kompositio, teemat), ja sama pyrkimys on myös Kylmässä sodassa. Lopputulos selviää sitten aikanaan.

Mutta näin siis esittelyteksti tiivistää Kylmän sodan:

Vertti Harmaja on ekonomisti ja valuuttamarkkinoiden asiantuntija, joka vieraillessaan Reykjavikissa finanssikriisin puhjetessa osuu räjähtävän katumaasturin viereen. Hän saa kallovamman ja aivovaurion, joka ilmenee milloin Touretten syndroomaa muistuttavina purkauksina, milloin kyvyttömyytenä muodostaa tiukassa paikassa mielipiteitä.
Työstään syrjäytyvä Vertti ajautuu aavebongarien matkaan, ihmisten jotka jahtaavat öisessä Helsingissä muiden raportoimia haamuja. Taustalla pyörii isoisä Erkin vaiheet kansallissosialistisessa Saksassa ja täyttämätön lupaus kaksoisitsemurhasta. Sekä Pertti-isän projekti tehdä ilkeät muistelmat isänsä eli ”nyrkki perseessä eläneen psykoterroristin” kanssa elämisestä. Kaiken aikaa mukana kulkee peritty Walther-pistooli. Ja mehän tiedämme, mitä Tsehov sanoi näytelmässä seinälle asetetusta aseesta.
Kommentit (1)
  1. Kylmä sota, ”kylmä kirja, tämän maailman veroinen”…? Kuulostaa todella hyvältä. Hankin tuon teoksen varmasti. Aiemmistasi olen pitänyt eniten Lohdusta. Tässä on ensi kuulemalta vielä kiinnostavampaa ainesta, hahmoja, aiheita. (Toivottavasti tämä mitä nyt sanon ei kuulosta blogistista liian kiusalliselta: Olen viime viikkoina lukenut paljon Haavikkoa, myös elämänkerrallista, mm. Proseperon muistelmat ja Vuosien aurinkoiset varjot. Olen miettinyt samalla kuka Suomessa nyt olisi…Loppu ajatuksistani on arvattavissa. Ota Tommi tila haltuun, sitä sinulle olisi )

    jope

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *